Jest se že tertjič na to temo oglašam pa se bojim, da bom z drugimi besedami spet isto povedal. Grem najprej nazaj v lastno izkušnjo. Sem bil eden prvih tanovih pojetnikov na t.i. duhovnem tržišču, sem privat informativen časopis začel izdajat takoj, ko država tega ni mogla več legalno preprečit. So pa lokani svetniki kmalu osvestli, da neodvisen medij ne pripomore k utrjevanju njihove večne svetosti apamak bolj k puntanju njihovih potencianih častilcev. Zato so si sami za moje pa denarje mojih bralcev kao legalno (Občina - to sem jaz!) omislni svoj cajteng, ki še zdaj po hribih in dolinah dowunder SLO pravo vero širi.
Ergo: država pod okrilje tistega vzame, ki pravo vero širi.
K seb bo tud tiste novodobnike vzela, ki so bližji njenmu duhu - tle sva z mirotom na isti liniji . Nisem pa za en totalen anarhizem, ker znotraj tega je pa en boj vsakega z vsakim, od katerga sigurno profitira al pa naj**** tisti, ki bi najmanj smel. Bi ani prav dal, ki je bolj pragmatična. Inštitucije je (še) treba imet, dohtarje mora država izobraževat pa za zdravljenje plačevat, kar bi blo treba seveda z gapetovim koceptom nagrajevanja za zdravje ne pa za bolezen oplemenitit. Državljan bi moral imet pravico v paketu z uradnim medicincem dobit še homeopata (v eni osebi ali pa ločeno), pa naj bo to za medicinske al pa psihoterapevske usluge. Če bi bla tle ena naša svobodna izbira (mi v pomenu čim bolj osveščenih pacientov), bi morala ena normalna konkurenca taboljše zravilce pa prakse obržat, ta slabše pa v out postavit. Jest verjamem mirotu, da to ne bo tako kot tud z uradno medicino ni blo, ker je kup enih samozvanih zbornic pa z državo zlizanih cehovskih združenj odzad, ampak jest tega v kali ne bi zatiral. Drgač se danes takih stvari ne žal ne da regulirat, treba pa je opozarjat na zlorabe. Mene so še hujši način zlorabli, ampak jest sem bil takrat ta prvi pa sam pa daleč od Lj, ko so se pa kaneje na Delo pa druge tavelke spravili, je bi pa cel hudič tud v cehu in javnosti, pa se jih ni več dal tko na izy podržavit.
Ergo: kononenko po mojem dobro misli, ko hoče uradno zanost z alternativnim znajem pa duhovnostjo cepit, pri tem delu mu je pa treba hkrat pomagat pa pod prste gledat.
Jest verjamem v en javen nadzor, čeprav bo težka. Gape se trud z enmu združevanjem v OSS, pa je tud težka. Vsi tle delamo vsak na seb pa upamo, da se bo to tud v družbi poznal in to je na dolgi rok res. Ampak na dolgi rok bomo vsi mrtvi, pravijo ekonomisti, zato v vmesnem času raje z vsemi štirimi vkup grabijo. Tistim, ki v nesmrtnost duše/univerzalnost zvesti/neskončen pretok energij verjamejo, se 'kao' ni treba s tem, kako bo že jutri, ukvarjat. Wrong

, ne bit naivni! Duhovna grabežljivost pa elitizem znata bit bolj despotska od posvetnih

...