ana
5 p

Kranj
eh, Andres... Vesni je umrl EN otrok kje si zasledil, da govorim o večih otrocih? Rodila je tri otroke. Drugi ji je zbolel za rakom na limfnih žlezah, in z njim je spoznavala vse možnosti alternativne medicine, predvsem v Ameriki, ker so pač zaradi moževe službe veleposlanika takrat živeli v Ameriki. Tam je zanosila s tretjim otrokom (ni ga hotela splaviti, ker, kako naj se bori za življenje enega otroka, drugega pa ubije), in, ko je bil dojenček star nekaj mesecev, ji je drugi sin umrl. Izpolnila se je napoved jasnovidca iz Jugoslavije, ki je rekel: Srečni boste, če boste šli štirje (v Ameriko) in se štirje vrnili. Vendar njegove besede niso bile tisto, kar je Vesna poskušala: obdržati drugega sina pri življenju.
Glej, Andres, če bi malo bolj duhovno 'čutil', potem ne bi uporabil izraza nedolžni otroci, razen v primeru, če bi to pospološil na vso človeško raso. Ne glede na starost. Mislim, da tukaj (spet) prihaja do pojava, ko ljudje smatrajo, da si z večanjem fizične starosti povečujemo število grehov in smo vse manj nedolžni. Take izraze kot so greh in nedolžnost si je izmislil človek, da laže dela razliko med ljudmi: grešnike je ja treba obsojat. Niso pomembna naša fizična telesa in v starem fizičnem telesu se lahko skriva mlada neizkušena duša in v telesu otroka se lahko skriva stara izkušena duša. Kdo to ve? Vsi smo vredni spoštovanja ne glede na starost, zunanji izgled itd... ne bom ponavljala, da smo tukaj samo zato da se učimo itd...
Potem, Andres, zakaj misliš, da bi otrok grehe iz prejšnjih življenj plačeval s kruto boleznijo v zgodnjem otroštvu tega življenja? Žal mi je, da moram še enkrat pisati: bolezen ni kazen za naše grehe, ki, spet poudarjam, to sploh niso. Razumi, če moreš. Enkrat boš vedel, kaj mislim, verjamem pa, da je možno, da sedaj ne moreš doumeti. Andres, zakaj misliš, da si bolezen 'zaslužiš' ali ne? Po mojem mnenju (samo moje mnenje!) spet napačno razmišljaš. Stvari, ki se nam pojavljajo v življenju, so samo učni pripomočki. Važen je samo naš čustven, miselni odziv na dogodke v življenju. To so dražljaji, na katere se odzivamo. In, kot veš, nekateri rabijo samo majhen dražljaj, da se premaknejo s svojega mesta (tukaj je mišljen miselni proces oz. duhovna rast), drugega je pa potrebno krepko brcniti, včasih celo večkrat, da se premakne. In, če se premakne zaradi zunanje sile, se lahko zgodi, da bo takoj poskušal zasesti staro mesto. Ker se ni premaknil po svoji volji, ampak zaradi zunanje sile. S temi besedami se lahko tuid pojasni nenadne ozdravitve, ki jih kot čudežne povzročijo zdravilci, pa se bolezen v človeku po določenem času spet pojavi. Tudi Kristus je na daljavo ozdravil deset gobavcev (berilo, ki se redno bere pri mašah), po določenem času se mu je prišel zahvalit samo eden od ozdravljencev. In Kristus mu je rekel, da bo on ostal ozdravljen (tvoja vera te je ozdravila - !!!) , ostalim devetim pa se bodo spet pojavile gobe po rokah in nogah. se opravičujem vsem tistim, ki sem jih s svojim pisanjem o tem otroku mogoče prizadela. Ni bil to moj namen. Težko je te stvari razumet ljudem, ki mogoče nimajo nobenih mističnih izkušenj. Sem se prav izrazila?
|