Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
Meditacij je res tolko, da se je včasih težko znajt, pa odločit, kaj bi si z njimi začel, maš take na vizualizacijo, plesne, aktivne, lahko gledaš svečo, boga, guruja, mantraš, dihaš, se opazuješ, misliš na nič...
Splošni smisel meditacije je širjenje zavesti, zavedanja, usklajevanje oz sinhronizacija z dušo, višjim jazom, ničem, tišino, mirom, Enostjo... gre tudi za neke možganske valove, kjer se s stanja budnosti spustiš v tako globoko stanje, kot ga običajno niti med spanjem ne dosežeš in v njem ti telo počiva, duša pa deluje nemoteno... (o tem bi ti znal zihr kdo drug kej bolj strokovnega povedat).
Meditacija ni enkratna stvar, ki jo enkrat narediš pa pol ne rabiš več, fajn jo je vsaj v mali količini delat večkrat, če že ne vsak dan, vsaj ene 10 min. Skozi dneve pa se rezultati kažejo v večji jasnosti v sebi, miru in uravnoteženosti. Kako deluje pri drugih ne vem, pri meni se mi zdi, da me umiri, da se mi razjasni in da mi naredi več prostora v sebi, v katerem skozi dan potem lažje koordiniram svoje misli, čustvene impulze, dejanja, ker se jih boljše in jasneje zavedam. Nekateri se držijo ene meditacije, ker je verjetno eno lažje poglabljat, jaz jih recimo menjavam (ker mi nima smisla en dan, ko mi domišljija dela s polno paro mislit na nič... si jih izbiram po sebi), ti pa sčasoma postane to del življenja, ljubo ti postane meditirat, tak ko recimo, če si se navadil vsak večer sprehajat, pogrešaš zrak in gibanje, če en dan ne greš ven, ker čutiš, kako je dobro za tebe, da to delaš.
Dlje ko meditiraš, bolj se meditacija poglablja, cilj pa je verjetno ta, da naj bi človek sčasoma bival v takem umirjenem, duhovno širokem stanju ves čas. Se mi pa zdi, da je človek v meditaciji res na vrhuncu energije, miru, inteligence in zavedanja, kar je v bistvu nasprotje tega, kar se nam včasih dogaja, da nas včasih življenje živi, namesto, da bi mi živeli življenje.
|