Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Ko sem prebrala vse tole, sem še bolj razdvojena...vse znanosti sveta v bistvu učijo podobno meditacijo, le filozofija je druga... Zavedam se, da se telo le v miru skrivnostno in nenehno obnavlja. Le tadaj se porajajo nove celice, izločajo mrtve, napolnijo se rezerve...to čudovito delo poteka ponavadi med spanjem, če seveda spimo sproščeno in nas ne tlačijo nočne more...med relaksacijo in meditacijo pa si naberemo novih moči in se resnično odpočijemo. Najboljši primer je mačka, ki zleknjena leži na soncu. Ko se ji približamo, odpre eno oko, torej ni niti spala, ampak obvlada relaksacijo bolj kot katero koli bitje...še prede zraven od zadovoljstva. Blagor mačkam, ko bi le mi to tudi znali. Enkratno lekcijo za sproščanja nam daje. Zato nikoli ne vidimo utrujenega mačka, četudi je strasten lovilec miši in ptic...ni mu treba spati dolge ure, za zunanje vplive okolja pa se še zmeni ne. Mislim, da mačke sovražim, ker jim zavidam to sproščenost in enkratno relaksacijo, lahko rečem tudi mistično meditacijo. Pa je to meditacija?Več kot sem prala tehnik sproščanja in meditacij, bolj me vse skupaj bega. Saj pravim, ni lahko. Prostor si človek že najde, ampak popolen odklop misli in želja je pa težko doseči. Nimam pojma kako to uspe nekaterim, ki meditirajo in se resnično odpovedo sedanjosti. Meni v bistvu najbolj pomagajo lepe misli, v domišljiji sem lahko na katerem koli prekrasnem kraju na svetu...pa naj bo to Bali ali Aljaska...Neomejen mir, ki vlada v lepem vremenu med morjem in nebom, ali globoko negibnost zvezdne noči, se da čutiti, če se le dovolj globoko poglubim v te predstave...Le nekaj je, kar pa mi le ne uspe v celoti...totalno odklopit misli in se znebiti vseh skrbi...saj pravim, zavidam mačkam, ker niti premišljevati ne znajo. lp Angel
|