Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 10
(Read 48511 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Slovenija - gre v NATO
Reply #15 - 19.01.2002 at 12:13:55

nato u  blato
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

MIKE
5

Sonce    :)
Ljubljana
Reply #16 - 23.01.2002 at 19:53:43

Evo še ena ekipa, (sej vem jih je še več), no direkt link:

http://www.ljudmila.org/neutro/nato-proti.html
Back to top

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged

Andres
5

Reply #17 - 23.01.2002 at 20:23:28

Tale link smo pa že bral Mike. Marjana ga je dodala. Ok, nič ne škodi, saj gre za pomembno zadevo.

Andres
Back to top

IP Logged

kolesar
3

Žalostil sem se, da nimam
čevljev. Ko sem šel mimo
vrat mošeje v Damasku,
sem opazil človeka brez
nog. Takrat sem nehal
žalovati in prigovarjati
usodi. SAADI

Reply #18 - 16.02.2002 at 14:33:05

Nato bomo postali NATO... kadarkoli bo letela raketa bomo mi nato kopali ruševine in pokopavali nato- vske žrtve.
In vendar: NATO prestrukturizacija? NEkoč obrabmna proti utež proti varšavskemu paktu- danes? Stabilizator ali destrukt? Tehnologija pa tud v NATU na psu.
Vojaška mislim.
V primerjavi z Američani, je vsa Evropa kakor Inki v času konkvistadorjev. ŠE sanja se ne Evropi o najnovejših orožjih. LE zakaj potem spet vlada beli človek? MAr mislimo, da so bogovi? Da obstaja kaka legenda, kot pri Indijancih, da bo prišel bog, z belo kožo, tokrat obrit v podobi ameriškega predsednika in bo sejal cvetice in bo v deželi sloga, kjer bosta tekla mleko in med? PA še kej.... ŠE tisto kar je Evropa dala v kateremkoli smislu bo šlo po vodi.
V končni fazi pa tud Američani brez nas ne znajo nč. Kljub tehnologiji. SLovence bodo ponucal za Balkan. Tko za prevajalce, to znamo. Wink
PA brez evropskih predhodnikov se američanom ne bi niti sanjalo kaj pomeni vojaštvo, kaj sila in kaj je teroija vojne a la Clausswitz. Heh.. Nism še zasledil, da bi kak ameriški general napisal kaj podobnega. Za V pa. Sun TZe naprimer.
HJa kaj češ: Amerika je sama NATO. Vsi ostali pa so predhodnica. Tisti kanonfutr. Tako kot so bili britanski vojaki SASA v Afganistanu. Oni so namreč pripravili ves teren in pospravili vojaško silo. Za ameriško vojsko je dovolj velika klofuta že to, da se jim uprejo v zaporu in so nesposobni obvladat jih. KEr je padel ameriški marinec, so poklicali spet SAS. Hja pa taka vojska... NATO bodo oni sedeli kakor lordi, mi pa jim bomo čistili čevlje in vsake toliko časa se bo slišalo: You rang milord?
Back to top

Ozri se na lastno srce in svoje misli-&&so samo tvoje in nihče ti jih ne more vzeti..&&Zato hodi, zato se ne vdaj../kolesar/&&

IP Logged

MIKE
5

Sonce    :)
Ljubljana
Reply #19 - 22.02.2002 at 08:50:51

Ne proti NATU, znotraj NATA, ali AMERICE se bodo spremenile stvari. Sprejeti in delovati. Drugače ne bo šlo!
Back to top

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #20 - 22.02.2002 at 20:47:47

Slišal sem,da so že znotraj samega NATA,med Ameriškim in Evropskim NATO-m velika nesoglasja.
Saj Američani sami dirigirajo in želijo imeti nek monopol nad NATO-m.Mogoče bo NATO prej propadel,kot bomo mi sploh zreli za NATO. Smiley

Stvar je v tem,da si Slovenija ne more privoščiti,da bi šla v EU in NATO,saj to veliko stane.
In namesto,da bi denar dajali za vojsko,bi raje poskrbeli za naše gospodarstvo in socialne razmere.

Stvar je tudi v tem,da Slovenci ,pa čeprav smo si tako želeli samostojnosti,samostojni nismo sposobni živeti.
Tako smo si že od nekdaj iskali,neke skupnosti oz. neke zibelke,kjer bi se lahko zibali in da bi nekdo drug skrbel za nas,mi pa živeli srečno do konca svojih dni. Smiley
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #21 - 22.02.2002 at 21:37:50

Drugi narodi, ki so v NATO-u že več ali manj časa imajo podoben status kot ženske pred 70. leti. Več ali manj imajo li glasovalno pravico, odločajo pa se veda Američani vključno  z velikimi državami. A je potem kaj čudno, če se male države bunijo, da je treba iti po vsak žegen v US Defffence department. Saj po žegne smo prej v Beograd hodili, zdaj bo po novem bo pa treba kar v Washington. O ne.

Andres
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #22 - 04.04.2002 at 01:40:20

Po moje v NATO sploh ne bomo šli. Glede EU pa tudi ne rabimo iti, saj imamo tu v Sloveniji idealne pogoje za preživetje tudi brez priključitve.
Naša majhnost je za nas velika prednost, ki jo bomo izgubili, če se bomo priključili.

Naši vladi lahko po zadnjih škandalih rečemo kar PADLI BORCI ali BUTALE PO BUTALCIH.

Sploh pa oni bolj rabijo nas kot mi njih (EU, NATO), ker bomo postali živi dokaz za to, da smo lahko sami bolj uspešni kot bi bili drugače.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Srečo
Guest

Reply #23 - 04.04.2002 at 06:11:57

Glede znanosti o vojni bi predlagal, da si ogledate tale link: http://www.dodccrp.org/. Sem odločno proti pridružitvi v Nato, sprašujem pa se, kakšne sploh so naše možnosti ob tem ko vidim, kako so amerikanci svetlobna leta pred nami.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #24 - 04.04.2002 at 09:47:26

pred nami v čem???
men se zdi da smo mi pred njimi ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #25 - 04.04.2002 at 17:39:17

Pred nami so v manipuliranju in ustrahovanju celega sveta, a mi se ne damo.

Naši dragi voditelji pa tako silijo v NATO in EU, da bi lahko preložili odgovornost na druge, za naše probleme. Ne razumem zakaj smo se sploh kdaj osamosvojili? Ali kako se zgodovina ponavlja-smo se takrat združili v Jugo, da nas svet nebi popapal. Ali se nismo iz tega nič naučili?
Svobodni bomo, ko bomo dojeli, da smo lahko taka država kot mi hočemo in ne da zopet postanemo hlapci.
Nihče nam nima pravice ukazovati kaj naj delamo in kaka država moramo biti.

Sem za svobodno Slovenijo, ki naj poudarja naše prednosti in kjer se bomo resnično lahko VSI odločali kaj hočemo in kdo smo.
Po svetu lahko že tako ali tako potujemo brez omejitev.

Tudi, če bi nas kdaj kdo napadel, nas ne bojo kar pustili, ker smo tako majhni in tako blizu EU meja, da nas bojo takoj vsi branili. Spomnite se slovenske vojne pred 10 leti.
ODLOČITI SE MORAMO ZDAJ! Smo za SVOBODNO SLOVENIJO ali za večno podrejene HLAPCE?
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

karel
Guest

Reply #26 - 04.04.2002 at 19:34:31

Amerikanci so zlo dobri; podcenjevat nasprotnika ni nobena taktika, kvečjemu frustracija. Če bi bli amerikanci sam bogatejši, bi kupl 10 ključnih ljudi v državi in debate bi blo konc. Ampak niso sam bogatejši...

Sej ne vem če je tole glih prava konferenca sam nej izpostaum dva dejstva. Kot prvo je blo fizične fojne konc tm nek u prejšnim stoletju. S puško u roki se borijo sam totalni fizikalci, podn od podna. Dons se vojna odvija na informacijskim in ekonomskim nivoju, zato je Srečo gor omenu tist link. Kdor tega ne vit, ne more videt kolk so amerikanci pred nami.

Izpostaulat svojo nacionalno identiteto se mi zdi zastarel. Glih učer sm gledu, kok so u 80. prepeval Moja Slovenija, Otadžbino naša, Hrvatska gore dole, pol smo se mal poklal, zdej se delamo pa svetnike. Jes osebno se počutm državljana sveta, nikol ne bom branu niti slovenije niti amerike, kvečjim kako idejo in eksistenco sebe in tistih ku jih mam rad. Beseda slovenija ne predstaula nobene ideje, mogoč regionalno, medtem ko beseda amerika pomen idejo, in to zlo precizn: kapitalizm.

Fajn botte :)

Karel Miklav
Back to top

IP Logged

johnny
Guest

Reply #27 - 19.04.2002 at 23:37:18

Ne morem verjet, kako so eni primitivni in mislijo, da nam bo bolje če ne remo v nato. Ne bo nam luštn če gremo, vendar mnogo slabše bo če ne gremo. Tukaj so samo dve možnosti, ali smo v elitni družbi, ali pa ostanemo izmečki na balkanu. Ne bi kupovali nevarno izraelsko orožje, ki ubija slovence  ampak najsodobnejše, kar obstaja na svetu. Slovenske tovarne bi delale opremo za potrebe nata in bi bilo veliko novih delavnih mest. Naprimer iskra bi delala lasarje...
Kdo je proti natu ma mišljenje na nivoju miloševiča.
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #28 - 20.04.2002 at 00:04:05

Quote:
Slovenske tovarne bi delale opremo za potrebe nata in bi bilo veliko novih delavnih mest. Naprimer iskra bi delala lasarje...  
Kdo je proti natu ma mišljenje na nivoju miloševiča.

Ej Johhnie. Čaki malo. Potrebno se je postavit na realna tla.   Vsaka sodobna država ima vojsko, toda Slovenija glede na njeno velikost te sploh ne potrebuje. Hlapci bomo ostali v NATO ali zunaj njega, okrog nas pa so tako ali tako neprimerno večje države, ki v resnici svojo vojsko potrebujejo.  Ne razumi me narobe, toda proti profesionalizaciji slo vojske pa nisem.
In kaj ti misliš kaj bi NATO od nas kupoval. Iskrške laserje dokler bi ti bili za njih uporabni. Kaj pa potem? Skoraj NIČ,  Johnie, saj NATO ima pravico do uvoza vsega, popolnoma vsega blaga iz Norfolka.
Slovenci bi NATO prodajali kakšno kranjsko klobaso, določene smeri računalništva bi bržkone servisirale v bazi, delo bi dobilo nekaj gradbenih podjetij, normalno SCT ipd,  potem se pa že konča.  V zameno bi nam letno odmerili več kot toliko radioaktivnih odpadkov. Nimamo svojih dovolj?  
Povej mi še.. Si ti kdaj bil v NATO bazi?  Verjetno ne, zato si tudi predstavljaš ne, da je to država v državi kjer njih ne briga kaj se dela zunaj ograje. Prepričan sem da mi lahko verjameš.

In še nekaj za konec. Zadnjič, 7. maja  sem na nekem srečanju govoril s Kacinom. On seveda podpira  vstop v NATO, drugega odgovora tudi pričakoval nisem. A verjemi, Kacin je strokovnjak, ko je potrebno nekaj zaviti v celofan.  Normalno, naš minister ni omenil negativnih strani NATA, kot ni omenjal koliko bo morala Slovenija v prihodnje investirat v to, "elitno" družbo. Skratka iz parlamenta kot sem napovedal že prej, prihajajo sami hvalospevi NATO-u  vsi pa imajo nek osebni razlog za to, se mi zdi.  

In še mimogrede Johnie.  Po tvoje smo na forumu v večini neki standardni Miloševiči.   Ja bravo stari. Izrazil si se kot bi bila le dva pola,  NATO in Miloševič.  

Andres

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #29 - 20.04.2002 at 11:06:57

Slovenija ne pomeni Natu nic posebnega, po moje. Smo samo se eno malo stratesko ozemlje na njihovi poti na vzhod. Pospravijo nas v svojo malhico, za nami se Hrvate, pa potem pocasi celi Balkan, ce se bo lepo obnasal, pa so ze na meji z Rusijo zgoraj in muslimani spodaj. Zdaj so itak Americani ze v Pakistanu in veselo mejijo s Kitajsko, ki je velika, mocna in jih ne slivi tako zelo, kot bi si zeleli.
In tako bodo nezno in previdno pohopsali celi svet, da ogradijo meje s tistimi narodi in drzavami, ki se z njimi ne strinjajo dovolj. Nakar bodo dovolj mocni, da pritisnejo se na njih in potem bo celi svet lepo razdeljen na eno, drugo, tretjo ideologijo in se spet lahko zacne hladna vojna, kopicenje orozja in slavljenje kapitalizma in trgovanja z orozjem in interesi.
Nekako tako si jaz to predstavljam. Kar se mene tice, sem brez podobnih interesov in zelo spostujem tudi vse narode, ki Natu ne ploskajo. Eden mora tukaj reci prvi: Ne in prav vesela bom, ce bomo to mi.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 10