Quote:Slovenske tovarne bi delale opremo za potrebe nata in bi bilo veliko novih delavnih mest. Naprimer iskra bi delala lasarje...
Kdo je proti natu ma mišljenje na nivoju miloševiča.
Ej Johhnie. Čaki malo. Potrebno se je postavit na realna tla. Vsaka sodobna država ima vojsko, toda Slovenija glede na njeno velikost te sploh ne potrebuje. Hlapci bomo ostali v NATO ali zunaj njega, okrog nas pa so tako ali tako neprimerno večje države, ki v resnici svojo vojsko potrebujejo. Ne razumi me narobe, toda proti profesionalizaciji slo vojske pa nisem.
In kaj ti misliš kaj bi NATO od nas kupoval. Iskrške laserje dokler bi ti bili za njih uporabni. Kaj pa potem? Skoraj NIČ, Johnie, saj NATO ima pravico do uvoza vsega, popolnoma vsega blaga iz Norfolka.
Slovenci bi NATO prodajali kakšno kranjsko klobaso, določene smeri računalništva bi bržkone servisirale v bazi, delo bi dobilo nekaj gradbenih podjetij, normalno SCT ipd, potem se pa že konča. V zameno bi nam letno odmerili več kot toliko radioaktivnih odpadkov. Nimamo svojih dovolj?
Povej mi še.. Si ti kdaj bil v NATO bazi? Verjetno ne, zato si tudi predstavljaš ne, da je to država v državi kjer njih ne briga kaj se dela zunaj ograje. Prepričan sem da mi lahko verjameš.
In še nekaj za konec. Zadnjič, 7. maja sem na nekem srečanju govoril s Kacinom. On seveda podpira vstop v NATO, drugega odgovora tudi pričakoval nisem. A verjemi, Kacin je strokovnjak, ko je potrebno nekaj zaviti v celofan. Normalno, naš minister ni omenil negativnih strani NATA, kot ni omenjal koliko bo morala Slovenija v prihodnje investirat v to, "elitno" družbo. Skratka iz parlamenta kot sem napovedal že prej, prihajajo sami hvalospevi NATO-u vsi pa imajo nek osebni razlog za to, se mi zdi.
In še mimogrede Johnie. Po tvoje smo na forumu v večini neki standardni Miloševiči. Ja bravo stari. Izrazil si se kot bi bila le dva pola, NATO in Miloševič.
Andres