MIKE
5

Sonce :)
Ljubljana
Eto pa se je razvnela razprava!
Jest bi tkole povedal, sej je blo ze veckrat omenjeno, al pa tudi ne, KVA PA JEST VEM!
Nova doba definitivno prihaja. Kaj to pomeni za vsakega posameznika je težko predvidevati. Najlažje predvidevaš SEBE. To je po moje edino, kar je pravilno. Saj vse kar se dogaja okoli, se je itak že v različnih zgodovinskih obdobjih. Zdej smo res mogoce bolj povezani zaradi hitrega informiranja medijev, interneta... Toda, to kar počne posameznik, za kar se bo odločil, da bo počel v tistem višjem (ali nižjem) smislu je pa stvar posameznika. Vsak lahko stopi na neko stran. Na ameriško, rusko, afganistansko, osamino, vendar vsak nosi posledice za svoje odločitve. Če jih prepusti nadrejenim, vladi kateri pripada, je pač tudi to njegova odločitev. IN če govorimo tukaj o novi dobi, gre predvsem za to, da dejansko danes prihaja do (ZA NAS) nove dobe. Za ljudi ki so živeli na začetku 2.svet.vojne, je bila tisto njihova nova doba, jebenih 5 let svetovne vojne. In po koncu, so rekli:"Zdej bo pa nova doba". In si se odloču, da boš partizan, domobranec, župnik, kmet, al karkoli. In potem so prišle posledice, katere so šele v zadnjih dnevih priletele na dan. Ne vem koliko pobitih tistih ljudi, ki niso bili za komunizem. Zgodovina jasno kaže razmere in situacije. Sicer jaz nisem noben zgodovinar, vendar mi zdrava pamet pravi da je tako. Vsak trenutek je tvoj. Vsak trenutek lahko pride čas za odločitev. In načeloma, kaj lahko storiš?
Lahko greš po svoji poti, po poti želje za boljši, čistejši, razumnejši jutri, in mislim, da smo mi tukaj neka skupina, ki si to želi. Takih je veliko, in resnica je lahko edinole le ta, da je treba to furat naprej. Kot pravi Gape, osveščati ljudi. Kot pravi kolesar, ni ne črno ne belo.
Torej, prihaja nova doba in mislim, da smo s tem da živimo v tej dobi, v tem času, sami odgovorni ali kaj premaknemo ali ne, kot je rekel Bog svetniku v knjigi Iluzije:"Lahko odstopiš od česarkoli, tudi od tega da si svetnik".
|