Pozdravljeni, vsi skupaj.Pišem v odgovor Marjani glede tibetanskih vaj. Jaz jih izvajam zdej eno leto in lahko povem, kako delujejo pri meni.Izvajati sem jih začela točno po bukli. Izvajam jih vsako jutro ko vstanem in preden naredim kar koli drugega. Zdaj pa k učinkom. Najprej moram reči, da zame negativnih učinkov nimajo, delujejo pa tudi, če jih ne jemlješ preveč z duhovne plati. OK, čakre se vrtijo bolj sinhronizirano, ampak to se sliši tako teoretsko, ima pa praktične posledice. Najopaznejši učinek na telo pri meni je izboljšanje fizične kondicije, telesna teža mi je zlezla na idealno, koža se mi je napela, kar je super glede na to, da sta za mano dva poroda, zadnji pred dvema letoma. Jaz ne rabim nobenega fitnesa itd. vsako jutro 15 do 20 minut vaj, pa je. Priporočam tudi vsem, ki bi radi shujšali. Najboljše je pa to, ker pomagajo premagati odvisnost, konkretno odvisnost od hrane. Karkoli ješ zato, da ješ, in ne zato ker si lačen, je odvisnost, pa kakršne koli vrste že, ob tibetanskih vajah pa sploh ne čutiš več potrebe po hrani, razen če si lačen, poješ pa ravno toliko, da si sit. Pa kar na enkrat se ti je bolj zdrava hrana. Pri meni je šlo tko približno 1 kg na teden dol. Sedaj držim konstanto: 165 cm/54kg = idealno. Sledi bolše počutje, boljše zdravje. Druga stvar je, da se mi je telo začelo razstrupljevati. To se je na zunaj pokazal kot rahla slabost, posebno po 5. vaji. Telo se začne čistit, jetra delajo itd. Pa to je kmalu minilo, sedaj se mi slabost pojavi le, kadar mora telo kakšne strupe predelat (napr. alkohol itd.). Ker vaje delam zjutraj, čutim učinke ves dan, polna sem energije, nič mi ni težko narediti, ponoči spim kot mucek (pred tem sem imela resne motnje v spanju, vsako noč sem se zbudila okrog treh in nisem zaspala kakšni dve uri), sem večji optimist, se manj razburjam in sem bolj samozavestna, skratka vse je bolj easy. Slednji so bolj subjektivno ocenjeni učinki, ampak mislim, da zame kar držijo. Glede mlajšega videza pa mislim, da bom lahko kaj pozitivnega povedala šele čez nekej let, za zdaj vidnih učinkov še ni.
Torej, priporočam vsakomur, duhovnežem ali neduhovnežem. Je simpel, vzame malo časa, ima velike učinke.
Gotovo sem še akj pozabila, ali pa nisem upoštevala kakega drugega aspekta. Pa vprašajte, če hočete.