/ej dragi moji a se vam tud zdi, da smo mal zašli, da se skori mal pregovrajamo te? da smo mal pozabl zakaj se gre?/
men se ne zdi
/k se je kar na enkrat odprl par takih theardov, v katerih se je začel?/
kateri threadi se ti zdijo moteči?
/da se kaj uči forum? a se bomo učil iz dobrih izkušenj in takrat, ko je še čas?/
a se ne učimo, jest se ...
/a bomo namest, da se prepiramo skupi držal, se dobil in tam pokazal argumente in potem skupi raziskal in podal kaj je res, če pa kaj ne vemo, vprašali druge?/
kaj pa delamo drugega?
/al bo forum še mel tako lepo lasnot open sourca? /
a nima več?
/ali bomo skupaj ustvarjal ali bo vsak svoje prepričeval druge, a se bomo zavedal, da smo sami seb največji težaki? /
itak je vsak sam sebi največji težak, ko pa razlagaš karkoli, komurkoli, v bistvu razlagaš sebi, vsaj jest!
/al bo forum dobr al kaj?/
valjda je najboljši forum, ne pa samo dobr
/ene možne rešitve, forum se po enem letu postavlja v drugo vlogo, v vlogo ki jo bo imel v prihodnosti, vlogo ko bo na forumu veliko več ljudi... /
ta vloga ki jo ima je forumu kr všeč se mi zdi
/od nas je odvisno ali bo še naprej tako dober, se mi pa zdi da je treba definirat forum, zakaj že je, ponovno, da nam ne bo potem... /
mam pa vedno večji filing da bo treba za druge reči treba definirat - postavt nov forum ...
tole
http://www.svetduhovnosti.org/pogovori/navodila.htmbosta mogla pa poštimat
kot prvo, so navodila za konferenco (katerokoli), svet pogovorov, ali splošno za stike z javnostmi?
če so za svet pogovorov potem evo mojih pripomb (CL)
1. Ko prvič prideš na svet pogovorov, najprej preberi stare poste, predvsem tiste threade - teme, ki te zanimajo, da ugotoviš kaj se dogaja v tem svetu, o čem se ljudje pogovarjajo, nato pojdi na 'Search' - iskalnik in vpiši ključne besede, ki te prav posebno zanimajo, če imaš še vedno vprašanje/a, vprašaj.
Za tvoje mneje/a je svet vedno odprt, mnenje pa naj bo po možnosti vpisano v že obstoječ thread na to temo.
s temi se nekako ne morem strinjat:
/6.ne primerjaj sogovornikov, neposredno: napr, za razliko od tebe jaz... /
ne morem razumet zakaj ne ... explain
/7. vprašanje, ki razčiščuje osebne zadeve, poskusi razčistiti, osebno, preko meilov! osebne zadeve se ne rešujejo v javnosti, ker sogovorniku dopuščaš zelo malo manevrskega prostora... /
na ta način se naučita samo 2, če pa se blem razčisti na forumu se nauči več ljudi (pa še ostali ugotovimo kdo sploh smo)
/8. problem je v tem, da imaš na voljo v osebnem pogovoru ali v pogovoru v javnosti ponavadi le 5 minut in da že pri navadnem pogovoru, včasih lahko z ne jasno izjavo dosežeš ravno nasprotni učinek, kot si ga želel, samo tam lahko kasnej popravljaš...
pri mailu, oz pisni obliki pa naj si bo konferenca ali pa še slabše pisma bralcev, pa je toliko težje popravljati stvari, ker je to v javnosti in tukaj so stvari težje popravljive, včasih moraš počakat cel teden, da lahko kaj popraviš, zato se.../
nekako to nima veze s svetom pogovorov
/15. moderatorji so resni ljudje, na njih se moraš obrnit lepo, saj veliko vedo in imajo pregled nad dogajanjem/
jest sm moderator in hodim po poti kjer bi ne bil tako zelo resen, rajši bi se ves čas zabaval ...
če je v življenju (samo) resnost, kje je potem spontanost, kje je ljubezen, kje je resnica ...
http://www.gape.org/gapes/osho-zlata-prihodnost-manifest.htm#sreca