Aleš
Quote:glej comp, reku sem ti tole, da je ves boj, boj samega s sabo in ko drugim daješ kritike dobiš kritike nazaj, tako dragi komp sedaj lahko opazuješ kaj si si napisal, ZATO NUJNO PREBERI SVOJ TEKST, KI SI GA NAPISAL SEBI
Da še zdaj jaz raložim,kako si to predstavljam.

Hotel sem napisati nekaj glede pravil obnašanja.
Kolikor sem do zdaj opazil,vsi delamo na tem,da bi odvrgli svoj ego in bi radi ustvarili neko novo dobo.
Vendar so še velik problem navezanosti.To,kar so nam vcepili starši,okolje...,vsa ta prepričanja,je treba odvreči.
Vemo,da obstajajo zakoni, pravila,policija,vojska...,vendar vse zato,ker to potrebujemo.Če bi bili ljudje dovolj modri in pošteni,seveda najprej do sebe,vseh teh pravil ne bi rabili.
Ker mi toliko govorimo o neki duhovnosti in se imamo za kao duhovna bitja,potem vseh teh pravil naj ne bi potrebovali.
Seveda pa je spet tu vprašanje,na kakšni stopnji smo.Če verjamemo,da potrebujemo pravilo,ki ne dovoljuje kritike,potem se moramo vprašati,zakaj ?
Če nekoga kritika,ali kakšen stavek užali,je to znak,da je ego na nekaj navezan.Kot pa vemo,ti vsaka navezanost na neko idejo preprečuje rast in te omejuje.
Če na neko kritiko gledamo,kot na kritiko oz. kot neko obsojanje,potem imamo še veliko dela.
Treba se je zavedati tega,da je neka ideja ali predlog,le ideja,nisem pa to jaz.
Dokler bomo navezani na svoj ego,ki temelji na nekih prepričanjih,bomo imeli pravila.In ta pravila so egoistična saj samo varujejo ego,da ga ne bi kdo užalil oz. napadel.
Dokler bomo prisiljeni se ravnati po nekih pravilih in dokler bomo v nenehnem strahu,da ne bi slučajno koga užalili,tako dolgo,ne bomo iskreni.
Kar želim povedati,je to : Manj pravil - več iskrenosti.
Seveda ne želim povedati,da moramo na silo odpraviti vsa pravila,saj če jih imamo,jih zgleda tudi potrebujemo.
Rad bi povedal to,da delajmo na tem,da jih bomo potrebovali čimmanj.
Verjamem,da smo tu vsi dobri ljudje,zato je nesmiselno sploh govoriti o neki kritiki.
Quote:in ko drugim daješ kritike dobiš kritike nazaj
To bi tudi jaz rad.Da mi vsak pove tisto,kar misli.Zato sem prišel sem,da se učim in spoznavam sebe.
Quote:Sam sem šel enkrat na drugem forumu skozi to, da se ni dalo zmenit nič, ravno zato ker so modeli se delal pametne s kratkimi stvaki na katere se ne more nihče navezat, ki ne nosijo vsebine pač pa provokacijo
Za mene je ravno takšna provokacija izziv.Izziv,da začnem razmišljati,da se vprašam,kakšna provokacija,zakaj provokacija....
Quote:da ustvarjaš v smehu in veselju in zakaj ste spodujam, da delamo skupej.
JA. Zakaj ne bi vsi ustvarjali v smehu in veselju ?
Ta svet je dandanes res že zelo žalosten in pust.Za nekatere je že greh,če se smejiš.Saj,če se smejiš,si kao nenormalen.
Saj vemo in tudi Osho je zapisal,da ravno v smehu in veselju umre ego.Zato je lahko tudi ples,kot meditacija.
Quote:pač pa to, da se bo sesu sam, če bo tako nadaljeval...
Brez skrbi Aleš,ne bom se sesul.

.
Quote:forum je še vedno in vedno več ljudi je gor sam vsebine ni.
Kakšne vsebine ?
Misliš nekih zgodb,pa to... ???
Ne razumem te.
Pravimo,da so navezanosti problem,ki povzročajo trpljenje,po drugi strani pa trdiš,da ni (bilo ) ničesar na kar bi se lahko navezal.
Treba se je odločiti. Ali se želimo se še naprej navezovati na neke zgodbe,ali bomo drug drugega spodbujali k rasti in to tako,da bomo se ukvarjali eden z drugim,ne pa le brali neke zgodbice.
To je le moje mnenje.Kako si drugi predstavljate forum,ne vem. ???
Quote:kot je mike reku si v fazi ko preizkušaš stvari, ok, saj vemo, samo v tej fazi smo bili vsi zato ti sedaj govorim iz svojih izkušenj,
Niste bili,ampak še vedno ste in vedno bomo.Vsi skupaj.
Ravno to,ko rečeš,da si bil v neki fazi preizkušanja,si zapreš vsa vrata,da bi lahko še naprej preizkušal.
To je to.Imel si temelj,na katerem si hotel graditi,jaz,kot nek začetnik pa sem začel vse rušiti.

.
Je pa,vsak temelj,kot neka preteklost,kot neko prepričanje,na katerem si človek gradi svojo vero.
Ravno prej sem bral Oshota,ki piše,da vera ni nič drugega,kot sanje,na katerem temelji ego.
Dokler pa samo verjameš,pa si samo duhovni suženj.
Quote:vse kar si napisal drugim velja tebi, sam da sedaj veš...
Maš prav.Bodi še naprej tako iskren in napiši tisto,kar misliš.

No ja...saj to spet pišem sam sebi
Quote:Še Compu, glede te tvoje izjave:
q
Brez skrbi.Na dolgoročni rok,mi boste vsi hvaležni.
q
Daj no... halo?
Včasih je res slaba zveza

.
Maš prav zvezdica,spet je izstopil ta moj zaščitniški ego.
Quote:tipi pa se morjo na vsake tok časa sesut ....al kaj
Takšno je pač življenje.Malo gor,malo dol.

.Rojstvo,smrt,spet rojstvo,spet smrt......
Quote:... Jest bom rdeče tiho!!!
A maš tremo,al kaj

Spet mi je ušel smeh....ne mi zamerit