Andres
|
Sem vas čakal 24 ur in noben ni prišel do podobnega zaključka kot sem ga pričakoval. Naši možgani kot tkivo, meso, del telesa ali kakor koli že hočete nimajo sposbnosti proizvajati misli. So pa možgani fantastičen računalnik, database, kjer se v vsakem predalčku shrani nekaj malega. Bržkone imajo možgani sposobnosti oddajati pridobljene informacije. V obratni smeri jih lahko tudi sprejemajo. To pomeni, da so misli neprenehoma v zraku in z veliko hitrostjo šibajo okoli nas, mi jih le sprejmemo, zapišemo v database in uporabimo čez določen čas.
Kaj je zapisano v možgane novorojenčka ne vem, toda prostora za pridobitev informacij je še zelo veliko in it tega razloga so otorci tudi tako dovzetni za učenje.
Iz tega razloga menim, da mi kot nekoliko starejši od dojenčkov in mlajših otrok, pogosto kaj pozabimo predvsem iz razloga natrpanosti v možganih. Mi enostavno potrebujemo več časa, vztrajnosti, prizadevanja, da poiščemo prostor v možganih.
Mislim tudi, da je to ključ zakaj so nekateri stari ljudje tako bistre pameti. Vse živo vedo povedat, vsemu živemu iz dnevnih dogodkov lahko sledijo, medtem, ko njihovi vrstniki ne zmorejo več podnapisov na TV brati. Knjige so jim le še v napoto.
Pri bistrih starih ljudeh gre na prvem mestu za pravilno razporeditev v možganih in naštelanost na frekevenco lovenja misli, ki kot rečeno nas obrokožajo. Saj veste kaj bi Gape rekel.
Al pa se motm.
Andres
|