Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Splošno,  aktualno ... >> misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=992384373

Message started by Andres on 13.06.2001 at 00:19:33

Title: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Andres on 13.06.2001 at 00:19:33

Namen vsega tega, kar pripovedujem je, da bi ljudje končno spoznali, da nismo kosi mesa, ki hodijo po cesti, se pehajo za denarjem. V trenutku, ko bi lahko bili srečni, zbolijo in v nekaterih primerih celo umrejo…. Mi smo bitja lepote, bitja svetlobe, bitja ljubezni….. kdo nam je opral možgane, da smo to pozabili? Kdo koga sploh še vidi? Ali smo vsi roboti?


Nekateri med vami se sprašujete kaj so misli saj je predvsem v zadnjem času nenehen poudarek na pozitivno mišljenje o sebi in drugih. Da se v sedanjem času ljudje z mislimi in besedo misli ukvarjajo več kot pred 10. leti ni nič čudnega, saj se miselnost sama na Zemlji neustavljivo hitro, kar daje drugačno sliko našega planeta nasploh.


To je začetek enega od mojih člankov. In sedaj jaz vas vprašam. Kaj so to misli in odkod pridejo? Kako jih človek zazna?

Andres

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Iam on 13.06.2001 at 01:26:53

Po mojem so misli "samo" nek notranji dialog s katerim "vzdrzujemo" svet okrog sebe in sebe taksne kot smo. Zato se lahko s tem, ko spremenimo svoje misli spremenimo tudi svet okrog sebe (predvsem pa sebe kot posameznika). Mogoce je pa to car misli?

Spet pa je dejstvo, da ko ustavis misli (nenasilno), dozivis svet taksnega kot JE in sebe taksnega kot "v resnici" SI.

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 13.06.2001 at 10:00:04

sej veš kako jest vem; misli so vse kar je, drugega sploh ni. z mislimi vse ustvarjamo, z mislimi ljudje (in ostala bitja) ustvarjamo vse kar je okrog nas, blizu in daleč.
drugač pa:
http://www.gape.org/gapes/itsallinthehead.htm

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 13.06.2001 at 10:24:00


Katera ostala bitja?

Včasih se mi zdi, da so misli in analiza njih nepotrebne. Oziroma tolko potrebno, koliko pač morajo bit, da niso več. Tako kot je Miro pa tudi MP3CE enkrat napisal, da so misli bolj krogi, v katerih se vrtimo, na sredi pa leži resnica in čaka. Z mislimi zvedet skorajda ne moremo. Enkrat nas je obiskal Metulj in povedal, da se enkrat to norenje v glavi ustavi.

Če je zavest, potem je zavest. Potem je misel bolj tako kot oblaček, ki pustiš, da potuje. Zavest, intuicija, čutenje, vedenje.Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 13.06.2001 at 10:41:37

ostala bitja na drugih vibracijah seveda - angeli, vodniki, mojstri, vile, palčki ...

misli so vedno, samo enkrat one pridejo same po sebi in ne iz ega, ko ne misliš več te ni več. tudi v meditaciji se misli ne ustavijo one letijo iz podzavesti dokler je ne spucaš v tej meri da je samo še zavest. potem pa je samo še nedelovanje, delovanje v skladu z (božjim) načrtom.

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 13.06.2001 at 13:20:39


Ali lahko takšno bitje 'vstopi' v tvojo glavo in ti jasno in glasno posreduje sporočilo?

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MP3CE on 13.06.2001 at 13:23:22

Seveda !!! Meni je enkrat vodnik rekel, naj naredim nekaj, pa nisem, in me je to stalo 3000 DEM...
Tko da...

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 13.06.2001 at 13:28:11

No, tnx. Če bi prej vprašala, bi že prej zagotovo vedela.

Mene je en glas vprašal: Si že čisto umrla?

Pa je blo res smešno, ko sem iskala z očmi, kdo bi me to lahko vprašal. Sem se čisto prestrašila, po drugi strani pa sploh ne, celo neki dober občutek, da je nekdo z mano :).

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MP3CE on 13.06.2001 at 18:21:17

Če ti to dogaja, ga je sicer dobr prašat, kdo je (e.g. bel ali črn) in ti mora povedat ali pa se odstraniti. Sicer pa, energetska bitja ne morejo lagati...

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Andres on 13.06.2001 at 23:12:11


Sem vas čakal 24 ur in noben ni prišel do podobnega zaključka kot sem ga pričakoval.
Naši možgani kot tkivo, meso, del telesa ali kakor koli že hočete nimajo sposbnosti proizvajati misli. So pa možgani fantastičen računalnik, database, kjer se v vsakem predalčku shrani nekaj malega. Bržkone imajo možgani sposobnosti oddajati pridobljene informacije. V obratni smeri jih lahko tudi sprejemajo. To pomeni, da so misli neprenehoma v zraku in z veliko hitrostjo šibajo okoli nas, mi jih le sprejmemo, zapišemo v database in uporabimo čez določen čas.

Kaj je zapisano v možgane novorojenčka ne vem, toda prostora za pridobitev informacij je še zelo veliko in it tega razloga so otorci tudi tako dovzetni za učenje.

Iz tega razloga menim, da mi kot nekoliko starejši od dojenčkov in mlajših otrok,  pogosto kaj pozabimo predvsem iz razloga natrpanosti v možganih.  Mi enostavno potrebujemo več časa, vztrajnosti, prizadevanja, da poiščemo prostor v možganih.

Mislim tudi, da je to ključ zakaj so nekateri stari ljudje tako bistre pameti. Vse živo vedo povedat, vsemu živemu iz dnevnih dogodkov lahko sledijo, medtem, ko njihovi vrstniki ne zmorejo več podnapisov na TV brati. Knjige so jim le še v napoto.  

Pri bistrih starih ljudeh gre na prvem mestu za pravilno razporeditev v možganih in naštelanost na frekevenco lovenja misli, ki kot rečeno nas obrokožajo.

Saj veste kaj bi Gape rekel.

Al pa se motm.

Andres


Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 14.06.2001 at 08:49:46


Črn ni bil, I think. Vprašanje se je zdelo nagajivo; razumela sem ga tako, da je treba 'v sebi umreti', da se zgodi vse. Kaj pomeni e.g.?

Verjetno bi se moral kdo predajat temnim silam, da ga črn obišče, a ne?Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 14.06.2001 at 09:35:25

s.:
ni res; ko si zadost bela, te (tvoj) črni pol obišče v obliki črnega angela recimo. in ti hoče nafurat neki tazga da rečeš 'ja hočem'. kot npr jezusova skušnjava, ko ga je obiskal črni angel in mu ponudil naj svoje znanje uporablja za drugo stran.
belo brez črnega sploh ne obstaja!

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Dejana on 14.06.2001 at 09:49:25

Inteligenca je sposobnost obdelave podatkov v možganih. Sprejemamo veliko število podatkov iz okolice, ki vstopajo v celice, dražljaji povzročajo t.i.krivuje možganske skorje, kjer se vtiskajo informacije, povzročene iz okolice. Pomembna je sama obdelava podatkov in njen način, saj se tukaj ustvarjajo tudi asociacije, ki podatke povezujejo. Od razvitosti dela možganov je tudi odvisno, katero področje bo bolj zastopano, npr.logika ali pomnjenje.
Za razliko od navadnih računalnikov vemo, da so naši sposobni kreirati stanje nadgradnje podtakov ali samoučenja, medtem ko čip bazira samo na obdelavi vhodih podatkov.
Mislim, da je tukaj bolj kot tehnična razlaga pomembno dejstvo, da je človek ¨sestavljen¨iz večih energijskih teles in da ima tu veliko vlogo duša, saj vemo, da v njej po karmičnih zakonh ostajajo tudi podatki iz prejšnjih življenjih pa tudi občutki, ki jih povzročajo čustva.

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 14.06.2001 at 09:55:11

mislim da se malce motiš andres, lahko pa da se jaz;
jest bi reku da so v možganih zapisani vzorci - spremenljiv program, ki je definicija procesorja - možganov. ker možgani niso nič drugega kot nevronska mreža - fizično gledano - in ta mreža lahko spreminja povezave. v možganih ni zapisanih faktov - kot npr v bazi podatkov - ti so napisani v energetskem telesu nekje - auri. v možganih so samo povezave, ki na vhod dobijo 'dogodek' in na izhodu zgenerirajo odgovor na ta 'dogodek'.

sej mogoče ne znam dobr napisat, kar hočem povedat.

v glavnem - v možganih otroka so samo vzorci za preživetje, samo najosnovnejši vzorci - povezave med nevroni pač - in okolica - bližnja in daljna - v otroku ustvari nove vzorce - nove povezave med nevroni. lahko bi celo reku da otrok pride na svet z minimalnim delom vzorcev = podzavesti in z ogromnim delom duha ki upravlja s telesom - zavesti. potem pa med odraščanjem do sedmega leta postane podzavest čist zafilana z vzorci in za duha v otroku (zavest) ostane le še malo prostora.
in potem to podzavest - vzorce začnemo počasi čistiti, počas pa zihr.

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 14.06.2001 at 10:10:41


Ni nujno, Gape, da mora biti nekdo bel najprej. Lahko je nekdo črn, pa skoz kakšno odprtino dopusti svetlobi in ljubezni, da prodre do njega, pa lahko sreča belega angela. Lahko pa nekdo tudi zavestno sproti sprejema svojo temno in svetlo stran (srednja pot) in je belo črn - siv (bel), in gre k čisti belini zavestno al pa dopušča bolj ali manj zavestno.

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 14.06.2001 at 10:16:51

tud to je res

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MP3CE on 14.06.2001 at 17:40:33wrote on 14.06.2001 at 08:49:46:
Črn ni bil, I think. Vprašanje se je zdelo nagajivo; razumela sem ga tako, da je treba 'v sebi umreti', da se zgodi vse. Kaj pomeni e.g.?

Verjetno bi se moral kdo predajat temnim silam, da ga črn obišče, a ne?


Ne, ni bil črn...

Potrdim ti lahko, ker imam podobno izkušnjo z iboge, da je res treba najprej umreti, da se lahko zgodi premik skupne točke, menjava percepcije (glej moj trip report, ker je vse skupaj dobro opisano tam). Torej, da se zacne duh (ali bog, da ne bo kdo mislu na kake spiritisticne seanse) rolat skoz tebe, moras umreti kot ego, kot osebnost... Se pravi, pustiti svoja prepricanja, svoje navezanosti, strahove, itd, itd..., skratka vse in se prepustiti višjemu namenu... Ni vedno lahko, da se pa...

Da te črn obišče, ni nujno, da se predajaš temnim silam - obišče vsakogar, in to je tudi nekakšen test... pa mu rečeš ne...

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MP3CE on 14.06.2001 at 17:41:28

e.g. = na primer, like, kao...

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Tone on 15.06.2001 at 10:18:49

Haj
Obstaja razumski in nerazumski (recimo čustveni) del možgan in slednji si izmišlja vse mogoče, prvi ga pa v tem početju nadzira in prizemljuje. Razlika med nami je v stopnji nadzora. Če tega ne bi bilo, bi se nam zdelo realistično prav vse, kar bi si nerazumski del možganov domislil, če pa je tega nadzora veliko, se pa smejemo raznim New age frikom, ki da klatijo bedastoče.
Jaz misli delim na dve stvari; razmišljanje in vzgibe. Pri prvem sodeluje razumni del, pri drugem gre pa za "ideje", ki se porajajo v nerazumskem delu možgan in so plod vsega, kar je tam spravljeno. Če je tam spravljena recimo vera v Jezusa, se bodo ob povsem nepomembnih dogodivščinah porajali občutki o .... recimo temu božji prisotnosti, "obletavali" nas bodo angeli ...
Če verjamemo v bele in črne angele, bodo pač letali oboji, če pa v te prazne marnje ne verjamemo, bomo pa za naše vzgibe, počutje ali karsižebodi poiskali kaka bolj zemeljske razlage.
Vzgibi (lahko jim rečete tudi notranji glas, misli ...) so torej produkt našega čustvovanja v najširšem pomeni. Tudi naše verovanje je v bistvu "čustvovanje", saj ne gre za razumsko zadevo.

In sedaj bistvo: Naše nerazumske predele možganov celo življenje polnimo z vse mogočim, in kar vlagamo (tudi vera, beli in črni angeli ali recimo ideologija), to se nam vrača. Prav zaradi tega so občutki, vzgibi ali kakorkoli temu rečemo povsem relativni oziroma vodljivi.
Na ta način deluje tudi strah pred kačamu - ko vidiš vrv, si že ves paničen, ali pa recimo angeli - ko se nam porodi kako svarilo izhajajoče iz dogajanj v naših nerazumskih možganih še ni treba pomisliti na angela; gre le za delovanje preostalih 90% možgan, ki niso namenjeni razmišljanju..
Tistemu, kar prihaja od znotraj torej ne preveč zaupati. V bistvu je to le vrh dogajan v naši notranjosti iz česar se da sklepati na "podzemna" dogajanja

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 15.06.2001 at 10:54:02


Zelo razumno razmišljanje, Tone  ;). Lepo napisano.

Ampak, le zakaj obstajajo prispodobe? Da se lahko tudi med sabo razumemo..., a ne?

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by gape on 15.06.2001 at 11:43:00

dobr si spisu tone

a si isti k je bil na stremu forumu, al si nov; v vsakem primeru pozdravljen (nazaj).

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S. on 15.06.2001 at 11:53:18


Samo nekaj mi pa vseeno najbolj ne štima:

Q
Tistemu, kar prihaja od znotraj torej ne preveč zaupati. V bistvu je to le vrh dogajan v naši notranjosti iz česar se da sklepati na "podzemna" dogajanja
Q

Komu pa zaupati, če ne notranjemu vodniku?

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Andres on 15.06.2001 at 22:30:31

Gape!

Meni se tudi zdi, da je Tone isti Tonček iz starega foruma.  Samo poglej koliko je tu gostov, ki so bili že prej prisotni.

Tone, za tebe imam pa še par vprašanj in ti odpišem drugič, beri kasneje. Upam le, da nisi šihtar, kar pomeni, da imaš konekcijo doma.

Andres

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Andres on 20.06.2001 at 22:54:41

Ja Tone. Vse lepo in prav, sestavil si lep "kačji" tekst, toda niti z besedo se nisi dotaknil osnove. Odkod pridejo misli?

Andres

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S on 09.07.2001 at 09:39:19


MP3CE: napisal si, da črn obišče vsakega in mu je
treba reči ne, ker je tudi to preizkušnja. Tega ne razumem. Prosim, malo nam razloži - ali kdorkoli, ki je to doživel. Ali ni odločitev naša: npr. nekomu je lahko angelska svetloba, ki ga vabi v večnost največja preizkušnja. Kako je zdaj s tem?

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MP3CE on 10.07.2001 at 13:03:19

Ja, tko je s to zadevo, da če se ti črn nariše v taki ali drgačni obliki, ga morš poslati nekam...
Nariše se ti pa lahko kot energetsko bitje, al pa skozi kakšnega človeka, al pa kako drugače...
V glavnem, se moraš sam odločiti za svobodo. In to je to.  8)

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by S on 10.07.2001 at 13:19:56

Aha, tako si ti to mislil 8).

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by LittleStar on 27.09.2001 at 18:21:26


MP3CE!

Črnemu je PUSTITI (ne treba reči ne oz. reči ja)

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by MIKE on 01.10.2001 at 18:34:22

Misli pridejo iz našega drugega nezavednega dela. Pridejo in grejo, misli so stvar naše duše. Meso je pa meso... ;D

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by beno on 16.10.2001 at 11:27:15

mene pa že dolgo muči to z razumom. v bistvu me jezi. se mi vedno bolj zdi da je v slovenščini precej logike (moči), ki jo narobe uporabljamo.
saj veste gape večkrt piše na-ključ-je to za mene že dolgo drži, drugi pa čudno gledajo če to omenim.
zdaj pa razum, raz-um, raz-umeti
ali ni raz-um ravno obratno od tega kar iščemo?
um je za mene božanski, raz-um je človeška omejenost.
jaz se zdaj javno raz-kinem iz raz-umem in preidem na umem. mislim da umete.
pa še nekaj, ko nekaj premlevamo, ko nam ni jasno takrat raz-mišljamo, konja pa raz-jahamo. pa to je obratno od tega kar iščemo razUMETE kaj mislim?

Title: Re: misli, misli, mislim, misli mislih, mislimi
Post by Mateja on 16.10.2001 at 15:09:10

Um je višja zmožnost mišljenja. Je zmožnost preseganja različnosti, zmožnost mišljenja onkraj nasprotij, je mišljenje Enega. Lahko bi rekli tudi zmožnost sinteze. Razum je zmožnost analize. Raz-um raz-ločuje. Rabimo ga, ker pač živimo v svetu dualnosti. Je torej pomemben, ampak izgubi velik del svoje vrednosti, če njegovih izsledkov ne kombiniramo z močjo enotenja, zapopadanja nasprotij, torej uma. Po mojem pač rabimo oba, da lahko funkcioniramo na različnih nivojih zavesti.

Mateja

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.