Johnny B. Goode wrote on 25.02.2008 at 14:34:09:Dajte no lepo prosim, ce kdo resnicno pozna to metodo mi pomagat - kako z mislimi vplivat ali delovat na ibogain, ki ga imam pri sebi, da mu posredujem informacije kaj od njega pricakujem in kaj hocem da mi naredi, spremeni,uredi v glavi in da bo delovalo.
Ko sem doma ga vedno nosim pri sebi v zepu - mislim da je to pametno, da je cim vec ob meni v stiku z mano da se me nekako navadi in me zacne cutit ze pred iniciacijo - ve kdo slucajno, ce je kaj na tem, ce je to tud ok. Trenutno sem okol tega kr zmeden in ceprav imam ostale stvari urejene je ta stvar se vedno en velik vprasaj in bi rad zvedel o tem nekaj, vsaj kak nasvet dober, da dobim - s katerim bi si lahko kaj pomagal.
Sej se drugace zelo trudim, da mu to sporocim ali da mu dam zadeve vedet, kakorkoli znam, ampak ko to delam se pocutim neumno, kr res ne vem kaj delam in ce to prav delam, tako da mam feeling da se lahko naredim boljse ampak KAKO???
Johnny
Z ibogo nimam izkušenj (poznam več ljudi, ki jih imajo), z nekaj drugimi rastlinami moči pa. Vse so bile vrata v drugačno stanje zavesti in so delovale zdravilno na fizični, psihični in/ali razumski ravni. Niti pomislila nisem, da bi rastlini rekla, kaj od nje pričakujem. Kajti jaz sem šla na njen teritorij, ne ona na mojega. Zato tudi se mi ne bi zdelo prav, da jo (in s tem sebe) poskušam s svojimi pričakovanji omejevati.
Temeljno je zaupanje. Vanjo in vase. Namesto da misli projiciraš v rastlino, nameravaj tisto, kar bi rad dosegel, v sebi, zase. In rastlina bo sledila tvoji nameri sama, enostavno zato, ker boš tja usmeril svojo energijo. Namera je namreč tista, ki človeka usmerja. (Samo da imamo eni svoje namere, mnogi pa se priklopijo na masovno družbeno namero. Ampak tista meni in meni podobnim ni všeč, jebiga, ravno v nasprotno smer cilja kot ciljamo mi.)
Skratka, to se mi zdi ful pomembna razlika, čeprav mogoče ne izgleda velika. Vsekakor pa rastlino prosi (ne pa pričakuj), naj ti pomaga, kolikor in kakor zna najbolje.
To, da ibogo nosiš pri sebi, pa se mi zdi zelo fajn – da se zbližata, da se privadiš na njen vajb že od zunaj, preden jo pokonzumiraš. In res, imej ob sebi nekoga, ki mu zaupaš in za kogar veš, da je dobronameren in da ta obred podpira in po možnosti razume. Meni so se npr. gobice pojavljale v različnih oblikah nekaj mesecev, preden sem jih jedla. Na izkušnjo sem se notranje pripravila in bila je krasna. Ful pozitivna in mo(go)čna.
Skratka, namera, namera ... To je ključ do spremembe, do znanja, do vedno več zavesti.
The only way is up!