Palčki so... nagajivi, veseli, dobrosrčni, včasih zlobni, še kruti lahko - popravi me, če se motim, Andres ...
A pokvarjeni ali gnili ali kakšne drugačne surovine so samo in izrecno le v primeru, če ljudje z njimi tako ravnajo - potem se kmalu zna tega priučit tudi palčno bitjece..Zgodbe o palčkih jasno govorijo - če ne že kaj prej, da je treba z njimi prav previdno in v rokavicah ravnati, ker so občutljivi in na drugi strani znajo bit zato prav surovi.
Tale palčica je hotela ženi samo dopovedat, da si mora dat čas in pustit samim palčkom, da pridejo k njej, ne pa tako na silo in z enimi žavbami namazan. Je pa res, da je veliko takih zgodb povsem izmiišljenih in ni nujno, da se je to fogetinki zares zgodilo.
Če s tako občutljivostjo človek prisluhne svetu, ki ga naseljujejo še palčice in palčki... se ti lahko zgodi, da te kakšen kar mimogrede po rami potreplja ali lase pogladi... hočem reč, da jim potem ni problem več komunikacija s čisto običajnim človekom.
Mene tukaj kljub pozni uri ni noben tak palček obiskal, mi je pa eden že večkrat lightshow na mojem ekranu zganjal (no, sej vem da zdej mislite, da nalagam, ampak je res!!! pa ni bil noben trik s črkami pa to ampak čisto ta pravo žmiganje)
Ne vem kaj bi bilo tako posebnega okrog tega izginjanja stvari; palček sune, potem pa prinese nazaj - iz čistega lastnega veselja; največkrat se pa to zgodi zaradi naše neke slabosti, pozabljanja, trenutni nepozornosti ali pa slepe pege v očesu; pa sem slišala, da ne spijo prav dosti; če je res, ne vem..
PA DOBRO JUTRO PALČKI (brez preplaha, prosim; če pa nisem kaj prav povedala, me bo že kakšen ta prav škrat popravil..

)
Anuk Karmen