Danes je bila na Nacionalni TV dokumentarna oddaja o palčkih. Začela se je s sliko buldožerjev in kasneje nadaljevala s pričanjem in prepričanjem predvsem znanih ljudi.
No, najprej kot rečeno, je pokazalo kup buldožerjev in potem zaustavitev vseh del. Pričanje delavcev:
Eden je rekel da je slišal grozen pok v ogrodju buldožerja. Drugemu se med odmorom nasipali pesek in zemljo v bencinski tank in tretji je rekel, da je na vratih nastala luknja.
Ko so prišli na teren "specialci" s tem mislim, na ljudi, ki palčke vidijo in z njimi komunicirajo se je zgodba pletla dalje. Buldožerji so preklali veliko skalo in z zgoraj opisanim dejanjem so palčki hoteli povedat, da so tu tudi živa bitja ne le kamni.
Eden od poznavalcev jih je vprašal zakaj oni živijo na ali ob kamnih, skalah oziroma če jim nebi bilo prijetneje biti nekje v gozdu, na travi, pač nekje.
Palčki so mu odgovorili, da je razlog predvsem v izvrstnih energijah, ki jo skale in kamni tvorijo.
Odkod je njihov izvor? Pravijo, da so prišli iz Evrope, a veliko pred Vikingi.
Po tistem je govorila o svojih prepričanjih tudi županja mesta Reykajvik: Legende so se prenašale predvsem iz mater na hčere in tako naprej do današnjih dni. Ženske so palčke označile za velike gentlemane, lepo urejene, kulturne in radodarne in iz tega razloga ne izključuje tudi spolnega stika med žensko in palčkom.
Podobno navaja policaj. Kot še deček se je pogovarjal pred neko pečino s palčki. Sedaj tik pred upokojitvijo je povedal tudi za TV oddajo. "Povabili so me notri v pečino, toda jaz sem se ustrašil in nisem šel. Odprl se je eden od kamnov v pečini, palčki so vstopili, jaz pa sem zbežal. Ko sem nekoliko odrastel sem še pogosto prišel k tej pečini, toda čut za komunikacijo s palčki se je izgubil.
Direktor državnega muzeja:
Nekoč so k neki ženski prišli palčki in ji rekli: "Vemo,da ti misliš, da ste tod okoli sami, vemo tudi, da ti drugače mislila ne boš nikoli, četudi si spleteš kito. Nasvidenje." Naslednji dan je ženska odprla star kmečki zaboj kjer so nekoč shranjevali obleke ipd in čisto na vrhu je bil položen glavnik. Takih predmetov ima muzej veliko.
Prič, je sledilo še več, vse od najbolj priznane medijke na tem področju Erle Stefansdottir
http://www.nenavadno.com/ufomeet.html, ki je pokazalo celo mesto palčkov, njihovo cerkvo, prevozna sredstva.
In verjemite, ko sem videl nekdanjo stranko, gostinca Eliasa, sploh nisem mogel verjeti, da ta človek toliko skriva v sebi. Na eni strani ima restavracijo za tiha srečanja, žurke, organizirane proslave, kajpak vse za državno smetano, na drugi strani pa pravi kako razločno palčke vidi. Čudno, da ni nič omenil že prej. V Sloveniji bi ga izločili iz njihovega kroga, tu pa dela normalno naprej, saj palčki v bistvu tudi so.
Tako se naštevanje nadaljuje, vsakdo pa je potrdil, da palčki in druga zemeljska bitja so.
Ampak Andres ma dost prevajanja za dons.