Ja, res, Gape, preber si kako svojo arhivsko izjavo ...

Sicer pa, men se zdi, da gre pri šeranju kateregakoli znanja/vedenja, ne glede na to, kakšno nalepko mu prlimaš, za isti "šmorn". Tisti, ki "svoje" znanje/vedenje šera:
- prav v nobenem primeru ne more vplivati na to, kaj bo prejemnik/uporabnik z njim naredil
oz. kako in če sploh ga bo u življenje spravu.
- vpliva lahko le na to, ali ga bo ter kako in pod kakšnimi pogoji ga bo šeru; če sploh.
In zakaj bi jaz šeranje svojega znanja/vedenja sploh omejevala ali pogojevala? Saj sem ga samo skozi lastno, subjektivno percepcijo v eno svojo verzijo skupi zlimala, od vsepovsod ...
Svojo hči sem brezkompromisno za roko vodila, da se je hodit naučila, sosedi sem brezkompromisno dala recept za un d'best kolač, frendici sem brezkompromisno povedala, kako bi jest njeno štorijo speljala, ... in od nikogar nisem nazaj ničesar pričakovala. Sem mu povedala svoje mnenje, šerala z njim svoje vedenje, kaj bo pa on naredu po vsem tem, je pa zgolj stvar njegove lastne odločitve.
V službo bom spet začela hodit in bom vsakodnevno svoja znanja brezkompromisno za plačo prodajala, ker drugače še ne znam skupi dnarja za hipoteko in najine mesečne stroške na TR spravt.
A bom hkrati svoje znanje tudi povsem brezkompromisno, brezplačno z drugimi delila še naprej, tudi v službi, pa ne zato, ker bi moj um moral govort in se dokazovat, ampak zato, ker - zase - vem, da se mi bo vse vrnilo na način, ki ga bom prakticirala sama.
"Skrivnostnost je edini način za prenos znanja" - dej nehi, no, občutek večvrednosti je že marsikoga prou fajn dol butnu. Zame so posvečenosti znanja in nujnost skrivnostnosti en sam, da ne rečem glih kva.
Zakaj neki ne bi svoji tamali šerala vseh znanj, ki jih premorem, če in ko tako nanese? Pa sej bo z njimi nardila samo to, kar bo sama hotela. Kot starš lahko zanjo upam le to, da bo iz moje, pa drugih ljudi percepcij, uspela zase ta najboljšo zbrat, ki jo bo z odgovornostjo sfurala.
Vse, kar v svojih naročjih držimo, pa po možnosti še skrivamo, nas ma za zihr prheftano nase zaradi našega neznanja, naše nesigurnosti, našega občutka večvrednosti, ali pa že enega od naših strahov.
Viš, in prav zaradi teh sem iskreno za to, da vsa naša znanja/vedenja delimo brezkompromisno, zastonj in nefiltrirano. Se zna zgodit, da bomo skupaj "rasli", se učili še hitreje ...
Kakšen je že bil osnovni namen te platforme oz. tega "gape" foruma ...
Za brezplačno šeranje prav vsega znanja,
ARS