Kaj pa, če bi bil temelj naše družbe :i
PROSTOVOLJNO MIROLJUBNO SODELOVANJE MED LJUDMI NA VSEH PODROČJIH.
Kaj če bi to sprejel?
To je temelj, ki je moralen.
Kaj pa, če me država ne bi silila biti lastnik podjetij katerih nočem da sem lastnik?
Kaj pa, če me država ne bi silila, da sodelujem v ekonomskih shemah, ki so PONZY sheme, in vem da se bodo sesule? (Pokojninsko zav)
Kaj pa, če me država ne bi silila v stvari , ki jih nočem?
Kaj pa, če bi mi dal svobodno odlločitev glede stvari, ki se tičejo MOJEGA življenja, in ker je to moje življenje, se imam pravico SAM odločat, kako bom svoje življenje živel, in sam pustte me pri meru?
Namesto tega država sili mene in ostale ljudi v stvari, ki nam škodujejo.
In to je temelj danšanje sofisticirane slovenske družbe.
Siljenje ljudi v stvari, za katere DRŽAVA misl da so za nas dobre.
A je važn kaj JAZ mislim? NE. To jih ne zanima.
Kaj pa, če sm delničar NLBja, zakaj ne morem prodat svojega deleža?
Zakaj me država sili da sm delničar podjetja, katerega NOČEM biti?
Zakaj sem lahko samo gledal leta in leta kako so me kradli, brez da bi imel moč kaj narediti?
Kaj pa če bi dal ljudem OPCIJO, da se SAMI odločijo, a hočejo biti delničarji podjetij ali ne? Kaj če bi dal ljudem nazaj moč odločanja o stvareh, ki se tičejo NJIHOVIH ŽIVLJENJ.
Kaj pa če damo vsakmu število delnic , ki jim pripada in se ljudje SAMI odločijo kaj bodo z njimi?
Kaj pa, če bi dal ljudem svobodno voljo se odločat o stvareh ki se tičejo NJIH?
Kaj če bi ljudi pustil, da prostovoljno miroljubno sodelujejo med sabo brez uporabe prisile?A to se slis uredu?
No če se vam to sliš uredu, potem ste za privatizacijo NLBja.
In kaj je temelj moralne družbe
a)prostovoljno mirljubno sodeovanje ljudi
b)prisiljevanje ljudi v nekaj, kar država misli da je dobro, tudi če ljudje ne misllijo da je to dobro za njih. Prisiljevanje ljudi v sodelovanje v ekonomskih shemah.
No in zdej upam da vas ne bo prevec mindblowal, zato ker, če si za a) si posledično za kapitalizem.
Če si za b) si pa za socializem.
Čist enostavno je.
In če jas ljudem pravim to, da bi mel prostovoljno miroljubno sodelovanje mi rečejo. "To pa žal ni mogoče"

In isto boste verjetn vi rekl. K ste ujeti v škatlci.
Sprejmite ta temelj in naprej razmislite, kje vse država krši ta osnovni moralni princip.