Robi wrote on 12.01.2011 at 15:53:37: Quote:Tudi z "digitalno" bi bil zadovoljen, samo da bi bila 2-smerna Undecided
Lp + #
Saj je 2-smerna...Samo kaj ko ti zaradi lastne zaslepljenosti in prepričanja, da poznaš resnico, tega ne vidiš.

Sem se ob tem spomnil na tisti vic...Ne vem točno kako gre...Nekako tako, da je en tip verjel v boga in se z njim dogovoril, da mu bog poslal sporočilo in rešitev, če bo kdaj v nevarnosti...In pride do tega, da revež pade v reko in se začne utapljati...Ob tem le gleda navzgor k bogu in ga prosi, da mu naj že pošlje nekaj ,kar ga bo rešilo...A revež se je utopil...Ko se z njim sreča na drugem svetu, vpraša boga, zakaj mu ni poslal rešitve...Bog mu reče...: "Saj sem ti poslal vejo, ki je plavala ob tebi..Itd..." Vendar je ti zaradi lastne zaslepljenosti od same vere, sploh nisi opazil.
In tako je v tem svetu...Vedno smo v nekem odnosu..Z nečim...Ljudje in samo vesolje nam nenehno "sporoča" in se odziva na naša dejanja....Tudi nasilje...bolezni...Vso to je odsev 2-smerne komunikacije...A zaradi lastne zaslepljenosti, zagledanosti v lastno resnico, tega sploh ne opazimo....
Bolj, kot si prepričan v lastno resnico, večji imaš konflikt.
Tvoja resnica in prepričanja so bolj ali manj statična, realnost se spreminja.
Tudi tisti pregovor, da se pijanec spreobrne, ko se v jamo zvrne, ne velja le za pijance....

Kdaj se bo človeštvo spreobrnilo, pa bomo videli...Enkrat jutri bo že....
Ja, no, seveda je dvosmerna, ampak žal Posredna, kajti Stvarnik mora uporabljati svoje ustvarjeno Vesolje, in soljudi , da mi kaj sporoči.
Vidiš, to je zame prešwoh komunikacija , ...
Jaz bi rajši ono, Direktno , ker je pač Boljša .
Tisti vic, pa gre malo drugače, in ga poznam že vrsto let :
--------------------------------------------------------------------------
Nek zelo vernei župnik, se je znašel sredi poplavljenega mesta , na vrhu strehe svoje cerkve, voda pa je še naraščala.
In mimo pripluje prvi rešilni čoln, in ga ljudje na njem vabijo na krov , pa jim odvrne : nič se ne ustavljajte, mi bo že Bog poslal rešitev .
In potem voda začne naraščati , .. pa pride drugi čoln, kjer ga drugi ljudje isto vabijo , da se reši , vendar jim ta spet odvrne kot poprej, da ga bo že Bog rešil , in da naj raje sebe rešijo .
No, končno pride zadnji čoln, ampak župnika že zaliva voda .
Ta jim v svoji veri spet zakliče ; rešite se, kajti zame bo že Bog poskrbel .
No, zadnji čoln odpluje naprej, župnika pa žalostno odnese voda in utoni .
Po nekem času , se v Onstranstvu duša tega nesrečnega župnika pojavi pred Bogom, in mu očita, da je krut Bog, ker ga ni rešil , pa tako vztajno je molil k Njemu, da bi ga rešil, - vse do zadnje ure , vendar da ga Bog ni in ni hotel uslišati, ter je zato moral tako žalostno preminiti na Zemlji .
Pa mu odvrne Bog : kaj se huduješ, glej , hotel sem te rešiti , pa tebi tvoj napuh ni dovoljeval da bi se rešil , glej :
- Kajti večkrat sem ti poslal rešitev , prek ljudi v čolnih, ti pa si jih vztrajno zavračal , dokler ni prišla zadnja ura .
Zdaj lahko samo sam sebi pripišeš , da nisi mogel izpolniti svojega poslanstva na Zemlji .
-----------------------------------------------------------------------------
Sicer pa je potem taisti župnik vseeno bil nagrajen, kajti svoje življenje ja nehote daroval za brate, ki so se rešili v tistih čolnih namesto njega , ampak to je že druga zgodba .
Lp + #