titud wrote on 03.06.2010 at 10:22:58:Quote:Ne vem, s čim se izgovarjam. Sicer pa na zahodu itak upada nataliteta, bradati mačoti in krepke ženske z juga in vzhoda pa navdušeno gravitirajo proti nam (če ne drugače, pa s kakšnimi bombami). Ni frke. Vse se izide.
V imenu pravičnosti (da se omeni tudi spremenjeno vlogo ženske v zahodni civilizaciji) bi bilo mogoče treba pogledat feminizacijska gibanja v drugi luči. Ob (recimo temu dejstvu), da moški zaradi pomanjkanja testosterona ne zmorejo več opravljati svoje (tradicionalne) funkcije (ne samo reprproduktivne, temveč kulturno-civilizacoijske), se teža te naloge prenaša na ženske. Ženske so tako prisiljene prevzemat moške naloge (igrat dedce), pri čemer ne gre več za feministično pojmovano gibanje za enakopravnost spolov (ob hkratnem priznavanju biloških razlik in s temi popgojenih različnih kulturno-civilizacijskih funkcij obeh spolov), ampak dobesedno nalaganje dodatnega bremena ženskam, za katerega niti biloško niti kulturno niso usposobljene. To prispeva k povečevanju nelagodja v kulturi oz. k splošnemu stresu, ki vodi v katastrofične scenarije za zahodno civilizacijo v celoti... Hrbtna plat tega procesa na vzhodu in jugu je radikalizacija in ponovno obujanje mnogokje že preseženih (modernioziranih) tradaicionalnih delitev sponih vlog (beri zatiranja žensk), ker tam to vidijo kot edini način obrambe pred dekadentnim zahodom...
Mi lahko, vi moški, razložite, v čem (zaradi domnevnega pomanjkanja testosterona) ne morete več opravljati svoje oz. katere tradicionalne funkcije? Kako to izgleda? In katere moške naloge prevzemajo ženske? A to, da vozijo tovornjake in avtobuse?
S pravičnostjo sem imela v mislih dejstvo, da če zastrupljeno okolje načenja naše zdravje (kar dejansko verjamem, vendar ne v teorijo g. Boštjančiča), deluje destruktivno na oba spola. Ne mi rečt, da uničuje samo moške

. Tradicionalne vloge se spreminjajo ja, pa dvomim, da zaradi hormonskih sprememb, bolj zaradi drugačne narave dela. Genetsko bo najbrž naša civilizacija prepustila prostor drugim, pa kaj? Zakaj je to katastrofično? Civilizacije se rojevajo in umirajo, mi nismo izjema.