Dreammer
|
Zvončica: Slovenci ( ne govorim o svima, govorim o dojmu koji imam preko ponašanja nekih osoba koji su slovnci) bi najrađe da su Germani
- i ovdje bože mili ne poznaješ detaila, šta se Austrijanci pa Asutrijanski Slovenaci operedljuju - bilo bi bolje, da se zanimaš o tome prije da prerasudjuješ. i najmanje što mogu prić je poznato u kojoj funkciji, u kojoj su i bili u K&K monarhiji. Nisam srela gori oblik odricanja vlastitog identiteta i povijesnoj pripadnosti jednom plemeni- slavenima. [u] Međutim, stvarno ih je ostalo malo...možda im se doista i posreći i dogodi da ih za 100 - 200 godina - nestane, kao pojma na geoetnicističkoj karti, a sve zbog težnje da nisu Sloveni. Jednostavno, asimilirat će se u neki drugi pasoš...Tako mi izgleda. MOžda se varam. Ne želim nikoga uvijedit. Razmišljam na temi na gals."
Vesna:
"[b]STRANI ISTORIČARI O SRBIMA PRE HRISTA
Na prostorima današnje Galicije i Poljske od pre preko tri milenijuma postojala je Bela Srbija. Njen drugi deo obuhvatao je prostore današnje Češke i Bavarske. Česi su živeli u Beloj Srbiji, a samo ime Čeh imalo je počasni karakter. Oko reke Morave živeli su Moravci. Bliski Moravcima bili su Slovaci, čije poreklo takođe datira od Srba, kao što su i Srbi Korutanci, današnji Slovenci, prema nemačkom istoričaru Dimleru.[/b]"
"Dreammeru, brate Srbine, Možeš ti da završiš i tri ,,evropske škole'', ti si ipak moj brat Srbin, iako si programiran na mržnju prema Srbima, kao i svi ,,Evropejci''. Ali, to je samo ,,program''. Na sreću, nisam ja došla do tog otkrića da su Slovenci Srbi, nego mnogo pametniji ljudi od mene, kao što je [b]nemački istoričar Ernst Ludwig Dümmler( 2.01.1830.- 11. 09.1902. Berlin), u svom čuvenom istorijskom delu ,,Jugoistočna marka u Karolinškom carstvu''(,,Ueber die südöstlichen Marken des fränkischen Reiches unter den Karolingern''), rekao je da su današnji Slovenci, ustvari Srbi Korutanci,( ima ih još uvek u Austriji, u pokrajini Koruškoj )... Žao mi je samo što ti nisi svestan svog srpskog porekla, ali ima vremena, saznaćeš, pročitaj malo šta su o Srbima Korutancima napisali tvoji evropski istoričari, a ne moraš da čitaš srpske izvore."
"Kranjci su bratsko pleme Srbima Korutancima iz pokrajine Koruške. To su bila dva bratska srpska plemena po nemačkom naučniku Dimleru. Rekla sam da se SLOVENI nigde ne spominju pre 6.veka, a Srbi i razna srpska plemena se pominju i davno pre Hrista.
Recimo, Austrijanac Ernest Kalinka je između 1884-1889. godine uspio prekopira oko 150 zapisa sa spomenika, među njima i čuvenu Ksantos Stelu; sve natpise je kasnije objavilo Bečko Sveučilište. Na str. 79 pomenute knjige, S. S. Bilbija je iznio Kalinkin prijepis teksta, na str. 80 latinsku transkripciju Kalinkina teksta "Ksantos Stele". Od 81. stranice pod naslovom "Poruka Srbima uklesana na obelisku u prijestolnici Like - [b]Likije prije 2600-2800 godina "
Ti, ki se imaš za tako naprednega, da si drzneš ugovarjati meni in mojim praksam in reakcijam, se najprej zamisli o tem in še o vsem drugem, kar pišejo na forumih JV od Slovenije!
In takšnim se ti odpraviš tožarit o meni in temu, kar sem počel tukaj.
Poglej se pošteno v ogledalo najprej ti in si odgovori, kaj ti je smisel tvojega takšnega početja??? Sram te bodi v vsem, kar si!!!!
|