Poet
4

Ljubljana
Da se še jaz pridružim tej debati ...
Bil je čas, ko sem mislil in verjel, da guruji celo obstajajo, da so resnično razganjalci teme in da nekaj vedo, da se od njih lahko nekaj naučim.
In potem sem videl, da nimajo pojma! Ker ne morejo imeti pojma, lahko so samo malo bolj ali malo manj spretni pri izražanju in nastopanju, to je pa tudi vse. Govoričijo o vzvišenih stanjih razsvetljenja in stalno poudarjajo, da te lahko pripeljejo do tam. In ljudje verjamejo, ker hočejo verjeti, ker je ista stvar z religijo, ker nihče noče 100% prevzeti odgovornosti za vsa svoja dejanja, za vse svoje misli, itd. Ker se ne morejo sprijazniti, da je življenje to kar se zdaj dogaja in da ne more in ne rabi biti nič boljše kot to. Pika.
In je veliko lažje verjeti v neko drugo realnost in nek drug svet, kot pa živeti in delovati v tem svetu.
Oshoja sem včasih bral in častil, ko sem bil še mlad in naiven, danes ga vidim kot duhovnega zvodnika, isto Sai babo, ki zraven še copra zlati prah iz svoje roke, kao, v resnici mu pa pomagači skoz zraven nosijo prah in jajca, ki jih potem tala naokoli. Duhovna tržnica, nič drugega, o neki kozmični zavesti pa ne duha ne sluha, ker je to spet samo zgodbica in pravljica za lahko noč.
|