Dante wrote on 01.04.2010 at 18:32:25:Forumovci!
Ko berem te vaše odzive-
, se mi zdi, da sem zgrešil "temo" ali pa se grete nekaj drugega.
Maš kar prav o tem, da si zgrešil témo!
Res si jo zgrešil, zato pa si prav prikladno pokazal svojo tèmo! Mi se ne gremo pa nič drugega, kot pa prav ljubeče in z vsem usmiljenjem razpihujemo tvojo tèmo, s tem ko razpravljamo o tej témi. Sedaj veš, Božanski Komedijant!
Quote:Vidim, da ne bo šlo, saj že naše razumevanje osnov je povsem različno. Vsake oči imajo svojega malarja, rečeno! Ampak to je le stanje našega razuma in intelekta. Tukaj in zdaj po Alojzijevo!
Da, in vsaka téma ima svojo tèmo. Ti boš že vedel.
Quote:El Poenta!
Vem o čem pišem glede prisotnosti Boga v tem svetu.
Ti pa si izviren. Najbrž si v svoji izvirnosti želel zapisati, El Poanta, pa se ti je malo zatipkalo. No, če pa bi bil količkaj izviren, bi ti pa nemara padlo na pamet, da bi me naslovil z ... El Polento! Potem bi pa mogoče celo mislil, da imaš kaj žara v sebi, s tole El Poento pa res ne vem kam naj te vtaknem.
Quote:Razsvetljenja res ni moč kontrolirati, pravzaprav ga je bilo nekoč lažje dosečti.
Kdaj? Takrat ko si ti pisal svojo Božansko Tragikomedijo?
Quote:Pravzaprav ga z določeno metodo meditacije lahko dosežemo - težava je lahko samo življenje, kjer je prisotno preveč skrbi, trpljenja, jeze, obveznosti, ... takrat bolj "tuhtamo" kako se rešiti pritiska in iti bolj naprej, celo pobegniti od tega.
No, potem pa prosim če se pri tej priči posvetiš tej "tehniki" in ne prideš ven dokler ne boš razsvetljen. To je ukaz! In ko zlezeš iz kokona potem "poduči" še mene. To je nov ukaz! Da ne boš pisal traparij.
Quote:Bolj deluješ z umom v življenju, bolj te priklepa ego in čim bolj poenostaviš življenje, ga posvetiš nekaj Bogu, več notranje svetlobe, blaženosti najdeš. Prav gotovo obstaja Pot, kjer vidiš in slišiš najprej Glas Tišine, nato hrumenje Kozmosa, Nebeško Glasbo, vse bolj in bolj. Nehal sem poslušati tuzemno glasbo, saj je le kopija nebeške in nehal sem se kaj dosti pogovarjati, saj takrat dela bolj Um/Ego. Resnično enostavno je!
Če tvoje poste bere kozmično retardiran človek bi morda še celo pomisli, da veš o čem govoriš. Jaz vem, da nimaš pojma o čem govoriš. "Tuzemna glasba?!?" Daj mi pol zapoj arijo, ki jo pojejo v peti vrsti na desni strani nebes pri brezbarvnem macesnu!
Quote:Zakaj bi imeli duhovnost tako komplicirano? Zame je ostalo enostavno. Že prej sem mnogo bral, imel še par učiteljev, ki so me učili dojemanja nevidnega (od energijskega do mentalnega nivoja).
Ja, naučili so te dojemati nezemsko glasbo, ki prihaja izza neveidnega brezbarvnega hrasta, nič več!
Quote:Vendar, ko sem šel po Poti duše, sem ovrgel vse prejšnje metode, so postale v napoto, povsem odveč. Okultizem, tudi razne religije, so duhovnost, nauk popolnih Učiteljev, naredile nejasnega in bistvo se je skrilo. Samega bistva pri teh raznih šolah, verstvih ni več videti. To lahko vidim v vseh razpravah - kako naj predočimo, naslikamo razumu, če tega ne izkusi. Ko izkusite bistvo nauka Učiteljev, potem lahko jasno razberete mistični pomen svetih spisov.
Torej sedaj več ne hodiš po poti duše? Mistika je pa najbolj prikladna pravljica. Kot recimo prilika o nevidnem brezbarvnem hrastu izza katerega odmeva nebeška nezemska glasba!
Quote:V Bibliji marsikaj piše kako priti na Pot in kaj se dogaja posvečencu na tej poti, vendar brez izkušnje to ne boste razločili, tudi če vam vse lepo razložim. Pravzaprav boste, vsekakor bi, čutili nek odtpor, dvom, to pa je bistveno orodje uma. Um, pravzaprav njegov ta "najboljši prijatl" Ego vam ne dovolita, da bi o tem razmišljali, kaj šele se pripravili. Popolna predanost zunanjem, vesoljnem, da nas na lepem samospozna. Prav, vendar nikogar ne poznam ki bi uspel na tak način. Tako pač je!
Ker poznaš samo svoj nevidni brezbarvni hrast, ki ti ves dan lepo nezemsko poje!
Quote:Elelektromagnetno valovanje različnih frekvenc obstaja le v ustvarjenem, vidnem Kozmosu. Tega imamo okrog sebe pun kufer, so povsem neusklajene in neharmonične vibracije.
V duhovnem, nevidnem Kozmosu, pa vladajo druge Sile in Moči, ki imajo že v sebi Božansko Inteligenco, v smislu miselne infromacije, življenjske energije - prane, karmičnih infromacij, itd.
V Človeku pa ti valovi em in nevidnih moči delujejo lahko sočasno in vzporedno. Izmerimo lahko em impulz možganov v različnih stanjih razpoloženja, vendar še to ne pokaže nevidne moči, prane, celo Besede. Nevidnega, duhovne moči ni moč meriti ali natančno opredeliti z napravami. Vibracije EM niso enake vibraciji Besede, Logosa.
Tako vidim in čutim.
Prana - dej potem razloži, kaj ti misliš s pojmom "prana", da bomo vsi vedeli o čem govoriš.
Veš čas nekaj šimfaš čez materialno vesolje, govoreč kako je nekaj onkraj, samo kako boš ti revež onkraj materialnega vesolja, če imaš pa nešteto vrednostnih sodb o njem? A ne razumeš, da se zapletaš v materialno vesolje tem bolj tem več imaš vrednostnih sodb o njem? V smislu to je prav, to je narobe? To najprej pošlihti potem se bomo pa naprej pogovarjali.
Lp