Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 7
(Read 58674 times)
satis
5
*****
Offline


Posts: 1073

Gender: female
Nadduša
26.02.2010 at 12:12:24
 
Kako bi lahko razumsko razložili delovanje Sv. duha ali, po našem verovanju, Nadduše- paramatme? Kako je recimo Paramatma prisotna na področju znanosti? Znani so primeri, ko posamezniki sprejemajo informacije o nepoznanih predmetih, osebah ali dogodkih brez nekega mehanizma za transmisijo takšnih informacij. Vemo, da ima FBI zaposlene jasnovidce, ki dosegajo osupljive rezultate pri razkrivanju podrobnih detajlov zločinov. Kljub temu se pri razlagi teh parapsiholoških fenomenov ne podpira teorije ESP-ja- Extra Sensory Perception, kot neposredno zunajčutno percepcijo, ampak se gre za idejo o obstoju posrednika, ki razpolaga z neomejenim številom informacij, torej o Nadduši.

Lahko razpoznamo, da obstaja vsevedno in vseprežemajoče bitje, ki je sposobno vsaditi znanje individualni duši. Veliki znanstveniki večkrat izjavljajo, da rezultat njihovega dela ni njihov lastni trud, ampak milosti Božje, kot nenadni blisk, ki prinese rešitev. Po njihovem, kot je govoril Mozart in nekateri matematiki, objekt njihove percepcije ni obstajal v koncentrirani obliki in ni bil direktno sprejet. Nasprotno, ideja ali umetniška kreacija je bila prenešena v um posameznika odzunaj.

Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Lahko ugotovimo, da je izvor znanja inteligenten, saj lahko reši probleme, ki so uganka celo za največje znanstvene intelekte.

Celo sama teorija informacije pokaže, da je pred prvim atomom na planetu Zemlja materija morala biti organizirana v skladu z informacijami iz že obstoječega izvora, a to zahteva zavestno diskriminacijo.

Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti.....

...
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5746
Dolenjska
Gender: male
Re: Nadduša
Reply #1 - 26.02.2010 at 13:41:58
 
Quote:
Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti....

Vsako živo bitje obdaja elektromagnetno polje. Vsi mi smo oddajniki in hkrati sprejemniki tega polja. Če možgane "uglasimo" na pravo frekvenco, lahko sprejmemo in dekodiramo informacije iz tujega EM valovanja.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #2 - 26.02.2010 at 14:34:29
 
Robi wrote on 26.02.2010 at 13:41:58:
Quote:
Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti....

Vsako živo bitje obdaja elektromagnetno polje. Vsi mi smo oddajniki in hkrati sprejemniki tega polja. Če možgane "uglasimo" na pravo frekvenco, lahko sprejmemo in dekodiramo informacije iz tujega EM valovanja.


Nikoli Robi ne moremo mi samodejno uglasiti lastne možgane na pravo EM frekvenco. S tvojo trditvijo da smo mi sprejemniki in odajniki Em polja se strinjam.

Satis najbolša tema zame-odprla si pravo vprašanje!!!!

Če si boš dovolila razumeti mojo razlago boš tudi razumsko dojela t.i. naddušo. Vseobsežno vesolje ima troedino večno-sedanjo življenjsko in elementarno samomanifestacijo. Lahko jo  teološko imunujemo Mahanga-realizirano življenje plus elementarna samopojavnost 2. Akumulirano vrednost nasproti realizirani življenjski in elementarni vesoljni vsepojavnosti(mahange) stoji Mahatma- nosilec t.i. vesoljne nadduše in obe imata svojo posledičnost in vzrok svojih cikličnih prehodov v Em sili,(vesoljnem duhu)ki jo nosi vsebi 3.Brahatma s svojim vesoljnim samodelovanjem On je nosilec teološko imenovanega vesoljnega svetega duha EM sile ki je  večno-sedanji vzrok in posledica Mahatme in Mahange.Isto se da opisati s sveto trojico Oče Sin -Sveti duh. Mahatma je podpora vesoljnih duš,Mahanga celotne univerzalne pojavnosti(teles) Brahatma pa pooseblja vesoljnega duha EM silo obeh Mahatme in Mahange skupaj.

Če razumeš pojmo potem veš,da smo mi vsi hkrati Mahanga (živa elementarna samopojavnost,ki ima svojo akumuliran genski spomin (pred nami živečih prednikov) gensko akumuliranega Mahatmo in realiziranoindividualno telo Mahango vrednost v lastnem sebstvu .Posledica in vzrok obeh sočasnih naših vrednosti je naš življenjski duh Brahatma.Ker pa je Brahatma v nas nosilec življenjskega duha in hkrati nosilec vesoljnega elementarnega duha(atomov-planetov-galaksij)Brahatma na svojo življenjsko vesoljno pojavnost deluje tudi na vesoljni elementarni ravni ki ciklično odrejajo pogoje življenju-flori-favni in nam-(Zemlja osončje galaksija) v nas in v življenju ciklično urejajo življenje (rast-cvetenje.um zavest)in nas v določeni dobi dvigne ali spusti na nižji nivo.V času galaktičnega EM valovanja dviga uspe Brahatma zbuditi naš Akumuliran spomin(Mahatmo,da prićne zavrstno sodelovati z naš Mahango telesnim pojavom. Ta nadduša Mahatma ima v nas spominsko civilizacijsko gensko kodo,ki se ciklično samozbuja v nas ali zaspi zaradi Brahatmine-elementarnega EM cikličnega samodelovanja. Mi danes kot civilizacija in posamezniki ne odkrivamo nič novega kar naš Mahatma že ne ve-mi vse zadeve samo ponovno odkrivamo v sebi.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
satis
5
*****
Offline


Posts: 1073

Gender: female
Re: Nadduša
Reply #3 - 26.02.2010 at 18:04:24
 
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  Smiley Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  Wink
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #4 - 26.02.2010 at 18:34:56
 
satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  Smiley Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  Wink


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.
Back to top
« Last Edit: 26.02.2010 at 21:34:50 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
M.L.
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 1728

Re: Nadduša
Reply #5 - 26.02.2010 at 22:27:59
 
satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:
Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega. Ne more razumeti življenja in njegovega temeljnega – končnega namena; razum življenja in pamet imata namreč svoj osnovni sedež v možganih i krvi, ki ohranja možgane v določeni dejavni napetosti, zato le-ti ohranijo sposobnost, da sprejmejo vtise in podobe materialnega zunanjega sveta, primerjajo njihove oblike in učinke in si nazadnje iz tega naredijo vsakovrstne sklepe.

Toda vse to so stvari in podobe materije, v kateri čuti glave nikdar ne morejo odkriti nič duhovnega. Ker pa je življenje le nekaj duhovnega, ga lahko doumemo le v njem in po njem. V človeku morajo torej biti še drugi čuti, s katerimi lahko človek v sebi občuti in opazi tudi duhovni življenjski element in ga tako tudi postopno razume v vseh njegovih globinah, povezavah in odnosih.

Kateri pa so ti notranji čuti? Pravzaprav obstaja le en sam čut, in ta se imenuje ljubezen, ki prebiva v srcu. Ta čut je treba predvsem krepiti, vzgajati in očiščevati. Vse kar človek počne, hoče, misli in presoja, mora razsvetliti i presvetliti življenjsko vroč svetlobni plamen iz ognja čiste ljubezni, da se vsi duhovi prebudijo v jutru porajajočega se življenjskega dneva v človekovem srcu.

Ko se prebudijo vsi duhovi v mislih, besedah, dejanjih in delih, se začnejo premikati in notranje duhovne svetlobe polni človek jih kmalu in zlahka zazna, ker se že takoj, ko se začno premikati, izražajo v različnih oblikah. Te oblike pa niso naključne in prazne, temveč vse ustrezajo neki vidni duhovni dejavnosti iz območja Božjega reda. Tega pa človek ne more videti s svojim razumom in s svojo ničevo pametjo, temveč le z življenjsko plamenečimi očmi svojega duha, ki je ljubezen.

Zato lahko to sprejmemo kot trdno pravilo in potemtakem rečemo: Noben zunanji svetni razum ne more nikoli doumeti in uzreti, kaj je v človeku; to zmore edino duh v človeku. In tako tudi Boga ne more spoznati nihče drug kakor prebujeni Božji duh v človekovem srcu, ki je postal nadvse dejaven in je tako kot Bog sam najčistejša ljubezen in večni sabat v človekovem srcu.

Kdor pa tega najžlahtnejšega dela v svojem srcu ne spozna in ne neguje, tudi ne ve koliko je vreden; zato je povsem razumljivo, da postane najtrši bogotajec in kljub vsemu svojemu iskanju ne more priti na sled večnemu božanstvu, ki je vse ustvarilo, ki vse prešinja in vzdržuje.

Tako jaz vidim in lahko najbolj meni prispodobno razumsko razložim kolikor se pač da. Drugače pa za razumsko razlago duhovnega, ni besed in ne obstajajo, ki bi lahko razložile duhovno razumu. Obstaja samo misel in ljubezen, česar pa razum ne more nikoli doumeti.

No pa lep pozdrav.

Back to top
 

Vrnimo Življenju življenje.

 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #6 - 26.02.2010 at 22:46:32
 
ML ti res rad govoriš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  Wink
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
M.L.
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 1728

Re: Nadduša
Reply #7 - 26.02.2010 at 22:54:25
 
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 22:46:32:
ML ti res rad blebetaš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  Wink


Kot sem že prej rekel:
Quote:
Kdor pa tega najžlahtnejšega dela v svojem srcu ne spozna in ne neguje, tudi ne ve koliko je vreden; zato je povsem razumljivo, da postane najtrši bogotajec in kljub vsemu svojemu iskanju ne more priti na sled večnemu božanstvu, ki je vse ustvarilo, ki vse prešinja in vzdržuje.

Mogoče ti bo kdaj naklonjena milost, da boš lahko prišel do spoznanja.

Pa lep pozdrav.
Back to top
 

Vrnimo Življenju življenje.

 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #8 - 26.02.2010 at 22:55:47
 
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 22:46:32:
ML ti res rad govoriš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  Wink


Dodajam,da bi razumel-Srce je samo (teološki simbol)za vesoljno življenje.Simbol svetega duha nosi JEzus nad glavo!!!

Zamenjaj srce ML in ostal boš isti v duhu-ubog- ne v srcu!!Razsvetluje nas vesoljni duh (EM sila) ne pa srce!!!
Back to top
« Last Edit: 27.02.2010 at 09:14:44 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
satis
5
*****
Offline


Posts: 1073

Gender: female
Re: Nadduša
Reply #9 - 27.02.2010 at 10:33:28
 
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 18:34:56:
satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  Smiley Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  Wink


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.


No, da vso tvojo filozofijo razumem, ne bom lagala da jo. Dobivam pa v njej drobce znanja, ki mi je domače, tako kot opisuješ zdaj tole o vesoljnem duhu, ki razsvetljuje vse življenje.  Smiley
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
satis
5
*****
Offline


Posts: 1073

Gender: female
Re: Nadduša
Reply #10 - 27.02.2010 at 10:39:46
 
M.L. wrote on 26.02.2010 at 22:27:59:
satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:
Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.Drži. Nekdo te mora razsvetlili z bleščečo svetilko znanja, šele potem, če si ponižen in se trudiš razumet, razumeš lahko delček znanja. Zanimiv članek o iskanju znanja, del o bhakti še dodatno citiram:
Quote:
Vzhod: luč vdanega služenja

Bhakti je proces vdanega služenja za obuditev uspavane ljubezni do Boga, ki je v srcu vsakogar. Ta ljubezen do Boga je pozabljeni zaklad, ki nas edino lahko osreči in ki ga zaman poskušamo doseči z drugimi procesi. Bhakti ni sentimentalna religija, saj temelji na popolnem znanju o Bogu. Bhakta (kdor vdano služi Bogu) ima teoretično znanje in praktično spoznanje, da ni materialno telo, temveč večna duhovna duša, sestavni delec Vrhovne Duše. Ve, da ni niti moški, niti ženska, niti Slovenec, niti Hrvat, niti kristjan, niti hindujec, pač pa večni služabnik Vsevišnje Božanske Osebnosti.

Vdano služenje je neprekinjeno, kar pomeni, da Bogu ne služimo samo enkrat na teden ali enkrat na leto, temveč vedno, štiriindvajset ur na dan. Vdano služenje tudi ni materialno motivirano. Ni poslovni odnos z Bogom v stilu: »Jaz tebi, Ti meni. – Jaz Te bom častil, Ti pa mi daj materialno blaginjo.« Ne, prava ljubezen nikoli ne računa na povračilo.


http://www.harekrisna.net/print.php?S=1&Article=302
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #11 - 27.02.2010 at 10:42:25
 
satis wrote on 27.02.2010 at 10:33:28:
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 18:34:56:
satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  Smiley Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  Wink


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.


No, da vso tvojo filozofijo razumem, ne bom lagala da jo. Dobivam pa v njej drobce znanja, ki mi je domače, tako kot opisuješ zdaj tole o vesoljnem duhu, ki razsvetljuje vse življenje.  Smiley


No to me pa potrjuje,da ne visim zaman  na tem forumu.Ko to dojameš si že blizu spoznanja vesoljne  duhovna samoresnice in vesoljnih samociklov.Bom še kar vztrajal.Počasi in z dobrimi nameni upam,da se zbudimo in razsvetljimo-skupaj. Smiley
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Nadduša
Reply #12 - 27.02.2010 at 12:49:19
 
satis wrote on 27.02.2010 at 10:39:46:
M.L. wrote on 26.02.2010 at 22:27:59:
satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:
Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.Drži. Nekdo te mora razsvetlili z bleščečo svetilko znanja, šele potem, če si ponižen in se trudiš razumet, razumeš lahko delček znanja. Zanimiv članek o iskanju znanja, del o bhakti še dodatno citiram:
Quote:
Vzhod: luč vdanega služenja

Bhakti je proces vdanega služenja za obuditev uspavane ljubezni do Boga, ki je v srcu vsakogar. Ta ljubezen do Boga je pozabljeni zaklad, ki nas edino lahko osreči in ki ga zaman poskušamo doseči z drugimi procesi. Bhakti ni sentimentalna religija, saj temelji na popolnem znanju o Bogu. Bhakta (kdor vdano služi Bogu) ima teoretično znanje in praktično spoznanje, da ni materialno telo, temveč večna duhovna duša, sestavni delec Vrhovne Duše. Ve, da ni niti moški, niti ženska, niti Slovenec, niti Hrvat, niti kristjan, niti hindujec, pač pa večni služabnik Vsevišnje Božanske Osebnosti.

Vdano služenje je neprekinjeno, kar pomeni, da Bogu ne služimo samo enkrat na teden ali enkrat na leto, temveč vedno, štiriindvajset ur na dan. Vdano služenje tudi ni materialno motivirano. Ni poslovni odnos z Bogom v stilu: »Jaz tebi, Ti meni. – Jaz Te bom častil, Ti pa mi daj materialno blaginjo.« Ne, prava ljubezen nikoli ne računa na povračilo.


http://www.harekrisna.net/print.php?S=1&Article=302


SATIS

No Satis sedaj pa lepo počasi!!

Se strinjaš,da je srce (teološki simbol našega življenja?

Naše življenje mi dobimo preko reprodukcijske verige naše vrste v dedovanju življenjskega genoma ob našem spočetju-se rodimo- in smo v bistvu življenjska unikatna kopija svojih prednikov.

Je srce življenje? je teološko------ ni pa dejanjsko !!!  SmileyDejanjsko je življenje iz življenja zaradi  prenesu genoma DNk  vrste. Mi tako ob spočetju nosimo-prejmemo življenjskega duha in akumuliran zapis DNK zapis naših prednikov,ki ga naš življenjski duh realizira v naše rojstvo.

Torej imamo v sebi akumuliran kolektivni genski spomin,in lastno DNk življenjsko realizacijo sebstva. Imamo dušo-telo in duha-vse troje.

Mi se sami ne moremo zbuditi,ker na našo troedino življenjsko sebstvo večno-sedaj deluje elementarno EM valovanje,(božji Brahmanov)duh ki nas ciklično samodejno(inperpetu)  zbuja  v naše vesoljno duhovno samospoznanje.

Torej (mi) naša duša zato ciklično spi in se ciklično znotraj 28000 letnih galaktičnih EM samociklov 4x7ooo  letnih časov vesoljno samozbuja iz lastne življenjske iluzije. Wink-

Bhate so dejanjsko vesoljno samospoznani ljudje,ki poznajo vse vesoljne skrivnosti in vesoljno (božje) večno sedanje EM samodelovanje,ki je neodvisno od ljudi in je večno-sedaj vesoljno samobitno.

Bhkti to vedo. Razumeš? Wink  Še posebno pa Iksvaku sin boga sonca in prvi kralj planeta zemlje.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5746
Dolenjska
Gender: male
Re: Nadduša
Reply #13 - 27.02.2010 at 15:43:27
 
Quote:
Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.

A nimamo zato levo in desno polovico možganov ?
Leva je za logično, razumsko dojemanje..Desna za umetnost, glasbo, duhovnost.....
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Nadduša
Reply #14 - 27.02.2010 at 16:20:02
 
Alojz in Sandib wrote on 27.02.2010 at 12:49:19:
Mi se sami ne moremo zbuditi,ker na našo troedino življenjsko sebstvo večno-sedaj deluje elementarno EM valovanje,(božji Brahmanov)duh ki nas ciklično samodejno(inperpetu)  zbuja  v naše vesoljno duhovno samospoznanje.

kako potem razlagaš razsvetljene (samospoznane) mojstre?
ne moremo se zbudit sami, ampak eni od nas so se..?
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 7