Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Izventelesne Izkušnje >> Nadduša
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1267182744

Message started by satis on 26.02.2010 at 12:12:24

Title: Nadduša
Post by satis on 26.02.2010 at 12:12:24

Kako bi lahko razumsko razložili delovanje Sv. duha ali, po našem verovanju, Nadduše- paramatme? Kako je recimo Paramatma prisotna na področju znanosti? Znani so primeri, ko posamezniki sprejemajo informacije o nepoznanih predmetih, osebah ali dogodkih brez nekega mehanizma za transmisijo takšnih informacij. Vemo, da ima FBI zaposlene jasnovidce, ki dosegajo osupljive rezultate pri razkrivanju podrobnih detajlov zločinov. Kljub temu se pri razlagi teh parapsiholoških fenomenov ne podpira teorije ESP-ja- Extra Sensory Perception, kot neposredno zunajčutno percepcijo, ampak se gre za idejo o obstoju posrednika, ki razpolaga z neomejenim številom informacij, torej o Nadduši.

Lahko razpoznamo, da obstaja vsevedno in vseprežemajoče bitje, ki je sposobno vsaditi znanje individualni duši. Veliki znanstveniki večkrat izjavljajo, da rezultat njihovega dela ni njihov lastni trud, ampak milosti Božje, kot nenadni blisk, ki prinese rešitev. Po njihovem, kot je govoril Mozart in nekateri matematiki, objekt njihove percepcije ni obstajal v koncentrirani obliki in ni bil direktno sprejet. Nasprotno, ideja ali umetniška kreacija je bila prenešena v um posameznika odzunaj.


Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Lahko ugotovimo, da je izvor znanja inteligenten, saj lahko reši probleme, ki so uganka celo za največje znanstvene intelekte.

Celo sama teorija informacije pokaže, da je pred prvim atomom na planetu Zemlja materija morala biti organizirana v skladu z informacijami iz že obstoječega izvora, a to zahteva zavestno diskriminacijo.

Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti.....


Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 26.02.2010 at 13:41:58


Quote:
Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti....

Vsako živo bitje obdaja elektromagnetno polje. Vsi mi smo oddajniki in hkrati sprejemniki tega polja. Če možgane "uglasimo" na pravo frekvenco, lahko sprejmemo in dekodiramo informacije iz tujega EM valovanja.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.02.2010 at 14:34:29


Robi wrote on 26.02.2010 at 13:41:58:

Quote:
Nadduša deluje preko sanj, inspiracije, intuicije, kot glas vesti....

Vsako živo bitje obdaja elektromagnetno polje. Vsi mi smo oddajniki in hkrati sprejemniki tega polja. Če možgane "uglasimo" na pravo frekvenco, lahko sprejmemo in dekodiramo informacije iz tujega EM valovanja.


Nikoli Robi ne moremo mi samodejno uglasiti lastne možgane na pravo EM frekvenco. S tvojo trditvijo da smo mi sprejemniki in odajniki Em polja se strinjam.

Satis najbolša tema zame-odprla si pravo vprašanje!!!!

Če si boš dovolila razumeti mojo razlago boš tudi razumsko dojela t.i. naddušo. Vseobsežno vesolje ima troedino večno-sedanjo življenjsko in elementarno samomanifestacijo. Lahko jo  teološko imunujemo Mahanga-realizirano življenje plus elementarna samopojavnost 2. Akumulirano vrednost nasproti realizirani življenjski in elementarni vesoljni vsepojavnosti(mahange) stoji Mahatma- nosilec t.i. vesoljne nadduše in obe imata svojo posledičnost in vzrok svojih cikličnih prehodov v Em sili,(vesoljnem duhu)ki jo nosi vsebi 3.Brahatma s svojim vesoljnim samodelovanjem On je nosilec teološko imenovanega vesoljnega svetega duha EM sile ki je  večno-sedanji vzrok in posledica Mahatme in Mahange.Isto se da opisati s sveto trojico Oče Sin -Sveti duh. Mahatma je podpora vesoljnih duš,Mahanga celotne univerzalne pojavnosti(teles) Brahatma pa pooseblja vesoljnega duha EM silo obeh Mahatme in Mahange skupaj.

Če razumeš pojmo potem veš,da smo mi vsi hkrati Mahanga (živa elementarna samopojavnost,ki ima svojo akumuliran genski spomin (pred nami živečih prednikov) gensko akumuliranega Mahatmo in realiziranoindividualno telo Mahango vrednost v lastnem sebstvu .Posledica in vzrok obeh sočasnih naših vrednosti je naš življenjski duh Brahatma.Ker pa je Brahatma v nas nosilec življenjskega duha in hkrati nosilec vesoljnega elementarnega duha(atomov-planetov-galaksij)Brahatma na svojo življenjsko vesoljno pojavnost deluje tudi na vesoljni elementarni ravni ki ciklično odrejajo pogoje življenju-flori-favni in nam-(Zemlja osončje galaksija) v nas in v življenju ciklično urejajo življenje (rast-cvetenje.um zavest)in nas v določeni dobi dvigne ali spusti na nižji nivo.V času galaktičnega EM valovanja dviga uspe Brahatma zbuditi naš Akumuliran spomin(Mahatmo,da prićne zavrstno sodelovati z naš Mahango telesnim pojavom. Ta nadduša Mahatma ima v nas spominsko civilizacijsko gensko kodo,ki se ciklično samozbuja v nas ali zaspi zaradi Brahatmine-elementarnega EM cikličnega samodelovanja. Mi danes kot civilizacija in posamezniki ne odkrivamo nič novega kar naš Mahatma že ne ve-mi vse zadeve samo ponovno odkrivamo v sebi.

Title: Re: Nadduša
Post by satis on 26.02.2010 at 18:04:24

Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  :) Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  ;)

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.02.2010 at 18:34:56


satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  :) Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  ;)


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 26.02.2010 at 22:27:59


satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:

Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega. Ne more razumeti življenja in njegovega temeljnega – končnega namena; razum življenja in pamet imata namreč svoj osnovni sedež v možganih i krvi, ki ohranja možgane v določeni dejavni napetosti, zato le-ti ohranijo sposobnost, da sprejmejo vtise in podobe materialnega zunanjega sveta, primerjajo njihove oblike in učinke in si nazadnje iz tega naredijo vsakovrstne sklepe.

Toda vse to so stvari in podobe materije, v kateri čuti glave nikdar ne morejo odkriti nič duhovnega. Ker pa je življenje le nekaj duhovnega, ga lahko doumemo le v njem in po njem. V človeku morajo torej biti še drugi čuti, s katerimi lahko človek v sebi občuti in opazi tudi duhovni življenjski element in ga tako tudi postopno razume v vseh njegovih globinah, povezavah in odnosih.

Kateri pa so ti notranji čuti? Pravzaprav obstaja le en sam čut, in ta se imenuje ljubezen, ki prebiva v srcu. Ta čut je treba predvsem krepiti, vzgajati in očiščevati. Vse kar človek počne, hoče, misli in presoja, mora razsvetliti i presvetliti življenjsko vroč svetlobni plamen iz ognja čiste ljubezni, da se vsi duhovi prebudijo v jutru porajajočega se življenjskega dneva v človekovem srcu.

Ko se prebudijo vsi duhovi v mislih, besedah, dejanjih in delih, se začnejo premikati in notranje duhovne svetlobe polni človek jih kmalu in zlahka zazna, ker se že takoj, ko se začno premikati, izražajo v različnih oblikah. Te oblike pa niso naključne in prazne, temveč vse ustrezajo neki vidni duhovni dejavnosti iz območja Božjega reda. Tega pa človek ne more videti s svojim razumom in s svojo ničevo pametjo, temveč le z življenjsko plamenečimi očmi svojega duha, ki je ljubezen.

Zato lahko to sprejmemo kot trdno pravilo in potemtakem rečemo: Noben zunanji svetni razum ne more nikoli doumeti in uzreti, kaj je v človeku; to zmore edino duh v človeku. In tako tudi Boga ne more spoznati nihče drug kakor prebujeni Božji duh v človekovem srcu, ki je postal nadvse dejaven in je tako kot Bog sam najčistejša ljubezen in večni sabat v človekovem srcu.

Kdor pa tega najžlahtnejšega dela v svojem srcu ne spozna in ne neguje, tudi ne ve koliko je vreden; zato je povsem razumljivo, da postane najtrši bogotajec in kljub vsemu svojemu iskanju ne more priti na sled večnemu božanstvu, ki je vse ustvarilo, ki vse prešinja in vzdržuje.

Tako jaz vidim in lahko najbolj meni prispodobno razumsko razložim kolikor se pač da. Drugače pa za razumsko razlago duhovnega, ni besed in ne obstajajo, ki bi lahko razložile duhovno razumu. Obstaja samo misel in ljubezen, česar pa razum ne more nikoli doumeti.

No pa lep pozdrav.


Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.02.2010 at 22:46:32

ML ti res rad govoriš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  ;)

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 26.02.2010 at 22:54:25


Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 22:46:32:
ML ti res rad blebetaš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  ;)


Kot sem že prej rekel:

Quote:
Kdor pa tega najžlahtnejšega dela v svojem srcu ne spozna in ne neguje, tudi ne ve koliko je vreden; zato je povsem razumljivo, da postane najtrši bogotajec in kljub vsemu svojemu iskanju ne more priti na sled večnemu božanstvu, ki je vse ustvarilo, ki vse prešinja in vzdržuje.

Mogoče ti bo kdaj naklonjena milost, da boš lahko prišel do spoznanja.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.02.2010 at 22:55:47


Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 22:46:32:
ML ti res rad govoriš o srcu.Srce je organ,ki ravno poganja kri do možganov.

Srce samo nikoli ne more dojeti vesoljnega duha, ampak samo  prebujena  intuicija,ki jo naš rod kot spominsko kodo nosi v našem genomu iz roda v rod.

Intucija je naša edina stvar,ki jo nosi v sebi naša zavest o Božjemu redu. In ta se ciklično prebuja v nas po samem Božjem duhu ki večno-sedaj deluje na nas,v nas in skozi nas ciklično. In ta duh EM sila  tudi vsevesoljno samodeluje neodvisno od nas in nas ciklično  razsvetlji ko se vesoljno tudi samospoznamo.

Srce ni božji duh ne ljubezen, Božji duh je v nas, a hkrati tudi deluje na nas in nas poduhovlja v brezpogojno etična bitja,kar danes še mnogi niste- nismo!!

Ti hvališ nekaj kar ne razumeš-Jezus je dal simbolično srce za našo odrešitev-življenje.

Ampak zaradi vesoljnega duhovnega samorojstva-samospoznanja- ne zaradi svojega srca kot takšnega.

Jezus ponazarja vesoljno poduhovljenega človeka,ki je sam varuh in odrešenik življenja,kjer je srce simbol vesoljne ljubezni in življenja.

Dejanjski izraz ljubezni je duhovno samospoznanje in vesoljno duhovno ciklično razsvetljenje -vseh nas..Duhovno  ;)


Dodajam,da bi razumel-Srce je samo (teološki simbol)za vesoljno življenje.Simbol svetega duha nosi JEzus nad glavo!!!

Zamenjaj srce ML in ostal boš isti v duhu-ubog- ne v srcu!!Razsvetluje nas vesoljni duh (EM sila) ne pa srce!!!

Title: Re: Nadduša
Post by satis on 27.02.2010 at 10:33:28


Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 18:34:56:

satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  :) Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  ;)


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.


No, da vso tvojo filozofijo razumem, ne bom lagala da jo. Dobivam pa v njej drobce znanja, ki mi je domače, tako kot opisuješ zdaj tole o vesoljnem duhu, ki razsvetljuje vse življenje.  :)

Title: Re: Nadduša
Post by satis on 27.02.2010 at 10:39:46


M.L. wrote on 26.02.2010 at 22:27:59:

satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:

Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.


Drži. Nekdo te mora razsvetlili z bleščečo svetilko znanja, šele potem, če si ponižen in se trudiš razumet, razumeš lahko delček znanja. Zanimiv članek o iskanju znanja, del o bhakti še dodatno citiram:

Quote:
Vzhod: luč vdanega služenja

Bhakti je proces vdanega služenja za obuditev uspavane ljubezni do Boga, ki je v srcu vsakogar. Ta ljubezen do Boga je pozabljeni zaklad, ki nas edino lahko osreči in ki ga zaman poskušamo doseči z drugimi procesi. Bhakti ni sentimentalna religija, saj temelji na popolnem znanju o Bogu. Bhakta (kdor vdano služi Bogu) ima teoretično znanje in praktično spoznanje, da ni materialno telo, temveč večna duhovna duša, sestavni delec Vrhovne Duše. Ve, da ni niti moški, niti ženska, niti Slovenec, niti Hrvat, niti kristjan, niti hindujec, pač pa večni služabnik Vsevišnje Božanske Osebnosti.

Vdano služenje je neprekinjeno, kar pomeni, da Bogu ne služimo samo enkrat na teden ali enkrat na leto, temveč vedno, štiriindvajset ur na dan. Vdano služenje tudi ni materialno motivirano. Ni poslovni odnos z Bogom v stilu: »Jaz tebi, Ti meni. – Jaz Te bom častil, Ti pa mi daj materialno blaginjo.« Ne, prava ljubezen nikoli ne računa na povračilo.


http://www.harekrisna.net/print.php?S=1&Article=302

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 27.02.2010 at 10:42:25


satis wrote on 27.02.2010 at 10:33:28:

Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 18:34:56:

satis wrote on 26.02.2010 at 18:04:24:
Me veseli Alojz, da ti je všeč tema.  :) Hvala tudi, ker si prispeval tvoje zanimivo razmišljanje.  ;)


Si tudi razumela mojo razlago? Poglej sliko Brahatme,ki nosi duhovno luč in s svojo  EM silo (vesoljnim duhom) razsvetljuje vse vesoljno življenje-o tem jaz pišem.


No, da vso tvojo filozofijo razumem, ne bom lagala da jo. Dobivam pa v njej drobce znanja, ki mi je domače, tako kot opisuješ zdaj tole o vesoljnem duhu, ki razsvetljuje vse življenje.  :)


No to me pa potrjuje,da ne visim zaman  na tem forumu.Ko to dojameš si že blizu spoznanja vesoljne  duhovna samoresnice in vesoljnih samociklov.Bom še kar vztrajal.Počasi in z dobrimi nameni upam,da se zbudimo in razsvetljimo-skupaj. :)

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 27.02.2010 at 12:49:19


satis wrote on 27.02.2010 at 10:39:46:

M.L. wrote on 26.02.2010 at 22:27:59:

satis wrote on 26.02.2010 at 12:12:24:

Quote:
BG:
Prebivam v srcu vsakega živega bitja in od mene prihajajo znanje, spomin in pozaba.


Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.


Drži. Nekdo te mora razsvetlili z bleščečo svetilko znanja, šele potem, če si ponižen in se trudiš razumet, razumeš lahko delček znanja. Zanimiv članek o iskanju znanja, del o bhakti še dodatno citiram:
[quote]
Vzhod: luč vdanega služenja

Bhakti je proces vdanega služenja za obuditev uspavane ljubezni do Boga, ki je v srcu vsakogar. Ta ljubezen do Boga je pozabljeni zaklad, ki nas edino lahko osreči in ki ga zaman poskušamo doseči z drugimi procesi. Bhakti ni sentimentalna religija, saj temelji na popolnem znanju o Bogu. Bhakta (kdor vdano služi Bogu) ima teoretično znanje in praktično spoznanje, da ni materialno telo, temveč večna duhovna duša, sestavni delec Vrhovne Duše. Ve, da ni niti moški, niti ženska, niti Slovenec, niti Hrvat, niti kristjan, niti hindujec, pač pa večni služabnik Vsevišnje Božanske Osebnosti.

Vdano služenje je neprekinjeno, kar pomeni, da Bogu ne služimo samo enkrat na teden ali enkrat na leto, temveč vedno, štiriindvajset ur na dan. Vdano služenje tudi ni materialno motivirano. Ni poslovni odnos z Bogom v stilu: »Jaz tebi, Ti meni. – Jaz Te bom častil, Ti pa mi daj materialno blaginjo.« Ne, prava ljubezen nikoli ne računa na povračilo.


http://www.harekrisna.net/print.php?S=1&Article=302
[/quote]

SATIS

No Satis sedaj pa lepo počasi!!

Se strinjaš,da je srce (teološki simbol našega življenja?

Naše življenje mi dobimo preko reprodukcijske verige naše vrste v dedovanju življenjskega genoma ob našem spočetju-se rodimo- in smo v bistvu življenjska unikatna kopija svojih prednikov.

Je srce življenje? je teološko------ ni pa dejanjsko !!!  :)Dejanjsko je življenje iz življenja zaradi  prenesu genoma DNk  vrste. Mi tako ob spočetju nosimo-prejmemo življenjskega duha in akumuliran zapis DNK zapis naših prednikov,ki ga naš življenjski duh realizira v naše rojstvo.

Torej imamo v sebi akumuliran kolektivni genski spomin,in lastno DNk življenjsko realizacijo sebstva. Imamo dušo-telo in duha-vse troje.

Mi se sami ne moremo zbuditi,ker na našo troedino življenjsko sebstvo večno-sedaj deluje elementarno EM valovanje,(božji Brahmanov)duh ki nas ciklično samodejno(inperpetu)  zbuja  v naše vesoljno duhovno samospoznanje.

Torej (mi) naša duša zato ciklično spi in se ciklično znotraj 28000 letnih galaktičnih EM samociklov 4x7ooo  letnih časov vesoljno samozbuja iz lastne življenjske iluzije. ;)-

Bhate so dejanjsko vesoljno samospoznani ljudje,ki poznajo vse vesoljne skrivnosti in vesoljno (božje) večno sedanje EM samodelovanje,ki je neodvisno od ljudi in je večno-sedaj vesoljno samobitno.

Bhkti to vedo. Razumeš? ;)  Še posebno pa Iksvaku sin boga sonca in prvi kralj planeta zemlje.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 27.02.2010 at 15:43:27


Quote:
Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.

A nimamo zato levo in desno polovico možganov ?
Leva je za logično, razumsko dojemanje..Desna za umetnost, glasbo, duhovnost.....

Title: Re: Nadduša
Post by Devi on 27.02.2010 at 16:20:02


Alojz in Sandib wrote on 27.02.2010 at 12:49:19:
Mi se sami ne moremo zbuditi,ker na našo troedino življenjsko sebstvo večno-sedaj deluje elementarno EM valovanje,(božji Brahmanov)duh ki nas ciklično samodejno(inperpetu)  zbuja  v naše vesoljno duhovno samospoznanje.

kako potem razlagaš razsvetljene (samospoznane) mojstre?
ne moremo se zbudit sami, ampak eni od nas so se..?

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 27.02.2010 at 16:27:23

Ja Robi tako nas uči klinična  psihologija. Sam delim človeško anatomijo in naš samozavedni psihološko miselni sistem čisto drugače.
Najprej nas celoten živčno -možganski sistem na dve vrednosti na akumulirano in realizirano vrednost -kar zaobjema tri nivoje zavesti,in tudi tri koncepte miselnih procesov. vegetativno,nagonsko in samozavedno.Če je vsaka od teh šestih vrednosti sočasno v akumulirani in realizirani obliki je izmenično elektromagnetno valovanje naših miselnih procesov-življenjski duh-trinajsta vrednost vseh teh vrednosti v našem sebstvu.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 27.02.2010 at 20:27:29


Quote:
ne moremo se zbudit sami, ampak eni od nas so se..?

Jaz si to razlagam tako, da to ni odvisno od naše volje, ampak od genetskih danosti in okolja, ki nas določa oz. nam omogoča določen način življenja.
Ta naša tako imenovana svobodna volja, je le majhen delček celote in našega življenja. :)

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 27.02.2010 at 21:03:01


Robi wrote on 27.02.2010 at 20:27:29:

Quote:
ne moremo se zbudit sami, ampak eni od nas so se..?

Jaz si to razlagam tako, da to ni odvisno od naše volje, ampak od genetskih danosti in okolja, ki nas določa oz. nam omogoča določen način življenja.
Ta naša tako imenovana svobodna volja, je le majhen delček celote in našega življenja. :)

ROBI

Ne---- vse je enotno vesoljno samodelovanje elementarno in življenjsko.Če si ti na Severnem ali pa na Južnem galaktičnem polu je popolnoma isto.

Mi ljudje --- smo edina življenjska samozavedna vesoljna samopojavnost.Življenje je tudi  vsa flora in favna -
               
                              RESNICA!!!!                    

Na življenje pa vpliva elementarna vesoljna samopojavnost v svojem večno sedanjem EM samovalovanju skozi štiri cikle letne čase-Zemlje-osončja galaksije. Neodvisno od življenja samega.Kaj mi mislimo o tem je brezpredmetno-na to nimamo vpliva.Živimo pod to zakonitostjo-večno in sedaj.

Pod to (božjo) zakonitostjo kot misleča in samozavedna bitjatudi kot civilizacija, vstajamo in padamo in zopet vstajamo in padamo-ciklično in tako večno-sedaj v 28000 letnih galaktičnih EM samociklih. ;)


Kdor sedaj ne razume mislim,da ne bo še tako kmalu razumel tega vesoljnega samodogajanja (boga)in samoobstoja.V tem vesoljnem samodogajanju človek igra ključno življenjsko vesoljno vlogo. ;) ;)


Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 28.02.2010 at 20:43:36

Alojz,
če živimo popolnoma pod to zakonitostjo, kako potem igramo ključno vlogo ?
Potem smo le marionete ?

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 20:47:41


Robi wrote on 28.02.2010 at 20:43:36:
Alojz,
če živimo popolnoma pod to zakonitostjo, kako potem igramo ključno vlogo ?
Potem smo le marionete ?


Ne ko se vesoljno samospoznamo-ciklično življenjsko poduhovimo-smo šele sposobni prostovoljno prevzeti svojo resnično vesoljno vlogo varuhov .častilcev in sejalcev,prenašalcev vesoljnega božjega življenja.Takrat spoznamo,da je življenje iz življenja in  ne iz ile.

Razumeš? Če ne- vprašaj naprej! :)

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 28.02.2010 at 20:56:09


Quote:
Ne ko se vesoljno samospoznamo-ciklično življenjsko poduhovimo-smo šele sposobni prostovoljno prevzeti svojo resnično vesoljno vlogo varuhov .

To pomeni, da je pogoj samospoznanje, da prevzamemo to vlogo..Pred samospoznanjem, pa smo kot marionete ? Še ne igramo ključne vloge pred samospoznanjem ?

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 21:02:27


Robi wrote on 28.02.2010 at 20:56:09:

Quote:
Ne ko se vesoljno samospoznamo-ciklično življenjsko poduhovimo-smo šele sposobni prostovoljno prevzeti svojo resnično vesoljno vlogo varuhov .

To pomeni, da je pogoj samospoznanje, da prevzamemo to vlogo..Pred samospoznanjem, pa smo kot marionete ? Še ne igramo ključne vloge pred samospoznanjem ?


Vzemi rajši,da smo duhovno nezreli sadež!!!Ne- marionete ;)

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 28.02.2010 at 21:05:23


Quote:
Vzemi rajši,da smo duhovno nezreli sadež!!!Ne- marionete Wink

Naj bo...vsaj lepše se sliši... ;)

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 28.02.2010 at 22:34:04


Svobodna volja človeka je zelo pomembna za njegovo razsvetljenje.
Na svetu, kjer gre za to, da naj bi se ljudje vzgojili v popolne Božje otroke, morajo poleg najsvobodnejše volje in najjasnejšega razuma imeti tudi od Boga dane zakone, v katerih se jasno izraža Božja volja, njihova volja pa jih mora sprejeti in izpolnjevati. Kako pa bi se to lahko zgodilo, če v njih ne bi bilo tudi enako močnega nagnjenja k neizpolnjevanju zakonov??

Šele to nasprotno nagnjenje omogoči človekovi volji popolno svobodo in ji da tudi popolno moč, da se upre in na njegovo mesto postavi spoznano Božjo voljo. Človek, ki v sebi nima polne zmožnosti, da bi postal najhujši hudič, tudi ne more postati povsem Bogu podoben Božji otrok. Bi bila mar neskončnost prostora s kakšno omejitvijo še neskončna, ali bi bil Bog vsemogočen, če ne bi mogel ustvariti ene same najmanjše stvari??

Kakor v Bogu samem ne more biti nobene omejitve – niti navzgor niti navzdol -, tako ne sme biti nobene omejitve tudi v človeku – niti navzgor niti navzdol -, če naj iz njega nastane resnični Božji otrok; s kakršno koli omejitvijo človek ne bi bil več človek, temveč le inteligentnejša žival, katere volja je navidez le toliko svobodna, da žival priganja prav k tisti dejavnosti, za katero ima instinktivno sposobnost – nikdar pa niti za las več.

No pa lep pozdrav.Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 11:10:49

ML

Ti se malo približaš bistvu potem tudi malo skreneš po svoje.Nikakor ne moreš dojeti,da moramo mi šele spoznati božje neosebno samo delevanje (em silo)enotno vseobsežno vesoljno samozakonitost.Spoznati!!!!! Bog ne piše zakonov lastnega samodelovanja,niti ničesar ne sporoča,narakuje,on samo samodeluje neosebno na nas.Zakone piše človek v bogu samospoznan in duhovno samorojen v bogu.Ta človek se recimo imenuje Melkizedek-duhovnik (duh)boga edinega sam brez začetka in konca dni. To pa zato ker se ciklično samospozna zaradi božjega samodelovanja(neosebnega)na nas.Ta človek je v 28ooo letnih ciklih nekdo med nami Ixvaku-ne ve se kdo bo prvi vesoljno duhovno samospoznan.
Osebna volja tu nima nič,glavna je zavest,in genetika ,ki temu samospoznanemu omogoči delovati na največjih vesoljnih (božjih) EM frekvencah(duhovni ravni).Ta zbudi ponovno v sebi zavest o večno-sedanjem (Božjem) vesoljnem samodelovanju in samoobstoju.Njegova zavest-sebstvo tako postane vesoljno (duhovno) samorojeno. Volja ne pomaga,če nimaš genetskih prreddispozicij,ki ti omogočajo sprejem najsubtilnejših duhovnih neosebnih (božjih) EM frekvenc,ki vzbujajo  duhovno-razumsko-zavestno tvoje sebstvo. Tako,  v osnovi sem razložil. ;) :)

Title: Re: Nadduša
Post by El Poeta on 01.03.2010 at 13:05:05


M.L. wrote on 28.02.2010 at 22:34:04:
Svobodna volja človeka je zelo pomembna za njegovo razsvetljenje.

M.L., to bi bilo res, če bi bilo razsvetljenje odvisno od ega. Potem bi se ego lahko odločal ali za razsvetljenje ali pa proti.


M.L. wrote on 28.02.2010 at 22:34:04:
Na svetu, kjer gre za to, da naj bi se ljudje vzgojili v popolne Božje otroke, morajo poleg najsvobodnejše volje in najjasnejšega razuma imeti tudi od Boga dane zakone, v katerih se jasno izraža Božja volja, njihova volja pa jih mora sprejeti in izpolnjevati. Kako pa bi se to lahko zgodilo, če v njih ne bi bilo tudi enako močnega nagnjenja k neizpolnjevanju zakonov??  

To bomo spoznali tudi na globalnem nivoju, da se v vesolju ne gre za "vzgojo" v nekaj drugega, oz. za prevzgoja tega kar "je" v nekaj kar bi moralo "šele biti".

Gre se za samoigro vesolja, ne za vzgojo, ne za prevzgojo, ne za nič. Enostavno bo prišlo do spoznanja, kaj v resnici je. Se mi pa močno dozdeva, da to ne vključuje neke prevzgoje, ampak neko samodelujočo igro, ki jo igra vesolje ... za samega sebe.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 13:39:44


El Pesnik wrote on 01.03.2010 at 13:05:05:

M.L. wrote on 28.02.2010 at 22:34:04:
Svobodna volja človeka je zelo pomembna za njegovo razsvetljenje.

M.L., to bi bilo res, če bi bilo razsvetljenje odvisno od ega. Potem bi se ego lahko odločal ali za razsvetljenje ali pa proti.


M.L. wrote on 28.02.2010 at 22:34:04:
Na svetu, kjer gre za to, da naj bi se ljudje vzgojili v popolne Božje otroke, morajo poleg najsvobodnejše volje in najjasnejšega razuma imeti tudi od Boga dane zakone, v katerih se jasno izraža Božja volja, njihova volja pa jih mora sprejeti in izpolnjevati. Kako pa bi se to lahko zgodilo, če v njih ne bi bilo tudi enako močnega nagnjenja k neizpolnjevanju zakonov??  

To bomo spoznali tudi na globalnem nivoju, da se v vesolju ne gre za "vzgojo" v nekaj drugega, oz. za prevzgoja tega kar "je" v nekaj kar bi moralo "šele biti".

Gre se za samoigro vesolja, ne za vzgojo, ne za prevzgojo, ne za nič. Enostavno bo prišlo do spoznanja, kaj v resnici je. Se mi pa močno dozdeva, da to ne vključuje neke prevzgoje, ampak neko samodelujočo igro, ki jo igra vesolje ... za samega sebe.


EL Poeta imaš prav-Gre se za igro vesoljne(božje) žive osebne samomanifestacije (življenje človeka)in neosebne vesoljne elementarne samomanifestacije,ki lastno življenje neosebno poduhovlja in razsvetljuje,čemur se človek sam s svojo živo svobodno (božjo) voljo upira--- a vedno se neosebno poduhovi (ciklično)da bi spoznal svojo čisto vesoljno duhovnost in se tako vesoljno ŽIVLJENJSKO samospoznal .
           
               NAJLAŽJE ZA RAZUMETI!!!!


Živ bog nasproti neosebnemu bogu-ZMAGE NI- se ciklično zlijeta poenotita v samospoznano lastno vesoljno (BOŽJO) ENOST. JUHEJ USPEH! ;) ;) ;) ;)

VSAK,ki zna in zmore vsaj malo razmišljat zmore dojet na eni strani Satana -upornika-proti božjemu čistemu duhu elementarni vesoljni EM sili.Oba sta enotna božja samomanifestacija eden vodi življenjsko temo-boga-drugi to temo razsvetljuje. Oba pa sta življenjska in elementarne božja vesoljna samopojavnost.Da ne boste več čečkali(nekateri) bedarij in svojega gnilega nedozorelega  leporečja in brez argumentov pametarli tule.

Pa tuje neznanje nehajte limat tule v obliki linkov,ker ljudi zastrupljate s tujo temo,Vesolje(BOG) ne priznava nobene avtoritete-je samo edina večno-sedanja samosvoja vesoljno samodejavna avtoriteta. ;) >:(

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 02.03.2010 at 20:25:03

NADDUŠA JE NASLOV TEGA TOPICA

PROSIM ČISTO VSE;KI STE PRISOTNI NA TEMLE FORUMU;DA MI PO SVOJI PROSTI RAZLAGI ODGOVORITE KAJ V RESNICI POMENI TEOLOŠKI POJEM NADDUŠE: VERJAMEM ; DA MED VAMI SKORAJ;DA NI HEROJA;KI BI ZNAL TO RAZUMLJIVO VSEM OPISATI: NE ZANIMA VERSKA RAZLAGA NADDUŠE-ZANIMA ME VAŠA OSEBNA!!!

AJDE DAJMO KDO TO ZMORE ? A V VEČINI  STE DO ONEMOGLOSTI,.DUHOVNI, POUČENI;VSEVEDNI ,LJUBEČI,NAJBOLJŠI V VSEMU!! SODITE VSAKOGAR- PA ŠE SVOJO BIT NE RAZUMETE!! IZVOLTE DOBESEDNO VAS IZZIVAM!

NE IZIVAM VAS ZARADI LASTNEGA EGA, AMPAK ZATO;DA VAM ODPREM OČI: ;) ;)

Title: Re: Nadduša
Post by Miara on 23.08.2010 at 16:31:13


Robi wrote on 27.02.2010 at 15:43:27:

Quote:
Človek s samim razumom in svojo še tako jasno in ostro pametjo ne more razumeti nič duhovnega.

A nimamo zato levo in desno polovico možganov ?
Leva je za logično, razumsko dojemanje..Desna za umetnost, glasbo, duhovnost.....

Sej zato je pa point tega šova da oba aspekta združimo. Leva- desna polovica, dobro-slabo, moški-ženska...ko to vse uravnovesiš in razumeš klične pomoje...ko delujeta oba kot eno.

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 31.08.2010 at 14:14:31


Alojz in Sandib wrote on 02.03.2010 at 20:25:03:
NADDUŠA JE NASLOV TEGA TOPICA

PROSIM ČISTO VSE;KI STE PRISOTNI NA TEMLE FORUMU;DA MI PO SVOJI PROSTI RAZLAGI ODGOVORITE KAJ V RESNICI POMENI TEOLOŠKI POJEM NADDUŠE: VERJAMEM ; DA MED VAMI SKORAJ;DA NI HEROJA;KI BI ZNAL TO RAZUMLJIVO VSEM OPISATI: NE ZANIMA VERSKA RAZLAGA NADDUŠE-ZANIMA ME VAŠA OSEBNA!!!

AJDE DAJMO KDO TO ZMORE ? A V VEČINI  STE DO ONEMOGLOSTI,.DUHOVNI, POUČENI;VSEVEDNI ,LJUBEČI,NAJBOLJŠI V VSEMU!! SODITE VSAKOGAR- PA ŠE SVOJO BIT NE RAZUMETE!! IZVOLTE DOBESEDNO VAS IZZIVAM!

NE IZIVAM VAS ZARADI LASTNEGA EGA, AMPAK ZATO;DA VAM ODPREM OČI: ;) ;)


neki razlozit po svoji prosti razlagi je eno, drugo je pa razumljivo to vsem razlozit .
bi te prosu da ti razlozis ker si ocitno ti tisti ki najbolj razumes , no pa bodi heroj in meni nevednezu razlozi razumljivo , tako da te bom razumel  ker ce razumes ti potem moras znati tudi meni razlozit .


Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 31.08.2010 at 18:29:48


ego-3p wrote on 31.08.2010 at 14:14:31:

Alojz in Sandib wrote on 02.03.2010 at 20:25:03:
NADDUŠA JE NASLOV TEGA TOPICA

PROSIM ČISTO VSE;KI STE PRISOTNI NA TEMLE FORUMU;DA MI PO SVOJI PROSTI RAZLAGI ODGOVORITE KAJ V RESNICI POMENI TEOLOŠKI POJEM NADDUŠE: VERJAMEM ; DA MED VAMI SKORAJ;DA NI HEROJA;KI BI ZNAL TO RAZUMLJIVO VSEM OPISATI: NE ZANIMA VERSKA RAZLAGA NADDUŠE-ZANIMA ME VAŠA OSEBNA!!!

AJDE DAJMO KDO TO ZMORE ? A V VEČINI  STE DO ONEMOGLOSTI,.DUHOVNI, POUČENI;VSEVEDNI ,LJUBEČI,NAJBOLJŠI V VSEMU!! SODITE VSAKOGAR- PA ŠE SVOJO BIT NE RAZUMETE!! IZVOLTE DOBESEDNO VAS IZZIVAM!

NE IZIVAM VAS ZARADI LASTNEGA EGA, AMPAK ZATO;DA VAM ODPREM OČI: ;) ;)


neki razlozit po svoji prosti razlagi je eno, drugo je pa razumljivo to vsem razlozit .
bi te prosu da ti razlozis ker si ocitno ti tisti ki najbolj razumes , no pa bodi heroj in meni nevednezu razlozi razumljivo , tako da te bom razumel  ker ce razumes ti potem moras znati tudi meni razlozit .


Heroj in egotrip. Sedaj si vzemi nekaj časa in premišljuj ne samo zlobne babje čenče ven metati. Naš genom ima v sebi
akumulirano celotno za nas izgubljeno vesoljno vedenje.Zakaj? Zato ker naš genom in mi sami živimo pod em frekvencami galaktičnih letnih časov. Em frekvence pa vplivajo in nam odrejajo naše psihofizične potenciale.Mi si lahko danes še tako želimo vesoljnega spoznanja-razodetja-če nam to ne omogočoja em frekvence mi do tega spoznanja enotne vesoljne elementarne in življenjske zakonitosti ne zmoremo priti.Torej je naše t.i.spoznanje del vesoljnih samoprocesov,na katere mi kot živa samozavedna vesoljna samomanifestacija nimamo vpliva. Razodetje-spoznanje je vzajemni vesoljni samoproces človeka in vesolja samega. Ko boš vsaj tole dojel potem ocenjuj druge heroje. Nič slabega samo nedozoreli smo zadevi,ker drugače biti ne more. Lp Alojz

Title: Re: Nadduša
Post by gape on 01.09.2010 at 15:36:36

bomo še kle prlimal ...


gape wrote on 25.08.2010 at 14:44:00:
po neomejenih mukah sm ga najdu

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1038477025/139#139

ukratko ... če gledaš na spodnji slikici najblj zunanji jajc - elipso u 2d - ki je stilsko zmanjšan - preveč verjetn al pa tud ne - mejo sedmega nivoja - vse znotri tega je duša
in telo je fizični odraz duše

gape wrote on 09.12.2002 at 18:47:36:
eto sm aploudu slikico ... sedmih teles plus jaz sem
http://www.gape.org/gapes/ego/
treba je kliknt za tavelko slikco
se pripravljam tole use zmetat u flash ... pa morm še mal razbistrit pojme prej

če govorim o slikici (tavelki)
JAZ sem tistih 7 nivojev - to vidim (mislim/verjamem) da sem
ampak to je iluzija, ki ima točno določen namen
JAZ SEM je tisti sonček gor nad vsemi nivoji, tisti ki je nad njimi (izven njih) pa vseeno v centru njih - ima sidrišče v srčnem centru, na četrtem nivoju
to sem jaz - JAZ SEM

prvo vprašaje ki se postavi je
ali je jaz sem duša?
ali je duša bolj vse to skupaj od prvega nivoja pa vse do jaz sem - jaz sem vključen?
ali duša zaobjema vse to ali je ona samo jaz sem?

ker nekako vsaj kolkr jest štekam se pri jaz sem zgodba niti slučajno ne kočna, saj so vsi jaz sem-i priljučeni na orla, kot ga jaz imenujem, na temno morje zavesti, kot ga imenuje castaneda.
potemtakem jaz sem ni izvor življenja ampak je izvor orel ali bolje tisto na kogar je orel pripet ... BOG.

???
tko nekako?

grem zdej na budo in upanišade


---------


izhod iz cikla rojevanja in smrti (samsaara) je cilj obeh ved, upanišad in budizma
oboji verjamejo da so izvor trpljenja želje.
oboji podpirajo etiko (kontrola (ega?), dobrodelnost, sočutje) in znanje kot pravilno pot.


Title: Re: Nadduša
Post by Mr.Smith on 01.09.2010 at 20:16:40

Mi je čist kul tak zadeva.

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 02.09.2010 at 19:25:24


Alojz in Sandib wrote on 31.08.2010 at 18:29:48:

ego-3p wrote on 31.08.2010 at 14:14:31:

Alojz in Sandib wrote on 02.03.2010 at 20:25:03:
NADDUŠA JE NASLOV TEGA TOPICA

PROSIM ČISTO VSE;KI STE PRISOTNI NA TEMLE FORUMU;DA MI PO SVOJI PROSTI RAZLAGI ODGOVORITE KAJ V RESNICI POMENI TEOLOŠKI POJEM NADDUŠE: VERJAMEM ; DA MED VAMI SKORAJ;DA NI HEROJA;KI BI ZNAL TO RAZUMLJIVO VSEM OPISATI: NE ZANIMA VERSKA RAZLAGA NADDUŠE-ZANIMA ME VAŠA OSEBNA!!!

AJDE DAJMO KDO TO ZMORE ? A V VEČINI  STE DO ONEMOGLOSTI,.DUHOVNI, POUČENI;VSEVEDNI ,LJUBEČI,NAJBOLJŠI V VSEMU!! SODITE VSAKOGAR- PA ŠE SVOJO BIT NE RAZUMETE!! IZVOLTE DOBESEDNO VAS IZZIVAM!

NE IZIVAM VAS ZARADI LASTNEGA EGA, AMPAK ZATO;DA VAM ODPREM OČI: ;) ;)


neki razlozit po svoji prosti razlagi je eno, drugo je pa razumljivo to vsem razlozit .
bi te prosu da ti razlozis ker si ocitno ti tisti ki najbolj razumes , no pa bodi heroj in meni nevednezu razlozi razumljivo , tako da te bom razumel  ker ce razumes ti potem moras znati tudi meni razlozit .


Heroj in egotrip. Sedaj si vzemi nekaj časa in premišljuj ne samo zlobne babje čenče ven metati. Naš genom ima v sebi
akumulirano celotno za nas izgubljeno vesoljno vedenje.Zakaj? Zato ker naš genom in mi sami živimo pod em frekvencami galaktičnih letnih časov. Em frekvence pa vplivajo in nam odrejajo naše psihofizične potenciale.Mi si lahko danes še tako želimo vesoljnega spoznanja-razodetja-če nam to ne omogočoja em frekvence mi do tega spoznanja enotne vesoljne elementarne in življenjske zakonitosti ne zmoremo priti.Torej je naše t.i.spoznanje del vesoljnih samoprocesov,na katere mi kot živa samozavedna vesoljna samomanifestacija nimamo vpliva. Razodetje-spoznanje je vzajemni vesoljni samoproces človeka in vesolja samega. Ko boš vsaj tole dojel potem ocenjuj druge heroje. Nič slabega samo nedozoreli smo zadevi,ker drugače biti ne more. Lp Alojz

Spotaknil sem se na besedo da izzivas vse ce je kdo sposoben naj razlozi pojem nadduse tako da bi ga vsi razumeli , no tole zadnje tako da bi ga vsi razumeli se mi zdi nemogoce , ti to lepo razlozis lahko cist popolnoma pravilno sam nikakor nikoli te ne morejo vsi razumet , to je po mojem mozno samo ce z vsakim opravis osebni pogovor pa mu poskusas razlozit tako da bo res razumel kaj ni res ? .
Mogoce sem pa res zloben  , vem da sem vesel da vsaj kdo razume danasnjo clovesko  norost oziroma da jo vsaj opazi .
Mogoce ce jo neki cajta opazujes jo opazis tut v sebi povsod okol sebe pa cez cajt dobis odgovor na vprasanje zakaj je tako.
ne dvomim v moc vesolja , zal smo pa zalutali in pozabili . Ko bo prisel trenutek se bomo vsi spomnili tisti ki se bodo bolj upirali bodo bolj trpeli drugi manj nekateri ze saj se ze dogaja. Ce pa slucajni pride nahitro bojmo se muk in trpljenja .
Nekoc mi ni blo mar za norije clovestva danes nevem kako nej opisem ko to vidim in cutim vsak dan povsod okrog kamor se obrnem pa ceprav na trenutke vem da nemore biti drugace razumem , drugic spet ponorim .
lp

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 03.09.2010 at 12:09:55


Quote:
Spotaknil sem se na besedo da izzivas vse ce je kdo sposoben naj razlozi pojem nadduse tako da bi ga vsi razumeli

Mislim, da ni problem v razumevanju razlage, če bi jo kdo podal.
Sprašujem se, če bi mojo razlago nadduše vsi sprejeli kot resnično.

Na primer mojo.....lahko tudi katerokoli drugo.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 12.09.2010 at 20:58:44


Robi wrote on 03.09.2010 at 12:09:55:

Quote:
Spotaknil sem se na besedo da izzivas vse ce je kdo sposoben naj razlozi pojem nadduse tako da bi ga vsi razumeli

Mislim, da ni problem v razumevanju razlage, če bi jo kdo podal.
Sprašujem se, če bi mojo razlago nadduše vsi sprejeli kot resnično.

Na primer mojo.....lahko tudi katerokoli drugo.


Robi speča duša ne more sprejeti nobene razlage ---niti na intuicijski ravni,kar je današnji odraz govorice naših duš-intuicija.Ti moraš zadevo dojeti na intuicijski ravni,da bi tvoj življenjski duh povezal dušo Akumulacijo in  Realizacijo um v enost tvoje biti.. ;)

Title: Re: Nadduša
Post by Boštyxz on 11.10.2010 at 23:21:19


Alojz in Sandib wrote on 12.09.2010 at 20:58:44:

Robi wrote on 03.09.2010 at 12:09:55:

Quote:
Spotaknil sem se na besedo da izzivas vse ce je kdo sposoben naj razlozi pojem nadduse tako da bi ga vsi razumeli

Mislim, da ni problem v razumevanju razlage, če bi jo kdo podal.
Sprašujem se, če bi mojo razlago nadduše vsi sprejeli kot resnično.

Na primer mojo.....lahko tudi katerokoli drugo.


Robi speča duša ne more sprejeti nobene razlage ---niti na intuicijski ravni,kar je današnji odraz govorice naših duš-intuicija.Ti moraš zadevo dojeti na intuicijski ravni,da bi tvoj življenjski duh povezal dušo Akumulacijo in  Realizacijo um v enost tvoje biti.. ;)Hmmm, če prov vidim tuki, ti maš sebe za "nespečo dušo" , če sem te prov zastopu ?

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 13.10.2010 at 00:14:57

a se tu vecina osebno poznate al kaj
zakaj se mas pa ti ........... js sem bolsi ti si slabsi ....... blaaa
nevem pa res nima veze kaj kdo misli da nekdo misli in za koga se kdo ima
vsi smo isti nc manj nc vec
fantje to bi se pa ze lahko umirlo navznoter  ::)

Title: Re: Nadduša
Post by Etrex on 13.10.2010 at 14:22:58

Ah Bosty se ima za nekaj vec a ne ves se tega?

No da ti pojasnim, on misli ker moli boga kot kaksne stare babe in se bolj se mu tlaci v rit, da ima zaradi tega privilegije pri bogu in se vec... Misli da je on sam rojen zato in drugi pa so pac neki od boga pozabljeni.

Tako zdaj pa lahko vidis kam smo prisli :-/ Taksna versko-fanaticna sranja se zal cesto dogajajo.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 13.10.2010 at 14:40:11


Etrex wrote on 13.10.2010 at 14:22:58:
Ah Bosty se ima za nekaj vec a ne ves se tega?

No da ti pojasnim, on misli ker moli boga kot kaksne stare babe in se bolj se mu tlaci v rit, da ima zaradi tega privilegije pri bogu in se vec... Misli da je on sam rojen zato in drugi pa so pac neki od boga pozabljeni.

Tako zdaj pa lahko vidis kam smo prisli :-/ Taksna sranja se zal dogajajo.

Oh, sej bo še sranja ko Prometejci/Elohimci začnete s svojimi načrti, pol bo še večja driska, Iluminati vas bodo mel za pajace na štriku in vas pohrustal za vogalom, glavni Prometejec se bo pa čudil, kako so ga lahko tako okrog prinesli - seveda, če mu pa že desetletja šarijo po možganih in ga zalagajo z nikotinskimi pripovedkami.

Title: Re: Nadduša
Post by Etrex on 13.10.2010 at 20:38:02

Haha

Zdej ne vem tocno kateri so ti prometejci in kaksni nacrti?
Ti povem kaj je problem? Da ljudje verjamete v razne prometejce, illuminate in podobno kramo.

Poglej kje so ti nadmocni in nadsposobni iluminati, vtapljajo se v dreku zraven z ljudmi, kaj je zdaj ali samo iluminati niso tako sposobni vodje ali sploh niso iluminati?

Kaj zdej?

Nikotin dokazano siri zavest pomljajuje telo in duha ter te naredi pametnejsega, hitrejsega in lepsega ;)

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 13.10.2010 at 20:48:44

men se zdi da je to verovanje v iluminate nadljudi kuscarje vile pa nevem kaj se vse  podlaga za to da lahko se vedno krivimo nekoga drugega ali verjamemo da nas bo kdo drug odresil ...

Title: Re: Nadduša
Post by Etrex on 13.10.2010 at 20:51:09

Ja res je

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 14.10.2010 at 11:48:50

Pesnik-Poet

Še nisi opazil,da se ti bo od togote rit vnela?? Kaj te muči? Daj se skuliri,da boš vsaj normalno komuniciral.Skačeš in skačeš+ v vedno večja šprotislovja.V bistvu se ti pa niti sanja ne,da ni nič odvisno od tebe ali mene.Vesolje-Bog ima svoje zakonitosti ,ki jih mi še ne poznamo---to je edina resnica!! Ne poznamo in ne razumemo.Kdo od nas potem lahko sodi druge? Še nisi prerasel teh bedarij?? ;

Title: Re: Nadduša
Post by Boštyxz on 14.10.2010 at 15:37:16


El Pesnik wrote on 13.10.2010 at 14:40:11:

Etrex wrote on 13.10.2010 at 14:22:58:
Ah Bosty se ima za nekaj vec a ne ves se tega?

No da ti pojasnim, on misli ker moli boga kot kaksne stare babe in se bolj se mu tlaci v rit, da ima zaradi tega privilegije pri bogu in se vec... Misli da je on sam rojen zato in drugi pa so pac neki od boga pozabljeni.

Tako zdaj pa lahko vidis kam smo prisli :-/ Taksna sranja se zal dogajajo.

Oh, sej bo še sranja ko Prometejci/Elohimci začnete s svojimi načrti, pol bo še večja driska, Iluminati vas bodo mel za pajace na štriku in vas pohrustal za vogalom, glavni Prometejec se bo pa čudil, kako so ga lahko tako okrog prinesli - seveda, če mu pa že desetletja šarijo po možganih in ga zalagajo z nikotinskimi pripovedkami.;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  

Jap . Točno T a k o  B o kot si Tule opisal, v Prihodnosti .

In, ta bo kmalu sedanjost - realnost  :) :) :)

Lp + #

Title: Re: Nadduša
Post by Boštyxz on 14.10.2010 at 15:38:47


Boštyxz wrote on 11.10.2010 at 23:21:19:

Alojz in Sandib wrote on 12.09.2010 at 20:58:44:

Robi wrote on 03.09.2010 at 12:09:55:

Quote:
Spotaknil sem se na besedo da izzivas vse ce je kdo sposoben naj razlozi pojem nadduse tako da bi ga vsi razumeli

Mislim, da ni problem v razumevanju razlage, če bi jo kdo podal.
Sprašujem se, če bi mojo razlago nadduše vsi sprejeli kot resnično.

Na primer mojo.....lahko tudi katerokoli drugo.


Robi speča duša ne more sprejeti nobene razlage ---niti na intuicijski ravni,kar je današnji odraz govorice naših duš-intuicija.Ti moraš zadevo dojeti na intuicijski ravni,da bi tvoj življenjski duh povezal dušo Akumulacijo in  Realizacijo um v enost tvoje biti.. ;)Hmmm, če prov vidim tuki, ti maš sebe za "nespečo dušo" , če sem te prov zastopu ?


Torej, nespeči Alojz, a mi boš lohk tole tu razložil detaljneje, al' bom moral Eštreska vprašat' kar ti nebi zmogel ?

Hvala za odgovor + Lp .  :)

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 15.10.2010 at 07:37:12


Etrex wrote on 13.10.2010 at 20:38:02:
Nikotin dokazano siri zavest pomljajuje telo in duha ter te naredi pametnejsega, hitrejsega in lepsega ;)

Evo, tole je rezultat Prometejsko-Elohimskega nadmočnega Evangelija po bratiću Alojzu!!  ;D :D ;) A zato kadite kot turški poljedelci?

Najbolš da začnete še čike klonirat, ker če ne vam bo prehitro zmanjkal denarja in boste reveži, ki prosijo na ulici: "Gospod, lahko vam v zlatem sarkofagu kloniramo vašo prerano umrlo mačko, če nam le daste 1 euro za čike in pa sladko kapljico!"

En VELIK breznikotinski pozdrav iz brezsarkofagnega sarkofaga!

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 15.10.2010 at 07:44:20


ego-3p wrote on 13.10.2010 at 20:48:44:
men se zdi da je to verovanje v iluminate nadljudi kuscarje vile pa nevem kaj se vse  podlaga za to da lahko se vedno krivimo nekoga drugega ali verjamemo da nas bo kdo drug odresil ...

A si ti na egotripu mogoče?  :-?

Poglej, sirota jerica na egotripu :(, Iluminat ti pere možgančke :P, ker je to njegova vloga v tem svetovnem svetu. Ti si pa tak egotrip, da se spotakneš ob vsako zanko, ki ti jo Iluminat naštela :'(. In zato verjameš v vesoljce :o in egotripe in razreševanje svojega egotripskega uma ::). Ne moreš videt, da je cel svet morda ena velika iluzija :-?- tega še posebej ne morejo doumeti bratje Prometejci-Elohimci  :P, oni bi se na veke vekov pojali gor in dol po vesolju v svojih ladjicah in se klonirali na žive in mrtve.  :'(

Isto ti, brat egotrip  8-), ki verjameš, da te bodo vesoljci pohopsali in odpeljali nekam na lepše  :-*, zato te pa Iluminat tako buzerira in vleče za nos  :-[. Štekaš?  :o

Lp, breznikotinski nikotin  8-)

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 15.10.2010 at 10:08:15

No vidiš, En rimač, zanikanje je najvišja umska sposobnost, vendar le ko o zadevi tudi razmisliš in z lastno sposobnostjo hotenja poiščeš resnico.

Vendar z gorečnim ropotanjem o strupenosti tobaka, postaneš le navaden gorečnež (agni) in zlajnano ropotalo, ki na veliko oznanja svojo izbiro in s tem neko odločitev.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 15.10.2010 at 10:47:36


wrote on 15.10.2010 at 10:08:15:
No vidiš, En rimač, zanikanje je najvišja umska sposobnost, vendar le ko o zadevi tudi razmisliš in z lastno sposobnostjo hotenja poiščeš resnico.

Vendar z gorečnim ropotanjem o strupenosti tobaka, postaneš le navaden gorečnež (agni) in zlajnano ropotalo, ki na veliko oznanja svojo izbiro in s tem neko odločitev.

Lp,Igor

Pa kje si ti čikič moj trboveljski, a? Čikič-fikič, ti si majstor pravi. Nisi ti fič-firič, nisem to rekel, nego si čikič-fikič, mojster diha in čuha puhanja.

E vidiš, to ti je lajf. Živeli!  [smiley=vrolijk_1.gif]

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 15.10.2010 at 16:18:36


El Pesnik wrote on 15.10.2010 at 07:44:20:

ego-3p wrote on 13.10.2010 at 20:48:44:
men se zdi da je to verovanje v iluminate nadljudi kuscarje vile pa nevem kaj se vse  podlaga za to da lahko se vedno krivimo nekoga drugega ali verjamemo da nas bo kdo drug odresil ...

A si ti na egotripu mogoče?  :-?

Poglej, sirota jerica na egotripu :(, Iluminat ti pere možgančke :P, ker je to njegova vloga v tem svetovnem svetu. Ti si pa tak egotrip, da se spotakneš ob vsako zanko, ki ti jo Iluminat naštela :'(. In zato verjameš v vesoljce :o in egotripe in razreševanje svojega egotripskega uma ::). Ne moreš videt, da je cel svet morda ena velika iluzija :-?- tega še posebej ne morejo doumeti bratje Prometejci-Elohimci  :P, oni bi se na veke vekov pojali gor in dol po vesolju v svojih ladjicah in se klonirali na žive in mrtve.  :'(

Isto ti, brat egotrip  8-), ki verjameš, da te bodo vesoljci pohopsali in odpeljali nekam na lepše  :-*, zato te pa Iluminat tako buzerira in vleče za nos  :-[. Štekaš?  :o

Lp, breznikotinski nikotin  8-)

a svet je iluzija ?
pol ocitno zivis v svetu iluzij
socustvujem
pa ce me ze sodis se vsaj mal potrudi  :o
agni

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 16.10.2010 at 11:05:20


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:

El Pesnik wrote on 15.10.2010 at 07:44:20:

ego-3p wrote on 13.10.2010 at 20:48:44:
men se zdi da je to verovanje v iluminate nadljudi kuscarje vile pa nevem kaj se vse  podlaga za to da lahko se vedno krivimo nekoga drugega ali verjamemo da nas bo kdo drug odresil ...

A si ti na egotripu mogoče?  :-?

Poglej, sirota jerica na egotripu :(, Iluminat ti pere možgančke :P, ker je to njegova vloga v tem svetovnem svetu. Ti si pa tak egotrip, da se spotakneš ob vsako zanko, ki ti jo Iluminat naštela :'(. In zato verjameš v vesoljce :o in egotripe in razreševanje svojega egotripskega uma ::). Ne moreš videt, da je cel svet morda ena velika iluzija :-?- tega še posebej ne morejo doumeti bratje Prometejci-Elohimci  :P, oni bi se na veke vekov pojali gor in dol po vesolju v svojih ladjicah in se klonirali na žive in mrtve.  :'(

Isto ti, brat egotrip  8-), ki verjameš, da te bodo vesoljci pohopsali in odpeljali nekam na lepše  :-*, zato te pa Iluminat tako buzerira in vleče za nos  :-[. Štekaš?  :o

Lp, breznikotinski nikotin  8-)

a svet je iluzija ?
pol ocitno zivis v svetu iluzij
socustvujem
pa ce me ze sodis se vsaj mal potrudi  :o
agniBREZNIKOTINSKI NIKOTIN????? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Poetič ti si zblujen!!! Če takole razmišljaš o sebi in vesolju potem res """razumeš"""" zadeve.Poetič upanje zadnje umre!! Jaz upam,da boš ti nehal bluziti!!! ;D ;D ;D ;D

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 18.10.2010 at 08:52:10


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
a svet je iluzija ?

Kje boš ti to materialist na egotripu razumel?


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
pol ocitno zivis v svetu iluzij  

Uf, a ti misliš, da živiš v realnem svetu? Seveda, ker si na egotripu.


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
socustvujem

Be my guest ...


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:

pa ce me ze sodis se vsaj mal potrudi  :o
agni

Zakaj? Če si egotrip si egotrip in to je že samo po sebi dost uborno.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 18.10.2010 at 08:57:49


Alojz in Sandib wrote on 16.10.2010 at 11:05:20:
BREZNIKOTINSKI NIKOTIN????? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Poetič ti si zblujen!!! Če takole razmišljaš o sebi in vesolju potem res """razumeš"""" zadeve.Poetič upanje zadnje umre!! Jaz upam,da boš ti nehal bluziti!!! ;D ;D ;D ;D

Čikič-fikič, razumeš ti "brezklonirani klon"? To dobiš, ko kloniraš "breznikotinski nikotin" in potem pride ven materialist kot je Sveti Alojzij Izpodnanoški.

Jaz se bom smejal, ko bodo tvoje pripovedke o vesolju padle na nos, ti se boš pa cmeril v kotu, zakaj te tvoje obične pederčine Elohimi niso prišli pobrat s svojimi buzeratorskimi ladjicami, da bi se skupaj pojavili po vesolju in skrbeli za vesoljni živelj. Pol pa spet, hop ustvarjati minotavre in biti izgnan na Zemljo - to je zapisano v zvezdah za vaše seraste Elohime. To so ti galaktične obične pederčine, kamor se štuli vaš Prometejski klan prodan.

Lp, Breznikotinski nikotin  

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 18.10.2010 at 09:08:16


Alojz in Sandib wrote on 16.10.2010 at 11:05:20:
Poetič upanje zadnje umre!! Jaz upam,da boš ti nehal bluziti!!! ;D ;D ;D ;D

Jaz sem pa že zdavnaj obupal nad tem, da boš ti nehal bluzit. Če ne prej boš pa takrat ko te stavijo v sarkofag videl, da si bluzil. Ker je lajf nepopisan list na katerega lahko napleskamo vse mogoče bedarije. In ti v tem korajžno prednjačiš.

Čikič-fikič, a ti razumeš preprosto dejstvo, da je lajf nepopisan list? In da nanj lahko z umom namalaš lih kero koli bedarijo se spomniš, a? In da onkraj tega nepopisanega lista ni nobenih zakonov in nič, ki bo odrejali, kakšen ta nepopisan list mora biti? Lahko to razumeš, čikič-fikič?  :o

Breznikotinski nikotin se poserje na Evengelije, ki jih piše Buzerant Elohim!

Title: Re: Nadduša
Post by egotrip on 18.10.2010 at 14:47:31


El Pesnik wrote on 18.10.2010 at 08:52:10:

ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
a svet je iluzija ?

Kje boš ti to materialist na egotripu razumel?


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
pol ocitno zivis v svetu iluzij  

Uf, a ti misliš, da živiš v realnem svetu? Seveda, ker si na egotripu.


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
socustvujem

Be my guest ...


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:

pa ce me ze sodis se vsaj mal potrudi  :o
agni

Zakaj? Če si egotrip si egotrip in to je že samo po sebi dost uborno.

skad enga bos vidu da  brezveze skaces  ;D :-*

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 18.10.2010 at 14:58:52


ego-3p wrote on 18.10.2010 at 14:47:31:

El Pesnik wrote on 18.10.2010 at 08:52:10:

ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
a svet je iluzija ?

Kje boš ti to materialist na egotripu razumel?


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
pol ocitno zivis v svetu iluzij  

Uf, a ti misliš, da živiš v realnem svetu? Seveda, ker si na egotripu.


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:
socustvujem

Be my guest ...


ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:18:36:

pa ce me ze sodis se vsaj mal potrudi  :o
agni

Zakaj? Če si egotrip si egotrip in to je že samo po sebi dost uborno.

skad enga bos vidu da  brezveze skaces  ;D :-*


Pesnik je užaljen,ker ne ve kaj bi pisal na nepopisan list življenja. Sploh ne dojema,da ni kaj pisati ,ker je list na polovico ze popisan ko se rodi-Ostalo polovico piše življenje samo z egom,ali brez.Odvisno kakšna je prva polovica!! Poetič res se lahko ohladiš. Si že kar prevelik srboritnež ;D

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 19.10.2010 at 07:43:12


Alojz in Sandib wrote on 18.10.2010 at 14:58:52:
Sploh ne dojema,da ni kaj pisati ,ker je list na polovico ze popisan ko se rodi-Ostalo polovico piše življenje samo z egom,ali brez.Odvisno kakšna je prva polovica!! Poetič res se lahko ohladiš. Si že kar prevelik srboritnež ;D

Evo ti ga na, cefizlja, propagira idejo o 50% determiniranosti, iz česar logično sledi, da je tudi prihodnost bolj kot ne determinirana, če že ne drugega vsaj 50%, ker izhaja iz preteklosti.

Alojz, ti bi nekaj rad operiral z mega teorijami, ki naj bi razložile celotno življenje, pa sploh ne veš v kakšnem svetu živiš in operiraš. Ravno tvoja potreba po razlaganju sveta z umom je tvoja največja napaka. Na površini se zdi, kot da svet lahko razložiš, če se res potrudiš in poglobiš vanj, a globlje kot greš, vidiš da ni čisto nič oprijemljivega.

Zato se še kar naprej bodeš z miselnimi mlini na veter in poskušaš razložiti svet, samo to je iluzija, svet se samo zdi, da ima logično strukturo, samo je nima in je nikoli ne bo imel.

Zato pa jaz samega sebe lahko kličem "breznikotinski nikotin" pa tebi ni jasno kaj se grem, ker ti racionalno daje neko uteho - samo jebiga, slej ko prej boš sprevidel, da je racionalno Don Kihot Elohimski iz Elohimije!  :D ;)

Ti si tako racionalen, da že sploh ne vidiš, da si iracionalen!
Jaz sem pa tako iracionalen, da sploh ne vidim, da sem že racionalen!

Živeli!  [smiley=vrolijk_1.gif]

P. S. Je šla želva po cesti. :o Na drugi strani jo je čakal zajec. 8-) Kdo je bil na pravi strani ceste, ko se je mimo pripeljal pijani poštar, zgazil želvo in se zvrnil v jarek?  ;)

Odgovor: Poštar nikoli ne more zgazit želve, ker se razdalja med njim in želvo vseskozi razpolavlja - 2m stran po polovici postane 1m stran, nato 1m stran po polovici postane 0.5m stran, nato 0.5m stran po polovici postane 0.25m stran, nato 0.125m stran, nato 0.0625m stran, nato 0.03125m stran in tako naprej v neskončnost. In z umom se lahko življenju približuješ v neskončnost, pa tudi če potem vpleteš pojem duše, to je še vedno um, ki je navrgel koncept duše.

Lp

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 19.10.2010 at 20:41:35


Quote:
Pesnik je užaljen,ker ne ve kaj bi pisal na nepopisan list življenja. Sploh ne dojema,da ni kaj pisati ,ker je list na polovico ze popisan ko se rodi-Ostalo polovico piše življenje samo z egom,ali brez.Odvisno kakšna je prva polovica!!

Točno.
Zato je tudi naša svobodna volja v glavnem le iluzija.
Mislimo, da smo nekaj izbrali le zato, ker smo v sebi ločeni od ostale zavesti. Zato, ker se zavedamo le lastnih želja in občutkov, ne pa celega sveta. A v resnici smo neločljivi del vsega.

Jaz bi rekel, da je ta list mogoče popisan več kot 50% procentov, saj že to, da si človek, je tisto, kar te v glavnem določa celo življenje. Saj si pač človek in ne moreš biti miš. :)Title: Re: Nadduša
Post by ja in on 20.10.2010 at 21:42:19


El Pesnik wrote on 19.10.2010 at 07:43:12:
P. S. Je šla želva po cesti. :o Na drugi strani jo je čakal zajec. 8-) Kdo je bil na pravi strani ceste, ko se je mimo pripeljal pijani poštar, zgazil želvo in se zvrnil v jarek?  ;)

Odgovor: Poštar nikoli ne more zgazit želve, ker se razdalja med njim in želvo vseskozi razpolavlja - 2m stran po polovici postane 1m stran, nato 1m stran po polovici postane 0.5m stran, nato 0.5m stran po polovici postane 0.25m stran, nato 0.125m stran, nato 0.0625m stran, nato 0.03125m stran in tako naprej v neskončnost. In z umom se lahko življenju približuješ v neskončnost, pa tudi če potem vpleteš pojem duše, to je še vedno um, ki je navrgel koncept duše.

Lp


Iracionalist z racionalnostjo o supraracionalenem.  [smiley=1grin1.gif]

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 21.10.2010 at 09:17:32

Kot supraracionalist se ji neskončno dolgo po polovičarski teoriji približuje in kot iracionalist se neskončno dolgo oddaljuje. Akcija (trk) je pa iluzija, matrica, ki sec opazovalca ne tiče. Je zgolj opazovalec z polovično razdaljo od akcije.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 21.10.2010 at 10:34:52


wrote on 21.10.2010 at 09:17:32:
Kot supraracionalist se ji neskončno dolgo po polovičarski teoriji približuje in kot iracionalist se neskončno dolgo oddaljuje. Akcija (trk) je pa iluzija, matrica, ki sec opazovalca ne tiče. Je zgolj opazovalec z polovično razdaljo od akcije.

Lp,Igor

Hmm,

škoda da se nikoli prav dosti ne razpišeš o svojih umevanjih. Vedno samo vržeš neko žogico in potem basta.

Torej, a bi lahko vsaj v tem primeru malo bolj razložil kaj si mislil, ker se mi zdi, da si fajn mislil in bi bilo dobro če bi še malo bolj na široko se razpisal. Torej?

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 21.10.2010 at 10:47:47

Problem je, da z umevanjem se vedno samo približuješ zadevi. To je polovičarska metoda, konstrukt opazovalca, ki ga vsi novodobni teoretiki psihometafizike predavajo (preko odnosov). Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.
Opazi opazovalca, ki opazuje opazovano in s tem vzpostavlja odnos.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 21.10.2010 at 16:52:47


Quote:
V resnici pa si ti kot opazovalec matrica.

Ali povedano drugače...Ti si vzrok in hkrati posledica.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 22.10.2010 at 12:20:37


Robi wrote on 21.10.2010 at 16:52:47:

Quote:
V resnici pa si ti kot opazovalec matrica.

Ali povedano drugače...Ti si vzrok in hkrati posledica.

Dej robi ne tok hitro na plano z nekimi zaključki. Ustavi se, globoko vdihni, pa še enkrat poglej.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 22.10.2010 at 12:27:46


wrote on 21.10.2010 at 10:47:47:
Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.

Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.

To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 22.10.2010 at 13:09:41


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 12:27:46:

wrote on 21.10.2010 at 10:47:47:
Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.

Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta
konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.


Štos vesoljnega samospoznanja je individualizirana vesoljna samo danost,ki omogoča individumu iztop iz matrice.To moramo mi šele spoznati .Tu je skrito še veliko!!

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 22.10.2010 at 13:37:30


Quote:
To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.

Pesnik....Spet si spesnil nekaj o Zavesti, le drugačne besede si uporabil. :)
Dvomim, da obstaja neka čista in večna zavest, ki je neodvisna od ostalega bivanja.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 22.10.2010 at 13:39:52


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 12:20:37:

Robi wrote on 21.10.2010 at 16:52:47:

Quote:
V resnici pa si ti kot opazovalec matrica.

Ali povedano drugače...Ti si vzrok in hkrati posledica.

Dej robi ne tok hitro na plano z nekimi zaključki. Ustavi se, globoko vdihni, pa še enkrat poglej.

Sem še enkrat pogledal in ne najdem drugega zaključka.

Quote:
Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.

Štos je v tem, da tega opazovalca, če ne bi imel za opazovati druge matrice, tudi ne bi bilo.

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 22.10.2010 at 13:43:59


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 12:27:46:

wrote on 21.10.2010 at 10:47:47:
Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.

Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.

To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.

To čisto polje ni ločeno od opazovalca, prav tako ni ločeno tisto onkraj. Z vzpostavitvijo odnosa do opazovanega se naredi ločitev. Zato prvenstveno opazuj lastno konstitucijo, zgradbo, od sprejemanja do reakcij. Vse to je odnos, opazi kdo naredi odnos v tebi.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by OMEN SAT on 22.10.2010 at 14:37:07

ko misel vznikne iz čistega polja -ZAVESTI se pojavi osebni opazovolec in um reče to se dogaja meni.

ko ni misli je samo zavest  in um ne more reči to se meni dogaja ampak se samo dogaja neosebno.

razsvetljenje ni drugega kot majhen ''aha''

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 22.10.2010 at 15:08:00


Robi wrote on 22.10.2010 at 13:37:30:
[quote] Dvomim, da obstaja neka čista in večna zavest, ki je neodvisna od ostalega bivanja.

Hja, dvomiš, pomeni da še nisi prišel do tega, zato je vse pri tebi tako ozko obarvano.

Neodvisno in večno zavest pa seveda poznaš ;) samo ne spomniš se je :'(.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 22.10.2010 at 15:11:35


wrote on 22.10.2010 at 13:43:59:
To čisto polje ni ločeno od opazovalca, prav tako ni ločeno tisto onkraj. Z vzpostavitvijo odnosa do opazovanega se naredi ločitev.

Sej ne ločeno v smislu, da je čisto polje tam, lajf pa tu. "Dogajata" se istočasno, vzporedno, med njima pa ni korelacije, je samo navidezna iluzorna korelacija, da umski opazovalec dejansko obstaja, iluzija Maya, v končni fazi je pa samo to čisto polje zavedanja, ki igra igro oseb in osebnosti v samemu sebi in ki ima to moč/sposobnost, da samega sebe prepriča v nekaj, kar dejansko ne drži.

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 22.10.2010 at 15:13:04


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 12:27:46:

wrote on 21.10.2010 at 10:47:47:
Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.

Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.

To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.

Ja, tole resnico si pa lepo obelodanil in povedal, resnični opazovalec je točno takšen, kot si razložil.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 22.10.2010 at 18:46:39


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 15:08:00:

Robi wrote on 22.10.2010 at 13:37:30:
[quote] Dvomim, da obstaja neka čista in večna zavest, ki je neodvisna od ostalega bivanja.

Hja, dvomiš, pomeni da še nisi prišel do tega, zato je vse pri tebi tako ozko obarvano.

Neodvisno in večno zavest pa seveda poznaš ;) samo ne spomniš se je :'(.

Poznam jo le iz tvojih postov. :)

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 22.10.2010 at 18:47:18


M.L. wrote on 22.10.2010 at 15:13:04:

El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 12:27:46:

wrote on 21.10.2010 at 10:47:47:
Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.

Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.

To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.

In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.

Ja, tole resnico si pa lepo obelodanil in povedal, resnični opazovalec je točno takšen, kot si razložil.

Pa lep pozdrav.

ML,
kako pa to veš ?

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 22.10.2010 at 22:15:29


El Pesnik wrote on 22.10.2010 at 15:11:35:

wrote on 22.10.2010 at 13:43:59:
To čisto polje ni ločeno od opazovalca, prav tako ni ločeno tisto onkraj. Z vzpostavitvijo odnosa do opazovanega se naredi ločitev.

Sej ne ločeno v smislu, da je čisto polje tam, lajf pa tu. "Dogajata" se istočasno, vzporedno, med njima pa ni korelacije, je samo navidezna iluzorna korelacija, da umski opazovalec dejansko obstaja, iluzija Maya, v končni fazi je pa samo to čisto polje zavedanja, ki igra igro oseb in osebnosti v samemu sebi in ki ima to moč/sposobnost, da samega sebe prepriča v nekaj, kar dejansko ne drži.

Z željo po doživljanju se pojavi materijalna energija in s tem potem tudi ti. Čisto zavedanje ali čisto polje pa nima nobenih lastnosti.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 23.10.2010 at 20:17:06


Quote:
Z željo po doživljanju se pojavi materijalna energija in s tem potem tudi ti. Čisto zavedanje ali čisto polje pa nima nobenih lastnosti.

Lp,Igor

Od kod pa pride želja ?
Kdo ali kaj ustvari željo ?
Če šele želja ustvari mene......

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 23.10.2010 at 22:46:43


Robi wrote on 23.10.2010 at 20:17:06:

Quote:
Z željo po doživljanju se pojavi materijalna energija in s tem potem tudi ti. Čisto zavedanje ali čisto polje pa nima nobenih lastnosti.

Lp,Igor

Od kod pa pride želja ?
Kdo ali kaj ustvari željo ?
Če šele želja ustvari mene......

Po Lao Ce-ju

Neimenovano je večno resnično.
Poimenovanje je izvor
vseh posebnih reči.

Osvobojen poželenja spoznaš skrivnost.
Ujet v poželenju, vidiš le manifestirano.

Vendar skrivnostno in manifestirano
nastane iz istega vira.
Temu viru se reče tema.

Tema znotraj teme.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 24.10.2010 at 00:10:52


wrote on 23.10.2010 at 22:46:43:
Po Lao Ce-ju

Neimenovano je večno resnično.
Poimenovanje je izvor
vseh posebnih reči.

Osvobojen poželenja spoznaš skrivnost.
Ujet v poželenju, vidiš le manifestirano.

Vendar skrivnostno in manifestirano
nastane iz istega vira.
Temu viru se reče tema.

Tema znotraj teme.

Lp,Igor


Ja, tole pa je resnica vseh resnic, lepo ajgor.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by Boštyxz on 24.10.2010 at 10:09:41


M.L. wrote on 24.10.2010 at 00:10:52:

wrote on 23.10.2010 at 22:46:43:
Po Lao Ce-ju

Neimenovano je večno resnično.
Poimenovanje je izvor
vseh posebnih reči.

Osvobojen poželenja spoznaš skrivnost.
Ujet v poželenju, vidiš le manifestirano.

Vendar skrivnostno in manifestirano
nastane iz istega vira.
Temu viru se reče tema.

Tema znotraj teme.

Lp,Igor


Ja, tole pa je resnica vseh resnic, lepo ajgor.

Pa lep pozdrav.Čaki, čaki mal' , ... tema pa že nemore bit nek vir , ...  :-?

Vir je lahko edinole Luč  ::) Mar  ne ?

Ajaaa, razen vir zla, ja, ... ja, to pa je lahko tud' tema, ja . To pa .

A si to mislu ?

No, čeprav pa itak zlo pač nezmore bit' trajno , ...  ::) a ne ?

Kolkr' jaz vem ne  ::)

Lp + #

  + + + # + + +

:) :) :)

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 25.10.2010 at 09:54:41

Bošty

Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

To kar pa ti imenuješ zlo se pa lahko manifestira samo znotraj luči, ker sta dobro in zlo samo znotraj luči, na dveh polih, ko pa ni več luči se pa vse zlije v Temo, tako dobro kot zlo se zlijeta v primarno Temo.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 25.10.2010 at 12:54:35


Quote:
Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

Pesnik
Kako je lahko praznina ali tema, vir luči ?
Iz praznine pride luč.....?

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 25.10.2010 at 14:06:03


Boštyxz wrote on 24.10.2010 at 10:09:41:

M.L. wrote on 24.10.2010 at 00:10:52:

wrote on 23.10.2010 at 22:46:43:
Po Lao Ce-ju

Neimenovano je večno resnično.
Poimenovanje je izvor
vseh posebnih reči.

Osvobojen poželenja spoznaš skrivnost.
Ujet v poželenju, vidiš le manifestirano.

Vendar skrivnostno in manifestirano
nastane iz istega vira.
Temu viru se reče tema.

Tema znotraj teme.

Lp,Igor


Ja, tole pa je resnica vseh resnic, lepo ajgor.

Pa lep pozdrav.Čaki, čaki mal' , ... tema pa že nemore bit nek vir , ...  :-?

Vir je lahko edinole Luč  ::) Mar  ne ?

Ajaaa, razen vir zla, ja, ... ja, to pa je lahko tud' tema, ja . To pa .

A si to mislu ?

No, čeprav pa itak zlo pač nezmore bit' trajno , ...  ::) a ne ?

Kolkr' jaz vem ne  ::)

Lp + #

  + + + # + + +

:) :) :)


Glej brat, ta citat je potrebno razumeti povsem duhovno in ga ne smemo povezovati in gledati z materialnimi očmi. Opisan je pač samo z materialnimi črkami in besedami, kar pa po dobesednem razumevanju nima nobenega pomena. Probal ti bom razložiti duhovni pomen duha, ki veje v tem materialnem citatu.

- Neimenovano je večno resnično.; to pomeni, da je to neimenovano večna duhovnost in edino resnična, vse drugo je iluzija in laž.
- Poimenovanje je izvor vseh posebnih reči.; to pomeni, da je Beseda tista, po kateri so iz duhovnosti izšla vsa materialna stvarstva in ker z besedo poimenujemo stvari in reči je Beseda izvor vsega materialnega. ( Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog in Beseda je meso postala.)  Torej dokler ni bilo z besedo poimenovano tudi ni bilo izvora ali ustvarjenja stvari in reči. Stvari in reči pa so lahko samo materialne.

Torej je iz večne neimenovane resnice z poimenovanjem ( Besedo ) nastala materija.

-Osvobojen poželenja spoznaš skrivnost, ujet v poželenju vidiš le manifestirano.; pomeni, da je poželenje, strast, uživaštvo in naslada, tisti dejavnik, ki nam obeša zastor pred naše oči, da ne moremo spoznati skrivnosti. Skrivnost pa je izvor materialnih stvari in reči iz neimenovane večne resnice. Dokler pa smo sužnji greha in živimo le za materialne občutke, nam zastor ostaja in vidim le samo tisto materialno lažno manefistirano, kar je pred zastorom, ne vidimo pa tistega neimenovanega resničnega kar je za zastorom.

Torej je iz večne neimenovane resnice z poimenovanjem ( Besedo ) nastala materija, katero skrivnost izvora, obsojeni in v naslado poželenja tega sveta, ne moremo spoznati, ampak ujeti v egoistična dejanja uživaštva in strasti, ne verjamemo v druga, kakor v tisto kar otipamo, čutimo in vidimo. Šele resnično po svoji svobodni volji osvobojeni te materialne čutnosti lahko spoznamo to veliko skrivnost duhovnega prehajanja v materialno in materialno prehajanje nazaj v večno duhovno.

- Vendar skrivnostno in manifestirano nastane iz istega vira. Temu viru se reče Tema.; to pomeni, kot sem že prej rekel, da je resničen samo eden vir in to duhovnost v tem našem primeru Tema v kateri je skrivnostno in iz njega nastane manifestirano ( materijalno ).

-Tema znotraj teme.; to pomeni, da je duhovnost večna in neskončna in se nikoli konča, kakor primer približevanja želve k zajcu, kot ga je poet opisal v nekem postu.

Torej je iz večne neimenovane resnice z poimenovanjem ( Besedo ) nastala materija, katero skrivnost izvora, obsojeni in v naslado poželenja tega sveta, ne moremo spoznati, ampak ujeti v egoistična dejanja uživaštva in strasti, ne verjamemo v druga, kakor v tisto kar otipamo, čutimo in vidimo. Šele resnično po svoji svobodni volji osvobojeni te materialne čutnosti lahko spoznamo to veliko skrivnost duhovnega prehajanja v materialno in materialno prehajanje nazaj v večno duhovno. Šele po tem spoznanju spoznamo smisel večnosti in nezmotljivi večni red, ki znotraj te duhovnosti ohranja večnost v vsej neskončnosti.

No pa lep pozdrav.Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 25.10.2010 at 15:05:57


Robi wrote on 25.10.2010 at 12:54:35:

Quote:
Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

Pesnik
Kako je lahko praznina ali tema, vir luči ?
Iz praznine pride luč.....?

Ker je luč samo trenutni pojav, ki se razgradi v osnovo, ki vedno obstaja ne glede na nič.

Torej luč živi v temi, oblika živi v brezobličnosti.

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 25.10.2010 at 21:07:12

Pri Dao De Jing se ti navadno v prebiranju zapisov v drugem življenskem obdobju odpira čisto novo razumevanje zapisanega. M.L., ga trenutno razume pač tako (kot vero), Bošti zanika, Robi pa pojma nima.

Tole je cel zapis po govoru Lao Ce. Prevod je dober, meni boljši kot od Maje Miličinski.
http://www.zbudise.net/blog/tao-te-ching/

Lp,Igor


Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 26.10.2010 at 09:22:36


Quote:
Zaradi tega Mojster deluje
brez da bi karkoli počel,
in uči, brez da bi karkoli rekel.
Stvari nastanejo in on jim pusti priti;
stvari izginejo in on jih pusti oditi.
Ima, vendar nima v lasti,
deluje, vendar ne pričakuje.
Ko je njegovo delo storjeno, ga pozabi.
Zaradi tega traja večno.

Bedarije.....
Bere se lepo, a realnostjo nima nobene veze. :)

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 26.10.2010 at 09:54:09


Robi wrote on 26.10.2010 at 09:22:36:

Quote:
Zaradi tega Mojster deluje
brez da bi karkoli počel,
in uči, brez da bi karkoli rekel.
Stvari nastanejo in on jim pusti priti;
stvari izginejo in on jih pusti oditi.
Ima, vendar nima v lasti,
deluje, vendar ne pričakuje.
Ko je njegovo delo storjeno, ga pozabi.
Zaradi tega traja večno.

Bedarije.....
Bere se lepo, a realnostjo nima nobene veze. :)

Mat Marička si ti Robi zecementiran v neki svoji realnosti! A te je stran stopit ven iz svojega psihoanaliznega vrtička, ker bi videl da je popolnoma sfaljen?  :o

Robi, robi, realnost je za tebe samo to, kar ti psihoanaliza pove - umske premetanke, ki se lahko nadaljujejo v nedogled, odvisno pač od tebe.

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2010 at 10:21:17


El Pesnik wrote on 25.10.2010 at 09:54:41:
Bošty

Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

To kar pa ti imenuješ zlo se pa lahko manifestira samo znotraj luči, ker sta dobro in zlo samo znotraj luči, na dveh polih, ko pa ni več luči se pa vse zlije v Temo, tako dobro kot zlo se zlijeta v primarno Temo.


Nikoli ni samo tema in nikoli ni samo luč.Obe vrednosti se večno in sedaj medsebojno ciklično prelivata.Znotraj vseobsegajočega se medsebojno prelivata.Luč je  že v temi in tema je tudi v luči.  

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 26.10.2010 at 10:28:19


Quote:
Nikoli ni samo tema in nikoli ni samo luč.Obe vrednosti se večno in sedaj medsebojno ciklično prelivata.Znotraj vseobsegajočega se medsebojno prelivata.Luč je  že v temi in tema je tudi v luči.

Seveda ni nikoli samo tema, kot to nekateri hočejo spesniti....
Iz praznine ne more nastati luč..vse obstaja hkrati.

Title: Re: Nadduša
Post by El Pesnik on 26.10.2010 at 10:32:42


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2010 at 10:21:17:

El Pesnik wrote on 25.10.2010 at 09:54:41:
Bošty

Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

To kar pa ti imenuješ zlo se pa lahko manifestira samo znotraj luči, ker sta dobro in zlo samo znotraj luči, na dveh polih, ko pa ni več luči se pa vse zlije v Temo, tako dobro kot zlo se zlijeta v primarno Temo.


Nikoli ni samo tema in nikoli ni samo luč.Obe vrednosti se večno in sedaj medsebojno ciklično prelivata.Znotraj vseobsegajočega se medsebojno prelivata.Luč je  že v temi in tema je tudi v luči.  

Matr si dobr! Kako pa če bit tema, ko je zraven luč? Ne more bit, ker takrat je luč, pa če je še tako majhna. Ko pa luč izgine, in raztopi se v temo, tema se ne raztopi v luč, potem je pa samo tema. Obe vrednosti se medsebojno izključujeta.

Zato pa ti ne moreš sprejeti, da vesolja enkrat ni bilo in da ga spet ne bo - bo samo nič, tema, praznina. In ne bo več tvojih pajacev 'Elohimov' in ne tvojih idej o seljenju življenja, ampak pa čista lepa trda tema v katero se zruši vesolje. Sploh pa moraš iti samo v stanju globoke spanca, da bi videl kakšna bo ta tema, ko več ne bo vesolja. Vsako noč lahko narediš ta preizkus, razen če seveda ne pričakuješ, da bodo braća Elohimi prileteli nekje iz vesolja na svojih ladjah in te odpeljali v 'boljši svet'.

Lp

Title: Re: Nadduša
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2010 at 11:17:12


El Pesnik wrote on 26.10.2010 at 10:32:42:

Alojz in Sandib wrote on 26.10.2010 at 10:21:17:

El Pesnik wrote on 25.10.2010 at 09:54:41:
Bošty

Tema kot vseobsegajoča praznina je vir vsega. V temi kot temi, ne kot zlo, se pojavi luč, in luč gori v temi. Ko se luč iztroši je znova samo tema.

To kar pa ti imenuješ zlo se pa lahko manifestira samo znotraj luči, ker sta dobro in zlo samo znotraj luči, na dveh polih, ko pa ni več luči se pa vse zlije v Temo, tako dobro kot zlo se zlijeta v primarno Temo.


Nikoli ni samo tema in nikoli ni samo luč.Obe vrednosti se večno in sedaj medsebojno ciklično prelivata.Znotraj vseobsegajočega se medsebojno prelivata.Luč je  že v temi in tema je tudi v luči.  

Matr si dobr! Kako pa če bit tema, ko je zraven luč? Ne more bit, ker takrat je luč, pa če je še tako majhna. Ko pa luč izgine, in raztopi se v temo, tema se ne raztopi v luč, potem je pa samo tema. Obe vrednosti se medsebojno izključujeta.

Zato pa ti ne moreš sprejeti, da vesolja enkrat ni bilo in da ga spet ne bo - bo samo nič, tema, praznina. In ne bo več tvojih pajacev 'Elohimov' in ne tvojih idej o seljenju življenja, ampak pa čista lepa trda tema v katero se zruši vesolje. Sploh pa moraš iti samo v stanju globoke spanca, da bi videl kakšna bo ta tema, ko več ne bo vesolja. Vsako noč lahko narediš ta preizkus, razen če seveda ne pričakuješ, da bodo braća Elohimi prileteli nekje iz vesolja na svojih ladjah in te odpeljali v 'boljši svet'.

Lp


Ko se Zemlja vrti se tema in svetloba prelivata-nenehno.Ustavi Zemljo!! Pesnik ti si samovšečen dečko in nič več.V resnici te kura premaga v tvojem razmišljanju. Svet je takšen kot je ,ker drugačen biti ne more.Jaz ga sprejemam takšnega kot je z vsemi njegovimi slabostmi,ki jih je več kot dobrega.Da je pa svet takšen kot je- ni naša domena,ampak je izraz vesoljnega  vpliva na nas.ELohim-Božji ljudje,ker je EL elion simbol stvarstva iz katerega smo tudi mi. ;D ;D ;D

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 26.10.2010 at 12:05:39

Zato pa pravi tema znotraj teme.
Če hočeš pogledati temo, glej v zvezdnato nočno nebo.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 27.10.2010 at 09:40:00

Svetloba napolnjuje ves vesoljni prostor in se da človeškemu očesu prepoznati v izvoru in odboju, vmes je človeško oko ne more zaznati, zato vidimo temo, ki pa prav za prav ni tema, ampak svetloba, ki je nevidna človeškemu očesu.

Torej tema ne obstaja.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 27.10.2010 at 10:49:44


M.L. wrote on 27.10.2010 at 09:40:00:
Svetloba napolnjuje ves vesoljni prostor in se da človeškemu očesu prepoznati v izvoru in odboju, vmes je človeško oko ne more zaznati, zato vidimo temo, ki pa prav za prav ni tema, ampak svetloba, ki je nevidna človeškemu očesu.

Torej tema ne obstaja.

Pa lep pozdrav.

Potem ti ne rabiš zvečer luči. No le pogled v temno zvezdnato nebo ti je onemogočen.
Al to klikaš v možganih; nočni in svetlobni pogled?

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 28.10.2010 at 08:31:33


wrote on 27.10.2010 at 10:49:44:

M.L. wrote on 27.10.2010 at 09:40:00:
Svetloba napolnjuje ves vesoljni prostor in se da človeškemu očesu prepoznati v izvoru in odboju, vmes je človeško oko ne more zaznati, zato vidimo temo, ki pa prav za prav ni tema, ampak svetloba, ki je nevidna človeškemu očesu.

Torej tema ne obstaja.

Pa lep pozdrav.

Potem ti ne rabiš zvečer luči. No le pogled v temno zvezdnato nebo ti je onemogočen.
Al to klikaš v možganih; nočni in svetlobni pogled?

Lp,Igor

Da si slep za duhovno svetlobo, to dobro vem in si že več kot dovolj pokazal, tudi nenazadnje pri Lao Ce - ju ne vidiš njegove svetlobe, ampak imaš svojo temo za svetlobo.
Zdaj pa vidim, da te žal daje tudi slepota za naravno svetlobo.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 28.10.2010 at 09:37:32

Človek zaznava le ozek spekter svetlobe oz. EM valovanja, kar je tudi svetloba.
Če bi zaznavali širši spekter, tudi vesolje ne bi bilo več tako temno.

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 28.10.2010 at 09:42:43

M.L. zadeva sloni na tem, da jaz že sem svetloba. Ni mi potrebno nekaj iskati pri drugemu (tudi Lao Ce-ju), kar sem sam. Nekaj kar si, ne iščeš pri drugemu ampak samo najdeš v sebi. Seveda pa ti lahko nekdo pomaga in s tem se udejanjajo odnosi. Takšni teksti so ti v pomoč in tako jih tudi jemlji, ne pa da jih daješ na nek oltar in jih častiš ter se v lastni zmedi za nje celo boriš. To ti zamegli odnose in stopnjuje ločenost, ki vodi v osamljenost, nepopolno delovanje, kar so trenja v pretoku energije življenja. Borba vodi v popolno lastno zmedenost, ki se izraža z mentalno in nato fizično boleznijo.
Sicer pa za temo znotraj teme ni izraza in je razum ne zmore dojeti zaradi psihološkega časa.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 28.10.2010 at 10:10:11


wrote on 28.10.2010 at 09:42:43:
Ja, to ti verjamem, saj sem ti že prej povedal, da imaš svojo temo za svetlobo.


Quote:
Seveda pa ti lahko nekdo pomaga in s tem se udejanjajo odnosi. Takšni teksti so ti v pomoč in tako jih tudi jemlji, ne pa da jih daješ na nek oltar in jih častiš ter se v lastni zmedi za nje celo boriš. To ti zamegli odnose in stopnjuje ločenost, ki vodi v osamljenost, nepopolno delovanje, kar so trenja v pretoku energije življenja. Borba vodi v popolno lastno zmedenost, ki se izraža z mentalno in nato fizično boleznijo.


S tem se tudi strinjam.

[quote]Sicer pa za temo znotraj teme ni izraza in je razum ne zmore dojeti zaradi psihološkega časa.


Da je domet možganskega razuma premajhen, da bi razumel to duhovno misel, se tudi strinjam, kdor pa zna misliti, presojati in razumeti s srcem, takšen z lahkoto dojame duha, ki veje iz izraza "tema znotraj teme", zato nima problemov z pravilnim razumevanjem misli v takšnih duhovnih spisih.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 28.10.2010 at 10:16:06


Robi wrote on 28.10.2010 at 09:37:32:
Človek zaznava le ozek spekter svetlobe oz. EM valovanja, kar je tudi svetloba.
Če bi zaznavali širši spekter, tudi vesolje ne bi bilo več tako temno.

Ja, res je, kot praviš Robi, potem sploh ne bi videli druga, kakor eno samo neskončno svetlobno morje in v tem svetlobnem morju ne bi prepoznali nobenih ustvarjenih oblik, ampak samo bleščečo svetlobo.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Nadduša
Post by ajgor on 28.10.2010 at 11:44:55


M.L. wrote on 28.10.2010 at 10:10:11:
[quote]M.L. zadeva sloni na tem, da jaz že sem svetloba. Ni mi potrebno nekaj iskati pri drugemu (tudi Lao Ce-ju), kar sem sam.[quote]

Ja, to ti verjamem, saj sem ti že prej povedal, da imaš svojo temo za svetlobo.

Opažam, da marsikaj verjameš, kar ti obdela misel.

Lp,Igor

Title: Re: Nadduša
Post by Robi on 29.10.2010 at 17:46:31


M.L. wrote on 28.10.2010 at 10:16:06:

Robi wrote on 28.10.2010 at 09:37:32:
Človek zaznava le ozek spekter svetlobe oz. EM valovanja, kar je tudi svetloba.
Če bi zaznavali širši spekter, tudi vesolje ne bi bilo več tako temno.

Ja, res je, kot praviš Robi, potem sploh ne bi videli druga, kakor eno samo neskončno svetlobno morje in v tem svetlobnem morju ne bi prepoznali nobenih ustvarjenih oblik, ampak samo bleščečo svetlobo.

Pa lep pozdrav.

Se strinjam, da bi zaznava realnosti izgledala popolnoma drugače......A po drugi strani pa takšno živo, še posebej samozavedno bitje, ki bi zaznavalo le bleščečo svetlobo, brez teme, ne bi moglo obstajati.
Pogoj, da se nečesa zavedamo, je ravno to, da smo sposobni zaznati nasprotje oz. vsaj nek kontrast....

Title: Re: Nadduša
Post by M.L. on 29.10.2010 at 17:54:41


Robi wrote on 29.10.2010 at 17:46:31:

M.L. wrote on 28.10.2010 at 10:16:06:

Robi wrote on 28.10.2010 at 09:37:32:
Človek zaznava le ozek spekter svetlobe oz. EM valovanja, kar je tudi svetloba.
Če bi zaznavali širši spekter, tudi vesolje ne bi bilo več tako temno.

Ja, res je, kot praviš Robi, potem sploh ne bi videli druga, kakor eno samo neskončno svetlobno morje in v tem svetlobnem morju ne bi prepoznali nobenih ustvarjenih oblik, ampak samo bleščečo svetlobo.

Pa lep pozdrav.

Se strinjam, da bi zaznava realnosti izgledala popolnoma drugače......A po drugi strani pa takšno živo, še posebej samozavedno bitje, ki bi zaznavalo le bleščečo svetlobo, brez teme, ne bi moglo obstajati.
Pogoj, da se nečesa zavedamo, je ravno to, da smo sposobni zaznati nasprotje oz. vsaj nek kontrast....


Ja, res je, le to nas pelje do zastavljenega cilja.

pa lep pozdrav.

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.