Alojz in Sandib wrote on 18.10.2010 at 14:58:52:Sploh ne dojema,da ni kaj pisati ,ker je list na polovico ze popisan ko se rodi-Ostalo polovico piše življenje samo z egom,ali brez.Odvisno kakšna je prva polovica!! Poetič res se lahko ohladiš. Si že kar prevelik srboritnež
Evo ti ga na, cefizlja, propagira idejo o 50% determiniranosti, iz česar logično sledi, da je tudi prihodnost bolj kot ne determinirana, če že ne drugega vsaj 50%, ker izhaja iz preteklosti.
Alojz, ti bi nekaj rad operiral z mega teorijami, ki naj bi razložile celotno življenje, pa sploh ne veš v kakšnem svetu živiš in operiraš. Ravno tvoja potreba po razlaganju sveta z umom je tvoja največja napaka. Na površini se zdi, kot da svet lahko razložiš, če se res potrudiš in poglobiš vanj, a globlje kot greš, vidiš da ni čisto nič oprijemljivega.
Zato se še kar naprej bodeš z miselnimi mlini na veter in poskušaš razložiti svet, samo to je iluzija, svet se samo zdi, da ima logično strukturo, samo je nima in je nikoli ne bo imel.
Zato pa jaz samega sebe lahko kličem "breznikotinski nikotin" pa tebi ni jasno kaj se grem, ker ti racionalno daje neko uteho - samo jebiga, slej ko prej boš sprevidel, da je racionalno Don Kihot Elohimski iz Elohimije!
Ti si tako racionalen, da že sploh ne vidiš, da si iracionalen!
Jaz sem pa tako iracionalen, da sploh ne vidim, da sem že racionalen!
Živeli!

P. S. Je šla želva po cesti.

Na drugi strani jo je čakal zajec.

Kdo je bil na pravi strani ceste, ko se je mimo pripeljal pijani poštar, zgazil želvo in se zvrnil v jarek?

Odgovor: Poštar nikoli ne more zgazit želve, ker se razdalja med njim in želvo vseskozi razpolavlja - 2m stran po polovici postane 1m stran, nato 1m stran po polovici postane 0.5m stran, nato 0.5m stran po polovici postane 0.25m stran, nato 0.125m stran, nato 0.0625m stran, nato 0.03125m stran in tako naprej v neskončnost. In z umom se lahko življenju približuješ v neskončnost, pa tudi če potem vpleteš pojem duše, to je še vedno um, ki je navrgel koncept duše.
Lp