ne verjamem v davke. itak se ve kdo goljufa pri plačevanju dvakov, to reveži sigurno niso. tisti, ki pa imajo, bojo vedno našli načine kako s eizognit plačilu dvakov. to se že zdja počne. recimo z nakupi stanovanj na račun firme. potem pa jih privat oddajjajo na črno v najem. itak. naj raje poskrbijo za to, d abomo imeli streho nad glavo. midva plačujeva tako najemnino, da trenutno komaj folgava. lastnica stanovanja, gospodična najinih let, je lastnica vsaj 5 stanovanj in vsa oddaja na črno. otroka ima v vrtcu za socialno plačilo, ker revca nima dohodkov.

to, d aje glede teh stanovanj tako neurejeno in da se tega nihče sploh ne loti, mi je nerazumljivo. najhuje pa je, da bi ob prijavi po mojem bolj nasrkali mi, ki not živimo kot lastniki.
itak pa samo sanjajo z nekimi ukrepi, ki jih bojo eventuelno sprejeli nekje v daljni prihodnosti. stvari pa s ebi morale začeti premikati zdaj.
slovenija je dovolj majhna, da si lahko to privoščimo. pretrgati bi bilo treba odvisnosti iz tujine. imamo dovolj zemlje, da pridelamo hrano zase in znanja, da poskrbimo tudi za ostale stvari. vsakdo bi moram imeti pravico do dostojnega bivanja. ne pa, da je recimo moja plača, ki sem jo nazadnje zaslužila, manjša od naše mesečne najemnine za stanovanje. kako naj potem živimo? vsakdo bi lahko imel malo hiško in košček zemlje, če bi država to hotela. kdor si pa tega ne bi želel, naj živi v blokih.

ampak ne, tudi pri nas je nastala neo kapitalistična drhal, ki je popolnoma zasužnjila malega človeka, po TV pa nas itak filajo non stop z bedo, da nas držijo v strahu.
ampak važno, da so cerkve polne, a ne.