titud wrote on 19.03.2009 at 14:24:43:Alojz in Sandib wrote on 19.03.2009 at 12:48:36:Titud
Saj ves čas govorim -samospoznanje je lahko zgolj individualno-Ker pa je kolektivno vezano na individualno in sočasno obratno.? Šele v tem dejstvu lahko najdeš smisel mojega sporočanja. Realnost nas sveh šele potrjuje individualni uvid. Ja, ali sem kdaj to dejstvo zanikal.Ti meni govoriš moje besede.
Lp Alojz
Zanikaš ga z dejanji, z javnim nastopanjem iz pozicije ediniga induvidualnega posestnika kolektivnega samospoznanja, zaradi katerega izpadeš individulno nezmotljiv samo zato, da bi s tem dokazal nezmotljivost formule. To je strašno breme, ki te ga želim razbremenit. Prizanje možmosti induvidualne zmotljivost/nevednosti/neznanja zato zahteva v vsako splošno teorijo/formulo, ki hoče pokrit celostnostnost življenja (torej tudi individulnega), vgraditev spremneljivke, ki upošteva možnost induvidulane zmote. Nekaj takega (individulano zmotonsot kot pravilo) je v svojo teorijo odprte družbe vnesel filozof/sociolog znanosti karel popper, sem že pisal nekaj o tem, bom poiskal link...
TITUD
Vidiš titud kako ti sebi ne jaz- pripisuješ vlogo mojega odrešenika.
Ali nisi sposoben dojeti,da mora jabolko dozoreti,da ga lahko brez posledic poješ????????
Popperja si vtakni za ušesa če jaz odkrito govorim,da se kolektivno individualno medsebojno potrjujata ali pa zavračata. Kar pa še ne pomeni,da je vse kar je indivudualno zmotno in vse kar je kolektivno realno in resnično!!!!!!
Mnogo ljudi še danes misli,da je Zemlja ploščata! Ja smešno, ampak je res.
UGotovitev,da je Zemlja okrogla je prišla iz individualnega ne iz kolektivnega.
In vse kar človeštvo danes ve je plod individualnega ,ki pokažeja na tisto mojo trditev o zrelem jabolku in o prvem kalčku na naši skupni življenjski njivi..
KO TI TAKO SKRBIŠ ZAME TE BOM VPRAŠAL TOLE; KAJ PA ČE JE V NAŠI SAMOREPRODUKCIJSKI VERIGI(GENSKEM PRENOSU) IN V TEH NJENIH 14000 letnih danostih novega civilizacijskega vala ENO SAMO JABOLKO USPEŠNO DOZORELO. VERJETNO JE ŽIVLJENJSKO PRAVILNO PREDISPOZICIRANO ZA UŽIVANJE. TOREJ SE JE DOPOLNIL ČAS ZA NJENO KONZUMACIJO.
Njeno užitnost pa potrjuje kolektivno, ki jo lahko zavrne kot strupeno- ali sprejme kot užitno.
VSAKA TVOJA SKRB ZA MOJE ŽIVLJENJE JE ODVEČNA IN NEUMESTNA V TEM KONKRETNEM PRIMERU!
TI JE SEDAJ KAJ BOLJ JASNO?

LP ALOJZ