Poet wrote on 06.01.2011 at 08:09:40:Robi wrote on 05.01.2011 at 16:29:03: Quote:Tole sem moral povedati.
ML
Hvala
Tudi zate čutim, da si dober človek.
Čeprav se včasih ne strinjava, se s tem sploh ne obremenjujem...Meni je pomembno, kdo je oseba v resnici in kaj nosi v svojem srcu.
Hmm ... kar pa še ne pomeni, da karkoli pomeni!

V glavnem, včeraj sem razmišljal, da je najhujša stvar kar se lahko zgodi človeku to, da živi v pričakovanju prihodnosti. Ker prihodnost je number one stvar, ki te pelje stran od sebe. In niti preteklost ni tako slaba kot prihodnost, ker se je vsaj zgodila, in vse kar se je slabega zgodilo ti daje vedenje, da si ti še vseeno preživel in boš preživel, ampak prihodnost, jajks! Vsak drekec pekec lahko na prihodnost namala milijon strahov in kataklizem in se potem trese vsak dan kaj bo - bljak!
In zato razni vsi, ki stalno obešajo neke prispevke o tem kaj so neki zadrogirani mayi in drugi drekački napovedali za človeštvo, živijo v hudo nevrotičnem stanju pričakovanja in mislijo, da je tako celo najbolj prav, brez da bi se vprašali, a prihodnost dejansko sploh obstaja, ali je nemara samo poligon kjer ego lahko edino eksistira?

Verjetno se niso nikoli zavedli, da ego lahko obstaja samo v pričakovanju prihodnosti, prek katere se potencira na veke vekov, in na katero lahko napopa milijon strahov, ki čisto vsi po vrsti samo hranijo njega samega.
It's good to be afraid, ain't it?
IT makes you feel alive! Ko se človek začne zavedati, da je njegova preteklost nekoč bila prihodnost, mu prihodnost postane precej realnejša in jo lahko začne krojiti po svoji meri. Začne se zavedati, da je prihodnost odvisna od njega samega in karkoli hoče da se mu v prihodnosti ne zgodi ali pa zgodi in ne željeno ponavlja, mora to spremeniti v svoji pretelosti, ki je ogledalo prihodnosti.
Če pa je preteklost ogledalo prihodnosti, potem vsak ki ni slep in se zaveda svoje preteklosti, lahko s spremembo preteklosti ali pa tudi ne, zanesljivo napove svojo prihodnost, pa tudi drugemu.
Torej je prihodnost muhasta in nepredvidljiva le za slepce, ne pa za tiste katerim vid dobro služi.
Po preteklosti vemo, da bo po zimi prišla pomlad in za pomladjo poletje, po znakih nepetega drevesnega brstičja pa z lahkoto napovemo skorajšno pomlad, po rumenenju in odpadanju listja, pa bližajočo se zimo. Torej prihodnost ni tako nepredvidljiva, kot nekateri mislijo.
No, pa lep pozdrav.