Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 16890 times)
plesnamesecu
Ex Member
Razumevanje namena tega foruma
23.08.2008 at 10:25:55
 
titud wrote on 22.08.2008 at 17:38:04:
murileon wrote on 22.08.2008 at 08:53:16:
Ok, strinjam se, da teme nima smisla brisati. Navada pač, da človek počisti za sabo. Temo sem odprl jaz, zato tudi neka skrb, kaj in kako.
Iskušnja, ki sem jo dobil je bila zanimiva. Že prej sem bil mnenja, da so sanje čisti prikaz realnosti, ampak po večini psihološke realnosti. Rek, nalijmo si čistega vina, je kar pravi za to temo. Od vina pa se ga lahko tudi napiješ. Večinoma je pač treba iskati ravnotežje.
Zelo zanimivo zame je bilo, kako so se obiskovalci odzivali na to temo. Nekateri so sanje vzeli resno in zelo kvalitetno sodelovali, kar je ustvarjalo prijetno delovno vzdušje. Kvalitetno so sodelovali tudi tisti, ki so do sanj sicer skeptični, ampak so zrele, radovedne in tolerantne osebnosti. Največje težave so imeli tisti, kot je že ena od sodelujočih omenila, ki imajo nasplošno težave z realnostjo. Rezultat tega foruma je zame potrditev mnenja, da so sanje v psihološkem smislu čista realnost, zato potencialno zelo koristne za kvalitetno delo na sebi in na raznovrstnih odnosih. Po mojem mnenju se psihološka realnost v naši stvarnosti zelo nevarno podcenjuje. Ljudje večinoma živijo v omejeni realnosti, ki je zoažena na skupek družbene, biološke in tehnološke stvarnosti. Psihološka stvarnost se še vedno nevarno podcenjuje, kar se kaže na permanetni krizi, v kateri je človeštvo. Nekateri iz omenjene problematike tega sveta bežijo v fantazijski svet in identifikacije in so sanje za njih zelo ogružojoče, ker so potencialna nevarnost za njihovo homeostazo. Virtualni in fantazijski svet oziroma negativne identifikacije so podobne sredstvom za omamo, saj je njihov namen, da lajšajo življenje tistim, ki ne sprejemajo naporov realnega sveta oziroma se v duhovnem smislu realnosti še nikoli niso jasno zavedali; tako ali drugače se s tem vsake toliko vsi soočamo, konec koncev smo samo ljudje in je projekcija ena od naših psiholoških realnosti, ki ima tudi svojo pozitivno funkcijo. Težko je tudi ločiti ali gre pri določenih občutkih za projekcijo ali intuicijo. Krize, padci in rast so naša realnost.


Men je na tem forumu všeč ravno to, da  ti ne nudi žaščite, da se na njem ne da omejeno/selektivno delovat, da vsak post zato nujno  deluje nekako totalno: ali je spregledan al pa povzroča pogosto čist nepričakovane in  neobvladljive reakcije. Edina zaščita pred takimi reakcijami je, da skušaš bit v vsakem postu čim bolj  totalen: hkrati oseben in nadoseben, hkrati historičen in nadzgovinski, hkrati posamičen in eno z vsem. Po moje je najbližji totalnosti, ki je praktično praktično neranljiva oz. se ji ne da prit do živega, alojz, murielonov koncept psihične realnosti pa je kljub ambiciji, da bi bi predstavljal neko univerzalno podlago osebni in skupinski dejanskosti preveč fluiden/ambivalenten  in s tem preveč  ranljiv, da bi lahko neposredno konkuriral alojzovi večno-sedaj totalitarnosti. Murielonova totalitarna ambicija zato ostaja v latentnem stanju, in ta iritira alojza, kajti tolitarnosti so si vedno med sabo v izključujočem položaju, ker se pač trudijo zajeti vse v enovito celoto, kjer ni prostora za ostanke - kaj šele alternative....

Tisto, kar zaradi totalitarne naravnanosti foruma fascinira  mene je,  kako takšne totolitranosti funkcionirajo med sabo  na način, da poganjajo dinamiko foruma ne da bi se med sabo izničle ali razcpele in  da ne pride do totalne nadvlade ene nad vsemi. V tem smislu se mi zdi vredno vztrajat, v tem smislu sem nad foromum težko kdaj slpoh tolk razočaran, da bi se želel umaknit ali si celo zaželel zabrisat nekajletne čisto osebne sledove, ki sem jih pustu za sabo  tle gor...  
     


To sem dala sem, ker se mi zdi bolj pregledno, če se o delovanju tega foruma prerekamo na teh straneh, kot v topiku sanje, ki s tem nimajo nobene zveze.

Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #1 - 23.08.2008 at 11:34:37
 
Sem prepzono opazu, zato naknadno limam sem še nadaljevanje:

titud wrote on 23.08.2008 at 11:28:40:
Alojz in Sandib wrote on 22.08.2008 at 21:10:25:
Titud

V mnogočem se lahko strinjam s teboj. Edino kar bi te spomnil,da  vesoljno življenje nima druge alternative kot človeka.Mogoče se ti zdi neverjetno toda za večno sedanji obstoj  vesoljne življenjske samobitnosti je edina rešitev samospoznani človek. Vesoljno življenje nima alternative zato moja večno.sedanja  totalitarnost,ki jo od mene zahteva sama večno-sedaj živa vesoljna življenjska samobitnost,ker sem jaz njena samoodgovorna ,samozavedna,prostovoljno  samospoznana garancija preživetja,kot njen večno-sedanji individulni samomanifestirani življenjski izraz. Dojemi če hočeš,če ne, pozabi!!!

LP Alojz Wink


Nisem opazu, da murielonovi ali moji posti ponujajo kašno drugo alternativo kot je 'samospoznani človek'. Tega mi ni težko dojet, nemogoče pa me je prepričat, da kdorkoli ve, kakšen je moj jaz (ali kakšni bi moral bit naš) 'samomanifestiran življenski izraz'. Čeprav je takšen izraz nedvomno holističen/totalen (v individuvalnem je vsebovana celota in obratno), po moje ravno zarad tega ne more bit totalitaren (vsiljen drugemu kot edino veljaven tud zanj). Holistična totalnost ni nek 'samomanifestiran življenjski izraz', totalitarno preslikan na vse druge, ampak je ta 'samonifestiran življenski izraz' odslikava vseh drugih v lastni individulanosti.

Alojz, po moje se ti tud na nek način tega zavedaš, zato se tko trudiš 'pokrit' skoraj vsak post s svojo individulano 'samospozano' izkušnjo in jo na tak način prikazat/dokazat  za univerzalno. Jest ne dvomim v njeno univerzalnost, samo da se ta univerzalnost izkušnje po moji izkušnji  kostruira drgač, kot jo izkušaš ti:  univerzalnost tvoje individulane izkušnje  je bolj rezultat vseh preteklih in sedanjih osebnih in kolektivnih  izkušenj kot pa njen izvor. To, da se univerzalnosti lastne izkušnje mogoče bolj zavedaš kot večina od nas, še ne pomen, da si v tudi njen kreator. Nasprotno, veliko bolj kot si si pripravljen priznat, smo ravno mi, tvoji sogovorniki, kreatorji tvoje individulane izkušnje. Zato nas tud rabiš bolj, ko si si to pripravljen priznat.  Ali drugače povedano: če nam priznaš naš delež pri univerzalnosti tvoje izkušnje, s tem ta ne bo čisto nič izgubila na svoji individualnosti (oz. originalnosti/avtentičnosti/avtorstvu).  

Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #2 - 23.08.2008 at 13:34:56
 
Titud

Moj odgovor imaš na topicu sanje.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Bamby
5
*****
Offline

No pain no gain
Posts: 999

Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #3 - 24.08.2008 at 14:28:58
 
Alojz in Sandib wrote on 23.08.2008 at 13:34:56:
Titud

Moj odgovor imaš na topicu sanje.Lahko bi razumel (če ne bil egomanijak) zakaj je bila odprta ta tema:
Zaradi tega, da bi ti Alojz nehal tam srati po tisti temi s svojimi večno-sedanjimi bluzatorskimi koncepti, ki s temo "Sanje" nimajo veze.

Torej, bi bilo uvidevno s tvoje strani, če bi pod temo "Sanje" napisal titudu to kar si mu tukaj, torej:

>>Moj odgovor imaš na topicu "Razumevanje namena tega foruma"<<

... uvidevno, če ne bi bil totalitarni fašist in egomanijak, ki povsod pod vsako temo in vsem vsiljuje svoje domišljivske koncepte.
Back to top
 

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #4 - 24.08.2008 at 20:30:38
 
guote author=bamby link=1219479955/0#3 date=1219580938]Alojz in Sandib wrote on 23.08.2008 at 13:34:56:
Titud

Moj odgovor imaš na topicu sanje.Lahko bi razumel (če ne bil egomanijak) zakaj je bila odprta ta tema:
Zaradi tega, da bi ti Alojz nehal tam srati po tisti temi s svojimi večno-sedanjimi bluzatorskimi koncepti, ki s temo "Sanje" nimajo veze.

Torej, bi bilo uvidevno s tvoje strani, če bi pod temo "Sanje" napisal titudu to kar si mu tukaj, torej:

>>Moj odgovor imaš na topicu "Razumevanje namena tega foruma"<<
najdi
... če ne bi bil totalitarni fašist in egomanijak, ki povsod pod vsako temo in vsem vsiljuje svoje domišljivske koncepte. [/quote]

Bamby

Totalitarno -totalno butast egoist in faišist( po tebi) ti sporoča ; Neizbežna resnica je večno-sedanje tvoje, moje vseh in celotno vesoljno življenje .Vprašaj se kakšno odgovornost do tega vesoljnega življenja si ti 'tepček'odkril v sebi. Ti do tega vprašanja ne boš prišel še v miljonih let v isti življenjski reprodukcije iz kateri si večno-sedaj. Sedaj 'tupoglavec' misli,kaj sem ti napisal. Na svetu niso samo beli,črni in rdeči, so še uravnoteženi,samospoznani in to ti sigurno nisi nikoli bil in nikoli ne boš. To ti jaz danes potpišem za večnost. Zamisli se, blebetavček samovšečni.

Lp Alojz Grin Shocked
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #5 - 25.08.2008 at 11:10:03
 
Alojz in Sandib wrote on 23.08.2008 at 12:28:59:
Titud

Ja se lahko strinjam in zadeve se tudi popolnoma zavedam in celo brez sramu priznavam,da je vsaka vaša izrečena- napisana misel meni v pomoč,ker samo na ta način(izmeničnega toka komunikacije) ) je možna individualna in sočasno koletivno preverjanja mojih navedb.  Jaz imam znanje in vedenje,ki nikomur ne koristi,če ga ni mogoče najprej razumsko sprejeti in kasneje tudi praktično realizirati.


Obstaja dvoje razmerij med znanjem in resničnostjo: eno je znanje o tem, kako  objektvno resničnost (predpsihični oz. zapsihični/metafizično) narediti za subjketivno resnično in znanje o tem, kako subjektivno psihično resničnost  narediti za objektivno realno.

Znanje o tem, kako subjektivno psihično realnost narediti za objektivno resničnost je predsem znanje o tem, kako naj pisha  okrog sebe ustvarja pogoje, v katerih se bo subjektivna psihična resničnost potrdila kot resnična/realna sila. To znanje spada v področje vere, magije, sugestije, marketinga/propagande, v globljem smislu pa gre  tudi za ljubezen, saj se tu najglobje subjektivno-psihično ujame z najglobljim subjektivnim pishočnim drugega in na tak način postane objektivno, da ne rečem univerzalno in kot tako najbolša osnova za reprodukcijo življenja.  

Skratka gre za znanja, kako psihično realnost, ki je ni mogoče razumet (ker je orodje  raziskovanja hkrati tudi objekt razikskovanja), naredit za uporabnega in zaupanja vrednerga  kreatorja resničnosti. Mitologij se je v vseh obdobjih človeške vrste (tudi v modernih obdobjih t.i. demitologizacije)  izkazala za najbolj uporabno orodje kreatorja objektivne resničnosti, saj je kljub veri v revladojočo moč prosvetljenske  objektivističnih zanosti vedno bila in ostaja korak pred njo oz. postavlja okvire zanjo.

Alojz, pri tebi opažam po moje brezploden  trud, da bi  svoje subjektivno  zanje in vedenje  želel opredeli kot objektivistično zanost, da bi jo bilo šele kot  mogoče razumsko sprejet in zato tud praktično realizirat. Dost bolj ploden za realizacijo v praksi bi bil po moje način,  da šeraš svoje znajne/vedenje/vero kot ljubezen, ki naj  se nas nekje v univerzalnih/objektivnih globinah subjektivno dotakne/prevzame in kot taka okrog sebe skreria pogoje, v katerih se bo lahko oplodilo življenje in razvijalo (ali pa tudi ne). V tem smislu še enkart poudarjam, da le če  tvojo mitologijo  in njej podrejeno zanost jemljem v romantično/bajeslovenem smislu, me do subjketivno premakne dosti bolj kot bi me lahko prevzel  njen moderen racionalno-ideloški naboj, na katerega v svojem pisanju na tem forumu predvsem apleiraš oz. iščeš/ustvarjaš  zanj objektivno podporo, skozi katerega naj bi se realiziral. Ker ko smo na področju idelogije, smo v polju ene toalitarnosti za razliko od romantičnega pojmovanja  mitološke kreirane realnosti, ki  nam jih dopušča več oz. nam odpira tudi načine, kako jih presegat.          
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #6 - 25.08.2008 at 11:29:01
 
murileon wrote on 25.08.2008 at 07:40:33:
Nasplošno je v družbi trenutno prisotno polno neke patološke megalomanije, ki je posledica vsesplošnega občutka nemoči, zaradi nehumane in brezčutne družbene realnosti.


Se strinjam, da je megalomanjija patološka, vendar vsaj na krajši rok napravi dosti manj kolektivne in individulane škode, če je ta megalomanskost zgolj potencilana Potencialnost dopušča množico izvorov, ki se trudijo  izbistrit svojo izvirnost/enkartnost/individualnost, do njihovih zlitij pa prihaja bolj ali manj spontano da ne rečem brezbrižno, ko je ta poreba po induvidulnosti že potešena.  Potencialna megalomanjija omogoča torej obstoj pluralnosti in svobodo izbire kljub svoji 'predistiniranosti' k   temu, da neka osebna ideja/izkušnja/znanje zavlada svetu na način in z močjo,  kot je zavladala subjektu.
Back to top
 
 
IP Logged
 
plesnamesecu
Ex Member
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #7 - 25.08.2008 at 15:17:31
 
No, mene je forum do sedaj fasciniral predvsem zaradi svoje demokratičnosti - sobivanja različnih ideologij, pristopov in mišljenj. In zaradi skupka tako neverjetno različnih osebnosti.
Ta trend, ki nastaja zdaj, pa ustvarja polarizacijo, v kateri ni več videti teh različnosti. Če z ničemer drugim, se ta različnost prekrije z nepreglednostjo. Tako, da v sedanjem trendu ne vidim nič fascinantnega.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #8 - 30.08.2008 at 18:10:51
 
Quote:
No, mene je forum do sedaj fasciniral predvsem zaradi svoje demokratičnosti - sobivanja različnih ideologij, pristopov in mišljenj. In zaradi skupka tako neverjetno različnih osebnosti.
Ta trend, ki nastaja zdaj, pa ustvarja polarizacijo, v kateri ni več videti teh različnosti. Če z ničemer drugim, se ta različnost prekrije z nepreglednostjo. Tako, da v sedanjem trendu ne vidim nič fascinantnega.


Ne vem od kje potreba po fascinantnosti? Življenje samo po sebi ko ga razumeš ni nič fascinatnega,je zgolj večni krog ponovitev v smislu individualnega samospoznanja. V smislu kolektivne zavesti pa je mnogo več,je večna kolektivna odgovornost do vesoljnega življenja. Tu je bistvena razlika med individualnim in kolektivnim,ko ena ena kategorija ne izkjučuje druge ampak so nujno povezani v istem cilju vesoljnega življenja. Modrovanje kaj je totalitarno,kaj je , egoistično,determinološko, destruktivno ,konstruktivno,fascinantno,romantično ,ideološko, je brezpredmetno.
Cilj in namen našega večno-sedanjega bivanja je ohraniti vesoljno življenje,ker potem ohranimo tudi sami sebe. Vi vsi na veliko modrujete brez modrosti.Prepisujete pojme si nadevate maske nekih kvazi lingvističnih in miselnih avtoritet,ki sodijo brez trohice vedenja kaj je sploh smisel vašega-mojega bivanja.
Delujete mi kot nekdo,ki se utaplja,a ne želi pomoči,raje se utopi v lastni samovšečni trditvi,da zna plavati,a o plavanju pojma nima.

Lp Alojz Wink
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #9 - 03.09.2008 at 16:14:09
 
Gape

Se kaj bojiš,da smo 'promotejci' naredili kakšen puč na tem  forumu?
Sam mislim,da smo mnogim odprli oči in zamenjali njihovo življenjsko percepcijo.
Upam si trditi,da toliko povedane resnice ni bilo še nikjer do danes,kot ravno na tem tvojem forumu.

Lp Alojz Wink Cool
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #10 - 03.09.2008 at 17:11:06
 
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 16:14:09:
Gape

Se kaj bojiš,da smo 'promotejci' naredili kakšen puč na tem  forumu?
Sam mislim,da smo mnogim odprli oči in zamenjali njihovo življenjsko percepcijo.
Upam si trditi,da toliko povedane resnice ni bilo še nikjer do danes,kot ravno na tem tvojem forumu.

Lp Alojz Wink Cool


Je že bilo, pa nisi videl , Alojz , ker še nisi odprl svojih oči . Exclaim
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #11 - 03.09.2008 at 17:50:12
 
Boštyxz wrote on 03.09.2008 at 17:11:06:
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 16:14:09:
Gape

Se kaj bojiš,da smo 'promotejci' naredili kakšen puč na tem  forumu?
Sam mislim,da smo mnogim odprli oči in zamenjali njihovo življenjsko percepcijo.
Upam si trditi,da toliko povedane resnice ni bilo še nikjer do danes,kot ravno na tem tvojem forumu.

Lp Alojz Wink Cool


Je že bilo, pa nisi videl , Alojz , ker še nisi odprl svojih oči . Exclaim


Bošty tam kjer hodim jaz,zate še ni odprtih vrat. Odprl vrata na to pot ti bom ravno jaz in edini jaz.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #12 - 04.09.2008 at 12:24:43
 
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 17:50:12:
Boštyxz wrote on 03.09.2008 at 17:11:06:
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 16:14:09:
Gape

Se kaj bojiš,da smo 'promotejci' naredili kakšen puč na tem  forumu?
Sam mislim,da smo mnogim odprli oči in zamenjali njihovo življenjsko percepcijo.
Upam si trditi,da toliko povedane resnice ni bilo še nikjer do danes,kot ravno na tem tvojem forumu.

Lp Alojz Wink Cool


Je že bilo, pa nisi videl , Alojz , ker še nisi odprl svojih oči . Exclaim


Bošty tam kjer hodim jaz,zate še ni odprtih vrat. Odprl vrata na to pot ti bom ravno jaz in edini jaz.


Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin , ... he, he, he, mar niti ne vidiš, da nočem na tvojo pot ? In, čedalje več nas je , ki nočemo tja kjer si   Cheesy Grin Shocked Tongue Roll Eyes Huh Cool Wink Smiley Cool...

No, pa dobro pot pod noge, Alojz na tvojo izbrano pot navzdol   Tongue.

Lep pozdrav  od "višjehodečih"  Wink Cool + #
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #13 - 04.09.2008 at 13:07:34
 
Boštyxz wrote on 04.09.2008 at 12:24:43:
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 17:50:12:
Boštyxz wrote on 03.09.2008 at 17:11:06:
Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 16:14:09:
Gape

Se kaj bojiš,da smo 'promotejci' naredili kakšen puč na tem  forumu?
Sam mislim,da smo mnogim odprli oči in zamenjali njihovo življenjsko percepcijo.
Upam si trditi,da toliko povedane resnice ni bilo še nikjer do danes,kot ravno na tem tvojem forumu.

Lp Alojz Wink Cool


Je že bilo, pa nisi videl , Alojz , ker še nisi odprl svojih oči . Exclaim


Bošty tam kjer hodim jaz,zate še ni odprtih vrat. Odprl vrata na to pot ti bom ravno jaz in edini jaz.


Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin , ... he, he, he, mar niti ne vidiš, da nočem na tvojo pot ? In, čedalje več nas je , ki nočemo tja kjer si   Cheesy Grin Shocked Tongue Roll Eyes Huh Cool Wink Smiley Cool...

No, pa dobro pot pod noge, Alojz na tvojo izbrano pot navzdol   Tongue.

Lep pozdrav  od "višjehodečih"  Wink Cool + #


Bošty

Lahko skačeš do neba in tudi do svojga 'Modrega' še vedno boš hodil isto pot kot jaz. Sedaj pa duhca u pete in pojdi iskat samga sebe!!!!

Lp Alojz Grin
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Razumevanje namena tega foruma
Reply #14 - 04.09.2008 at 14:11:37
 
Grin Grin Grin ...  No, lep pozdrav + dobro razumevanje  Cool, ... vam vsem želimo, ...

by Boštjan Zupančič + #company + # Kiss#
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2