Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 35 36 37 38 39 ... 90
(Read 330425 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Sanje
Reply #540 - 31.08.2008 at 21:49:32

Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 21:24:18:
Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:06:46:
No to je že bolj smiselno in v kontekstu teme.

Če človekova višina z razvojem raste in če mu raste tudi prostornina možganov, zaenkrat ne vidim nobenega neskladja s teorijo evolucije, ki trdi natanko isto, namreč da človekovi predniki niso imeli že od nekdaj tako velikih možganov ampak so se taki šele razvili.

Bardo

Evolucija znotraj 28ooo letnega cikla.Vse je v ciklih.Letni časi-Zemlje,Osončja,Galaksije-Zemlja znotraj nje. Paradoks življenja je,da je življenje iz življenja ne iz elementarne samobitnosti. Elementarna samobitnost (atomi) se vežejo na morforno EM življenjsko matrico.Matrica življenja je večna, atomi ne-telo umre matrica se veže na drugo telo-elementarna reprodukcija življenja-moški-ženska itd..Življenje ne more nastati iz atomov elementov- matrica življenja vsake vrste je večno sedaj ista. Elohimi so tisti,ki ciklično selijo matrice življenja po elementarni pojavnosti(planetih-osončjih-galaksijah. Človek je kralj, nosilec in varuh vesoljnega življenja. Od tu izvira moja užaljenost tvoje pripombe o slonih. Preveč smo vredni zase in za vesoljno življenje,da bi se enačili s tistim za kar skrbimo. Je sedaj zadeva kaj bolj jasna?

Lp Alojz Wink

No sedaj pa ti Mali lažnivi kljukec pove,kje je mene Bardo na tablo pribil. Ker si navaden lažnivi zahojenc,se mi s tabo sploh ne da debatirat. Bardo je vsaj vreden spoštovanja,ker vse kar govori govori iz obstoječega znanja,ki ga jaz ne priznavam.To pa še ne pomeni,da sem do njega sovražen,če pa me zanese se znam opravičiti.Ti ne zmoreš ničesar od tega,ker si Mali lolček bil in boš.

Lp Alojz Grin Shocked
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #541 - 31.08.2008 at 21:54:39

Boš ti Bardo odprl nov topik? Res bo čriček potem zopet čričkal.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #542 - 31.08.2008 at 21:55:28

Če človekova višina z razvojem raste in če mu raste tudi prostornina možganov, zaenkrat ne vidim nobenega neskladja s teorijo evolucije, ki trdi natanko isto, namreč da človekovi predniki niso imeli že od nekdaj tako velikih možganov ampak so se taki šele razvili.

Kaj potem v teoriji evolucije ne drži, če trdš isto kot ona, hkrati pa trdiš, da je v zmoti?

Evo tule Lojzek, če pa ne veš kaj govoriš enkrat tako in potem drugič drugače, pa Bog pomagaj.

Palep pozdrav.

Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #543 - 31.08.2008 at 21:58:01

No, saj moj namen tudi ni nikogar kamorkoli pribijati  Cool

Tu sem le iz radovednosti in ker me zanima, kako razmišljajo drugi.
Tako vedno izvem kaj novega in se sproti še kaj naučim.

Pri Alojzu mi je zanimivo, ko trdi, da ne priznava obstoječega znanja,  za kar ima vso pravico in tudi mojo podporo. Dogmatizmov v katere je treba slepo verjeti, nisem nikoli maral.
Za novosti, pa če so še tako nenavadne, sem vedno odprt in če zgledajo smiselne, sem jim vedno pripravljen prisluhniti in jih podvreči resni analizi.

Vendar pa, da je situacija še bolj paradoksalna, hkrati zgleda, da brez tega znanja biti pa tudi ne more.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #544 - 31.08.2008 at 22:02:47

M.L. wrote on 31.08.2008 at 21:55:28:

Kaj potem v teoriji evolucije ne drži, če trdš isto kot ona, hkrati pa trdiš, da je v zmoti?

Evo tule Lojzek, če pa ne veš kaj govoriš enkrat tako in potem drugič drugače, pa Bog pomagaj.

Palep pozdrav.

Ja si pa dobesdno Mali lažnivec-cikel evolucija znotraj 28ooo letnega cikla,ki je enak enemu galaktičnemu letu.Naši možgani delujejo na EM frekvence štirih galaktičnihletnij časo-Pozimi Neandertalci-spomladi-jeseni enakonoćje-Homo sapiens poleti homo-dei Elohimi. Zima drevo mrtvo-spomladi zbrsti, jeseni rodi-Poleti cveti-Sistem je vresoljno enoten. Kretenoid humanoidni-štekaš! Evolucija-Darwin življenje je samonastalo,jaz pa trdim,da je EM matrica življenja večno-sedaj ista in za njen prenos je samoodgovoren večno-sedaj-človek.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #545 - 31.08.2008 at 22:06:27

Bardo, zopet smo pri mislih. Analiza je miselna past. Misli najraje analizirajo, ker jim to omogoča dolg obstanek.  Delitev in nadaljna delitev, celota postane neprepoznavna. V tehnološkem smislu je dobro, da včasih analiziraš, samo tudi tam ko nekaj poznaš in deluje ne analiziraš več.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #546 - 31.08.2008 at 22:10:08

Analiza ni past, je pa močno miselno orodje.  Pazi orodje!
Za orodja pa tako vemo, da sama po sebi niso ne slaba ne dobra, taki so tisti, ki orodja uporabljajo.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #547 - 31.08.2008 at 22:18:48

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 22:10:08:
Za orodja pa tako vemo, da sama po sebi niso ne slaba ne dobra, taki so tisti, ki orodja uporabljajo.

Analiza je orodje analitikov. Mi,ki smo 'vsevedi' Alojz- več ne rabimo analiz ,mi uresničujemo večno-sedaj vesoljno  pot življenja. Kaj pa sedaj? Malo hudomušno,a žal resnično!

Lp Alojz Smiley Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #548 - 31.08.2008 at 22:19:57

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 22:10:08:

Poglej, padel si v past analize. Prej sem ti pisal o psihološkem času. Misel si pričel deliti na orodja ki jih uporablja, potm na uporabnost le teh itd. Misel analizira samo sebe samo zaradi analize. Poglej misel kot celoto, kaj vidiš?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #549 - 31.08.2008 at 22:28:20

Quote:
Poglej, padel si v past analize. Prej sem ti pisal o psihološkem času. Misel si pričel deliti na orodja ki jih uporablja, potm na uporabnost le teh itd. Misel analizira samo sebe samo zaradi analize. Poglej misel kot celoto, kaj vidiš?

Kaj pa ti počneš drugega? Tudi analiziraš moje besede.

Poskušaj mi to isto povedati brez analize  Cool

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #550 - 31.08.2008 at 22:36:16

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:58:01:
No, saj moj namen tudi ni nikogar kamorkoli pribijati  Cool

Tu sem le iz radovednosti in ker me zanima, kako razmišljajo drugi.
Tako vedno izvem kaj novega in se sproti še kaj naučim.

Pri Alojzu mi je zanimivo, ko trdi, da ne priznava obstoječega znanja,  za kar ima vso pravico in tudi mojo podporo. Dogmatizmov v katere je treba slepo verjeti, nisem nikoli maral.
Za novosti, pa če so še tako nenavadne, sem vedno odprt in če zgledajo smiselne, sem jim vedno pripravljen prisluhniti in jih podvreči resni analizi.

Vendar pa, da je situacija še bolj paradoksalna, hkrati zgleda, da brez tega znanja biti pa tudi ne more.

Bardo

Lahko se pohvalim,da imam nos za prave,to je tiste,ki razmišljajo s svojo glavo in ne zeljnato. Ti razmišljaš pravilno-vsaj za moje pomovanje razuma. Dobro si ugotovil,brez obstoječega realiziranega trenutnega civilizacijskega znanja ne bi bilo nič,ker samo v sponi z obstoječo teološko zapuščino se da to znanje previrjati in realno vgraditi v vesoljno človeško znanje,ki ga imam jaz. Velika hvala,ali pa resnica? Resnica!
Ja dobro razmišljaš,jaz ti podajam zgolj svoje razumevanje in svoja dognanja,ki se bodo kmalu pokazala kot neovrgljivo vesoljno vedenje.

Lp Alojz  Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #551 - 31.08.2008 at 22:41:36

Bardo
Zaznavam jih. Poskušam uporabljati čim manj psihološkega časa. Preberem-pišem. Ne dajem mislim časa, da bi zabluzile v analizo.

Vem je težko, tudi zame, moraš biti prisoten, popolnoma zavesten.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #552 - 31.08.2008 at 22:46:00

Quote:
Bardo
Zaznavam jih. Poskušam uporabljati čim manj psihološkega časa. Preberem-pišem. Ne dajem mislim časa, da bi zabluzile v analizo.

Vem je težko, tudi zame, moraš biti prisoten, popolnoma zavesten.

Lp,Igor

To!!!!!!
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #553 - 31.08.2008 at 22:48:02

V zavesti to lahko zgleda kot sintetična zaznava, podzavest pa vse skupaj še vedno mrzlično analizira in razstavlja na prafaktorje.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #554 - 31.08.2008 at 22:56:34

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 22:48:02:
V zavesti to lahko zgleda kot sintetična zaznava, podzavest pa vse skupaj še vedno mrzlično analizira in razstavlja na prafaktorje.

Ne bardo. Zopet ne deli zavesti na pod nad itd. To je zopet past analize v katero so padli psihologi. Glej zavest kot celoto. Nezavedno poglej iz celote zavesti in videl boš, da je le njen del, del ki si ti. Vse to si ti, takšen si. Z vsemi travmami, brezmiselnimi izkušnjami,  to si ti. To uvidi in potem se lahko spuščaš v analizo, ampak te ne bo več zanimala, nasmejal se ji boš, ko bo takšna misel hotela priti skozi stranska vrata.Iz celote vidiš vse njene delčke, iz delčka pa ne moreš videti celotne zavesti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 35 36 37 38 39 ... 90