Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 90
(Read 330722 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Sanje
Reply #180 - 29.07.2008 at 17:38:31

prehitri ste zame
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1214484649/150#153

neki mi že pomeni alojz
sam da me ne 'skurcaš' pa sm ze veselejši
Wink

imho
odnose s starši in vso bližnjo okolico porihtat asap

dela ne bi razlagu preveč
če je delo delo, je nujno 'slabo', če lahko u izrazih dvojnosti se izražam.
če je delo ne-delo (nedelovanje/wuwei) pol je ok

da pa bi bilo delo potrebno ali pametno se ne morem strinjat na noben način, sprejemljivo je največ kar je ... nujno zlo ... podobno kot ego

o egu tud bi ne na preveč na dolgo
kaj on je, je zadost jasno, če ni, obstaja razjasnitev
v vsakem primeru pa ni bistvo človeka ego - če se lahko tko izrazim

kolkr jest vem, dokler človk ni čist čist, so sanje več al manj travme od dneva .... frdrmore ... dokler sanjaš nekoga ki ga poznaš in tega nisi implicitno nameravu, maš s tem človekom za popedenat odnos ...

a_hero wrote on 29.07.2008 at 13:50:00:
Še ene moje sanje.

Nek vojaški trening.
...
on nima nahrbtnika težkega 30 kil. Tečem naprej. Nazaj tja kjer smo začel.

preveč si si 'na hrbet naložu' ...

in
pls
skrajšite quote, so nekoliko nemarni za pogledat
in tud odveč ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #181 - 29.07.2008 at 19:34:15

murileon wrote on 29.07.2008 at 14:59:16:
Moja mama je na nivoju 14 letne smrklje, ki kar nekaj bluzi. Takšen človek nima moči nad mano.

Jo imaš ti nad njo? men se včasih zdi, da se vzorci ne ponavljajo iz generacije v generacijo kot enaki, ampak preskakujejo po dve. če je moja mama posesivna, se bom jaz naučila, kako se temu upret. ko enkrat moje mame ne bo več, se bom še vedno upirala vsaki navezavi, zato bo moj otrok v pomanjkanju zdrave navezanosti spet razvil posesivnost.

razumem, da ne spoštuješ svoje matere. mislim, saj jaz tud svoje ne, še par dni nazaj sem sanjala, da me hoče moja ubit pa ne vem kaj še. očitno se okoli mater te čase dosti dogaja.. sam prezir al pa odpor se mi vseeno zdi napačno čustvo, ne glede na to, kakšna ona je. v bistvu predvsem nam škodujejo taka čustva.

Quote:
To je problem posesivnosti domačega okolja in miselnosti, to smo mi, to je naše, gruntarske identifikacije, in ne posameznikov nad mano.

pazi da tega vzorca ne odneseš s sabo. navadno vse hodi za nami, še najrajši pa tisto, zarad česar smo šli :p

to je zgolj replika na navedene besede, se opravičujem, cele debate okoli sanj nisem prebrala.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #182 - 29.07.2008 at 21:00:04

Še Nek vojaški trening. Začne se v okolišu kjer so doma moji stari staši.
Tečt moramo maraton do železnice  , al postaje , nevem kje je to točn.Mam Nahrbtnik vojaški , poln . tečemo. Prehod je , sam vidm , da so še nekater naprej , zato grem jz tud tja.Vidm 3 maratonce.(tak so oblečen)
Grem jz nekam , ko je par ljudi , se obrnem , blato je tam.
Vidm ljudi , mali vzpon. Prvič mi ne uspe pridit gor , drugič tud ne .Težek nahrbtnik. Tretjič mi uspe , ko vzamem dost zaleta . Vračam se. Zdj že zaostajam za drugimi , kr sm predaleč šel. Moj boter mi reče , ka se tk mučim v breg(mali vzpon).Pa mu odgovorim , da on nima nahrbtnika težkega 30 kil. Tečem naprej. Nazaj tja kjer smo začel.

Mene tvoje sanje spominjajo na sanje, ki sem jih sanjal, kmalu potem, ko sem začel hodit v službo, ko so v sanjah kar naenkrat vsi postali neki oficirji in komisarji in me začeli inštruirat, komandirat in eksercirat. Nekako tako pa sem se počutil pravzaprav tudi čez dan.

Skratka meni se zdi, da te tvoje sanje poustvarjajo tvoj odnos do pričakovanj, ki jih ima tvoja družina oz. okolica do tebe in ki jih ti zgleda doživljaš kot obvezo, dolžnost in velik napor (morda se skriva kje celo še odpor).
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #183 - 30.07.2008 at 07:15:25

titud wrote on 29.07.2008 at 15:17:43:
murileon wrote on 29.07.2008 at 14:49:03:
titud wrote on 29.07.2008 at 14:41:13:
murileon wrote on 29.07.2008 at 13:53:06:
Nisi mi še povedal, kje v mojih sanjah si zaznal zgodbo o posesivnosti. To me pa res zanima. Imam občutek, da si nekaj intuitivno zaznal, kar jaz ne vidim....

Posesivnosti res ni težko razbrat.. je rdeča nit ki sega od babice preko matere do tebe kot očeta... Je izrazna oblika potrebe po totalnem nadzoru, ki pride v konflikt sama sabo že pri prehodu ene genracije v drugo.

Od kod tebi to posploševanje o potrebi po totalnem nadzoru? Nekje si prebral-a in zdaj kr neki tumbaš.

O.k. mogoče res uporabljam premočne izraze in posploševanja, ampak a se ti v konkretnih sanjah ni zgodilo tisto s sinom ravno  v trenutku, ko mu  mu nisi posvečal svoje pozornosti ravno zaradi tega, ker je babica zahtevala tvojo pozornost zaradi neke svoje kaprice?

Nekaj mešaš. Sanje sem napisal in v njih moje babice ni. Lahko poiščeš in prebereš. O posesivni babici sem v nekem drugem kontekstu pisal.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #184 - 30.07.2008 at 07:42:50

Škoda, da je na tem forumu toliko pridigarjev nekih "resnic" ali imaginarnih teorij ali od vseh vetrov skupaj nabranih "modrosti". Forum je bil mišljen za delo na sanjah. Zanimivo bi bilo poglobiti se v raziskavo od kod ljudem taka silna potreba po gurujstvu in pridiganju in pokroviteljstvu. Očitno ven tolče, v psihološkem smislu, določena senca, ki se ni imela možnosti razviti. Iritira me, zgleda, da imam tudi sam težave z njo. Pa recimo, da gre za potrebo po moči, ki se v realnosti ni imela možnosti razviti, v zdravem smislu. Sigurno se pri takih osebah pojavljajo sanje na to temo. Sam se trenutno ne spomnim nobenih svojih, razen takih, kjer se je govorilo o zatrti zdravi agresiji, kar je zelo podobno. Upam pa, da ne gre za navaden infantilni powertrip.
Back to top

IP Logged

a_hero
1
*

I Love YaBB 2!
X
Reply #185 - 30.07.2008 at 09:25:04

gape wrote on 29.07.2008 at 17:38:31:
Še ene moje sanje.

Nek vojaški trening.
...
on nima nahrbtnika težkega 30 kil. Tečem naprej. Nazaj tja kjer smo začel.

preveč si si 'na hrbet naložu' ...

...

Zdle sm zlo aktivn glede preteklosti -nočm čakat na lepše cajte pa odlašat sam je pa hudo , kr je vn dost pršlo.Ka vem mal bom upočasnil.
Back to top

IP Logged

a_hero
1
*

I Love YaBB 2!
X
Reply #186 - 30.07.2008 at 09:28:34

murileon wrote on 29.07.2008 at 14:19:55:
Še ene moje sanje.

Nek vojaški trening. Začne se v okolišu kjer so doma moji stari staši.
Tečt moramo maraton do železnice  , al postaje , nevem kje je to točn.Mam Nahrbtnik vojaški , poln . tečemo. Prehod je , sam vidm , da so še nekater naprej , zato grem jz tud tja.Vidm 3 maratonce.(tak so oblečen)
Vidm ljudi , mali vzpon. Prvič mi ne uspe pridit gor , drugič tud ne .Težek nahrbtnik. Tretjič mi uspe , ko vzamem dost zaleta . Vračam se. Zdj že zaostajam za drugimi , kr sm predaleč šel. Moj boter mi reče , ka se tk mučim v breg(mali vzpon).Pa mu odgovorim , da on nima nahrbtnika težkega 30 kil. Tečem naprej. Nazaj tja kjer smo začel.

A_Hero, kaj je psihološko ta nahrbtnik, ki ga nosiš?
V čem je razlika med tabo in tvojim botrom, da on nima tega nahrbtnika?
V vojski si. Kaj je zate vojska? Ne tečeš individualno, ampak s sovojaki. Mogoče nosiš breme okolice, kolektivnega ali pa familijarnega ali pa kakega drugega okolja v katerem živiš? Tega, da živijo preveč kolektivno, preveč drug z drugim.  Sanje se začnejo z domačim okoljem, kjer živijo starši. V vojsko gredo po navadi ljudje pod prisilo. Kakšne vrste vojska je v sanjah? Poklicna (človek je pogodbeno) ali naborniška (človek je v njej iz strahu pred kaznijo, mogoče krivdo), obstaja še udeležba v vojski iz prepričanja?
Najbolj pomemben del v sanjah je postaja. Zakaj greste na postajo? S postaje se odpotuje. Zgleda, da gre za sanje separacije. Tečeš maraton, zato bodi potrpežljiv in pazljiv, da ti ne zmanjka energije.

Bol maratonsko je vse skup.Nahrbtnik povezujem z očetom. Mogoč je to krivda,pa tud pomoj sm ful od staršev prevzel. Sicer pa sm se odloču , da si bom vzel par dni pauze , kr zle je prehudo .
Back to top

IP Logged

a_hero
1
*

I Love YaBB 2!
X
Reply #187 - 30.07.2008 at 09:33:42

Quote:
Še Nek vojaški trening. Začne se v okolišu kjer so doma moji stari staši.

Mene tvoje sanje spominjajo na sanje, ki sem jih sanjal, kmalu potem, ko sem začel hodit v službo, ko so v sanjah kar naenkrat vsi postali neki oficirji in komisarji in me začeli inštruirat, komandirat in eksercirat. Nekako tako pa sem se počutil pravzaprav tudi čez dan.

Skratka meni se zdi, da te tvoje sanje poustvarjajo tvoj odnos do pričakovanj, ki jih ima tvoja družina oz. okolica do tebe in ki jih ti zgleda doživljaš kot obvezo, dolžnost in velik napor (morda se skriva kje celo še odpor).

Čist možn. Kr mi je breme veš , fax morm delat - čeprav bi raj kj druga - sam itak da ga bom nardil , pol doma mam neki bremena , pa še na seb hočem delat čim več , pa še dnar bi rad služu ...
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #188 - 30.07.2008 at 10:53:59

murileon wrote on 30.07.2008 at 07:42:50:
Škoda, da je na tem forumu toliko pridigarjev nekih "resnic" ali imaginarnih teorij ali od vseh vetrov skupaj nabranih "modrosti". Forum je bil mišljen za delo na sanjah. Zanimivo bi bilo poglobiti se v raziskavo od kod ljudem taka silna potreba po gurujstvu in pridiganju in pokroviteljstvu. Očitno ven tolče, v psihološkem smislu, določena senca, ki se ni imela možnosti razviti. Iritira me, zgleda, da imam tudi sam težave z njo. Pa recimo, da gre za potrebo po moči, ki se v realnosti ni imela možnosti razviti, v zdravem smislu. Sigurno se pri takih osebah pojavljajo sanje na to temo. Sam se trenutno ne spomnim nobenih svojih, razen takih, kjer se je govorilo o zatrti zdravi agresiji, kar je zelo podobno. Upam pa, da ne gre za navaden infantilni powertrip.

Morda od nas preveč pričakuješ, smo pač amaterji, ki v pisanju drugega vidimo pač tisto, kar hočmo/zmormo videt, v svojem pisanju pa povemo  pač več o seb kot o tistem, na katrega se nanaša. Vsaj jest se tega dejstva skušam zavedat, kljub temu ali  prav zato pa  se pogosto poslužujem   posloploševanj, ki naj bi osebnemu pisanju dalo objektivnejšo noto.

Pri taknih forumskih analizah sanj itak poznamo premalo osebnih podatkov in dejstev, da bi lahko dešifrirali oseben pomen njihove simbolike za tistega, ki jih sanja. Pisanje o sanjah in razpravljanje o njih v budni zvesti pa po mojih izkušnjah vpliva na tok prihodnjih sanj tako kot vsa ostala problematika budne zavesti  naše fizične realnosti,  zato se mu vsaj jaz ne nameravam odreči, kakorkoli površno in pristransko že je.      
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #189 - 30.07.2008 at 10:54:27

murileon wrote on 28.07.2008 at 11:50:12:
Ene moje moraste sanje:

Na obisku je ena poznana starejša ženska, ki ima majhnega otroka. Iščem obleke, ki jih je moj sin prerastel, da bi jima jih dal. Ženski je umrl mož. Nato slišim glas mojega malega sina, ki prihaja od zunaj. Zdi se mi, da je v nevarnosti, zato grem ven. Na dvorišču je z eno mačko, ki mu je izpraskala oči. Zelo sem žalosten in zgrožen, kako se je to sploh zgodilo. V mačko mečem gnilo sadje, ki leži na tleh, da bi jo pregnal in kaznoval. Držim sinčka s poškodovanimi očmi v naročju in si govorim, da bo kljub izgubi oči vseeno lahko imel kvalitetno življenje in da mu bom pomagal z vsemi močmi.

Moje asociacije, glede na to, kar si povedal o sebi: dogodek s sinčkom v realnosti je morda v tebi vzbudil nepredelane izkušnje v lastnem otroštvu. Potreba po zaščiti je lahko odnos do lastnega notranjega otroka, kateremu moraš in si pripravljen zagotoviti kvalitetno življenju, kljub škodi, ki so ti jo naredili drugi. V tem smislu so sanje optimistične, kar se ujema s tvojim delom na sebi.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #190 - 30.07.2008 at 10:56:24

titud wrote on 30.07.2008 at 10:53:59:

Morda od nas preveč pričakuješ, smo pač amaterji, ki v pisanju drugega vidimo pač tisto, kar hočmo/zmormo videt, v svojem pisanju pa povemo  pač več o seb kot o tistem, na katrega se nanaša.

No, s tem se strinjam in na to mora biti pripravljen vsakdo, ki bo skušal svoje sanje predstaviti forumu.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #191 - 30.07.2008 at 11:41:01

titud wrote on 30.07.2008 at 10:53:59:

Morda od nas preveč pričakuješ, smo pač amaterji, ki v pisanju drugega vidimo pač tisto, kar hočmo/zmormo videt, v svojem pisanju pa povemo  pač več o seb kot o tistem, na katrega se nanaša. Vsaj jest se tega dejstva skušam zavedat, kljub temu ali  prav zato pa  se pogosto poslužujem   posloploševanj, ki naj bi osebnemu pisanju dalo objektivnejšo noto.

Pri taknih forumskih analizah sanj itak poznamo premalo osebnih podatkov in dejstev, da bi lahko dešifrirali oseben pomen njihove simbolike za tistega, ki jih sanja. Pisanje o sanjah in razpravljanje o njih v budni zvesti pa po mojih izkušnjah vpliva na tok prihodnjih sanj tako kot vsa ostala problematika budne zavesti  naše fizične realnosti,  zato se mu vsaj jaz ne nameravam odreči, kakorkoli površno in pristransko že je.      

Se strinjam s tabo.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #192 - 30.07.2008 at 13:18:52

Quote:
Ene moje moraste sanje:

Na obisku je ena poznana starejša ženska, ki ima majhnega otroka. Iščem obleke, ki jih je moj sin prerastel, da bi jima jih dal. Ženski je umrl mož. Nato slišim glas mojega malega sina, ki prihaja od zunaj. Zdi se mi, da je v nevarnosti, zato grem ven. Na dvorišču je z eno mačko, ki mu je izpraskala oči. Zelo sem žalosten in zgrožen, kako se je to sploh zgodilo. V mačko mečem gnilo sadje, ki leži na tleh, da bi jo pregnal in kaznoval. Držim sinčka s poškodovanimi očmi v naročju in si govorim, da bo kljub izgubi oči vseeno lahko imel kvalitetno življenje in da mu bom pomagal z vsemi močmi.

Moje asociacije, glede na to, kar si povedal o sebi: dogodek s sinčkom v realnosti je morda v tebi vzbudil nepredelane izkušnje v lastnem otroštvu. Potreba po zaščiti je lahko odnos do lastnega notranjega otroka, kateremu moraš in si pripravljen zagotoviti kvalitetno življenju, kljub škodi, ki so ti jo naredili drugi. V tem smislu so sanje optimistične, kar se ujema s tvojim delom na sebi.

Hvala, Plesnamesecu. Na svoj aspekt otroka sem čisto pozabil. Precej si mi pomagala.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #193 - 30.07.2008 at 13:38:29

Quote:
Ene moje moraste sanje:

Mi lahko opišeš tvoje videnje pravilnega odnosa do otroka v sebi? Otroka je poškodovala mačka. Kaj je negativen aspekt mačke? Hmmm, bom moral danes malo simbole mačke študirati. Zelo pomembne sanje zame.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #194 - 30.07.2008 at 15:08:16

Meni se zgodi, da me, če nekaj razumem kot prošnjo za pomoč in sploh, če se pri tem še posebej potrudim, navadno kar precej pojezi, če potem ta oseba moj trud ignorira. In mimogrede se mi lahko zgodi, da neobvezujoče vprašanje lahko narobe razumem, ali pa lastno razmišljanje razumem kot ignoriranje. Zakaj me to lahko ujezi, pa moram še pogruntat. Nobenih sanj se ne spomnim, ki bi mi bile pri tem v pomoč.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 90