Alojz in Sandib
|
Magnetno polje- elektromagnetno valovanje - diamagnetizem, paramagnetnost snovi-periabilnost-temperaturna točka razpada vsake snovne pojavnosti- pravilno ovrednotenje mase-energije p. prostora,t. časa *življenja ,poenotena teorija, homopolarni motor . 1. Magnetno polje je prostor okoli trajnih magnetov,ali vodnikov po katerih teče električni tok v katerih zaznamo silo ali magnetni navor. Navor določimo z gostoto magnetnega polja. 2. Elektromagnetno valovanje je električno in magnetno polje ,ki valujeta pravokotno ena na drugo in vzdržujeta druga drugo. EM polje vključuje svetlobno hitrost valovno frekvenco Hz in energijo delcev. 3. Diamagnetizem odziv snovi na zunanje močnejše magnetno polje Novo-zaključek-vsak X pojav (snovi)Xmept*je vezan -ujet v zunanje gravitacijsko polje. 4. Paramagnetizem -gostota magnetnega polja v snovi je večja od gostote magnetnega polja izven te snovi. Isto-Novo-zaključek isti kot pri 3.točki 5. Periabilnost snovi je vedno odvisna od gostote zunanjega polja v praznem prostoru Novo-isto kot pod točko 2.+3. 6. Vse zgoraj opisano se da zelo lepo obrazložiti z poenoteno teorijo gravitacije-šibke močne jedrske sile in elektromagnetno silo izmeničnega EM valovanja rotacije mase-energije prostora-t.časa*življenja. 7. Vse to bom kasneje obrazložil brez kupa nepotrebnih matematičnih enačb,ki sedaj vladajo v fiziki. Katere največkrat sami zapisovalci ne razumejo in so za vse ,ki jih kasneje želijo praktično potrditi nek namišljen fizikalni konstrukt. 8. Vsa in vsaka snov Xmept* ima kritično temperaturno mejno točko,ko njena konfiguracija šibkih in močnih jedrskih vezi razpade. Novo področje –kritična temperaturna točka vsakega Xmept*! 9. Novo---Sodobna fizika je v globoki temi,ravno zaradi svoje prevelike nejasnosti! 10. Zgleda kot,da fiziki med seboj tekmujejo kdo bo izdal bolj nejasno razlago določenega fizikalnega pojava. Osnovnih delci imajo že menda preko 200 imen! V resnici pa je t.i. Božji delec samo eden! Zakaj toliko kompliciranja? Ja zato ker delčni-kvantni fiziki itd. ne razumejo fizike,ki jo sami razlagajo. Vsak delec Xmept* pojav se navzven izraža v X enotni me vrednosti znotraj sebe pa ima ,vedno dve sočasni vrednosti me to je Akumulirano in Realizirano me vrednost,ki se sočasno izmenično medsebojno zlivata ,vzrok in posledica so cikli zlivanja kjer je vsak konec Omega cikla nov začetek Alfa cikla,kjer je posledica EM sila izmeničnega-sočasnega EM valovanja-rotacije obeh vrednosti med seboj na osrednjo T.O. ničelno točko njunega sočasnega medsebojnega zlivanja (prehodov) druge v drugo (-beri elektromagnetno polje).Poveži magnetizem električni naboj. To bo sedaj obrazloženo!POZOR-Ravno sočasna prisotnost Akumulirane in Realizirane me vrednosti vsakemu X delcu-pojavu omogoča,da sočasno izraža v navezi z drugimi delci v določeni večji gravitacijski me konfiguraciji svojo Akumulirano (negativni naboj) in svojo Realizirano me (pozitivni naboj)vrednost. Od medsebojnega vezja Ame+Rme je odvisna konfiguracija medsebojnih šibkih močnih jedrskih vezi(gostota-snovi),kjer se prevelika gostota močnih vezi izraža ravno v magnetnem polju,ki več ne omogoča izmeničnega sočasnega pretoka Ame+Rme, ampak snov ustvari statično električno dipolno magnetno vez A + R me vrednosti. Taka magnetna snov zgolj močnih vezi A+R je tudi neodzivna znotraj sebe na A+R vezave ker so te statične in močne ,zato jih dipolno ustvarja s svojim zunanjim vlekom. Česo močne šibke vezi normalne dobimo diamagnetizem snovi Xmept*. IZ napisanega snov-delec vsak X mept* pojav se lahko izraža sočasno v določeni Xmept*konfiguraciji kot akumulirana in realizirana mept vrednost.* Življenje na ta pojav odgovarja s svojima spoloma. Periabilnost snovi pokaže,da je snov vedno v določeni konfiguraciji,kjer zunanji prostor vpliva na njo oz ona vpliva na njo. To pa pomeni,da je gravitacijsko- anti-gravitacijska sila vlek vedno posledica šibkih in močnih jedrskih vezi znotraj določene večje X mept* konfiguracije. Zakaj se sploh ustvarja konfiguracija močnih-šibkih vezi znotraj delca ali X vsakega mept+ pojava,Samo zato,da je omogočen nemoten pretok sočasnih vrednostnih prehodov zlivanj A+Rmept preko osrednje T.O ničelne točke njunih izmeničnih sočasnih zlivanj česar posledica je EM sila izmeničnega valovanja tokokroga. Tu dobimo odgovore zakaj večno-sedanje samo delovanje me,samo hranitev me in konstanta me. Enotno elementarno in življenjsko vesoljno zakonitost zapišemo: 11. Xmept*= Amept* --T.O. A.O. EM-- Rmept*= Xmept* 12. Kdor sedaj ne razume,ali je kontaminiran fizik,ali kontaminiran intelektualec,ki verjame fiziki,ali pa je popolni laik,kar je še najbolje. 13. HOMOPOLARNI MOTOR -napiši ta naslov in si zadevo oglej na medmrežju Tu se da razumeti kako močne jedrske vezi ustvarijo magnetno polje (gostoto snovi),kateremu dodamo električni baterijski pretok +- in dobimo EM silo izmenične rotacije,ki v magnetu ni več mogoča. 14.Tale napisan list bo( lepo, grdo ,samovšečno)spremenil celotno civilizacijsko življenjsko paradigmo. Bralca prosim,da se poslužuje svoje sposobnosti povezovanja napisanega.
|