Bardo_Thodol wrote on 14.02.2008 at 12:18:21:Alojz,
verjetno govoriš o sebi, ker zgleda, da si tudi ti trd kot aksa
Glede "tirnic" elektronov si najprej preberi kaj o Paulijevem izključitvenem načelu. Začneš lahko kar tukaj:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Paulijevo_izklju%C4%8Ditveno_na%C4%8DeloČeprav si nasprotnik naučenih dogem, me poskušaš ravno ti naučiti neko novo dogmo, za katero ne podaš nobenih dokazov.
A kar verjeti bi bilo treba tvoji dogmi na lepe oči, ali kako si to predstavljaš?
Tako se v znanosti ne dela!
V znanosti je potrebno vse dobro preveriti in stokrat preračunati.
Sicer ni problema, jaz se rad naučim česa novega, če je uporabno in tudi tega bi se naučil, vendar me do zdaj še nisi prepričal.
Preveč odprtih vprašanj, preveč nekonzistentnosti je v tvoji dogmi.
Ampak ok, pač še nimaš razdelano.
Poskusimo takole, če znaš s svojo formulo izračunati, koliko energije odda elektron, ko se prestavi iz ene tirnice na drugo in če nam uspe v laboratoriju to tudi potrditi, se bova pa veliko lažje naprej pogovarjala.
Bardo
Prvič Paulijevo izključitveno načelo poznam; v posamezni orbitali atoma sta lahko največ dva elektrona, ki pa morata imeti nasproten spin. Rotacija sočasno v nasprotni smeri. O tem jaz govorim, poglej mojo obrazložitev.
28ooo letni cikli nihajev Zemlje znotraj njenega gravitacijskega polja. O tem govorim. Ti nihaji pa ne pomeni menjave polov. Pomenijo spremenjeno obličje Zemlje.
In ponoven nastop ledene dobe na Zemlji, kar je sočasno konec in začetek novega cikla.
Bardo ravno za to gre jaz ne odkrivam tople vode. Jaz obstoječe civilizacijsko znanje združujem, primerjam s celotno »univerzalno sveto zapuščino« naše civilizacije. Sebe razumem, kot človeka, ki nosi v sebi večno-sedaj vedenje, ki mi omogoča spoznanje resnice lastnega bivanja. Sam sebe ne vidim, kot nekaj izjemnega. Imam se za čisto običajnega človeka, ki želi ljudem povedati, da drug drugega po nepotrebnem zatiramo zaradi lastne koristi.
Sočasno pa vidim krivico, da nam vsi tisti, ki so si prilastili korito življenja, po krivici vladajo. S kom se jim lahko upremo? Samo s tem, da se preko lastnega spoznanja nenasilno upremo in s tem izpostavimo družbeno ureditev izvorne enakosti nas vseh, ki garantirajo največjo možno pravično delitev vseh materialnih in duhovnih dobrin.
Bardo ti praviš pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Jaz pa pravim pot v pekel je tlakovana s krivico, pohlepom, lažjo, tiranstvom, nadvlado človeka nad človekom, slepoto misli itd. In še in še je poti do pekla v katerega mi dejansko hodimo. Ena od takih najhitrejših poti je tudi atomska katastrofa. Naključna, ali namerna!!!!
Kako lahko civilizacija, ki se ima za pametno (znanost), ustvari možnost lastne pogube ?
Jaz vem, da obstaja boljša pot in jo tudi poznam!
Mnogi ne razumete razlike med elektromagnetizmom, magnetizmom in EM valovanjem. To vam bo obrazložil Bardo.
Bardo drugič preberi moj cel navedek; trd si kot aksa-jaz pa še bolj!
Šala ne žalitev!
Vesoljno življenje pozna hierarhijo misli. Človeška misel deluje na EM valovanje galaktičnega telesa. Primati in višje razviti sesalci imajo misel, ki deluje na EM valovanju našega osončja. Nižje razvite oblike življenja pa delujejo na EM valovanje Zemlje.
Če samo ta moja trditev drži (in da se je preverit, če se hoče), potem so vse moje trditve in navedbe točne! Nikogar pa ne silim, da mi verjame. Mimogrede z ničemer se me ne da užaliti. Vsak tisti, ki me žali- žali samega sebe. To je po meni prvi korak k spoznanju.
Borba zla in dobrega je večna borba. Razlika je samo v tem, da dobro priznava zlo in mu skuša pomagati. Zlo pa ne priznava dobrega. Po kateri od obeh življenjskih poti boš hodil je tvoja svobodna odločitev.
Tu ni napotka kako in kje mora kdo hoditi
Če ga kdorkoli vidi v P.D., se moti!