Alojz in Sandib
|
Danes sem si uspel vzeti malo več časa. Ta čas pa želim nameniti področju elektrostatike in splošnim zadevam
Elektrostatika - področju fizike, ki proučuje mirujoče električno nabite delce. Delci so lahko po osnovnem naboju pozitivno nabiti (protoni) in negativno nabiti – (elektroni). Če ima « neko telo« različno število nabojev pravimo, da je naelektreno. Ioni so takšni naelektreni delci. To so atomi ali molekule, ki so izgubili ali pridobili enega ali več elektronov.
1.Večja telesa naelektrimo, če z drgnjenjem trdne snovi nanesemo presežek elektronov ali ionov-princip Zemlje.
2. isti učinek dosežemo tako da damo atome ali molekule v močno električno polje –princip magnetenja.
3. Atome ali molekule lahko obsevamo z ionizirajočim sevanjem –princip delovanja sonca.
Coulumnov zakon elektrostatike pravi: dve točkasto nabiti telesi se privlačita ali odbijata s silo, ki je premo sorazmerna produktu naboja obeh teles in obratno sorazmerna s kvadratom razdalje med njima. Sam tu vidim podobnost z Newtonovimi zakoni gravitacije in sočasno vidim podobnost s Planckovo kvantno mehaniko.
Sodobna znanost te podobnosti ne vidi! Sam vidim tu veliko energetsko priložnost za človeštvo. Kako vem, da sodobna znanost te možnosti ne vidi? Kaj vidiš ti Bardo?
S svojim početjem sem pogodbeno posredno vezan preko Tehnološkega parka z inštitutom Jožef Stefan. Na pobudo predsednika Drnovška smo se sestali na inštitutu J.F. Jaz, moja pravna zastopnica, prof,dr. Vito Turk, njegov sin doktor biokemije dr. Dušan Turk, dr.prof. na elektrotehniki Andrej Jeglič, fizik dr. Pavle Circ. Sestanku bi naj prisostvovati še dr. Andrej Detela, ki se ukvarja z elektromagnetizmom in z električnimi pogoni, ki pa se je opravičil.
Ko sem kakšno uro razlagal svoje delo mi je moja pravna zastopnica in prijateljica nekoč sekretarka na ministrstvu za pravosodje namignila, da naj bolj pazim kaj razodevam. Ona je namreč dobila občutek, da bi gospodje raje več zvedeli in pridobili kot pomagali.
To sem kasneje povedal tudi dr. Drnovšku in mu dal jasno vedeti, da bom raje še naprej hodil svojo neodvisno pot. Dr. Drnovšek je kljub vsemu, kasneje prosil g. Janeza Janšo naj me sprejme na pogovor. Slednji mi je določil datum in uro srečanja, ki pa ga je zaradi vsem poznanih dogodkov dan pred sestankom odpovedal. Iz tega vzroka in grenkega priokusa, se sedaj za sodelovanje skupaj s svojimi partnerji, dogovarjamo s tujino. Janezu Janši redno pišem in ga rotim v dobro vseh nas, naj spremeni svojo politiko in naj bolj prisluhne potrebam ljudi. Pisne stike imam tudi z RKC in papežem Benediktom XVI. Vsi ti ostajajo na svojih okopih ne oziraje se na potrebe ljudi. Janša se spreminja. Janša je začel dojemati zadeve. Janša bo ostal zapisan v zgodovini našega naroda po večjih dejanjih kot je naša osamosvojitev. Janša ima življenjsko poslanstvo na katerega sem ga že opozoril. Žal si tega še sam sebi in javnosti ne upa priznati! Kmalu boste vsi lahko opazili neverjetno osebnostno spremembo pri Janši! In ta bo zagotovo iskrena, danes je še igrana!
Pišem vsem strankam in poslancem DZ, R. Slovenije. Zelo ogorčeno pismo sem poslal bivšemu konzulu ZDA v Sloveniji, g. Jangu v času ameriškega napada na Irak – deželo Gilgameša. V tem pismu sem mu jasno napovedal, da se bodo tu ZDA zagotovo osramotile.
Razum ni vse. Če ni srca, ljubezni in solidarnosti, med nami je doktrina kapitalizma tudi v znanosti naša poguba, ki je zelo daleč od vesoljne in vsake njene individualne življenjske izvorne enakosti. To kar počnem jaz bi lahko počeli vsi. In potem bi bil ta svet zagotovo pravičnejši in bolj prijazen slehernemu življenju ne samo našemu.
Toliko na kratko o mojih izkušnjah, željah in delu.
P.S. Karkoli govorim vedite, da govorim iz osebnih izkušenj in lastnih spoznanj, ki vključujejo obstoječe človeško znanje z (za nas neetično izgubljenim) vesoljnim znanjem našega Adamovega rodu.
LP Alojz
|