Boštyxz wrote on 23.12.2007 at 22:41:57:No, saj, brate U.+M.L., sem malo razmišljal, ... ko sem se spomnil, ... da se mi zdi, da imaš tudi ti ono spoznanje, da Bog deli svojo Ljubezen po Njegovi Milosti , ki je ne zaslužimo

.
In, torej, če malo povežem, nam deli neko plačilo v obliki Ljubezni, katero prejemamo brez zaslužnosti , ker smo pač prebedni

.
Ne glede na to, pa se mi spet zdi, da te Nahatika vseeno ni štekala, aaampak, jaz imam ljubezen tudi do nje, in iz te tudi upanje zanjo + tako ji moramo dati čas, da tudi ona doseže večje spoznanje, ... a ne

? O Poetu pa za sedaj še nebi ...

Upam, da nisem spet preveč zinil, ...

Pa lahkonočko, ...

by Bošti
Ja, prav imaš brat kopron, za vse je ena ljubezen od Boga in jo prejemamo tudi, ko ne si ne zaslužimo, ampak takrat ko je ne zaslužimo, se je tudi ne zavedamo in ne znamo ceniti tega plačila.
Ko je človek sam zmožen dajati in se razdajati v ljubezni bližnjemu, še le takrat spozna Boga in začuti prejemanje Njegovega plačila. Ko doseže človek to stopnjo duhovne razvitosti, ne more in si tudi ne misli, da je kaj več vreden od svojih še slabotnejših bratov in sester, ampak postane še bolj potrpežljiv, razumljiv in ponižen do njih.
Takšen je pač Božji večno nespremenljivi red in ne more biti drugače, kot je, kajti če bi bilo drugače, ne bi bil univerzalen in večno obnovljivi red. Če bi se samo ena najmanjša pikica v tem redu pritihotapila skozenj, bi takoj propadel. Ker je pa večno nespremenljivi red urejen tako, da takšnih kršitev ne dopušča in se morajo zaradi svojega ne reda že same izločiti preden bi sploh lahko ogrožale večni Božji red. Zato ne more priti do napak in zaradi tega je univerzalen in večno nespremenljiv.
Je pa tudi tako, kot praviš, še duhovno slaboten človek ne more prenesti obilo duhovne hrane in je treba paziti, koliko in kaj bo lahko prebavil v svojem dušnem želodcu. Tudi kot človeški starši, ponudijo svojemu majhnemu otroku najprej lahko hrano in še le potem postopoma prehajajo na močnejšo hrano, ki jo lahko že ta prebavi. Enako je z duhovnstjo, le postopno lahko vedno več razumemo in prenesemo.
No pa lep pozdrav in lep Božični večer vam želim.