Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8
(Read 37466 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: smrtne glave
Reply #30 - 08.12.2007 at 11:05:03

Poet wrote on 07.12.2007 at 12:00:20:
Ne vem kako si nekdo lahko misli, da je bonton najvišja vrlina, te sladke varljive besede, v resničnem življenju pa je pripravljen človeka zabosti v hrbet. Jaz sam nimam predstave o tem, da je ne-bonton slab, kvečjemu vsaj pokaže človekov pravi obraz, medtem ko se večina ljudi skriva za lepimi besedami, v sebi pa gori in gori, in se na ven smehlja potem pa izbruhne. Zato bonton uporablja negativna sila, ko pripravlja še hujši napad na človeka, da bi ga s tem prevarala in začasno nevtralizirala z lepimi besedami. Bonton je samo produkt strahu in nezaupanja vase. oz. strah pred tem kakšna 'tema' se še skriva v globinah - sam se svoje teme ne bojim zato jo tudi ne 'skrivam', to je le interpretacija nekoga drugega.

Kaj je sploh osnovni problem: kopron - odgovori na to: Kdo vidi svet razdeljen na dva pola? Bog ali Satan?

Ker spoznal boš, da človek vidi svet razdeljen na dva pola, Bog pa ne.

Če hočeš videti Boga še danes, spoznaj da je tvoj sedanji pogled na svet pogled Satana/človeka/uma, in če resnično želiš, da bi se Satan razblinil v nič (kot to trdiš), zamenjaj svoje 'človeške oči' (ki jim vid sedaj podarja Satan) za 'Božje oči' oz. kako svet vidi Bog. Potem boš spoznal kar boš pač spoznal.

Pa ne skrivaj se za bontonom, ker kakšen pa je to bonton, če svet opisuješ skozi oči hudiča oz. Satana? Ali se zavedaš, da percepcijo tvojim človeški očem sedaj podarja Satan, ne pa Bog?

p.s. Tudi ti si meni zeloooooo dooooober, pa to resno mislim, samo ne vem če ti to želiš razumeti.

Pa prosim odgovori, ker brez tega problema drugih problemov sploh ni.

lp, poet

O.K. , bom poizkusil ponovno :

Dobro si začel, ko si govoril, o lažnem " bontonu", ki je (zame) pač hinavski "bonton" , ki ga ljudje dandanes precej uporabljamo  Cry .

No, na srečo se tukaj jaz ( še  ) nisem tako hinavil, ker HOČEM ta t.i.  " bonton" tudi UDEJANITI  v "trajni stalnosti" , v mojem življenju  Cool.

Ko pa sprašuješ, kdo vidi svet razdeljen na 2 pola, pa bi ti lahko odgovoril ; OBA .

Satan iz svoje iluzornosti in Bog iz svoje realnosti  Cool. Sedaj pa računaj , če lahko  Roll Eyes.

Jaz sem že izračunal Satanovo število 666, prek Navodil Boga, ( je precej enostavno ), vendar o tem drugič  Lips Sealed .

Pa lep dan, še naprej ... Roll Eyes

Boštyx

Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #31 - 09.12.2007 at 01:23:55

ninanina wrote on 04.12.2007 at 18:49:22:
"Duša kot duša ne more propasti nikoli, ker je večna iskra Boga, večni del Boga. Lahko pa gre tako kot v tem življenju tudi na "drugi strani" čez kar nekaj trpljenja, da pride do svojega "doma". Odvisno pač od energij, ki si jih je dovolila napopat v življenju tukaj. Ampak končni izid bo za dušo vedno božanski, ker drugače ne more bit. "

Zdravo, Dayaran! Od kod imaš to znanje, vir, lahko prosim napišeš še kaj več? Sicer mislim enako, trenutno je tema zame žal,zelo aktualna.

Nina, sem ti pozabil na tole odgovorit.
Neki znanja mam pač iz lastnih uvidov, razmišljanj in izkušenj. Najbolj pa so me inspirirale razlage duhovnega mojstra Šri Aurobinda. V slovenščini je največ tega razloženega v knjigi Integralna joga. Sicer pa je ogromno njegovih del v angleščini, kr neki jih lahko dobiš na amazonu.
Je ena fajn mala knjigica, ki je v bistvu kompilacija iz vseh njegovih del na temo duše, z naslovom: The Psychic Being - Soul: Its Nature, Mission and Evolution.

Nekaj opisov duše je tud v Bhagavad-giti. Npr.: "Duša se nikoli ne rodi in ne umre. Nikoli ni nastala, ne nastaja in ne bo nastala. Nerojena je, večna, neumrljiva in prvobitna. Ni ubita, ko je ubito telo."

LP!
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #32 - 09.12.2007 at 01:38:10

M.L. wrote on 07.12.2007 at 09:47:32:
Mislim, da si zamenjal dušo za duha, tako enostavno pa zopet ni, kot si predstavljaš. Duh je večen in neumrljiv, duša pa si neumrljivost mora prislužiti in to ravno z preizkušnjo svobodne volje na tej naši Zemlji.
Zato je tako pomembno, kako bomo preživeli to naše tuzemsko življenje in predvsem od tega je odvisno ali bo naša duša izpolnila svoje poslanstvo, se pravi pridobila večno življenje, ki bo združeno, duša v duhu in obratno.

Obstaja veliko vrst duš, kot obstaja veliko življenskih oblik na Zemlji. Ene oblike življenja so popolnejša, druge pa manj popolnejše. Naj popolnejša oblika življenja na Zemlji je človek, zato ima tudi naj popolnejšo dušo,
ta človeška duša je pa nekakšen konglomerat ali skupek manj popolnih dušnih oblik.
Tudi v mineralnem in rastlinskem svetu so duše, ki pa so nekakšen začetek dušnega oblikovanja, ki pa je v rastlinskem že popolnejši od mineralnega.

Kakršna je duša takšno meseno telo si tudi zgradi, po svoji podobi, le tako lahko nastane odraslo meseno telo človeka. Duša človeka je lahko tudi na drugih planeti. Na teh planetih lahko prebiva v mesenem telesu ali pa brez njega v obljiki duhovnega telesa. Duša ne more kar tako menjavati telesa, kot človek obleke, ampak le če dobi dovoljenje ali bi lahko temu rekli, ko izpolni pogoje za vnovično utelešenje.

No pa moder razmislek želim, pa lep pozdrav.

Tuki gre po moje predvsem za različne definicije izrazov kot so duh, duša itd. Da bi mel relevantno debato o tem, bi itak moral najprej vsi poznat definicije teh besed iz vseh duhovnih tradicij, ki jih tuki furamo, da se ne bi prerekal o tem, da nekdo vodi reče "water", drug pa "aqua".
Ker kar ti opisuješ je po moji definiciji bolj nek del "notranjega vitalnega bitja" oz. astralnega telesa; nikakor pa ne duše, najbolj notranjega božanskega bitja v človeku, ki je kvalitativno enaka duhu, torej večna, neumrljiva, večno božanska, večno blažena,...
Ampak kot rečeno, uporabljamo mogoče le drugačne besede za enake ali zelo podobne pojme, zato se nima smisla o temu pregovarjat.

LP!
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #33 - 09.12.2007 at 02:15:51

M.L. wrote on 07.12.2007 at 09:47:32:
Quote:
M.L. wrote on 06.12.2007 at 12:25:25:
Seveda je lahko duša samomorilska, saj s tem, ko spravi svoje telo do samomora se tudi sama obsodi na smrt. To pa pomeni, da bo onkraj le zelo težko prišla do življenja ali pa v večini nikoli, ampak bo ujeta v smrti in vedno bolj mrtva. To pa pomeni, da bo nazadnje razpadla v svoje prasestavne dele življenja in bo tako vrnjena v mineralni in rastlinski svet. Takšna človeška duša je umrla in te duše ne bo nikoli več, ker je razpadla na nižje praživljenske dele, iz katerih se je nekoč sestavila.

Čeprav sama življenska bit ne more umreti in je večna, se bo zdaj mogla ponovno vzpenjati iz mineralnega kraljestva v rastlinskege in iz rastlinskega kraljestva preko živalskega kraljestva , da bo zopet nastala nova združena iz vseh kraljestev človeška duša, ki se bo zmožna odeti z človeškim mesom. Ampak osebnosti prejšnje duše ni več in je popolnoma propadla, ali za večno umrla. Zato je samomor in še veliko drugih nepravilnosti, neprimerno početje in neodgovorno ravnanje, kajti preden nastane človeška duša je prtrebno veliko truda, potem je pa ta trud skoraj v trenutku uničen.

No, vse kar se prenese v nasljednja življenja pri takšnih dušah je zgolj življenska bit. Osebnost in zavedanje
obstoja duše se pa razblini na ogromno teh življenskih biti. Ravno takšne in še drugačne duše rabi Satan za svoj obstoj, zato se nenehno trudi, da jih na vse mogoče načine in zvijače pridobi na svojo stran.

Duša ni nikoli samomorilska,  Če bi se zavedal, da nisi ta telo ne bi trdil da je duša samomorilska.

Tudi človeška duša ne obstaja, duša je duša, ki prebiva v določenem telesu, je večna in neumrljiva ne moreš je ubiti uničiti, sežgati ali razbiniti. Ker je večna, veš kaj pomeni večna  Questioning, nima ne začetka, ne konca.  

Prav tako kot pogledaš telo nazaj, ko si imel še telo otroka in zdaj ko si odrasel, je duša ostala enaka, spreminja se samo telo, prav tako pa duša prehaja iz enega telesa v drugega, tako da človeška duša, samomorilska duša, živalska duša,  ne obstaja, obstaja samo duša, ki menja različna telesa, tudi na drugih planetih, zakaj bi bil omejen samo na zemljo, planet na katerem trenutno prebivaš in na človeško . telo v katerem trenutno prebivaš   Questioning

Lep pozdrav  Smiley

Mislim, da si zamenjal dušo za duha, tako enostavno pa zopet ni, kot si predstavljaš. Duh je večen in neumrljiv, duša pa si neumrljivost mora prislužiti in to ravno z preizkušnjo svobodne volje na tej naši Zemlji.
Zato je tako pomembno, kako bomo preživeli to naše tuzemsko življenje in predvsem od tega je odvisno ali bo naša duša izpolnila svoje poslanstvo, se pravi pridobila večno življenje, ki bo združeno, duša v duhu in obratno.

Obstaja veliko vrst duš, kot obstaja veliko življenskih oblik na Zemlji. Ene oblike življenja so popolnejša, druge pa manj popolnejše. Naj popolnejša oblika življenja na Zemlji je človek, zato ima tudi naj popolnejšo dušo,
ta človeška duša je pa nekakšen konglomerat ali skupek manj popolnih dušnih oblik.
Tudi v mineralnem in rastlinskem svetu so duše, ki pa so nekakšen začetek dušnega oblikovanja, ki pa je v rastlinskem že popolnejši od mineralnega.

Kakršna je duša takšno meseno telo si tudi zgradi, po svoji podobi, le tako lahko nastane odraslo meseno telo človeka. Duša človeka je lahko tudi na drugih planeti. Na teh planetih lahko prebiva v mesenem telesu ali pa brez njega v obljiki duhovnega telesa. Duša ne more kar tako menjavati telesa, kot človek obleke, ampak le če dobi dovoljenje ali bi lahko temu rekli, ko izpolni pogoje za vnovično utelešenje.

No pa moder razmislek želim, pa lep pozdrav.

Pozdrav M.L.   Smiley ( ali si mogoče na siol forumih, Mizarstvo Lorenčak   Questioning)  

Glede Duha in duše nisem nič zamešala, le po Vedsko je gledano pač drugače.  Duša je neumrljiva in večna,  Bog pa kot Nadduša prebiva v srcu živega bitja.

Verz v Bhagavad Giti  pravi;

Kdor v vsakem telesu vidi Naddušo in individualno dušo ter razume, da duša in Nadduša v uničljivem telesu sami nikoli nista uničeni, vidi stvari take, kakršne so.

Seveda se vse dogaja po Božjem planu, tudi menjava telesa.

Ko se zaveš, da nisi to telo in da tega kar je v telesu ni moč ubiti, smrt ni več tabu, razumeš jo lahko kot selitev.

Bolj ko si vezan na prebivališče, težje se je odseliti, ali bolj ko se vežeš na telo, težje ga je zapustiti.

Moder razmislek tudi tebi    Wink

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #34 - 09.12.2007 at 22:47:10

Nahate, dobro si prepoznala mojega duha in prav si uganila. Tudi meni je znan tvoj duh, ki veje iz tvojih postov, verjrtno si tudi na siol forumu ( mogoče , saty ).

Seveda je tako kot ti praviš, ampak to je bolj na splošno rečeno. Če boš še enkrat prebrala mojih par prejšnjih postov, lahko vidiš, da govoriva isto, samo jaz še povem, kdaj duša lahko doseže večno življenje, kdaj pa ne.
Seveda duša nikoli ne umre, ampak vsaka pa tudi ne doseže večnega življenja.  

Tvoja nadduša in moj Božji duh je pa eno in isto.

Po Vedsko ni nič drugače mišljeno, kot pa v Svetem pismu, kolikor jaz dojamem in čutim, vem da v obeh spisih prebiva isti Božji duh, samo v Vedskih spisih je pač malo drugače zapisano, mišljeno je pa isto.

Mislim, da kdor razume govorico Duha v Svetem pismu, Ga tudi razume v Vedskih spisih in obratno.

Jaz govorim, o življenju in smrti duše ne pa o mesenem telesu, in s tem se v veliki meri strinjam s tabo.
Mislim, da tistega končnega bistva Nadduše in duše ter njenega poslanstva še ne poznaš, ampak poznaš to bolj na deleč in ti še ni dovolj blizu.  

Sicer govoriš zelo modro, ampak še ne dojameš vso modrost, ki jo poveš.

No pa lep pozdrav in veliko duhovnega blagoslova.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #35 - 09.12.2007 at 23:36:32

M.L. wrote on 09.12.2007 at 22:47:10:
Nahate, dobro si prepoznala mojega duha in prav si uganila. Tudi meni je znan tvoj duh, ki veje iz tvojih postov, verjrtno si tudi na siol forumu ( mogoče , saty ).

Seveda je tako kot ti praviš, ampak to je bolj na splošno rečeno. Če boš še enkrat prebrala mojih par prejšnjih postov, lahko vidiš, da govoriva isto, samo jaz še povem, kdaj duša lahko doseže večno življenje, kdaj pa ne.
Seveda duša nikoli ne umre, ampak vsaka pa tudi ne doseže večnega življenja.  

Tvoja nadduša in moj Božji duh je pa eno in isto.

Po Vedsko ni nič drugače mišljeno, kot pa v Svetem pismu, kolikor jaz dojamem in čutim, vem da v obeh spisih prebiva isti Božji duh, samo v Vedskih spisih je pač malo drugače zapisano, mišljeno je pa isto.

Mislim, da kdor razume govorico Duha v Svetem pismu, Ga tudi razume v Vedskih spisih in obratno.

Jaz govorim, o življenju in smrti duše ne pa o mesenem telesu, in s tem se v veliki meri strinjam s tabo.
Mislim, da tistega končnega bistva Nadduše in duše ter njenega poslanstva še ne poznaš, ampak poznaš to bolj na deleč in ti še ni dovolj blizu.  

Sicer govoriš zelo modro, ampak še ne dojameš vso modrost, ki jo poveš.

No pa lep pozdrav in veliko duhovnega blagoslova.

Pozdrav M.L.   Smiley

Hvala za odgovor, jaz sicer kar sodelujem na forumih, sodelujem samo kot Nahate.

Sem povezala Duh in Naddušo, ter dušo, vendar ti ves čas govoriš o smrti duše, ter dušo označuješ z izrazi kot so samomorilska duša, človeška duša v čemrer pa se jaz ne strinjam in se tudi ne ujema po Vedah.

Po Vedah se materialne aktivnosti, duše sploh ne dotikajo.

Koliko jaz dojamem ali sem dojela vem jaz sama, ti ne moreš vedeti, ker ne poznaš mojega življenja in mene osebno.  Soditi me po par postih je nesmiselno,

V vsakem primeru moraš iti najprej skozi znanje, teorijo, razmišljanje, potem pa se zgodi še realizacija.

Ponavadi je tako, da kar projekciraš na druge velja zate samega.  Exclaim

Vsi se učimo, celo življenje.   Smiley

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #36 - 09.12.2007 at 23:52:06

Quote:
jaz sicer kar sodelujem na forumih, sodelujem samo kot Nahate.

samo malo firbca  Smiley  Kaj pomeni "nahate"?
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #37 - 10.12.2007 at 00:14:23

Dayaran wrote on 09.12.2007 at 23:52:06:
Quote:
jaz sicer kar sodelujem na forumih, sodelujem samo kot Nahate.

samo malo firbca  Smiley  Kaj pomeni "nahate"?

nahate po indijansko pomeni pozdrav.   Smiley
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #38 - 10.12.2007 at 00:16:36

Quote:

Bi temule dodal še nekaj razlag o duši iz Integralne joge:

V navadni govorici se najpogosteje ne dela jasne razlike med umom in dušo, prav pogosta pa je še resnejša zamenjava, saj se z besedama "duša" in "dušno" misli željivo vitalno bitje, torej le lažna duša ali željiva duša, ne pa resnična duša, dušno bitje. Dušno bitje je nekaj povsem drugačnega od uma ali vitalnega in stoji za njima, tam, kjer se tadva srečujeta v srcu. Tam je njegovo osrednje mesto, a bolj za srcem kakor v srcu. To, čemur ljudje navadno pravijo srce, je sedež čustev, človeška čustva pa so mentalno-vitalni vzgibi in običajno po svoji naravi niso dušna. Ta najskrivnejša moč v ozadju, drugačna od uma in od življenjske sile, je prava duša, dušno bitje v nas. Vendar pa moč dušnega lahko učinkuje na um, na vitalno in na telo ter očiščuje mišljenje, zaznave in čustva (ta se tedaj spremenijo v dušna čustva), občutke in delovanje in vse drugo v nas ter jih pripravlja na to, da bi postali božanski gibi....
Dušni del nas je nekaj, kar pride naravnost iz Božanskega in je v stiku z njim. Po svojem izvoru je jedro, polno skritih božanskih možnosti, ki podpira to trojno nižjo telesno, življenjsko in umsko pojavnost. Ta božanska prvina obstaja v vseh živih bitjih, vendar je skrita za navadno zavestjo.... V zavesti raste z vsako izkušnjo in doživetjem, ki vodi k Božanskemu, in njena moč se poveča vsakič, ko pride v nas do kakšnega višjega giba.... Prav dušno bitje je zmeraj dejanski, čeprav pogostoma skrivni vzrok, da se človek usmeri v duhovno življenje, in tudi njegova največja opora v njem....
Drugi deli naše naravne sestave niso le spremenljivi, temveč tudi minljivi, dušna bitnost v nas pa se ohranja in je v bistvu zmeraj ista. Vsebuje vse bistvene možnosti našega razodevanja.... Ni omejena s tistim, kar razodeva, ni ujeta v nepopolnih oblikah pojavnosti, ne potemnela od nepopolnosti in nečistosti, hib in pokvarjenosti površinskega bitja. Je namreč zmeraj čist plamen božanstva v stvareh in nič, kar mu pride blizu, nič tega, kar vstopi v našo izkušnjo, ne more umazati njegove čistosti ali ugasiti plamena.

LP!  Wink
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #39 - 10.12.2007 at 01:59:44

Dayaran wrote on 10.12.2007 at 00:16:36:
Quote:

Bi temule dodal še nekaj razlag o duši iz Integralne joge:

V navadni govorici se najpogosteje ne dela jasne razlike med umom in dušo, prav pogosta pa je še resnejša zamenjava, saj se z besedama "duša" in "dušno" misli željivo vitalno bitje, torej le lažna duša ali željiva duša, ne pa resnična duša, dušno bitje. Dušno bitje je nekaj povsem drugačnega od uma ali vitalnega in stoji za njima, tam, kjer se tadva srečujeta v srcu. Tam je njegovo osrednje mesto, a bolj za srcem kakor v srcu. To, čemur ljudje navadno pravijo srce, je sedež čustev, človeška čustva pa so mentalno-vitalni vzgibi in običajno po svoji naravi niso dušna. Ta najskrivnejša moč v ozadju, drugačna od uma in od življenjske sile, je prava duša, dušno bitje v nas. Vendar pa moč dušnega lahko učinkuje na um, na vitalno in na telo ter očiščuje mišljenje, zaznave in čustva (ta se tedaj spremenijo v dušna čustva), občutke in delovanje in vse drugo v nas ter jih pripravlja na to, da bi postali božanski gibi....
Dušni del nas je nekaj, kar pride naravnost iz Božanskega in je v stiku z njim. Po svojem izvoru je jedro, polno skritih božanskih možnosti, ki podpira to trojno nižjo telesno, življenjsko in umsko pojavnost. Ta božanska prvina obstaja v vseh živih bitjih, vendar je skrita za navadno zavestjo.... V zavesti raste z vsako izkušnjo in doživetjem, ki vodi k Božanskemu, in njena moč se poveča vsakič, ko pride v nas do kakšnega višjega giba.... Prav dušno bitje je zmeraj dejanski, čeprav pogostoma skrivni vzrok, da se človek usmeri v duhovno življenje, in tudi njegova največja opora v njem....
Drugi deli naše naravne sestave niso le spremenljivi, temveč tudi minljivi, dušna bitnost v nas pa se ohranja in je v bistvu zmeraj ista. Vsebuje vse bistvene možnosti našega razodevanja.... Ni omejena s tistim, kar razodeva, ni ujeta v nepopolnih oblikah pojavnosti, ne potemnela od nepopolnosti in nečistosti, hib in pokvarjenosti površinskega bitja. Je namreč zmeraj čist plamen božanstva v stvareh in nič, kar mu pride blizu, nič tega, kar vstopi v našo izkušnjo, ne more umazati njegove čistosti ali ugasiti plamena.

LP!  Wink

Zanimiva razlaga, dobro povedano   Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #40 - 10.12.2007 at 06:38:01

Duh je Božanski, duša pa je šele na poti, da bo postala Božanska, z življenjem po Božjih napotkih  Cool
( + mislim, da se dandanes premalo ločujejo te stvari, ampak je vse nekako zamešano, Cry tako, da malokdo res ve, zakaj se gre , ... also me  Tongue Embarrassed Wink Roll Eyes )

+ lep pozdrav,

Boštjančič
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #41 - 10.12.2007 at 22:03:36

Dobro si povedal, kopron.
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #42 - 13.12.2007 at 00:38:43

Boštyxz wrote on 10.12.2007 at 06:38:01:
Duh je Božanski, duša pa je šele na poti, da bo postala Božanska, z življenjem po Božjih napotkih  Cool
( + mislim, da se dandanes premalo ločujejo te stvari, ampak je vse nekako zamešano, Cry tako, da malokdo res ve, zakaj se gre , ... also me  Tongue Embarrassed Wink Roll Eyes )

+ lep pozdrav,
Boštjančič

Pozdrav Boštjan in M. L  očitno sta podobnega mnenja glede duše.   Wink

Imam vprašanje za vaju  Questioning

Kaj potem, duša po vašem ni del Boga, saj ne more biti če ni božanska, torej postaneš  del Boga če živiš po njegovih napotkih, ali kako  Questioning

To kaže na čaščenje Boga v ločenosti od njega.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #43 - 13.12.2007 at 11:19:48

M.L., a boš ti prej, a bom jaz  Cool  Questioning
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #44 - 13.12.2007 at 15:04:10

Boštyxz wrote on 13.12.2007 at 11:19:48:
M.L., a boš ti prej, a bom jaz  Cool  Questioning

Daj ti prej, bom jaz potem zvečer, zdaj nimam časa.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8