El Pesnik wrote on 23.12.2008 at 10:28:10:MGD
Izgovarjanje svetih imen je bila pot že dolgo, dolgo nazaj v tej naši dobi, ko so imeli ljudje še veliko preveč yang energije (moške). V današnjem času pa zaradi radioaktivnosti, sevanja, potem procesirane hrane in dodatkom hrani ter številnim zdravilom pa zelo zelo narašča v telesu yin energija (ženska) energija, kar se kaže v povečanju zanimanja za duhovnost, new age, yogo, in to kar ženske pravijo, da ni več pravih moških a istočasno tudi ni več pravih žensk.
Zatorej, MGD, petje svetih imen ti samo povečuje yin energijo (žensko energijo, kontemplacijo, etc.) zato si ti s tem samo vedno bolj neuravnovešen in ti slabi telo, kar posledično te pelje ven iz kozmičnega centra. Tako da MGD, jaz sem bil tudi na poti SANT MAT iz Indije kjer delajo simran (ponavljanje 5 svetih imen), a to ni za nas sedaj, to je bilo še dobro tam 70-80 let nazaj, sedaj pa je šel svet v drugo skrajnost, torej v yin skrajnost.
Tebi in meni sedaj pomaga energija yang, recimo kopanje jarkov, fizična aktivnost, potem post (zelo yang!!!), potem čimmanj dodatkov hrani (ki so zelo yin!), in vse tak zadeve povezane z yang, samo potem na sredi ne smeš prestopiti meje in znova iti v drugo skrajnost. Meditacija je baje yang energija (sem mislil prej da ne), tako da če se izkaže da je meditacija yang energija potem ti rabiš to, petje svetih imen pa prepusti tistim ženskam, ki imajo več moške yang energije, in moškim ki imajo več moške energije (ti pa se zaradi ega temu najbrž upirajo).
To je zelo na hitro recept za dosego kozmičnega ravnovesja, ki zajema tako telo kot um. Ti duše ne rabiš uravnovesiti, je že uravnovešena samo zaradi neuravnovešenosti tvojega telesa in uma ti ne more spregovoriti. To je to. Yin yang uravnovešenje. Sevanje in procesirana hrana, ter dodatki hrani nas delajo neuravnotežene yin - predvsem duhovne iskalce.
In če je tvoja mati predstojnica društva, grem stavit glavo da je ženska z več yang (moške) energije, in grem stavit da njej petje svetih imen pomaga, tebi pa ne. Toliko zaenkrat.
Lp, Poet
Dragi Poet, jz ne izgovarjam Svetih Imen Šri Krišne za uravnovešanje svojih materialnih energij (jin-yang), ampak za transcendentalno zadovoljstvo Šri Krišne, čeprav je res, da je eden izmed stranskih efektov lahko tudi to, če jih izgovarjaš pravilno. Če imam tolikšne probleme zaradi neuravnovešenosti svojih materialnih jin-yang energij, da mi ti, ker sem še pogojeno živo bitje, ovirajo mojo naklonjenost Šri Krišni, se za odpravo teh poslužujem drugih metod, ne petja Svetih Imen Šri Krišne, niti za dosego stranskih efektov, ker Šri Krišne s tem nočem vznemirjati oz. Ga izkoriščati za reševanje mojih materialnih problemov. Poleg teh drugih metod, npr. hatha joge, pa redno izgovarjam eno drugo Sveto Ime Šri Krišne, v Njegovi posebni obliki in funkciji kot Šri Nrišingha Dev tudi za dosego teh stranskih efektov.
Drgač pa se brezvzročne ljubezni do Šri Krišne, najvišje spregovoritve duše (živega bitja), v tej trenutni dobi ne da prebudit mimo petja Svetih Imen Šri Krišne, za Njegovo zadovoljstvo.
Hari bol.