sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:junak je simbol moči (tako zunanje, kot notranje)...je tudi simbol veselja, dobrote, poguma, še posebej pa takšne like odlikuje svojeglavost-neposlušnost...slednjega ne bi pripisal tem krišna pripadnikom (MGD in satis npr.)...
Lepo je videti, da je MGD neposlušen do tebe in ostalih Prometejkovcev. Vsekakor mu ne moreš očitati, da ni neposlušen.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:kdaj boste dojeli, da smo ljudje unikati??
kar je enemu zdravilo je drugemu lahko strup!
Lepo je videti tudi, da je za tebe glavni problem, da je Hare Krišna za MGD-ja zdravilo za tebe pa strup. Če bi bilo obratno bi bil celo tudi ti zadovoljen z MGD-jem, čeprav ne vidim razloga zakaj neki bi ti moral biti zadovoljen z MGD-jem.
To pa menda ja ni tvoj glavni življenski cilj na tem svetu?
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:Torej zakaj je treba nekomu slediti??
Če že kdo komu vztrajno sledi, ste to na tem forumu t.i. Prometejkovci, ki ste stalno na sledi "nevernikom" v večno sedanjo samobitno vesoljsko individualno galaktično samobitnost (ali kako že to gre, sem že malo pozabil).
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:Če je nekdo na svoj način dosegel nekaj, kar želimo doseči tudi mi...ali to pomeni, da moramo popolnoma kopirati njegov način?? Jaz bi rekel, da ne...
Lepo je videti, da te npr. MGD ne kopira, v čem je torej tvoj problem?
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:ponavadi vsako zadevo priredim po svoje, ker se tako lažje nečesa navadim...
Aha, razumem, če bi se ti npr. vozil z biciklom, bi se enkrat vozil samo po zadnjem, drugič samo po prvem kolesu, potem naslednjič po obeh kolesih, spet naslednjič bi npr. tekel in vlekel bicikl s seboj za "ušesa" in naslednjič bi ga nosil na rami. Ko bi ti zmanjkalo varijant bi se preselil na avijon kjer bi sedel na levem krilu. Bog ne daj, da bi kdaj kaj naredil na način kot kdorkoli drug.
V glavnem, večino stvari na tem svetu počneš tako kot si se naučil od drugih, učiteljev npr. Še lastna imena začni pisati z veliko začetnico pa boš skoraj popoln posnemovalec drugih.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:No in sedaj pridem do zaključka, da so "sledilci" (česarkoli), eni navadni strahopetci, ker se enostavno predajo...sploh ne razmišljajo s svojo glavo, ampak se celo živeljenje trudijo, da bi si vbili v glavo nekaj, kar je zapisano v nekaj knjigah...takšni ljudje so kot mesečniki, ki se ne zavedajo, da spijo ko hodijo...
Kako si že napisal: Kar je za ene zdravilo je za druge strup. Knjige so za tebe pač strup, knjiga te ne briga. Pa saj nisi edini na tem svetu, no ampak pisati si se pa le naučil za silo. Hvala bogu, drugače bi verjetno uporabljal svojo lastno pisavo narejeno s pomočjo dimnih signalov kot bi se pač spodobilo za junaka, ki ne sledi drugim. Vendar pa bi v tem primeru drugi morali slediti tebi sicer ne bi razumeli tvojih dimnih signalov kar pa seveda ni v tvojem duhu neposlušnosti in nesledljivosti drugim.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:In ne mislim, da bi nekdo moral slediti ikoni junaka (to bi zopet bil sledilec)...junaka te naredijo dejanja, potem pa še ljudje, ki ta dejanja opazijo...
Točno, npr. Stalin je pobil cca 20 milijonov ljudi, Hitler je upepelil cca 6 milijonov Judov, tudi Tito ni bil od muh. Vse je prekosil Mao ce Tung. Njihova dejanja so vsi
opazili in Tita npr. še danes slavijo kot junaka, mu valijo v njegovo čast kamenje po kraških pobočjih in so ga pripravljeni vsako leto slaviti v Kumrovcu. In treba je tudi priznati, njihovim dejanjem, ki so jih naredila za junake resnično sledi zelo malo ljudi. Iz tega lahko potegnemo zakonitost: Malo je junakov na tem svetu.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:In zakaj ravno junak?
Ker sem hotel povedati tudi to, da za izpolnjevanje visoko etičnih meril, ne potrebujemo narave džentelmena...
Žarko Petan je v svoji knjigi o Titu napisal, da je bil Tito, ko ga je prvič srečal brezhibno oblečen in izgledal kot pravi džentelmen, kot se pač za junaka spodobi.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:še najbolj ustreza narava preprostega, kmečkega (torej DIREKTNEGA) človeka, ki zna s svojimi besedami in dejanji tudi "špikniti!"
Pa naj me koklja v rit brcne, če ni tako
No, tak preprost kmečki direkten človek, ki se ni pretvarjal in je človeka, ki mu ni bil všeč preprosto ustrelil, pa je bil bivši kompartijski veljak
Ivan Maček Matija ...

... , ki je odkrito preprosto po kmečko in direktno povedal leta 1990:
Quote:"Jz sem sam v superlativih poslušou pa slišou in mislu o Sovjetski zvezi. Da je to neki kjer je človk, delavc končno osvobojen vsega in da lepo živi dela in tko naprej. Tako predstavo idealistično smo mel več al manj vsi, tist k so pa od gor (iz SZ - opomba Bamby) prihajal pa niso nam čiste vode nalil kako je gor zgledal. Noben ni o tem govoru, pa tud jest ne pol, ko sem nazaj pršu. Tud jest sm bil tih, nism prpovedval tistih stvari k sm smatral, da ni treba, da jih komunisti vedo, ker sem smatru, da bom s tem partijo razbiju, če bom prpovedvou resnico kako gor zgleda. Zato so mi potem še kasnej očital zakaj takrat, ko sem pršou iz Rusije nisem tega prpovedvau. Jaz sm pa odgovoru, če bi jz takrat teb to prpovedvau kar sm jez gor vidu, pa kakšn je dejansko stanje ti ne bi biu več u partiji, ti bi biu na drugi strani, ti bi biu naš sovražnik."
Skratka, kot vidiš, človek, ki ne sledi drugim, v tem primeru partiji je junak, vendar kaj mu to pomaga, ker je mrtev junak.
Na drugi strani pa je bil v resnici pravi junak Stalin, ki ni sledil nikomur ampak so drugi sledili njemu. Tito pa je bil neke vrste podjunak (Local Hero), skratka v partijski hirearhiji ni veliko prostora za junake.
Lepo se iz zgornjega tudi vidi, da je samo junak tisti, ki lahko pozna resnico. Sledilci so sicer zaželjeni vendar oni ne smejo poznati resnice, ker bi to ogrozilo SRŽ stranke.
Tudi pri Prometejkovcih je tako, tudi oni se ne morejo izogniti splošni zakonitosti junaštva.
Pravi junak je Alojz, ki nikomur ne sledi, kar pa ne pomeni, da nima zvestih sledilcev, ki bi radi postali vsaj lokalni junaki.
Lokalni junaki pa bodo postali, če bodo kot aktivisti na terenu, ki prepričujejo druge naj nikar ne sledijo npr. Hare Krišni ampak raje Alojzu, izkazali zadovoljiv uspeh v piramidno versko ateističnem kvaziznanstvenem mrežnem marketingu.
sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:Pa naj me koklja v rit brcne, če ni tako
Bolje za tebe, da te koklja kakor pa maček.
Local Hero:http://www.youtube.com/watch?v=_EyoXb4DtHA