Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 21 22 23 24 25 ... 29
(Read 96167 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Odprti programi društva Gokul
Reply #330 - 22.12.2008 at 08:48:18

Madan Gopal Das wrote on 22.12.2008 at 08:34:17:
Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 16:26:36:
Praviš: On mi dodeljuje rezultate mojih dejanj. Kaj ti da spričevalo,da si njegov zaslužen služabnik? Ne me basat!!!! Ti še vedno trdiš,da nisi gospodar lastne biti,ampak je to tvoj imaginarni gospod.Ti ne veš,da si ti sam njegova živa samomanifestacija,s svobodno voljo odločanja o sebi večno-sedaj.

Po Božji volji se lahko svobodno odločam kako bom deloval, rezultate pa mi milostno dodeljuje On. Po Njegovi milosti lahko slej ko prej spoznam, da je zame in za vse druge najboljše, če delujem po Njegovi volji, ker sem Njegov in ker je Vsedober.

Hari bol.

Dobro povedano. Podpis, MGD  Smiley.

Lp Smiley
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #331 - 22.12.2008 at 08:54:28

Etrex wrote on 19.12.2008 at 20:37:14:
MGD

Tvoj preljubi vsemogocni, vsevedni in naj naj krisna obstaja ja, problem je ker ga ti ne razumes, ker so viri ki so bili do zdaj predstavljeni napacni nepravilni (celotno gledano).

Iz teoloske zapuscine je prislo marsikaj iz ene oblike v drugo vse do samospoznanja bistva, mnogo je modrosti ampak ni bilo tistega osnovnega temelja ki ti je tu predstavljen in iz katerega vse posledicno izhaja.

Tvoj preljubi vir ti je vcepil to krisno kot locenost celote, koscek ki misli in deluje nad nami. Dojemi samo to da ta krisna vseved in vsemogocen je vsa celota ali vseobsezno stvarstvo- EDINO TO.

Znotraj tega kroga ga ni vsevednega posameznika! Ti ne dojemas osnovnega "mehanizma", da ne more obstajati taksen locen posameznik, ker je vpet v ze lepo razsirjeno temo akumuliranega in realiziranega principa, dojemi celo vesolje vidis lahko kot jin- jang, ker to je zakon ki je sam po sebi samobiten in je tezaven za dojemanje samo zaradi svoje enostavnosti.

Poglej kako enostavno je to...
Zaradi tega razloga je kot bi stal na gugalnici in lovil ravnotezje, to je delovanje zato zivljenje- POZORNOST, kako je lahko kaj zivo ce ne deluje? Loviti mora ravnotezje da je realno, ce ne je zgolj utvara, ki ga lahko ustvari um.

Kako je lahko drugace? Enotockovno zlitje je trenutek ko stojis na gugalnici (osi) in obcutis sredino, takrat si popolnoma pozoren in spoznas v cemu je pomen tega gibala- izmenicnega vleka med dvema principoma.

Stos je da je tocno iz tega nastala narobe dojemanje enosti, ki jo vir ki ti je zigosal zablode ne razume, enost je takrat v tebi samobitna, ampak to ne pomeni da te ne povlece vec v eno stran, saj potem mar spet zivljenje ne bi bilo zivljenje, je tako?

Znotraj enosti je gibalo akumulacije in realizacije, sicer enost ne obstaja, ker se ne zaveda kot enotockovna in nepremicna.

Bos ze dojel osnovno funkcijonalnost tudi tvojega krisne, ki je pa res vedno vseveden in popolen, ampak samo univerzalno kot celotna vesoljna konsnstanta, sicer pa kar pozabi na junaka ki te bo peljal za rokico v nebesa, samo ker mu bos beden hlapec, ker enostavno samobitno vsak deluje po osnovnem principu in ta dopusca vzpone in padce sicer ni gibala ni bogca je samo vseobsezna konstanta, se besedo stvarnik je potrebno crtat ven iz besednjaka! Zato ker dela skodo, ker naredi takoj "naslika pred oci" loceno identiteto.

Krisno in bogce v kanto in dojeti vseobsezno konstanto ali univerzum- pac celoto, da dojames kaj se skriva za izvorno besedo tega stvarnika.

Za vsem tem pa tocno vem kaj si ti mislis, da smo spregledali neko ozadje (duhovni svet) ki pa je ta tvoj krisna kateri vlece vse niti stvarstva, to pa bos dojel da je to spet le celota sama, lepo je ustvarjati ozadja, v katera se lahko skrijes pred resnico kajne? Saj vem Cool

L.p.

Hvala za lepe želje Smiley

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #332 - 22.12.2008 at 09:00:38

Quote:
Bolj me spominjata na božja norčka, kot pa na hlapca. Od hlapca je vsaj kakšna korist, pa četudi samo streže gospodarju.

Hvala za vzpodbudo k izboljšavi Smiley

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #333 - 22.12.2008 at 09:14:13

Madan Gopal Das wrote on 22.12.2008 at 09:00:38:
Quote:
Bolj me spominjata na božja norčka, kot pa na hlapca. Od hlapca je vsaj kakšna korist, pa četudi samo streže gospodarju.

Hari bol.

Daj MGD ne špilaj nekega čistuna in nam položi račun na mizo...točno vem, da igraš, je razvidno iz odgovora-odvrzi masko...si ravno tako krvav pod kožo kot mi Wink vedi da boš s takšnim igranjem prizadel več ljudi, ker ljudje niso vsi neumni...človek je v sebi lahko enako dober tudi, če ne igra, je direkten in upošteva etična načela...s tvojim igranjem pa ta etična načela rušiš!!

Lep pozdrav,
sašo
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #334 - 22.12.2008 at 09:17:28

sašo wrote on 22.12.2008 at 09:14:13:
Daj MGD ne špilaj nekega čistuna in nam položi račun na mizo...točno vem, da igraš, je razvidno iz odgovora-odvrzi masko...si ravno tako krvav pod kožo kot mi Wink vedi da boš s takšnim igranjem prizadel več ljudi, ker ljudje niso vsi neumni...človek je v sebi lahko enako dober tudi, če ne igra, je direkten in upošteva etična načela...s tvojim igranjem pa ta etična načela rušiš!!

Lep pozdrav,
sašo

Tud tebi hvala za vzpodbudo k izboljšavi. Tud jaz si želim in upam, da bom lahko čimprej iskren.

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #335 - 22.12.2008 at 09:24:58

MGD!

Če si želiš biti iskren, zakaj potem nisi?!
Zopet si odgovoril neiskreno!! Vidim, da si čisto preveč zabluzil...dokler se ne poboljšaš se ne pogovarjam s tabo in če boš v svoji ošabnosti menil, da imaš TI prav, potem si pomilovanja vreden.

Lep pozdrav,
sašo
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #336 - 22.12.2008 at 09:36:37

sašo wrote on 22.12.2008 at 09:24:58:
MGD!

Če si želiš biti iskren, zakaj potem nisi?!
Zopet si odgovoril neiskreno!! Vidim, da si čisto preveč zabluzil...dokler se ne poboljšaš se ne pogovarjam s tabo in če boš v svoji ošabnosti menil, da imaš TI prav, potem si pomilovanja vreden.

Lep pozdrav,
sašo

Želim si, a mi je igranje še preveč v navadi in ne gre kr naenkrat oz. tok hitr stran, se pa trudim v tej smeri. Hvala ti.

Hari bol.

Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #337 - 22.12.2008 at 11:01:28

Madan Gopal Das wrote on 22.12.2008 at 09:36:37:
Želim si, a mi je igranje še preveč v navadi in ne gre kr naenkrat oz. tok hitr stran, se pa trudim v tej smeri. Hvala ti.

MGD, potem moraš priznati, da tudi pred "Šri Krišno" igraš? Morda samo igraš naklonjenost Šri Krišni, pa globoko v sebi veš, da nisi naklonjen? Torej, iz ega bi rad bil naklonjen, samo te tvoj globlji del v tebi bremza pred propadom? In ... ali ni tvoja mati predsednica vašega društva? Mogoče pa samo igraš naklonjenost tvoji materi na ljubo? Je to to?

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #338 - 22.12.2008 at 12:15:29

El Pesnik wrote on 22.12.2008 at 11:01:28:
MGD, potem moraš priznati, da tudi pred "Šri Krišno" igraš? Morda samo igraš naklonjenost Šri Krišni, pa globoko v sebi veš, da nisi naklonjen?

Priznam, na žalost je zaenkrat še več igrane kot iskrene.

Quote:
Torej, iz ega bi rad bil naklonjen, samo te tvoj globlji del v tebi bremza pred propadom?

Ne vem, če sem te čiz prav razumel kaj si hotu vprašat, pa če lohk prosim še mal pojasniš?

Iz lažnega ega jo igram, iz pravega je iskrena. Lažni mi bremza pravega in pravi mi bremza lažnega.

Quote:
In ... ali ni tvoja mati predsednica vašega društva? Mogoče pa samo igraš naklonjenost tvoji materi na ljubo? Je to to?

Moja telesna mama, ki je hkrati tudi moja starejša Guru-sestra (imava istega duhovnega učitelja) je uradna predsednica društva Gokul ja, sam ni ona najvišja inštanca, je najin Guru (ne tist, ki si ga ti sreču), ki tudi korigira najin medsebojni odnos, da je v zadovoljstvo Šri Krišni. S svojo naklonjenostjo Šri Krišni sem začel še predno je bilo ustanovljeno oz. v Sloveniji registrirano društvo, je pa res, da tudi po vzpodbudi in zgledu moje mame/Guru-sestre, za kar sem ji hvaležen.

Pa ti, boš še kdaj prišel na naš program, da se lahko še osebno spoznamo, seveda s čimmanj ali celo nič igranja in zadržkov? Smiley

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #339 - 22.12.2008 at 14:35:41

Quote:

Hari bol.

Ni bilo mišljeno kot vzpodbuda k izboljšavi, ampak kot vpogled v resnico. Božje ne potrebuje osebnih norčkov, ne hlapcev. To je zraslo na vajinem zeljniku. Je pa res, da takšna kot sta potrebuje vajin Guru.

LP,Igor
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #340 - 22.12.2008 at 15:01:19

Quote:
Ni bilo mišljeno kot vzpodbuda k izboljšavi, ampak kot vpogled v resnico. Božje ne potrebuje osebnih norčkov, ne hlapcev. To je zraslo na vajinem zeljniku. Je pa res, da takšna kot sta potrebuje vajin Guru.

No, pol pa hvala za to Smiley . Bog res ne potrebuje osebnih norčkov ali hlapcev, a jih v svoji polnosti vseeno ima. Tudi ti si Njegov večni hlapec, a se zaradi zlorabe svoje relativne svobodne volje tega trenutno ne zavedaš. Za nas, navadna živa bitja je najboljš, da delujemo iz svoje naravne pozicije, prostovoljno in zavestno, vedoč čigavi smo in, da je naš večni gospodar Vsedober. Naloga Guruja je, da nas o tem kdo smo zares obvesti, pokaže s svojim zgledom in tudi nam svetuje brezvzročno ljubezen do Boga. To počne na željo in v zadovoljstvo Boga, ker Bogu ni všeč, da trpimo ali, da nismo polno zadovoljni. Je pa res, da se pri tem ne vtakne v našo svobodno odločitev.

Hari bol.  
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #341 - 22.12.2008 at 15:06:15

Madan Gopal Das wrote on 22.12.2008 at 15:01:19:
Quote:

No, pol pa hvala za to Smiley . Bog res ne potrebuje osebnih norčkov ali hlapcev, a jih v svoji polnosti vseeno ima. Tudi ti si Njegov večni hlapec, a se zaradi zlorabe svoje relativne svobodne volje tega trenutno ne zavedaš. Za nas, navadna živa bitja je najboljš, da delujemo iz svoje naravne pozicije, prostovoljno in zavestno, vedoč čigavi smo in, da je naš večni gospodar Vsedober. Naloga Guruja je, da nas o tem kdo smo zares obvesti, pokaže s svojim zgledom in tudi nam svetuje brezvzročno ljubezen do Boga.  

O kao brezvzročni ljubezni se ti že povedal, da je ti nimaš. Tvoj vrhovni Guru, pa je tvoja misel, ki se naslanja na neko imaginarnost zaradi strahu. Na ta tvoj strah, pa se seveda prilepijo vsi, ki so v piramidi nad teboj in jih je malo manj strah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #342 - 22.12.2008 at 23:40:34

Quote:
Quote:

Hari bol.

LP,Igor

Pa res morate biti tako zajedljivi, ne mislim samo tebe, ampak tudi druge.... Če nič drugega, je zavest Krišne uspela oplemeniti Madan Gopala in njegovo mami, ki jo poznam z drugih forumov, da sta izjemno kulturna, taktna in nikdar nikogar ne žalita. A ni to v tem svetu lažnih gospodarjev kali juge pravi čudež, ki dokazuje moč petja svetega imena Krišne, ki ustvari iz njegovih dragih družinskih članov perfektne gentlemane?
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #343 - 23.12.2008 at 01:05:07

pismo pa taki džentelmeni, ki so, kar so, samo zaradi prikrivanja svoje prave narave...četudi se tej džentelmeni sami pri sebi trudijo, da bi to bila njihova prava narava, so zame še vedno strahopetci...

No pa poglejmo še malo v mitologijo, bajke in pravljice!
Kakšni so tam junaki?!

-Peter Klepec
-Martin Krpan
-Erazem Predjamski
-Kekec
to so samo nekateri...

...no in tu vmes nekje bi se rad vtaknil MGD...pa ne moreš verjet...

junak je simbol moči (tako zunanje, kot notranje)...je tudi simbol veselja, dobrote, poguma, še posebej pa takšne like odlikuje svojeglavost-neposlušnost...slednjega ne bi pripisal tem krišna pripadnikom (MGD in satis npr.)...

kdaj boste dojeli, da smo ljudje unikati??
kar je enemu zdravilo je drugemu lahko strup!

Torej zakaj je treba nekomu slediti?? Če je nekdo na svoj način dosegel nekaj, kar želimo doseči tudi mi...ali to pomeni, da moramo popolnoma kopirati njegov način?? Jaz bi rekel, da ne...ponavadi vsako zadevo priredim po svoje, ker se tako lažje nečesa navadim...

No in sedaj pridem do zaključka, da so "sledilci" (česarkoli), eni navadni strahopetci, ker se enostavno predajo...sploh ne razmišljajo s svojo glavo, ampak se celo živeljenje trudijo, da bi si vbili v glavo nekaj, kar je zapisano v nekaj knjigah...takšni ljudje so kot mesečniki, ki se ne zavedajo, da spijo ko hodijo...

In ne mislim, da bi nekdo moral slediti ikoni junaka (to bi zopet bil sledilec)...junaka te naredijo dejanja, potem pa še ljudje, ki ta dejanja opazijo...

In zakaj ravno junak?
Ker sem hotel povedati tudi to, da za izpolnjevanje visoko etičnih meril, ne potrebujemo narave džentelmena...še najbolj ustreza narava preprostega, kmečkega (torej DIREKTNEGA) človeka, ki zna s svojimi besedami in dejanji tudi "špikniti!"

Pa naj me koklja v rit brcne, če ni  tako Cool
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #344 - 23.12.2008 at 06:03:27

sašo wrote on 23.12.2008 at 01:05:07:
junak je simbol moči (tako zunanje, kot notranje)...je tudi simbol veselja, dobrote, poguma, še posebej pa takšne like odlikuje svojeglavost-neposlušnost...slednjega ne bi pripisal tem krišna pripadnikom (MGD in satis npr.)...

Lepo je videti, da je MGD neposlušen do tebe in ostalih Prometejkovcev.  Vsekakor mu ne moreš očitati, da ni neposlušen.

kdaj boste dojeli, da smo ljudje unikati??
kar je enemu zdravilo je drugemu lahko strup!

Lepo je videti tudi, da je za tebe glavni problem, da je Hare Krišna za MGD-ja zdravilo za tebe pa strup. Če bi bilo obratno bi bil celo tudi ti zadovoljen z MGD-jem, čeprav ne vidim razloga zakaj neki bi ti moral biti zadovoljen z MGD-jem.
To pa menda  ja ni tvoj glavni življenski cilj na tem svetu?

Torej zakaj je treba nekomu slediti??

Če že kdo komu vztrajno sledi, ste to na tem forumu t.i. Prometejkovci, ki ste stalno na sledi "nevernikom" v večno sedanjo samobitno vesoljsko individualno galaktično samobitnost (ali kako že to gre, sem že malo pozabil).

Če je nekdo na svoj način dosegel nekaj, kar želimo doseči tudi mi...ali to pomeni, da moramo popolnoma kopirati njegov način?? Jaz bi rekel, da ne...

Lepo je videti, da te npr. MGD ne kopira, v čem je torej tvoj problem?

ponavadi vsako zadevo priredim po svoje, ker se tako lažje nečesa navadim...

Aha, razumem, če bi se ti npr. vozil z biciklom, bi se enkrat vozil samo po zadnjem, drugič samo po prvem kolesu, potem naslednjič po obeh kolesih, spet naslednjič bi npr. tekel in vlekel bicikl s seboj za "ušesa" in naslednjič bi ga nosil na rami. Ko bi ti zmanjkalo varijant bi se preselil na avijon kjer bi sedel na levem krilu. Bog ne daj, da bi kdaj kaj naredil na način kot kdorkoli drug.

V glavnem, večino stvari na tem svetu počneš tako kot si se naučil od drugih, učiteljev npr. Še lastna imena začni pisati z veliko začetnico pa boš skoraj popoln posnemovalec drugih.

No in sedaj pridem do zaključka, da so "sledilci" (česarkoli), eni navadni strahopetci, ker se enostavno predajo...sploh ne razmišljajo s svojo glavo, ampak se celo živeljenje trudijo, da bi si vbili v glavo nekaj, kar je zapisano v nekaj knjigah...takšni ljudje so kot mesečniki, ki se ne zavedajo, da spijo ko hodijo...

Kako si že napisal: Kar je za ene zdravilo je za druge strup. Knjige so za tebe pač strup, knjiga te ne briga. Pa saj nisi edini na tem svetu, no ampak pisati si se pa le naučil za silo. Hvala bogu, drugače bi verjetno uporabljal svojo lastno pisavo narejeno s pomočjo dimnih signalov kot bi se pač spodobilo za junaka, ki ne sledi drugim.  Vendar pa bi v tem primeru drugi morali slediti tebi sicer ne bi razumeli tvojih dimnih signalov kar pa seveda ni v tvojem duhu neposlušnosti in nesledljivosti drugim.

In ne mislim, da bi nekdo moral slediti ikoni junaka (to bi zopet bil sledilec)...junaka te naredijo dejanja, potem pa še ljudje, ki ta dejanja opazijo...

Točno, npr. Stalin je pobil cca 20 milijonov ljudi, Hitler je upepelil cca 6 milijonov Judov, tudi Tito ni bil od muh. Vse je prekosil Mao ce Tung. Njihova dejanja so vsi opazili in Tita npr. še danes slavijo kot junaka, mu valijo v njegovo čast kamenje po kraških pobočjih in so ga pripravljeni vsako leto slaviti v Kumrovcu. In treba je tudi priznati, njihovim dejanjem, ki so jih naredila za junake resnično sledi zelo malo ljudi.  Iz tega lahko potegnemo zakonitost: Malo je junakov na tem svetu.

In zakaj ravno junak?
Ker sem hotel povedati tudi to, da za izpolnjevanje visoko etičnih meril, ne potrebujemo narave džentelmena...

Žarko Petan je v svoji knjigi o Titu napisal, da je bil Tito, ko ga je prvič srečal brezhibno oblečen in izgledal kot pravi džentelmen, kot se pač za junaka spodobi.

še najbolj ustreza narava preprostega, kmečkega (torej DIREKTNEGA) človeka, ki zna s svojimi besedami in dejanji tudi "špikniti!"

No, tak preprost kmečki direkten človek, ki se ni pretvarjal in je človeka, ki mu ni bil všeč preprosto ustrelil, pa je bil bivši kompartijski veljak Ivan Maček Matija ...

...

... , ki je odkrito preprosto po kmečko in direktno povedal leta 1990:

Quote:
"Jz sem sam v superlativih poslušou pa slišou in mislu o Sovjetski zvezi. Da je to neki kjer je človk, delavc končno osvobojen vsega in da lepo živi dela in tko naprej. Tako predstavo idealistično smo mel več al manj vsi, tist k so pa od gor (iz SZ - opomba Bamby) prihajal pa niso nam čiste vode nalil kako je gor zgledal. Noben ni o tem govoru, pa tud jest ne pol,  ko sem nazaj pršu. Tud jest sm bil tih, nism prpovedval tistih stvari k sm smatral, da ni treba, da jih komunisti vedo, ker sem smatru, da bom s tem partijo razbiju, če bom prpovedvou resnico kako gor zgleda. Zato so mi potem še kasnej očital zakaj takrat, ko sem pršou iz Rusije nisem tega prpovedvau. Jaz sm pa odgovoru, če bi jz takrat teb to prpovedvau kar sm jez gor vidu, pa kakšn je dejansko stanje ti ne bi biu več u partiji, ti bi biu na drugi strani, ti bi biu naš sovražnik."

Skratka, kot vidiš, človek, ki ne sledi drugim, v tem primeru partiji je junak, vendar kaj mu to pomaga, ker je mrtev junak.

Na drugi strani pa je bil v resnici pravi junak Stalin, ki ni sledil nikomur ampak so drugi sledili njemu. Tito pa je bil neke vrste podjunak (Local Hero), skratka v partijski hirearhiji ni veliko prostora za junake.

Lepo se iz zgornjega tudi vidi, da je samo junak tisti, ki lahko pozna resnico. Sledilci so sicer zaželjeni vendar oni ne smejo poznati resnice, ker bi to ogrozilo SRŽ stranke.

Tudi pri Prometejkovcih je tako, tudi oni se ne morejo izogniti splošni zakonitosti junaštva.
Pravi junak je Alojz, ki nikomur ne sledi,  kar pa ne pomeni, da nima zvestih sledilcev, ki bi radi postali vsaj lokalni junaki.
Lokalni junaki pa bodo postali, če  bodo kot aktivisti na terenu, ki prepričujejo druge naj nikar ne sledijo npr. Hare Krišni ampak raje  Alojzu, izkazali zadovoljiv uspeh v piramidno versko ateističnem kvaziznanstvenem mrežnem marketingu.

Bolje za tebe, da te koklja kakor pa maček.

Local Hero:
http://www.youtube.com/watch?v=_EyoXb4DtHA

Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Pages: 1 ... 21 22 23 24 25 ... 29