Quote:Želja je želja. Tvoja je po zadovoljstvu in s tem misliš, da si na boljšem od drugih. Drugi si poskušajo zadovoljstvo kupiti z denarjem, ti pa z nekim verovanjem. Vprašaj se, se od kje zadovoljstvo in ugotovil boš, da zaradi potešenja zavisti in poveličevanja sebe, zaradi nezadovoljstva s tem kjer si. Ljubezen, ki išče zadovoljstvo ni brezpogojna, ampak posesivna.
Želja je želja ja, noben živ se ji ne more izognit, lahko si le različno želi ali jo potlačuje. Željenje je inherentna narava živega. Mrtvo nima želja. Glede na to, da je živo bitje večno, je tudi željenje večno. Tud želji po zadovoljstvu se noben živ ne more izognit. Ti si ne želiš bit zadovoljen? Poznaš koga živega, ki si ne želi bit zadovoljen, srečen? Če pa si že, si ne želiš svojega zadovoljstva ohranjati ali ga povečevati? Glede na to, da si vsi isto želimo, se nimam glede tega za nič na boljšem od drugih. Je pa res, da ne prinesejo vse aktivnosti enako prijetnega rezultata. Na boljšem od nekaterih drugih sem lahko le, če vem katere aktivnosti nam živim bitjem prinašajo večno, neomejeno zadovoljstvo, če jih izvajam in če že žanjem njih rezultate. Takega zadovoljstva se ne da kupit z denarjem niti z nekim verovanjem, se ga pa da dosežt z ljubečim služenjem Boga, Šri Krišne, s trdno vero, tudi z ustrezno uporabo denarja. Potešenje zavisti in poveličevanje sebe, iz nepoznavanja kje si in kdo si, prinaša začasno, torej omejeno zadovoljstvo, ki se iz vidika večnega občuti kot trpljenje. Dokler nekdo nima dostopa ali si ne želi večnega zadovoljstva, mu drugega ne preostane, kot da se zadovoljuje s tem. Ljubezen, ki išče tako zadovoljstvo je res pogojna, posesivna in ne izpolnjuje dokončno. Pri brezpogojni ljubezni si zadovoljen z zadovoljevanjem ljubljenega. Zadovoljevanje ljubljenega te avtomatsko zadovoljuje, brez pričakovanja ali zahtevanja, zato sem prej lahko napisal, da si vsak vedno želi bit zadovoljen, tudi tist, ki brezpogojno ljubi. Zadovoljevanje ljubljenega ne izključuje tvojega zadovoljstva. Brezpogojna ljubezen je možna le z Bogom in ostalimi v odnosu do Njega. Z materialnim prostorom in časom pogojeno živo bitje ne more brezpogojno ljubit, niti sebe, niti drugih. Niti ne more brezpogojno ljubit tisti, ki se mu zdi, da obstaja le on in nihče drug.
Na tem topiku bi rad v zadovoljstvo Boga z drugimi delil znanje o ljubezni do Boga, s katerim imam tudi sam prijetne izkušnje, pri čemer bi se rad izognil poteševanju zavisti in materialnem poveličevanju sebe, a glede na to, da sem še vedno pogojeno živo bitje, mi za dosedanji in morebitni prihodnji neuspeh pri tem prosim oprostite.
Quote:Sicer je pa vseeno komu si hlapec. Ali pri nekem kmetu ali kralju. Še vedno si hlapec in s tem omejen v prosti izbiri, torej nesvoboden. Od tu potem verovanje v lepši jutri in negiranje dejstva, ter prepričevanje sebe z zadovoljstvom.
Vem, da bo najbrž težko verjet in dojet, ampak bolj ko si predan Šri Krišni, bolj si svoboden in zadovoljen. Na željo lahko poskušam tud dodatno razložit.
Hari bol.