Madan Gopal Das wrote on 26.09.2008 at 11:31:11:Etrex wrote on 26.09.2008 at 00:10:23:Ce si ti del stvarstva in kamen del stvarstva in je sestevek vsega v stvarstvu socasno stvarnik sam, je jasno da sta obadva enako vredna, samo drugacno funkcijo imasta... Kamen je popoln kot kamen, clovek pa kot clovek, ki je pac tu na zemlji pozabil svojo funkcijo v stvarstvu.
ja, tako kamen kot tudi ti sta del stvarstva stvarnika Šri Krišne, zato je vajina naravna in večna funkcija služenje Šri Krišne. seštevek stvarstva ni stvarnik sam, čeprav je res, da sta med seboj vedno povezana. glede na to, da si ti, za razliko od kamna, zavestni del Šri Krišnovega stvarstva se lahko svobodno odločiš tako ali pa drugače delovat, glede na možnosti ki so ti od Njega v določenem času in prostoru dane. v skladu s svojimi dejanji pol požanješ ustrezne rezultate, ki ti jih dodelji Šri Krišna. če se npr. odločiš obrnit stran od Šri Krišne, ker te privlači "gospodarjenje" nad Njegovim nezavestnim stvarstvom (materijo), te kot rezultat tvoje odločitve ljubeče vzgojno prekrije Njegova iluzorna energija in tako se zmotno poistovetiš z materijo (svojim materialnim telesom, psiho, lažnim egom, odnosi v povezavi s tvojim telesom itd.) in tako deluješ v neznanju, pozabi samega sebe. seveda je končni rezultat takega delovanja v neznanju neprijeten. ekstremna neprijetnost določene ljudi vzpodbudi k iskanju impersonalne osvoboditve, zato si želijo prenehati z vsem delovanjem. a tudi to jih ne izpolne, temveč le začasno odstrani neprijetnost. za nas prava prijetnost izhaja iz našega prostovoljenga, naklonjenega služenja Šri Krišni in Njegovemu stvarstvu v odnosu do Njega.
Quote:Šri Krišna je tako lahko samo stvarnik in ne neka bedarija po Bostyjevo, da je to neka nadinteligenca, ki smo ljudje pod njo, ceprav del nje, ima ona se en locen delcek, ki je prvotno bil namenjen za ustrahovanje, vladanje in kontrolo ovcje crede sestavljene iz ljudi.
ja, Šri Krišna je naš stvarnik in tako tudi naš lastnik. mi smo Njegova last, zato lahko počne z nami kar Mu je pač volja. ampak glede na to, da nas je ustvaril zavestne, z relativno svobodo izbire delovanja, nam noče tega na silo vzet, ker bi s tem tudi izničil možnost ljubezenskega odnosa z Njim, torej nas in sebe prikrajšal za zadovoljstvo ki izhaja iz tega odnosa. ne da nas v kaj sili, ampak nas iz svoje ljubezni do nas, za naše najvišje dobro le vzpodbuja, naj se naklonjeno obrnemo k Njemu in si tako odstranmo vse trpljenje in pusto statično ne-trpljenje in dosežemo večno izpolnitev svojega srca.
Quote:Mi nismo pod nobenim, odlocamo do potankosti vse sami- svobodna volja. Ko prides do samospoznanja in vesoljne ali brezpogojne ljubezni, ves da ni nic bolj gor in nic dol, samo si delcek te edinosti. To je to, drugo so bedne pravljice.
vedno smo pod vplivom Šri Krišne. vse je odvisno od Njega. a znotraj tega vpliva nam je od Njega dana relativna svobodna volja, da delujemo tako ali drugače, kot nam je v danem trenutku in prostoru dano potem pa nam on dodeli rezultate in hkrati nas na različne načine, iz svoje brezpogojne ljubezni do nas uči kaj je za nas bolje kaj pa ne, a hkrati ne deluje namesto nas ali se odloča namesto nas.
tud če vstopimo v področje onkraj materialnega časa in prostora, še vedno nismo neodvisni od Šri Krišne. iz tega področja bomo kot rezultat svojega ne-delovanja slej ko prej spet padli nazaj v aktivnosti pod vplivom svojega lažnega, materialnega ega, če nismo naklonjeni Šri Krišni. večno smo od Njega, zato je za nas kot tudi za vse druge najbolje, da naklonjeno delujemo Zanj, čeprav je res, da nam to ni nujno. je pa za vse boljš

Hari bol.
Ok to bom malo strnil in te vprasal: Kdo je ta on? Ne mi neki bluziti in motati, ce ne ves reci ne vem, samo ne mi neke misterijoznosti, hocem lepo logicno povedano, tehnicno. Ce ne ves pac nimas pojma, ker stvari zavijas v nepotrebno meglo, se razumemo?
Ti ga imenujes Šri krišna, jaz ga imenujem pajac istega pajaca ki se ga je izmislil, eni ga imenujejo bog eni pac tolovaj. Zakaj bi ravno tvoja trditev veljali gospod poslanec šri krišne?
Vidis kak slepec si, nobeden nas ni ustvaril, jaz vem da sem od vedno in da sam do POTANKOSTI upravljam s sabo nobenega visjega sodnika ni meni kot sem sam sebi. Tako ostanes edini sodnik sebi ti bebec.
Sami mi bebci smo se spravili na ta planet, cisto sami po nasi volji ki jo imamo od vedno. Kaksen sodnik nebeski je potreben tu?
Vi kar kuhajte ta golaz iz razlicnih nadvlog, ki jih boste videli edino v svojih sanjah.

Kmalu boste razkrinkani tocno taksni igralci.
Madan Gopal Das wrote on 26.09.2008 at 11:31:11:seštevek stvarstva ni stvarnik sam, čeprav je res, da sta med seboj vedno povezana.
Ok kaksen koscek sranja pa je to? Povezana kaj? Dej ti meni objasni kako je lahko nekaj izven vsega kar je, povezano s tistim kar je?
Seveda cloveska neumnost ne pozna meja.
Tvoje znanje vesoljne naravne zakonitosti je nicelno, stvari polagas v meglo, da ne ves niti sam kako in kaj v resnici so. Tam so za vse nadvse skrivnostne seveda. Si navaden igralec, ki jih je se miljone okrog povedal mi ni nobeden nic realnega samo se vec bluzenja.
L.p.