ja ja ja bravo:-) to je to:-)
ja no jaz tega ne zagovarjam, vsaj ne na tak način kt misliš, splošno sprejeto al pa ne, očitno je to treba poudarit z macolo, da me ker še policiji ne prijavi:-) definitivno pa zagovarjam da je treba tudi takšne zadeve met na obzorju ko človek razmišlja o pojavu v njemu domači družbi.
jaz bi reku da je doživljanje pojava v neki družbi k na ta pojav drugače glede nedvomno zelo drugačno. nedvomno so posledice, to je že kr posledica človeškega odnosa s čimer/komerkolii, a ne:-) ampak kdo ve kakšne? verjetno različne od družbe do družbe oz. od odnosov do odnosov. mogoče tak otrok potem nezavedno goji pretirano spolno nagnjenost in mu to onemogoča polnejše razvijanje osebnosti na drugih področjih (ampak glej glej, tega je menda še največ pri nas), po drugi strani pa je ravno tako mogoče da ima tak otrok potem dosti bolj sproščen in zrel odnos do spolnosti.
za primer, lol, ravno na teh forumih nekje je ena napisala da so na nekem otoku neki domorodci k že 12-13 letne fante starejše ženske učijo umetnosti spolnosti in se potlej baje razvijejo v prave uresničevalce ženskih sanj. bom predrzen pa rekel da ti fantje verjetno grozno trpijo. no ja šalo in neobjektivnost na stran, vloga ki je pri teh ljudeh namenjena spolnosti ter posledično tudi odnos ki ga do spolnosti gojijo je ZELO drugačen od našega, pa pri tem sama drugačnost ni pomembna, pomembno je da so ti ljudje spolnosti namenili drugačno vlogo v svoji družbi kot pa smo jo sami in so tudi rezultati/posledice teh odnosov za njih drugačni(oz nam jo je vsilil RKC, za oldija, ki se nikakor ne more otresti njenega vpliva *wink*

). in vsak naj se vpraša zakaj bi bilo nujno, da je tudi pri njih to nekaj, kar pušča iste posledice kot pri nas????
zdej človeka kr prime da bi takšne ljudi na nekem nivoju označil za razuzdance, mogoče clo izprijeno ali mogoče primitivno družbo, osebno pa menim da majo do spolnosti nedvomno bolj sproščen odnos kot pa mi in verjetno gojijo tudi bolj zdravo spolnost, verjetno je manj ljubosumja, lastništva, egotripov, etc. mogoče clo na nekem višjem nivoju kot pa jo sami (ok mi spolnosti sploh ne gojimo, vse skupi zgleda bolj kot krči bube k bi rada postala metulj noče pa še zapustit varnega zavetja, spet se ponavljam ampak primera je zej druga mogoče to pomaga, oz. če sem zvest resničnosti bolj kt trud hrošča govnača k se trudi splezat iz dreka v katerega je sam skočil:-)).
ampak če je tako jim to omogoča že njihov verjetno na splošno dosti prijaznejši in spoštljivejši ter bolj harmoničen medsebojni odnos, kt pa ga mamo mi (k spet, ga nimamo).
mi smo pak od lastne spolnosti tko oddaljeni in je že za vsakega posameznika težko o lastni spolnosti razmišljat da je precej predrzno se o vsej zadevi na tak dogmatičen način izražat oz. razmišljujočemu to ne nosi dosti teže.
kot zanimivost pod omenjenim postom ni nobenih jeznih ali ogorčenih odzivov. pa ne zato ker piše o čemer piše, ampak po mojem k že to da se nanaša na neke "domorodce" na nekem "otoku" da ljudem očitno razločnico in nekak avtomatsko niso tko obsojajoči. k pridemo do "naših krajev" in "civilizacije" pa vik in krik. to so pač domorodci, za njih se razume da živijo na nek nam simpatično nedoumljiv način, pa karkoli že tema. zato človek lažje "dopusti" da se mu nekam v podzavest prikrade misel na to, da zadeva pri njih drugače deluje in da s tem ni nič narobe, ter enkrat za spremembno ne pomisli na to da bi vse skup gledal skoz lastne moralne okvire.
glejte...naša družba dobesedno POKA po šivih od potlačene spolne energije. živimo HKRATI v enih dveh takih skrajnostih da ne vidmo več kaj je normalno. eno stanje je "javno" stanje zakrknjenosti prignane do že kar neverjetnih meja, na drugi strani maš pa "na skrito" neverjetno razuzdanost, trgovino z belim blagom, otroci...cela zadeva je OGROMNA, sega v vse veje družbenega življenja in v vse sloje. že sam če mal pomislte na recimo tajvan pa njihov turizem. od tam so kakšne naravnost grozljive zgodbe zlorabe, posilstev in suženjstva. pa je tega tudi pri nas oz. razvitem svetu ogromno. zahodnjaki doma hodimo k maši, na tajvan pa zlorabljat, tko, figurativno.
in naša družba, zavedajoč se lastne stiske, vlaga ogromne količine energije v to da se ne bi naenkrat znašli v poplavi spolne energije k dejansko že dela luknje v jezu, krpamo jih pa tako da ljudi k si dejansko sami ne morejo več pomagat pošljemo v osamo. jebi ga smo pustil da se je nabralo mal preveč vode.
in počasi šivi pokajo in vsakič k odkrijemo določen del svoje spolne narave in želja jih poskušamo mal stabilizirat, in k sprejmemo določeno stvar počasi odkrivamo novo in jo poskušamo osvetliti v luči razuma, dokler je ne obvladamo do te mere da lahko do nje pristopimo na tak način da nas ne vodi predvsem npr. nebrzdana sla pač pa da se uskladi v poštene, spoštovanja polne odnose do drugih oseb. Omenjeni domorodci teh problemov nimajo, ker je medsebojno spoštovanje del njihovega vsakdanjega življenja, del tiste prave človečnosti, spontane moralnosti k izvira iz notranjosti ne pa iz RKCja in k smo ga mi davno izgubili, in te ženske v svoj odnos do teh fantov vložijo verjetno tudi še vse kaj drugega kot pa brezobzirno spolno slo, in ti fantje verjetno odnesejo od tega še čist druge lekcije kot pa užitek. mogoče spoštovanje ženske in njenega telesa, mogoče lahk lepše in lažje vidijo kaj je harmonična vloga spolnosti v človeškem življenju.
ampak ti ljudje imajo že do sebe, soljudi in življenja na sploh nam nedoumljiv odnos, zato lahko to tut izpeljejo na spontan, koristen način, ker so že sami po sebi spontani in ko se v njihovo glavo prikrade misel na sočloveka te ne spremlja obvezno že kr podzavestno razmišljanje zahoda kakšno korist pa lahko imam od tega človeka oz. kakšno nevarnost/konkurenco mi ta človek predstavlja. prej se vprašajo kako lahko pomagam temu človeku, kaj mu lahk iskreno nudim.
tega tukaj NI, NIKJER. poskus naše religije da bi ljudi prisilila v večje razmišljanje in napredek na tem področju (čemu pa mislte da so namenjena vsa ta tlačenja, zgolj zato da se vašemu ubogemu zatretmu egu godi krivica, ojoj to je pa lep egotrip unto itself) in kjer bi lahk zahodni človek med drugim skozi poroko in deljenjem intimnosti z le eno osebo mogoče lažje spet našel tisto zaupanje in razumevanje sočloveka ki ga je izgubil.
sami smo izgubili tisti notranji glas ki spontano plete harmonijo in ljubezen, pa za kakršnikoli odnos naj se že gre, namesto tega smo se podvrgli "višji" modrosti in zunanjim moralnim pravilom, pustili smo se voditi lastni podzavesti ki je pač pametnejša od nas.
še več tako daleč smo šli da se te sposobnosti niti ne zavedamo, še manj pa jo priznavamo nekaterim ljudstvom ki so jo mogoče ohranila.
moralni zakoni niso bili nujni zato da se za vse večne čase zatre npr. spolnost, pač pa so nam vseeno omogočili da se v njej nismo popolnoma izgubili, rekel bi da smo to kar potrebovali. Samega sebe in lastno iskrenost smo izgubili in se odpravili na križev pot po lastni volji, da bi to izgubljeno spolnost našli ko bomo bolj zreli in jo bomo lahko cenili in dojemali na drugačen način.
očitno pa je da smo v fazi ko ljudstvom popolnoma drugačnim od nas brez pomisleka in precej nesramno pripisujemo enake motive in želje kot ženejo zahodnega človeka. dejstvo je da nekateri ljudje/skupine ljudi se že soočili in presegli svojo spolnost kot zgolj sredstvo užitka, medtem ko jo mi komaj spoznavamo in večinoma niti ne vemo kaj bi z njo in dejansko večini zahodnjakov spolnost JE zgolj sredstvo užitka! zato smo verjetno tut tko obsojajoči do pedofilov, dobro poznamo sami sebe in dobro vemo da med nami ni ljudi ki bi do nekoga, sploh ko se gre za najmočnejšo človeško energijo, in sploh k se gre za tko čisto in občutljivo stvar kt so otroci, bil sposoben ustvarit iskren odnos in dejansko sam pr sebi ne bi mislu le na to kaj bo on vn dobil.
zato ni za enačiti posledice, še manj pa motive za takšno početje. *ravno ta odnos* je tisti iz katerega se krčevito poskušamo rešiti in najti bolj sproščeno spolnost v moderni družbi.
bolj kt sami podatki, k je takšnih in drugačnih na voljo ogromno, je pravi izziv za vsakega posameznika sprejet možnost da je kakšna skupina ljudi zadevo, o kateri sam, če je čist iskren s sabo, se dejansko boji razmišljat na svojem najglobljem nivoju, sprejela na povsem drugačen način.
tile porodni krči sproščene zahodnjaške spolnosti se najbolj zanimivo kažejo v tem kako se morala ljudi postopoma spreminja in postaja dojemljivejša in bolj razumevajoča, oz. občutljivejša. nedoumljivo postaja del vsakdanjika, in kar se je včasih bohotilo čez cel svet postane del preteklosti in zgodb starih ljudi.
namesto da živimo v dveh skrajnih svetovih k se en pred drugim skrivata bi bil mogoče že čas da se zazremo vase in odgovore poskušamo poiskat v nas samih.
nobena stvar ni črna in bela, in dokler do nje pristopamo zgolj z enega ali drugega stališča nismo ne eni ne drugi boljši, najhuje pa je to da ne eni ne drugi nismo vzpostavili enega res zdravega harmoničnega ravnotežja. je pa res da nekdo ki je stvar izkusil v njeni najslabši obliki težko v njej najde kaj dobrega, in če se celotna družba nekemu procesu z vsemi štirimi upira ker pač nanj še ni pripravljena bo katerikoli del tega procesa požel le malo uspeha, tudi če ima potencial da se pokaže v drugačni luči.
in drznil bi si trditi da se je naš odnos do spolnosti prignan do skrajnosti kar se zakrknjenosti tiče, tko da če se človk mal od zgoraj pogleda pa vidi od kje mu temelji za kar se zdijo temeljne moralne osnove ki so se rodile z njim ga bo kr mal sram samga sebe in lastne neumnosti in še dolgo ne bo pomislil da bi moralno obsojal kogarkoli.
zagotovo predajanja nebrzdanim čutnim užitkom brez kakršnihkoli moralnih osnov ali pa vsaj pravil (kt pr nas, sami pa to lastnost radi prpisujemo družbam kjer je spolnost preprosto SPROŠČENA) niso neki uravnoteženga, ampak diametralno nasprotna zakrknjenost in nezmožnost zadevo sprejet kot karkoli drugega kot pa na način da pojavu komaj priznavamo obstoj v smislu tega da ga kjerkoli se pojavi zatremo in ljudi vanj vpletene obsojamo brez da bi jih poskušali razumet.
sej mamo pravila pa dogme pa moralo, problem je v tem k z lahko gotovostjo trdim da se ne vam ne meni kar se tiče resničnega razumevanja zakaj bi blo to v vseh in vsakem primeru narobe ne sanja kaj več od tega da lahk zjecljamo tist "ni...prav...uhgh"
mogoče v sebi čutimo da ni prav ker še z odraslimi ne znamo ustvariti idealnih odnosov, kaj šele z otroci.
za konec misel šri aurobinda "videl sem umazanega otroka, in potem sem videl istega otroka, ko ga je okopala njegova mati - obakrat sem trepetal pred njegovo čistostjo"
ja, dejansko smo sami tko polni greha, neiskrenosti in smo tko skregani sami s sabo da dobro vemo nekje v kolektivni podzavesti da še med sabo nismo sposobni ustvarjanja vsaj za silo iskrenih odnosov, kaj šele z otroci in kaj šele na področju spolnosti.