Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 7
(Read 36514 times)
en_bk
5

Re: Je NewAge beg pred sabo
Reply #15 - 19.03.2007 at 22:45:54

Svobodnjak wrote on 19.03.2007 at 15:03:39:
Vsaka vera religija ali kakršna koli New Age  kultura je zmotna dokler te uči odvisnosti.

Sam se ukvarjam t tremi življenskimi potmi

1-akademsko izibraževanje

2-finančno

3-preživetje in življenje v naravi,(znanje indiancev,aboriginov,ter zanja katera so stara kot človek sam)kjer spoznavam stvari kot si še v sanjah nisem predstavljal-o tem več gdaj drugič

Mneja sem da,da bi na te poti lahko stopil vsak,kjer bi dejansko spoznaval svoje odlike on šibkosti.
Vsa znanja pa ti omogočijo da se znajdeš v katerem koli času in prostoro.

A daje ti tudi svobodo in občutek trdnosti.

Hojla Svobodnjak

Zdej, jst se na to ne spoznam, ampak tale pojem "odvisnost" bi blo dobr mal opredelit, pa "svobodo" tud rajtam. Ker sta oba fest široka in zlo različno pomenska.

Smiley
Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #16 - 19.03.2007 at 23:56:07

Kar se tiče širine jaz pod NA smatram ful velik tega.
V časih ko sem se še trudil z NA sem bral o Castanedi in Celestinski prerokbi (upam, da nisem kaj pomešal). In jo nekje dobim in preberem in bila je dobra šola. Čisto navaden fantazijski roman, newagerji pa kao to je to, ne vem kaj vse so iz tega ven potegnili.
Ali pa tisti spomin vode. Ta tip, ki je razvil tehniko je jasno povedal, da pojma nima kaj slika, le razvil je tehniko, ki nekaj pokaže. Newegarji pa nalepko, gor Hitler in wau, poglejte kako voda ve kaj piše na flaški in kdo je bil Hitler. Mislim no  Questioning Cry
Ali pa uni šarlatan Kononenko, GSM-e obesi ljudem za vrat, nihče ne kliče, ne sprejema klicev in kao sevanje ful vpliva na "nosače" GSM-čkov. Vzrok naj bi bilo sevanje iz GSM-a, ki sploh ni oddajal, v sprejemu pa ne seva.
O dvojnih slepih testih, ki so 1+1 pri vsakem testiranju, ti tipčki kao nič ne vejo, ignorirajo, ali pa namenoma varajo. Po moje so pač plombirani, zaslepljeni z religijo, NA religijo.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #17 - 20.03.2007 at 08:41:39

V Daily Mailu (4.2.2000) literarni kritik Jane Alexander piše:

The Celestine Prophecy became a wordlwide bestseller, selling ten million copies in 35 countries. Franky, the success of this spiritual adventure yarn was as mysterious as the event it described. The mystical "insights" were mundane, the writing was execrable(ogabno), the plot hung on by its fingernails... so why is Redfield so popular... Maybe answer lies in his introduction. "What we want is a life filled with mysterious conincidences and sudden intuitions that allude to a special path for ourselves in this existence". Most people yearn for something beyond the mundane: the search for transcendence, for meaning, lies behind every religion and particulary the New Age crave for spirituality. However, modern seekers want it easy and want it now. No longer willing to trawl their way through spiritual classes or willing to meditate for hours, they want a quick-fix enlightenment. If it comes in the shape of simplistc lessons sugared by a page turning plot, so much the better.

Castanede pa ne bi metal v isti koš. V njegovih cca 15 knjigah je ogromno poznavanja/znanja šamanizma, pa najsi je do informacij prišel na praktičen način ali skoz antropološko študijo. V vsakem primeru, a work very well done.

Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #18 - 20.03.2007 at 08:44:12

Kaj ko bi tisti, ki sprašuje, če je new age beg pred sabo, povedal, kaj pojmuje pod sebe a ne?  

In smo spet pri ključnem vprašanju: kdo si?

Itak da NA ni beg pred sabo oz. je lahko toliko beg kot kakršnokoli zatiskanje oči, zavedno nesamozavedanje.

Za vse ostalo pa bi nedavni tut* prlepla:

What if every single decision you ever made, was the right one, all things considered?

They were, and you totally rock.

The Universe

En_bk, v večini se nekako zmeraj odobravajoče nasmehnem, ko preberem kaj napišeš. Tokrat pa se ne morem znebiti občutka, da maš menda res nek issue s samskimi osebami, ki pač niso izbrali klasične družine oz. jih ona ni izbrala. Lahko razložiš zakaj bi "to" po tvoje imelo lastnosti malignega?  

Ok, noben si najbrž ne želi biti boln oz. dobiti kakšnega "raka", ampak slišimo, da se je preživelim takšna najhujša stvar izkazala kot najboljša v življenju. Skozi trpljenje v prebuditev.

Evo, to je zame new age, ta big bowl of crap and positivity, ko lahko vse gledaš tako, da je dobro, in od tega mi je včasih kr slabo.. Ker jemlje prostor resničnim občutkom, srcu.

( Smiley Mislim, malce zmedno a ne? )

Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #19 - 20.03.2007 at 11:05:00

en_bk wrote on 19.03.2007 at 22:45:54:
Svobodnjak wrote on 19.03.2007 at 15:03:39:
Vsaka vera religija ali kakršna koli New Age  kultura je zmotna dokler te uči odvisnosti.

Sam se ukvarjam t tremi življenskimi potmi

1-akademsko izibraževanje

2-finančno

3-preživetje in življenje v naravi,(znanje indiancev,aboriginov,ter zanja katera so stara kot človek sam)kjer spoznavam stvari kot si še v sanjah nisem predstavljal-o tem več gdaj drugič

Mneja sem da,da bi na te poti lahko stopil vsak,kjer bi dejansko spoznaval svoje odlike on šibkosti.
Vsa znanja pa ti omogočijo da se znajdeš v katerem koli času in prostoro.

A daje ti tudi svobodo in občutek trdnosti.

Hojla Svobodnjak

Zdej, jst se na to ne spoznam, ampak tale pojem "odvisnost" bi blo dobr mal opredelit, pa "svobodo" tud rajtam. Ker sta oba fest široka in zlo različno pomenska.

Smiley

Med svobodo in suženjstvom je zelo tanka meja,kakor je tanka meja med genijalnostjo in norstjo.
Kadar osvojiš pot svobode,uvidiš,da je dost odrekanj a pri tem ne smeš imeti občutka pomanjkanja,vsaj dolgo ne,kajti drugače vodi v fustracijski element.

Potem se ti odpre obzorje svobode,katera ti daje nesluteno rasežnost i neprecenljivo spoznanje,da si ustvarjalec-kreator,mogoče res potem preideš v fazo moči uma nad šibkejšim umom.A žal jast ne poznam religije še bolje njihovih gurujev da podali bi to znanje.A nekateri "bogovi" to znanje imajo zato ustvarjajo vrsto igračk,da te odvrnejo od tega med rugimi religijo....Nekateri bodo razumeli ta tekst ,slednji spet ne,odvisno od časa in prostora v katerem se nahajaš.

Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #20 - 20.03.2007 at 12:18:13

Quote:
se ne morem znebiti občutka, da maš menda res nek issue s samskimi osebami, ki pač niso izbrali klasične družine oz. jih ona ni izbrala. Lahko razložiš zakaj bi "to" po tvoje imelo lastnosti malignega?  

Hojla Krhka

Ja, mal sem razmišljal, a naj sploh napišem to al ne, ker sem se bal glih tacga odziva, češ, vsi ki so sami, se niso razvijal dobr a ne, al kva.
Gotov da bit sam ni sam po seb indikator odklona v razvoju /ker na razvoj vpliva veliko dejavnikov/, lahko pa je.

Kva vem, recimo, eee, recimo da je mel mladič čist preveč skrbno mamo in ni uspel izvest diferenciacije od nje v zdravo lastno osebnost z izgrajeno samopodobo in zdravimi relacijami z okoljem /predvsem z mamo a ne/.  Kaj lahko ta človek kasneje ni zmožen navezovat stikov z okoljem /sploh ne z naspotnim spolom, lahko se kaže agresivnost do žensk, strah pred oddvojenostjo /če ne vzpostaviš stika, pol ga tud zgubit ne morš/, kej druzga, odvisn od dejavnikov v njegovem razvoju a ne. Na tako malignost razvoja sem mislu.

Je pa tko, da verjetno noben ni mel glih najblj optimalnega razvoja a ne in vsak od nas ma kje kak deficit al pa suficit in eni so manj obremenjujoči eni pa blj eni pa fest.

Smiley
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #21 - 20.03.2007 at 12:21:57

en bk tis zakon, k men pršparaš tipkanje Smiley
Back to top

Anything good in life is either illegal, immoral, or fattening.

IP Logged

en_bk
5

Reply #22 - 20.03.2007 at 13:04:49

Svobodnjak wrote on 20.03.2007 at 11:05:00:
Med svobodo in suženjstvom je zelo tanka meja,kakor je tanka meja med genijalnostjo in norstjo.
Kadar osvojiš pot svobode,uvidiš,da je dost odrekanj a pri tem ne smeš imeti občutka pomanjkanja,vsaj dolgo ne,kajti drugače vodi v fustracijski element.

Potem se ti odpre obzorje svobode,katera ti daje nesluteno rasežnost i neprecenljivo spoznanje,da si ustvarjalec-kreator,mogoče res potem preideš v fazo moči uma nad šibkejšim umom.A žal jast ne poznam religije še bolje njihovih gurujev da podali bi to znanje.A nekateri "bogovi" to znanje imajo zato ustvarjajo vrsto igračk,da te odvrnejo od tega med rugimi religijo....Nekateri bodo razumeli ta tekst ,slednji spet ne,odvisno od časa in prostora v katerem se nahajaš.

Hm, vsak bo tvoj tekst razumel pač tko, kot razume odvisnost in svobodo a ne.

Zame recimo odvisnost nima vedno negativne konotacije in svoboda ne pozitivne. Recimo, da sem novorojenček al pa nepokreten starec, takrat si zelo želim biti odvisen od nekoga, ker mi ta odvisnost zagotavlja preživetje. In bit nesvoboden, ker me omejuje odgovornost do svojih otrok in žene in si ne morem privoščiti, kar bi si ta trenutek želel, me ne obremenjuje, ker sem raje z družino kot brez nje.

Odvisnost z negativno konotacijo razumem predajo odgovornosti za moje počutje drugemu, svobodo s pozitivno konotacijo pa prevzemanje odgovornosti za svoje odzive na okolje /kar je eno in isto, mislm, odvisnost in svoboda a ne Smiley/

Tko jst, kdo drug pa po svoje.
Smiley
Back to top

IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Reply #23 - 20.03.2007 at 13:28:07

en_bk wrote on 20.03.2007 at 12:18:13:
Quote:
se ne morem znebiti občutka, da maš menda res nek issue s samskimi osebami, ki pač niso izbrali klasične družine oz. jih ona ni izbrala. Lahko razložiš zakaj bi "to" po tvoje imelo lastnosti malignega?  

Kva vem, recimo, eee, recimo da je mel mladič čist preveč skrbno mamo in ni uspel izvest diferenciacije od nje v zdravo lastno osebnost z izgrajeno samopodobo in zdravimi relacijami z okoljem /predvsem z mamo a ne/.  Kaj lahko ta človek kasneje ni zmožen navezovat stikov z okoljem /sploh ne z naspotnim spolom, lahko se kaže agresivnost do žensk, strah pred oddvojenostjo /če ne vzpostaviš stika, pol ga tud zgubit ne morš/, kej druzga, odvisn od dejavnikov v njegovem razvoju a ne. Na tako malignost razvoja sem mislu.

Mnja, meni se zdi, da si se ognil odgovoru in še enkrat povedal ravno to, kar jo moti: da je oseba, ki se je odločila biti sama oz. samska, čustveni invalid, torej neke vrste freak, ki ni izbral (po tvoje) edine prave poti - zivljenja v dvoje ali družine.
Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #24 - 20.03.2007 at 14:06:06

Ja, mal sem razmišljal, a naj sploh napišem to al ne, ker sem se bal glih tacga odziva, češ, vsi ki so sami, se niso razvijal dobr a ne, al kva.
Gotov da bit sam ni sam po seb indikator odklona v razvoju /ker na razvoj vpliva veliko dejavnikov/, lahko pa je.

Hja, ti predpostavljaš, da je bil razvoj dejansko ustavljen. A to veš zagotovo? Če ni bil, potem dejstvo, da nekdo trenutno sameva, samo po seb ne pove kaj dosti.

Če npr. razvoj ni bil (dokončno) prekinjen, potem je s psihološkega vidika maligna/patološka edino disociacija enega izmed treh temeljnih instinktov (v tem primeru morda socialnega/črednega in morda reproduktivnega/seksualnega), ki od zadaj (iz podzavesti) vplivajo (bojda) na sleherno človekovo odločitev, medtem ko je (začasna) potlačitev ali morda celo sublimacija instinkta čisto legitimna (zavestna ali podzavestna) izbira posameznika. Za opazovalca brez globljega razumevanja opazovanega (in morda/verjetno psihologije) pa je hitro maligno vse kar na prvi pogled ni v skladu z občo naravnanostjo družbe.
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

en_bk
5

Reply #25 - 20.03.2007 at 14:17:58

X wrote on 20.03.2007 at 13:28:07:
Quote:

Mnja, meni se zdi, da si se ognil odgovoru in še enkrat povedal ravno to, kar jo moti: da je oseba, ki se je odločila biti sama oz. samska, čustveni invalid, torej neke vrste freak, ki ni izbral (po tvoje) edine prave poti - zivljenja v dvoje ali družine.

Smiley

Prav posebej sem opozoril, da sem se omejil le na en delček, znotraj ene komponente, ki vpliva na razvoj človeka, ki pa ni edina. Na človeka vpliva marsikaj in to različno. In telesni razvoj in genska zasnova z različnimi preddispozicijami potreb po, kaj vem, po pripadnosti, po ljubezni, po moči, po zabavi, po svobodi /eni bojo rekli mrbit vnaprej definirano poslanstvo a ne/, in socialno okolje, in...

In če ima nekdo večjo potrebo po svobodi, zabavi /učenju/, po moči, in manj izrazito po pripadnosti in ljubezni in izbere bit sam, ker mu tako odgovarja, ker išče izzive in potrjevanje na drugih področjih, ki mu pomenijo in osmišljajo življenje /kaj vem, umetnost, šport, družbeno udejstvovanje in uveljavitev, raziskovanje, potovanja.../ in ga osrečujejo, je zagotovo izbral pravilno in je biti sam najboljša njegova izbira in hvala bogu, da je tako, da ima to možnost, ker eni je nimajo. In tudi če ima silno potrebo po ljubezni in pripadnosti in kljub temu izbere bit sam /ker želi prej ali trajno zadovoljiti druge potrebe, ki se mu takrat zdijo pomembnejše in ga zadovoljujejo in osrečujejo bolj/, je to v redu, je to njegova izbira.

Hja, če se pa umika v samoto zaradi strahu /jih je več, strahov mislm/ in hrepeni po biti z nekom in ga izoliranost boli, onesrečuje, ubija, strah je pa prevelik, ja, ja pol pa ni fajn da je sam a ne, ker trpi.

A še misliš, da je bit sam zame nekaj, kva že, deviantnega?

Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #26 - 20.03.2007 at 14:35:08

ixtlan wrote on 20.03.2007 at 14:06:06:

Hja, ti predpostavljaš, da je bil razvoj dejansko ustavljen. A to veš zagotovo? Če ni bil, potem dejstvo, da nekdo trenutno sameva, samo po seb ne pove kaj dosti.

Če npr. razvoj ni bil (dokončno) prekinjen, potem je s psihološkega vidika maligna/patološka edino disociacija enega izmed treh temeljnih instinktov (v tem primeru morda socialnega/črednega in morda reproduktivnega/seksualnega), ki od zadaj (iz podzavesti) vplivajo (bojda) na sleherno človekovo odločitev, medtem ko je (začasna) potlačitev ali morda celo sublimacija instinkta čisto legitimna (zavestna ali podzavestna) izbira posameznika. Za opazovalca brez globljega razumevanja opazovanega (in morda/verjetno psihologije) pa je hitro maligno vse kar na prvi pogled ni v skladu z občo naravnanostjo družbe.

A jst res tko nerazumno pišem? Sem kje napisal, da je razvoj ustavljen? Pravzaprav glih nasprotno. Titud omenja to kt slepo ulico, k je treba ustavt konje, se vrnt na nulto piko in začet znova, jst pa pravm, da se razvoj nadaljuje, kamrkol že.
Shocked
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #27 - 20.03.2007 at 15:10:56

en_bk wrote on 20.03.2007 at 14:35:08:
A jst res tko nerazumno pišem? Sem kje napisal, da je razvoj ustavljen? Pravzaprav glih nasprotno. Titud omenja to kt slepo ulico, k je treba ustavt konje, se vrnt na nulto piko in začet znova, jst pa pravm, da se razvoj nadaljuje, kamrkol že.
Shocked

Psihologija ima faze razvoja instinktov od infantilne do odrasle oblike vsebinsko in časovno precej natančno opredeljene. Če vzamemo kot primer reprodukcijski/seksualni instinkt, naj bi bil s psihološkega vidika razvoj instinkta zaključen s puberteto. Če ni bil zaključen do pubertete, potem je bil ustavljen (in je potrebna terapija).

Torej - razvoj vseh treh temeljnih instinktov je po določeni starosti (vsekakor naj bi bilo to po 20 letu) ali 1) ustavljen ali 2) zaključen.

Patološko je, če je bil razvoj instinkta ustavljen ali instinkt disociiran potem, ko je bil enkrat razvoj že zaključen. Če je nekdo v nekem obdobju samski, pa to še ne pomeni, da se je od že razvitih instinktov disociiral.

Back to top

IP Logged

Donna
3

I love Angel
slo
Reply #28 - 20.03.2007 at 16:26:25

Stvar lastne odločitve. Biti samski ali ne. Mogoče tudi splet okoliščin in ne vem česa vsega ne. Je pa dejstvo, da je to najtežja stvar na svetu. BITI SAM.
Ne vem, mogoče se pa motim.
Mene bolj motijo ljudje, ki tako zelo povdarjajo svoj EGO, ki ga najbrž pojedo že zjutraj za zajtrk, al kaj? Tongue
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #29 - 20.03.2007 at 17:58:18

Donna wrote on 20.03.2007 at 16:26:25:
Mene bolj motijo ljudje, ki tako zelo povdarjajo svoj EGO, ki ga najbrž pojedo že zjutraj za zajtrk, al kaj? Tongue

Zanimivo. Mene pa to, da nekdo "poudarja svoj ego" niti najmanj ne moti. Kako smo si različni. Wink

So mi pa ptički prišepnili, da tistega, ki ga to moti, v resnici moti njegov lasten "ego". Smiley Smiley Zato me take in podobne izjave vedno znova razveselijo. Zlato pravilo, ki ga ne gre pozabiti: kar te moti v drugih, išči v sebi. Sem celo mnenja, da je očitanje domnevnega ega drugim največkrat kar direktna posledica ne-prebavljanja lastne inferiornosti na nekem dotičnem področju. Težko je namreč tistemu, ki želi biti vedno najsvetlejša zvezda v vesolju, enkrat za spremembo samo opazovati, kaj šele poslušati; jasno - al je tematika nepomemba, debata brezvezna al pa ljudje skoznjo samo "poudarajajo svoj ego" - zato bo še najbolj zdravo zanje, da jih potlačim malo navzdol. Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 7