X wrote on 20.03.2007 at 13:28:07:en_bk wrote on 20.03.2007 at 12:18:13:Quote:se ne morem znebiti občutka, da maš menda res nek issue s samskimi osebami, ki pač niso izbrali klasične družine oz. jih ona ni izbrala. Lahko razložiš zakaj bi "to" po tvoje imelo lastnosti malignega?
Kva vem, recimo, eee, recimo da je mel mladič čist preveč skrbno mamo in ni uspel izvest diferenciacije od nje v zdravo lastno osebnost z izgrajeno samopodobo in zdravimi relacijami z okoljem /predvsem z mamo a ne/. Kaj lahko ta človek kasneje ni zmožen navezovat stikov z okoljem /sploh ne z naspotnim spolom, lahko se kaže agresivnost do žensk, strah pred oddvojenostjo /če ne vzpostaviš stika, pol ga tud zgubit ne morš/, kej druzga, odvisn od dejavnikov v njegovem razvoju a ne. Na tako malignost razvoja sem mislu.
Mnja, meni se zdi, da si se ognil odgovoru in še enkrat povedal ravno to, kar jo moti: da je oseba, ki se je odločila biti sama oz. samska, čustveni invalid, torej neke vrste freak, ki ni izbral (po tvoje) edine prave poti - zivljenja v dvoje ali družine.

Prav posebej sem opozoril, da sem se omejil le na en delček, znotraj ene komponente, ki vpliva na razvoj človeka, ki pa ni edina. Na človeka vpliva marsikaj in to različno. In telesni razvoj in genska zasnova z različnimi preddispozicijami potreb po, kaj vem, po pripadnosti, po ljubezni, po moči, po zabavi, po svobodi /eni bojo rekli mrbit vnaprej definirano poslanstvo a ne/, in socialno okolje, in...
In če ima nekdo večjo potrebo po svobodi, zabavi /učenju/, po moči, in manj izrazito po pripadnosti in ljubezni in izbere bit sam, ker mu tako odgovarja, ker išče izzive in potrjevanje na drugih področjih, ki mu pomenijo in osmišljajo življenje /kaj vem, umetnost, šport, družbeno udejstvovanje in uveljavitev, raziskovanje, potovanja.../ in ga osrečujejo, je zagotovo izbral pravilno in je biti sam najboljša njegova izbira in hvala bogu, da je tako, da ima to možnost, ker eni je nimajo. In tudi če ima silno potrebo po ljubezni in pripadnosti in kljub temu izbere bit sam /ker želi prej ali trajno zadovoljiti druge potrebe, ki se mu takrat zdijo pomembnejše in ga zadovoljujejo in osrečujejo bolj/, je to v redu, je to njegova izbira.
Hja, če se pa umika v samoto zaradi strahu /jih je več, strahov mislm/ in hrepeni po biti z nekom in ga izoliranost boli, onesrečuje, ubija, strah je pa prevelik, ja, ja pol pa ni fajn da je sam a ne, ker trpi.
A še misliš, da je bit sam zame nekaj, kva že, deviantnega?