ixtlan wrote on 01.02.2007 at 10:42:00:spark wrote on 01.02.2007 at 10:15:35:Kaj pa je narobe s partnerjem, ki bi bil podoben tvojemu očetu???
s samo osebo itak ni nič narobe

če ima oče (kot oseba, ne kot oče) neke kvalitete, ki so ti dbest, jih boš itak iskala tudi v drugih moških...
ampak odnos z očetom je tisti, ki odločilno vpliva na odnose s partnerji, tako ali drugače... zato ga je fajn obravnavat čist ločeno... ker si v resnici ne želiš, da bi bil partner do tebe tak kot je bil oče... odnos oče-hči je svojevrsten... odnos partner-partner ima čist druge kvalitete... pa vendar se ju meče v isti koš...
spark wrote on 01.02.2007 at 10:15:35:kaj šele da bi bil enak...
Ojdip, ne pretiravej...
no sej govorim o očetu kot osebi! Ker je zelo fajn oseba (sočutna, prijazna, bistroumna, zabavna, hudomušna...), sm že od nekdaj iskala podobne njemu-osebnostno, čeprav to da so mi od nekdaj ušeč temni moški, pripisujem temu, da je on temn

Poleg tega je pa tak mojster za vse, da sm že večkrt pomisnla: naši mami je pa padla sekira u med

In tako se je nekega dne moj fant spravu prenavlat stanovanje in sm bla čist paf, ko je mogu počakat do vikenda, da je imel njegov fotr čas, da mu je ena vrata zazidal

pa potem je mogu čakat še ne vem kolk časa elektrikarja, da mu je šolterje na drugo stran napelau

Sem si na glas misnla, joj midva z očijem bi to že zdavnaj mela narjen (mi2 zato, ker sem mu jaz pri njegovih mojstrovinah vedno pomagala)

U glavnem sm bla rahlo razočarana, ker sm bla prepričana, da vsak moški bi pa ja mogu kaj takega obvladat... pa niti ne bi zdaj pisala slavospevov, čeprav si to zasluži!
Če govoriva o očetu kot očetu pa je imel kot vsak oče nekaj kiksov, ki pa niso-vsaj trenutno se jih ne zavedam- pustil nekih tragičnih posledic (razen če to kdaj kasnej ugotovim na kaki psihoterapiji

) in ne ne želim si met s fantom odnosa oče-hči, daleč od tega!!!
U glavnm, moj očka junak verjetno ni popoln-ne kot oseba, ne kot oče; je pa zadost fajn (bolj kot kdorkol k sm ga do zdaj mela priliko spoznat), da si želim (osebnostno) fanta čimbolj podobnega njemu pa če je to še tko ojdipovsko po tvoje!!! Hotla sm samo razbit mit o tem, da če kdo kdaj izjav: ti si pa iščeš partnerja takega kot je tvoj oče, takoj v ljudeh klikne da to je pa nekj slabega, da tega se morš pa otrest-mislm zakaj že??? In sm hotla samo dopisat, da v tem ni nič slabega, če stvari štimajo in se zavedaš, na kakšn način podobnga njemu si iščeš

to bi blo to pa hvala za priložnost, da sm mela priliko pofrajart, kako super očeta imam

LP