sinjeoka wrote on 07.02.2006 at 14:26:47:Odlično napisano o tem, da si podala svoje videnje zadeve, in še bolj si zadela žebljico na glavico s ttemle : "Dokler vsak vidi svoje stališče kot kot edino možno in pravilno, ni napredka."
Ah, iztrgani citati ... Napisala sem tudi to, kar kaže na pripravljenost najti skupen jezik, cilj, način: "Vsaj toliko, kolikor meni manjka pogled od znotraj, tebi manjka pogled od zunaj. Ampak jaz si za razliko ne delam utvare, da vidim povsem objektivno. Vem, da moj pogled ni vseviden. Zato sem tudi na začetku posta napisala, da jaz vidim tako."
Quote:Izraz stupid, pa ne pomeni samo "neumnega kot prirojena mentalna napaka", temveč tudi "zarukanega" v smislu, da vztraja pri svojem stališču, čeprav v zadevi nima pojma in se ne potrudi niti poučiti, kaj pomeni pogled z druge strani.

(Na FF sem se tudi o pomenoslovju poučila kar dobro.)
Quote:...poleg tega se ne razburjam ... ampak vidim, da moje besede pri tebi dosežejo tak učinek ... sej veš zrcaljenje projeciranje sprejemanje in ves tisti crap, ki ga uporabite v tovrstnih situacijah
Vem, kaj mi zrcališ, in vem, da to v veliki meri že sprejemam. Ampak tebe ni prav lahko sprejeti, če vidiš stvari iz mojega zornega kota in s stališča še nekaterih drugih (tepcev

) s tega foruma. In hvala, da si mi tako ogledalo. Zahtevnejša, ko je preizkušnja, večji je učinek. Trenutno na sceni ni drugega, skozi kogar bi se lahko uzrla na tak način in se potem tudi sprejela.
Skozi tole najino komunikacijo se učim o razmerjih v sebi in v svetu. Zato to zame ni crap. In kaj imaš ti (dobrega) od tega? Če nič dobrega, raje prekiniva debato.
Quote:če sem iskrena, tole ne pišem za tepce, kot so razni X, gapeti, titudi, Mateje ... ampak bolj za tiste, ki to berejo in ne replicirajo ... v končni fazi pri nekaterih ljudeh na tem forumu in v nekaterih temah (rcimo kmetijskih subvencijah), se je zgodil premik v zavedanju, da sprejemanje, gibanje za neuvrščenost in podobna sranja niso ključ za razrešitev njihovih ali svetovnih problemov ... za tiste, ki so stupid .. pač ni pomoči ... poterbujejo zgolj reality check ...
To, da pišeš za tiste, ki ne replicirajo, ampak samo berejo, pa ni prav smiselno. Forum – kar pove že njegovo ime – je v prvi vrsti namenjen izmenjevanju mnenj. In, če je mogoče, tudi kakšnemu pametnemu zaključku. Če bi rada poučila širšo množico ljudi, bi morala po moje najti kako bolj znano in bolj razširjeno glasilo.
To pa, da ljudi obkladaš z butci in tepci, res ne zveni pomirjeno. Miren človek, ki bi rad ljudem prikazal svoje stališče, svojo resnico, ne piše tako, da jih žali. (Kljub temu, da je splošno gledano tako pisanje žaljivo, nisem užaljena. Najbrž ni niti nihče od naštetih.) Če pa si ob tem, ko pišeš take stvari, res mirna, potem bi bila druga možna razlaga to, da si enostavno zlobna. Ampak tega nit pod razno ne verjamem. Vem, da nisi zlobna. Samo na svoj način hočeš, da bi se zadeve pravično uredile. Tako te vsaj vidim jaz.
Način komuniciranja s tabo pa vidim tako:
Ti stojiš na strani realizma (tam sem bila do zadnjih let faksa), jaz pa sem trenutno še vedno bolj na strani idealizma (to stran sem začela intenzivneje raziskovat, ko sem začela hodit z Gapetom). Ker sem bila preveč na eni strani, sem se šla potem uravnotežit na drugo stran. To drugo stran mi je predstavljal Gape. V partnerstvu se vedno učiš sprejemati svoje nasprotje. Pri naju ni šlo le za razliko moški-ženska, ampak še za popolnoma različni mentalni poziciji. Prej sem v idealizmu videla le beg od realnosti, zdaj pa vem, da je idealizem tisto, kar te motivira, da lahko prav realistično deluješ v čisto realnem svetu.
Zdaj, ko dovolj dobro poznam obe stališči, se vedno bolj približujem sredini. Uravnoteženju. Srednji poti. Modrosti. Vem, dela (s sabo) imam še veliko, ampak ne dvomim več, da sem na pravi poti. In to je zame najpomembnejše. Samo, ko sem na pravi poti, lahko delam prave stvari tudi za svet. Logično.
Praviš, da se ti zdijo take razlage crap. Najbrž zato, ker po tvojem mnenju niso združljive z realnostjo. Ampak a si upaš trdit, da poznaš vso realnost? Jaz ne. Vidim pa veliko večji njen del, kot sem ga kdajkoli prej. Kakšne so tvoje izkušnje iz preteklost, ne vem. Ali nisem brala takih tvojih postov ali pa o sebi raje ne pišeš. Kakor koli. Zato te ne sodim in te do neke mere razumem. Ne pa popolnoma, ker mi je težko verjeti, da nekaterih tako očitnih povezav nekateri ne vidite. Enako kot ti ne moreš prav razumeti, zakaj eni govorimo o sprejemanjih, ogledalih ipd.
Ne moremo priti skupaj, če ni volje za to. Po moje pa bi morali priti skupaj, da bi zadeve začeli urejati vsak s svojega konca in bi se potem srečali na sredi, kot sem napisla v prejšnjem postu.