Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 5
(Read 19678 times)
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Rugelj o partizanih in belogardistih
16.12.2005 at 17:21:41
 
PSIHIATRIČNI VIDIKI PARTIZANŠČINE IN BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI

UVODNI PRIPOMBI:

1. Vključujem se v polemično razpravo o likvidaciji belogardistov, ki jo je v sobotni prilogi Dela sprožil Tine Hribar, odgovoril pa mu je Janez Stanovnik, ki ga je Hribar v zadnjem prispevku zavrnil. Ker sem psihiater in sem kot mlad partizan natančno poznal poglavitne partizane in belogardiste v nekdanji občini Mirna na Dolenjskem, sem z retrospektivno analizo njihovih šolskih uspehov in osebnostnih značilnosti prišel do zelo zanimivih spoznanj, seveda na mikro ravni, ki utegnejo poglobiti uvid v bistvo dostojanstvene partizanske maščevalnosti nad narodnimi izdajalci.
V polemiko se vključujem tudi zato ker vse kaže, da nekateri ljudje v množičnih občilih tako močno simpatizirajo z belogardističnimi narodnimi izdajalci, da zavirajo objavljanje avtentičnih poročil o bistvenih osebnostnih razlikah med partizani ni belogardisti, kar meji na kriminal.
2. To besedilo, ki je zamišljeno kot uvod v širšo razpravo, se nanaša izključno na psihiatrične vidike osebnostnih značilnosti »navadnih« partizanov in belogardistov, ki sem jih osebno poznal. To pomeni, da se ne spuščam v analizo »višje« politike med vojno in po njej; partizanščino pa z zgodovinskega, antropološkega in psihiatričnega vidika štejem za najčistejšo narodnostno akcijo Slovencev v naši zgodovini.
Seveda pa so vrhunski komunistični glavarji (Tito, pa naša Kardelj in Maček, pa Hrvaški Krajačić ter njihovi z zveličavnim komunizmom indoktrinirani posnemovalci) izrabili partizanski boj za razraščanje nove protiljudske in na psihopatiji vseh komunističnih voditeljev zasnovane tvorbe – komunizma.


SIMPATIZERJI BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI SE ŠE VEDNO ŠOPIRIJO V MNOŽIČNIH OBČILIH IN S TEM ZAVIRAJO SPRAVO
(predelen komemorativni nagovor ob Spomeniku padlih borcev na Rojah pri Mirni, 31.10.2003)


Dobrih 58 let potem ko smo skupaj z zavezniki premagali Hitlerjevo soldatesko in njihove belogardistične pomagače, kar pomeni, da ob komemoraciji padlim junakom še živi partizani slavimo dve okoliščini: prvič, da ne trohnimo tukaj skupaj s padlimi junaki, in drugič, da smo vzdržali teh 58 let.
Ker razni zagovorniki sramotne izdaje belogardistov in katoliške Cerkve na svojih komemoracijah v Rogu in na Teharjih ter po množičnih občilih trosijo lažniva in žaljiva stališča o nas, zmagovalcih v 2. svetovni vojni (kar je psihološko razumljivo, saj si s tem malo podpirajo klavrno samozavest premagancev in izdajalcev), sem se odločil, da spregovorim o doslej neobdelani temi »PSIHIATRIČNI VIDIKI PARTIZANŠČINE IN BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI«, še zlasti ker o tem ni do sedaj še nihče odkrito spregovoril. Edini psihiater, ki je sodeloval v NOB, je bil pokojni dr. Janez Kanoni, ki se v to področje ni poglabljal. Drugi psihiater, dr. Janko Kostnapfel je postal – kot jaz – zdravnik in psihiater po vojni, ki pa tudi še ni jasno spregovoril o tej zadevi. Ker sem edini psihiater, ki kljub 63 letom pokojninske dobe še nisem upokojen, torej še vedno delam in zelo poglobljeno spremljam vse kar se o medvojnem narodnem izdajstvu piše pri nas in po svetu, imam pravico in dolžnost, da o navedenem vprašanju nekaj povem. Moram pa omeniti, da tega področja še nisem sistematično raziskoval, prebral pa sem domala vse, kar se vsaj smiselno nanaša na to vprašanje. Bom pa sodeloval pri morebitnem projektu raziskave tega področja naše zgodovine.

Bil sem zelo mlad partizan, star slabih 15 let ko sem, seveda oborožen, kolovratil po teh krajih kot samotni kurir (in se tako že tedaj oblikoval v svobodnjaka!) in ko se sedaj ponovno oziram nazaj ugotavljam velike razlike v osebnostnih lastnostih partizanov in belogardistov.

1. Najprej nekaj osebnostnih lastnostih partizanov:
- med partizani, s katerimi sem jaz prišel v stik, ni bilo niti enega z zveriženo osebnostjo, vsi so bili urejeni in predani naši stvari,
- da bom do konca iskren, povem, da sem poznal enega partizana, ki je s preveliko gorečnostjo (vendar legalno in legitimno) streljal na smrt obsojene partizane,
- vsi partizanski komandanti, ki sem jih osebno poznal, so bili v danih razmerah genialni in do konca pošteni možje in bojevniki, ki so tudi do žensk, svojih prijateljic, gojili veliko spoštovanje, kar razodeva njihovo osebnostno urejenost,
- predvsem pa so bili partizani-borci zelo modri in predani svojemu narodu, zato so se tudi odločili za boj proti okupatorju, ne pa za zaroto proti svojemu narodu.

2. Sedaj pa še o poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:
- o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene osebnosti):
- zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku, župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili odgovornosti za izdajstvo z trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati med okupatorji in uporniki proti okupatorju (naj povem, da smo imeli v mirenski dolini vsi možnost, da posnemamo zgledne partizane: nadučitelja Franca Lunačka /ki so ga belogardisti zverinsko ubili/, Ladota Kocijana, Marka Bulca in druge),
- psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae),
- s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune - sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.

Ruglja za predsednika!


Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #1 - 16.12.2005 at 17:23:20
 
II

/Da bo bralcem jasno o čem pišem, bom preprosto in natančno opisal bistvo motene osebnosti: Psihopat ali motena osebnost je človek, ki zaradi nespodbudnih pogojev za psihosocialni razvoj (kar ni možno razumeti, če se ne prebere sorodne knjige kot je S. Forward: Strupeni starši, Tangram, Lj. 2001), ni razvil empatičnega odnosa do sočloveka, zato v življenju uveljavlja predvsem egoistične cilje, ki v glavnem izvirajo iz zavednih in nezavednih zamer, ki so se mu nakopičile v zanj sovražnih razvojnih pogojih. Psihopata ni možno prevzgojiti, saj je ni na svetu inštitucije, ki bi utegnila v dolgotrajnem (prev)zgojnem procesu (katerega bistvo je fenomenalno prikazal v svojih knjigah Tine Hribar) v celoti nadoknaditi zamujene spodbudne pogoje v otroštvu; pa tudi, če bi se kdo tega lotil, zanesljivo ne bi uspel, kajti motene osebnosti sploh niso motivirane za »spreobrnitev«, saj ne sledijo pozitivni osebnosti (pre)vzgojitelja, torej niso z njim sposobni vzpostaviti pozitivnega transferja, ki je absolutni pogoj za uspešno psihoterapijo in prevzgojo, pač pa se povezujejo izključno z voditelji antisocialnih skupin. Zato je njihovo antisocialno vedenje možno nadzorovati samo z dobro zamišljenimi in natančno uresničevanimi represivnimi ukrepi, denimo v zaporih z izolacijo v samici.
3. In še nekaj bogokletnega bom povedal in sicer zato, ker se večina nekdanjih ponosnih partizanov (ki so postali nerazumljivo strahopetni in zaradi domnevnega karierizma in obsedenosti, da bi bili cenjeni in »važni« tudi v sprenevedajočem tranzicijskem obdobju, ko je dovoljeno, da belogardistični podrepniki dvigajo glavo) ne upa povedati resnice o poboju belogardistov:
- belogardisti se niso predali legitimni in zmagoslavni partizanski vojski; če pa bi se, bi bili v veliki večini deležni amnestije, krvniki pa bi šli v keho, kakšen pa tudi na vislice; temu pa bi se lahko vsak izognil s samomorom, kot je to storil Gδring, spoštujoč izročilo M. Blanchota, ki je zapisal, da je premišljen samomor (tudi zaradi od Cerkve in medicine onemogočene evtanazije) najbolj dostojanstven odhod iz življenja (Nova revija, št.118-119:163-184),
- aktualna mednarodna situacija je kazala na možnost nadaljevanja vojne, zlasti zaradi Trsta;- vsi smo vedeli, da bi se v morebitnem nadaljevanju vojne belogardisti spet postavili proti svojemu narodu, zato so jih Angleži tudi predali partizanom, pač v roke pravice; partizani pa se niso imeli za tako nespametne, da bi v svojih nedrjih gojili zanesljive nasprotnike,
- partizani (pa tudi ves slovenski narod!) smo bili bolj prizadeti zaradi tiranije, umazanije in zločinov belogardistov kot pa zaradi zločinov okupatorjev (meni se še danes, po 58 letih, inako stori, če o tem spregovorim), zato smo gojili reaktivno in ponosno partizansko maščevanje do izdajalcev, in zato sem trdno prepričan, da bi vsak ozaveščen partizan, če bi ga doletela ta dolžnost, podpisal likvidacijo izdajalcev. To bi storil tudi jaz, čeprav sem bil takrat star 16 let in nisem nič vedel o pobojih (izraz poboj pa ni v skladu z logiko narodnega izdajstva: ni šlo za poboje, temveč za samoumevno likvidacijo izdajalcev, ki so jo opravili zaradi izdajstva prizadeti in naravno, reaktivno maščevalni partizani, seveda po ukazu svojih legitimnih voditeljev; med maščevalno usmerjene partizane sem tudi sam spadal in sem bil prizadet ker svoje maščevalnosti nisem mogel uresničiti, zato moj poglavitni objektni cilj maščevanja še sedaj tlači travo, kar ni naravno),
- ne verjamem, da je med likvidiranimi belogardisti kakšen nedolžen, dopuščam pa možnost,
da je med njimi bil kakšen imbecil, ki se ni mogel zavedati svojega položaja v vlogi Hitlerjevega pomagača; v tem primeru je kriv njegov organizator, saj bi moral vedeti, da imbecil pač ni sposoben za osnovno presojo položaja,
- kljub vsemu pa nismo dosegli upravičene maščevale ihte francoskih partizanov, ki so takoj po osvoboditvi Pariza postrelili okrog 15.000 izdajalcev – Hitlerjevih podrepnikov, pa se jih zaradi
tega ne drzne obrekovati nihče od simpatizerjev izdajalcev; mi pa smo do teh psihopatskih obrekovalcev preveč strpni, čeprav imamo pravico, da vsakega takega vsaj ovadimo, da sodišča aktualizirajo bistvo narodnega izdajstva,
- končno moramo izpostaviti nesporno dejstvo, da leta 1945 nismo imeli dovolj moči in strpnost za obvladovanje 10.000 psihopatov, saj bi morali ustanoviti posebna taborišča in izmisliti pozneje uveljavljen in popolnoma neuspešen sitem Mao Ce Tungove prevzgoje, kar bi terjalo izredno število vrhunskih (pre)vgojiteljev, ki jih nismo imeli,
- pa še nekaj: protičloveško delovanje nacizma in fašizma so tenkočutni in zaradi trpljenja ljudstev prizadeti ljudje ocenili kot najhujši množični zločin nad človeštvom, zato je Stalin predlagal, da se Nemčijo po končani vojni dobesedno zravna z zemljo, pa ostala dva iz »velike trojke« tega nista sprejela, saj nista bila niti malo tako prizadeta kot sovjetsko ljudstvo in Stalin.

4. Bodimo ponosni zmagovalci
Bodimo ponosni na svoja bojna dejanja (katera nam priznajo vsi naši veliki zavezniki) in zadovoljni, da smo v mozaik temeljev slovenske prabiti vgradili dodatni, silno važen kamenček, ki bo sijal, dokler bo obstajal slovenski rod: izdajalec naroda zasluži smrt, zato ga je treba likvidirati, kajti uspešna prevzgoja in (re)habilitacija psihopatov - tudi v skladu s spoznanji psihiatrije – ni možna (enako je nujno sedaj »uničiti« pedofile in posiljevalce z brezpogojno kastracijo). Tudi meni, čeprav že 30 let vodim najbolj zahteven psihiatrični program radikalne psihoterapije in (pre)vzgoje na svetu, še ni uspelo prevzgojiti nobenega »normalnega« psihopata, zato tudi ne bi pristal na program prevzgoje najhujših psihopatov – narodnih izdajalcev. (Tudi v strokovni literaturi nisem zasledil niti enega primera znanstveno dokumentirane uspešne prevzgoje motene osebnosti).
Psihopati so za družbo nevarni marginalci dokler so živi, zato je vprašanje, ali bi na tako eleganten način dosegli nesluten razvoj in osamosvojitev Slovenije, če ne bi pravočasno likvidirali belogardističnih izdajalcev. Samo upoštevajmo, kako strupeno in provokatorsko razni simpatizerji belogardističnega izdajstva, pišejo o dostojanstvenem boju partizanov in s tem še vedno motijo ljudsko sožitje. Kako bi se ta psihopatska svojat šele obnašala.če bi bili živi in bi imeli možnost , da indoktrinirajo svoje okolje s sovražnostjo do narodnih osvoboditeljev.

5. Pa še nekaj: tisti, ki niso bili v partizanih, ne morejo razumeti dostojanstvene maščevalne drže partizanov do belogardističnih izrodov, kajti razlika med bojevnikom in nebojevnikom je približno takšna kot med homo sapiensom in neandertalcem (tudi Tine Hribar kot nebojevnik ne more razumeti ponosnega partizana Janeza Stanovnika, zato vse kar zrcali Stanovniku spada v običajno »nakladanje«, na žalost, saj smo že zdavnaj pri skrivačih poslušali podobna opravičevanja.
V času okupacije so se slovenski možje samodejno, odvisno od več ali manj zrele osebnosti, razvrstili v tri skupine: partizani, skrivači in belogardisti. Pravi, tvorni Slovenci smo bili edino partizani, ostali so bili neposredni ali posredni Hitlerjevi pomagači. To je nesporna resnica. Bojevniki pač skrivačev in izdajalcev nismo nikoli cenili, saj tega niso zaslužili. Zaslužili so pač prezir zmagovalcev! Tega stališča pač nismo razbobnali, dokler je še veliko skrivačev bilo živih, kajti sodišča bi imela preveč dela z njihovimi manipulativnimi tožbami. Sedaj jih je malo, ki bi imeli ustrezno moč, zato lahko gremo na plan z resnico o bistvu njihove osebnostne motenosti, da se vsaj pred odhodom na nek način spokorijo.- Ruglja za predsednika!

(v vsesplošnem vračanju potuhnjenih psihopatov na oblast takšno razmišljanje postavi človeka na realna tla - kapo dol pred mojstrom)

uživajte!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #2 - 16.12.2005 at 17:27:42
 
Grin

tejko, en nasvet za branje Ruglja ... spravi se brat od njegovih najstarejših do najnovejših del.


... da me ne bo zagrabil obešnjaški humor prepisovanja nekega 30 let starega besedila izpod peresa g. Ruglja, ko je še hvalil marksistični feminizem ... (prisežem, za umret smešno)


... oziroma tale člančič, ki si ga našel na Rugljevi spletni strani je že nekaj let passe ...

(btw. o nekaterih parizanih vse dobro)
Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #3 - 16.12.2005 at 17:51:41
 
sinjeoka wrote on 16.12.2005 at 17:27:42:
Grin

tejko, en nasvet za branje Ruglja ... spravi se brat od njegovih najstarejših do najnovejših del.


... da me ne bo zagrabil obešnjaški humor prepisovanja nekega 30 let starega besedila izpod peresa g. Ruglja, ko je še hvalil marksistični feminizem ... (prisežem, za umret smešno)


nalepi, da se bomo vsi smejali Wink

sinjeoka wrote on 16.12.2005 at 17:27:42:
... oziroma tale člančič, ki si ga našel na Rugljevi spletni strani je že nekaj let passe ...

(btw. o nekaterih parizanih vse dobro)Meni se zdi vedno bolj aktualen.

Najslabši partizan je še vedno neskončno boljši od najboljšega nacističnega hlapca.


uživajte!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #4 - 16.12.2005 at 23:41:57
 
t wrote on 16.12.2005 at 17:51:41:
Najslabši partizan je še vedno neskončno boljši od najboljšega nacističnega hlapca.

Genau tko!
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #5 - 17.12.2005 at 03:11:05
 
t wrote on 16.12.2005 at 17:23:20:
kapo dol pred mojstrom

tale text je res mojstrski
jest mu ne morem očitat ene stvari
pa sm vedno meu kej za prpomnt pr rugljevih 'blodnjah'

je vedno pisu o svoji izkušnji, ampak o izkušnji z 'zdravljenci' ... nikol o svojih osebnih doživetjih in svojih travmah ... no ja ... men niste nalepl da bi vidu

in tko kot sm se redko strinju z njim, se tokrat moram strinjat z njim, mi tretji uč tko pravi ...

pa ... ni kej za očitat textu ...
ne moreš človeku očitat tistga kar je verjel pred 30 leti ... če ga že moraš sodit, ga sodi glede na okoliščine ...
postavi se v njegovo kožo ...
partizana

kakšne so mal trde, ampak, taka je njegova izkušnja
'psihopatov' se prevzgojit ne da
to mi vemo
sami se lahko
to tud vemo


najjasneje je reč zapisana klele
Quote:
V času okupacije so se slovenski možje samodejno, odvisno od več ali manj zrele osebnosti, razvrstili v tri skupine: partizani, skrivači in belogardisti.
Pravi, tvorni Slovenci smo bili edino partizani

jest lahko povem, sploh ker sta oba že mrtva, vsa čast in slava, na veke vekov, da je bil en dedi partizan, drugi pa skrivač ... drugi je meu težko zgodbo iz otroštva, kolkr je vem, mi je pretežka, sm vesel da je ne rabim vedet, vas ne bom obremenjeval, niti sebe, da bi drugi meu težko zgodbo ne vem, je meu pa težjo nalogo zato, zadnja leta pred penzijo je biu 'finančni direktor petrola' ... drugačno nalogo ...
drugi je biu celo življenje zaposlen u pivovarni union, 'nalagu vreče hmelja v luknjo' ...
oba sta vsako nedeljo šla k maši
oba sta mela vikend na dolenjskem
oba sta mela avto
in oba sta mela stanovanje v šiški, noben lastnik ...
oba sta pred smrtjo živela v sinovem stanovanju ... (10 čuka mark za flet scena) ...
tko kt rugelj pravi
al si meu probleme iz otroštva in si bil mal 'psihopata' in se nisi pravilno ob pravem času znal odločt, al pa si meu doma pošlihtane reči (gorenjc iz krope - fotr je biu župan se mi zdi ... zihr pa iz familije take) in si se odloču in si šu u partizane, za pravo stvar, kar bo pa bo ... je bil lagar!
ampak ... gape je kle ...
tko da ... kot pravi rugelj ...
če nisi bil res bastarden - belogardist, te niso potolkl ...
so te pustil ...
skrivače ...

Quote:
Bodimo ponosni na svoja bojna dejanja (katera nam priznajo vsi naši veliki zavezniki) in zadovoljni, da smo v mozaik temeljev slovenske prabiti vgradili dodatni, silno važen kamenček, ki bo sijal, dokler bo obstajal slovenski rod: izdajalec naroda zasluži smrt, zato ga je treba likvidirati, kajti uspešna prevzgoja in (re)habilitacija psihopatov - tudi v skladu s spoznanji psihiatrije – ni možna

se reče, po ruglju ... to pač niso bli poboji

in še posebi
Quote:
leta 1945 nismo imeli dovolj moči in strpnost za obvladovanje 10.000 psihopatov


kle so stvari čist jasno zapisane; je pa dejanska jeba ker se na nekaterih nivojih odražajo dandanes ... in folk še kr ne šteka!

Back to top
« Last Edit: 17.12.2005 at 13:49:50 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #6 - 18.12.2005 at 11:49:04
 
t wrote on 16.12.2005 at 17:51:41:
Najslabši partizan je še vedno neskončno boljši od najboljšega nacističnega hlapca.


uživajte!


zadovoljstvom ugotavljam, da so tri nacistke pustili pri življenju Smiley

Vsem trem je skupno "sprejemanje nasilja" in splošna zabitost in zadrogiranost.

Rugelj je mojster zato ker premore eno lastnost, ki je vam trem popolnoma nepoznana - učenje in hkrati s tem opuščanje neprimernih vzorcev. Seveda zato ne čudi, da vam vsakič, ko karkoli pove o zapitih smrkavcih in imbecilnih homoseksualcih ter nemogočih slovenskih materah (samohranilkah tipa arska), stopi na žulj, le zakaj ne bi - saj opisuje vašo psihološko patologijo.

Glede na to, da se je o Ruglju spravil pisat celo gape, ki  Rugljeve za prmej v življenju knjige tudi povohal ni, seveda ne ve kaj je pisal o zadevah kot so marksistični feminizem, Castenadovski upornik ali celo vprašanje bele garde.

Naj vam nekoliko prišepnem - t.i. domobranstvo ni bilo vezano na Slovenijo, ampak se domobranstvo pojavlja tudi na Poljskem, Češkem in v Estoniji (pa tudi na Hrvaškem v času samostojne hrvaške ustaške države). Celo gospodić tejko priznava da ima RKC dobro mrežo "ovaduhov" in ti "ovaduhi", so znali že zelo zgodaj povedat kaj se dogaja v materi Rusiji in na tistem ozemlju Poljske, Estonije . ki so po paktu Stalin-Hitler pripadli Rusiji. Oziroma, če bi se v našo predvojno zgodovino neoliko bolj poglabljali bi morda vedeli da je Kraljevina Jugoslavija ponudila azil Rusom, ki so bežali pred blagoslovom komunizma. Le ti so bili prvi glasniki vsega tistega, kar je prihajalo.

in ko smo ravno pri beli gardi ... ali od vsa nihče ne opazi, da se bela garda pojavlja izključno na Notranjskem in Dolenjskem (Italijanska okupacijska cona - le kje so tarat bili nacisti?? ) ter da tega pojava ne poznajo ne na Štajerskem ne na Primorskem ... ?

NO g. Rugelj se je v to vprašanje že zakopal ... in ... ker mu intelektualne nedoslednosti ne moremo očitati, tako kot Arski, tejkotu in gapetu ... se je tudi Rugljevo mnenje na to temo spremenilo ...


in gospodični arski v posmeh ... hvala za še eno lekcijo t.i. "sprejemanja", oziroma še en dokaz, da je "sprejemanje" najhujše nasilje nad človekom ... Smiley)

Zato pa ima mali nacistek tejko-tenejko svoj denarček spravljen v nacistično nikoli očiščeni Avstriji, torej državici, kjer obstaja domovinska pravica poslati metek v glavo vsakemu, ki bi si drznil stegniti prste po tuji lastnini ... (da ne rečem, da s svojim bančnim depozitom nacistke sofinancira)  Roll Eyes tejko pač ni možganski trust, ki bi razumel trg, zato pač po nevidni logiki zadev, velja tisto staro reklo "Gliha v kup štriha"

(Najlepši dokaz za to so ravno zborček Arsk, tejkotov in gapetov - ti dečkoti imajo od prisilnega financiranja sociale in kaotičnega stanja v naši državici najevč za njih tako osovraženega profita)

... pa vesel božič (ali karkoli že praznujete) ... dobrim decemberskim možem pa namenite željo po kakšni še nezakajeni sivi celici, hrbtenici in sposobnosti, da boste končno prerastli adolescentno potrebo po dojenju na denarju drugih  Grin ...


Pravi partizani, ki niso imeli nobene želje po t.i. revoluciji, so se revoluciji in njenim otrokom odpovedali in so sposobni priznati, da je bila II WW največja tragedija v zgodovini slovenskega naroda. (če so že dosledni o tem kaj Rugel pravi)

Tisti, ki majo profit od revolucije, pa pač še vedno verjamejo tako v umor, kakor tudi v rop (zato pa imamo institucionalizirano mejno davčno stopnjo, po kateri ti za vsak na novo zaslužen tolar poberejo 70 stotinov - nesposobnost se pač plača).
Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #7 - 18.12.2005 at 18:28:09
 

kaj te grize? ...
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #8 - 18.12.2005 at 23:19:44
 
sinjeoka wrote on 18.12.2005 at 11:49:04:
... ... ... ... ... ...

Ježešmarička, kolk gneva ...

Pa sej bo hmal konc tegale napornga leta;
tko za tiste s sinjimi očmi, kokr za tiste z modrim pogledom, pa zaprmej tut za vse tiste vmes.
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #9 - 19.12.2005 at 00:23:16
 
m wrote on 18.12.2005 at 18:28:09:sprenevedanje, pardon sprejemanje

Kaj v mojem postu te je tako ugriznilo, da si vzvišeno sprejemanje opustila in sklenila stegniti ... tipkovnico ...and broke your holy peace to speak with me, the poor peasant? (po več kot enem letu?)
Back to top
 
 
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #10 - 19.12.2005 at 00:30:17
 
ARS wrote on 18.12.2005 at 23:19:44:
Ježešmarička, kolk gneva ...

Pa sej bo hmal konc tegale napornga leta;
tko za tiste s sinjimi očmi, kokr za tiste z modrim pogledom, pa zaprmej tut za vse tiste vmes.


nimam ne plavega ne modrega pogleda ... (vzdevek sinjeoka ni povzet po barvi)

gnev pa je očitno tisto kar presega vseobsegajoče sprejemanje v tistem trenutki, ko se izkaže, da je sprejemanje zgolj drug obraz nasilja in parazitstva

oziroma je zloraba moči argumenta s svetohlinskim  Roll Eyes obračanjem oči, vsi smo namreč božji otroci, za prmej ti nizkotna mala kreatura, ali ne vidiš moje vzvišene svetosti  Grin

(ti ti Arska mala svetohlinka)


Če sta umr in nasilje zate sprejemljiva, da ob tem ne čutiš nobenega drhtenja ... how low can you fall? Predvsem, zakaj meniš, da si poklicana ljudi poučevati etike in morale?

Pa lepo prosim, drugič začni svoje litanije s čim podobnim kot je Alahjevelik ... bolj sodi v čas, kraj in kulturo v katero sodiš. V Ježešmaričko verjameš toliko kot jaz.
Back to top
 
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #11 - 19.12.2005 at 10:51:03
 
ARS wrote on 18.12.2005 at 23:19:44:
Ježešmarička, kolk gneva ...

Pa sej bo hmal konc tegale napornga leta;
tko za tiste s sinjimi očmi, kokr za tiste z modrim pogledom, pa zaprmej tut za vse tiste vmes.


sinjeoka wrote on 19.12.2005 at 00:30:17:
nimam ne plavega ne modrega pogleda ... (vzdevek sinjeoka ni povzet po barvi)

gnev pa je očitno tisto kar presega vseobsegajoče sprejemanje v tistem trenutki, ko se izkaže, da je sprejemanje zgolj drug obraz nasilja in parazitstva

oziroma je zloraba moči argumenta s svetohlinskim  Roll Eyes obračanjem oči, vsi smo namreč božji otroci, za prmej ti nizkotna mala kreatura, ali ne vidiš moje vzvišene svetosti  Grin

(ti ti Arska mala svetohlinka)

Če sta umr in nasilje zate sprejemljiva, da ob tem ne čutiš nobenega drhtenja ... how low can you fall? Predvsem, zakaj meniš, da si poklicana ljudi poučevati etike in morale?

Pa lepo prosim, drugič začni svoje litanije s čim podobnim kot je Alahjevelik ... bolj sodi v čas, kraj in kulturo v katero sodiš. V Ježešmaričko verjameš toliko kot jaz.

Jezesmaricka, kaksna domisljija!

Ja, zna bit sem ter tja tut hudic, ko zaglajzamo v svojo spuro.
Pa zna bit naporn tut cez nje rob (po)gledat; ne glih nujno.
A ker je sprememba zaprmej edina gvisna rec v zivlenu, mine tut to; tko al pa drgac.

Iz lastnih izkusenj,
Kiss
ARS
/na katero se mocno tezko kaka nalepka prime, se tezi pa obdrzi/
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
Bamby
5
*****
Offline

No pain no gain
Posts: 999

Gender: male
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #12 - 19.12.2005 at 13:24:38
 
Mala šola sprejemanja za telebane:


ARS wrote on 19.12.2005 at 10:51:03:
Jezesmaricka, kaksna domisljija!


Ups, ježešmarička, kakšna grozovita težava s sprejemanjem ...

... domišljije???

..., beri, tuje domišljije.  Grin

Sklep:
Nikar ne ježešmaričkajte tuje domišljije ampak jo preprosto sprejmite. Torej ne komentirajte.  Grin
Domišljija nič ne govori, nič ne napiše in nikogar ne grize, posebej, če gre za tujo domišljijo.

Quote:
Ja, zna bit sem ter tja tut hudic, ko zaglajzamo v svojo spuro.


Ups, kakšnen hudič s sprejemanjem ...

... špure???

..., beri tuje špure  Grin

To zgornje je tipični primer kako nekateri razumejo, beri sprejemajo, da je edina prava špura tista špura, ki je naša špura in, da je "vožnja" po svoji špuri in ne naši špuri, zglajzanje.  Grin

Sklep:

Nikdar ne vozi po svoji špuri, če ti vrhunski specialist za sprejemanje ponuja svojo špuro, ker bo to označeno za hudičevo zglajzanje. Torej bodi tiho.

ARS wrote on 19.12.2005 at 10:51:03:
… Pa zna bit naporn tut cez nje rob (po)gledat; ne glih nujno. A ker je sprememba zaprmej edina gvisna rec v zivlenu, mine tut to; tko al pa drgac.Iz lastnih izkusenj,  Kiss ARS


Take besede je potrebno razumeti, kot intermezzo, do naslednjega poduka o sprejemanju s strani vrhunskega specialista za sprejemanje, zato takih stavkov nikar ne komentirajte ampak jih preprosto sprejmite, torej bodite tiho.

ARS wrote on 19.12.2005 at 10:51:03:
… /na katero se mocno tezko kaka nalepka prime, se tezi pa obdrzi/


ARS wrote on 16.12.2005 at 23:41:57:
Genau tko!


Tudi to je nalepka, če tega ne razumete, poglejte v priročnik: "Mala šola sprejemanja za telebane"
Back to top
« Last Edit: 19.12.2005 at 17:26:48 by Bamby »  

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)
 
IP Logged
 
stojči
Guest
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #13 - 19.12.2005 at 13:53:32
 
Glede Rugljetine sledeče:
Pregovor pravi, da iste sorte tiči skupaj letajo,
ali drugače povedano:
kdor se dolgo druži s psihopati,
tudi sam postane psihopat,
kar je iz Rugljevega članka več kot razvidno.

Tudi cepkoti, ki so tako navdušeni nad njim
več kot očitno o  duhovnosti, duši in duhu
absolutno ama nimajo nobenega pojma. Grin


Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: Rugelj o partizanih in belogardistih
Reply #14 - 19.12.2005 at 17:00:39
 
Quote:
Glede Rugljetine sledeče:
Pregovor pravi, da iste sorte tiči skupaj letajo,
ali drugače povedano:
kdor se dolgo druži s psihopati,
tudi sam postane psihopat,
kar je iz Rugljevega članka več kot razvidno.

Tudi cepkoti, ki so tako navdušeni nad njim
več kot očitno o  duhovnosti, duši in duhu
absolutno ama nimajo nobenega pojma. Grin


Dobrodošel v našem malem klubu  8)

(se mi je zdelo, da se v bližini bambita najde tudi njegov izpodrepnik)uživajte!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5