Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 3 4 5 
(Read 26308 times)
Arwen(Guest)
Guest
Re: Strah
Reply #60 - 05.04.2006 at 13:46:17
 
Quote:
ej MGD, sam res si težek..sej ne rečem da so nauki teh tvojih Sri Krišn napačni al pa karkoli....enostavno ne moreš kar vsakemu in za vsak problem težit z njimi. Pa tud dvomim da tebi resnično kej pomagajo, ker če bi ti, ne bi stalno moril z njimi.


Arwen, men se je drgač tudi to dogajalo, celo o samomoru sem razmišljal, sam pol sem prišel do zaključka da rabiš za samomor več poguma kot za življenje Smiley

mal pomisli česa se bojiš, zakaj se bojiš, včasih ko te prime najhujši strah, stisni zobe in se podaj skozi njega Smiley boš vidla da s časom se bo vse uredilo

Snow, hvala lepa za te besede - tako se je zgodilo (oz. tako se dogaja) kot si napovedal; sem se večkrat spomnila na te besede in ... dejansko so mi pomagale.

Hvala in lep pozdrav

Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Arwen(Guest)
Guest
Re: Strah
Reply #61 - 05.04.2006 at 13:52:10
 


Strah... vsega. Hm, lahko rečem, da ga poznam. Figurativno sem si to razložila, da je del mene, ki ni odrasel (ostane vedno del, ki ga poimenujemo notranji otrok) in ima svojo logiko čutenja, razmišljanja...
Predlagam ti, da se pogovoriš s tem delom... a ne ocenjuj ga, ne prepričuj ga, da bi moral čutiti drugače... daj mu vedeti, da ga ne boš pustila nacedilu...

Boš videla, kaj ga bega... česa se v resnici boji.

Po mojih izkušnjah, se bo umiril, če mu boš dala možnost, da se oglaša vedno, ko potrebuje oz. če nek trenutek ne boš mogla ga poslušati mu razloži, da se bosta pogovorila kasneje.
[/quote]


Amstel
hvala za nasvet, tudi tvoje besede so mi pomagale.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Arwen(Guest)
Guest
Re: Strah
Reply #62 - 05.04.2006 at 14:10:33
 
Stvar, ki se ti dogaja, ni nič nenavadnega. Skozi takšna obdobja gremo pravzaprav skoraj vsi ljudje, eni lažje, drugi težje, nekateri nesrečniki se celo zaciklajo v njih. Vendar pa tvoj strah ni nepremagljiv.


Glede spreminjanja samega sebe pa ti lahko rečem le, da ne obupaj in delaj tisto, kar misliš da je prav. Je pa res, da načrtne in temeljite spremembe osebnosti ne moreš narediti čez noč ali v enem letu, saj gre za dolgotrajen proces. Za sam subjekt je zadeva še tolio bolj mučna, ker sprememb sam niti ne more opaziti in se mu potemtakem zdi, da ves čas stopiclja na mestu, čeprav temu nemara ni tako. Skratka, ne obupaj.
[/quote]


Res je - med drugim sem imela grozen občutek, da sem obtičala na enem mestu oz. da se namesto naprej premikam nazaj; poleg tega sem nekaj časa živela v prepričanju, da sedaj pa že nekaj vem, potem pa ugotovim, da pojma nimam. To in še par drugih dogajanj - pa je bil šmorn tu.

Hvala, sungod, za besede, ki sem ji razumela v smislu, da smo vsi krvavi pod kožo
Back to top
 
 
IP Logged
 
Achilcrates
2
**
Offline

divinum est sedare dolorem

Posts: 86

Gender: male
Re: Strah
Reply #63 - 17.04.2006 at 04:18:05
 
Presenecen sem, kako izkreno si odprla to temo. Je bolje sedaj?


Po mojih izkusnjah lahko z gotovostjo trdim naslednje:

1. nikoli ne podcenjuj rusilne sile strahu
2. strah se zdalec ni votel, ampak gost kot med
3. ce ga nebi bilo, ga nebi cutili
4. racionaliziranje strahu je nespametno dejanje, ki vodi v popolno togost
5. edini nacin da gremo skozi strah je "odbolenje" custvene resnicnosti

Da bi izkoreninili strah Huh
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 3 4 5