Madan Gopal Das wrote on 23.08.2005 at 08:36:28:atma oz. spiritualna dusa je vecna, zavestna in blazena, sama po sebi. wau, a to sem jaz? materija se stalno spreminja, atma ostane pr vsem tem nespremenjena. zakaj se pol trudim za posvetno slavo, ki jo dons mam, jutr ne?
telo se mi je ze ful spremenil, in najbrz se mi bo se. mentalna stanja, emocije se mi stalno spreminajo. enkrat vem vec, pol spet pozabm. slavo lohk dobim, ampak jo tud hitr zgubim. ampak ob vsem tem, sem jaz se vedno jaz. nisem postal nekdo drug. ta stalnica sem jaz? a je ta stalnica, ta zavest, da sem jaz vedno jaz nastala, ko sem se rodil al ne? a je ze od skos al je ko bom umru ne bo vec? ce je ze od skos pol bo tud se naprej.
kolk me umirjajo te tvoje izpovedi, k da se mojega mira dotaknejo

jest se zadnje čase včasih spomnim, kolk je ravnotežje pomembno. ne sam moje, ampak uno osnovno, najširše. se pol vprašam, kolk sem nemira povzročila že temu svetu s svojimi hotenji, nameni, željami, kam vse sem energijo usmerjala, kjer ji ni mesto, in kjer sam kaos povzroča. pa mi je več do miru, kot do svojih želja in hotenj. in si rečem, nej se stvari uravnajo, nej se ravnotežje spet vzpostavi, nej pridejo stvari nazaj, nej se spet osrediščijo, karkoli že to pomen. nej se vrne, kar se ima in jest bom tukej počakala in nič ne bom naredila, da bi dalje burkala valove. sem že mal zmatrana od svojga delovanja, zdej bi rada počivala v tistem miru in ravnovesju, ki me napolni takrat, ko se kaka zgodba izteče. zdej vem, da k nehaš iskat, je vse tukej.