Quote:Poznam prijatelja, ki je imel žensko, simpatično črnolasko, ki se je dalo z njo lepo pogovarjati. Je bistra, komunikativna, prijazna, skratka zaželjena v družbi. Nato je ta prijatelj spoznal neko oholo, vzvišeno, puhlo in dominantno svetlolasko. In ker se je ta svetlolaska skregala z vsemi tistimi, ki jih je prijatelj prej rad obiskoval, se je le ta umaknil. Škoda ga je, ker jaz verjamem, da je dober človek in da si zasluži boljšo žensko. Če bo slučajno tole bral, naj mi prijatelj oprosti, jaz ga še vedno imam za dobrega človeka.
P.S. Vsaka podobnost s komerkoli iz tega foruma je zgolj slučajna!!!
Iga, tole se pa bere kot da o tem prijatelju nimaš ravno dobrega mnenja. Kljub temu, da verbaliziraš, da je dober človek, se med vrsticami bere nekako tako: "brezkrvni brezhrbteničnik, ki pusti, da mu neka avša ukazuje".
A res hočeš takšno sporočilo posredovati nekomu, za katerega si zapisal, da je prijatelj?
Kaj ko bi poskusil na tega prijatelja pogledati z malo več spoštovanja, morda s predpostavko, da je v razvoju enostavno šel naprej in sedaj potrebuje povsem druge stvari, ki jih najde na povsem drugih mestih?
Tule v tvojem odnosu do prijatelja me je zjezilo v bistvu to, kako ljudje pogosto domnevajo, da ima v odnosu med dvema tretja oseba kakršnokoli vlogo. (Napr. žena me vara - joj kak bom tistega kretena (njenega ljubimca) skup zlomil).
Tudi če je tretja oseba imela kakršenkoli vpliv, je moralo v odnosu med dvema nekaj zelo škripati, da je tako zlahka zvodenel.