Lilith wrote on 22.06.2005 at 00:34:58:Ja, imam kar s prve pred očmi sliko ljudi, ki jih tu opisuješ. Realnost je, da tale tetica ni te sorte - oz. vsaj meni ni znano, da bi bila. Je pa neverjetno vulgarne, prostaške sorte, če me razumeš. In jaz ne bi imela nič slabe vesti, tudi če bi jo čisto odrezala. Zdaj jo sicer bolj ignoriram. Kar je zame še posebej moteče je dejstvo, da dotična ne spoštuje mojih mej, ker enostavno določenih zadev nima opremljenih s sramom. In je to v bistvu njena patologija, ki me vznemirja prav zaradi te nespoštljivosti do moje osebe. V bistvu - kako odreagirati, ko te nekdo direktno sprašuje po doseganju orgazmov v partnerski zvezi, po raznih tehnikah ipd? Mislim...

Lepega dne jo bom enostavno natulila, da bo joj. Le malo naj še dreza.
Vulgarnost je dostkrat način, s katerim skušamo pr seb zrelativizirat stvari, ki nam pomenjo več kot smo si pripravljen drugim priznat, pa naj gre za spolnost/ljubezen, denar/materialnost, ideologijo/vero... Z vulgarnostjo hočmo dosečt, da bi te zadeve postale nepomebne/banalne tud drugim, ker pol bi tud sebe laže kao 'osvobodil' suženjstva/odvisnostosti stavrem, ki jih mamo za močnejše od nas. Če te tetica ziritira, je s tem dosegla svoj namen, saj je razkrila, da ti nekaj pomenijo stari, ki ti po njenem ne bi smele pomenit, da bi bla 'osvobojena'. Dokler jo boš zavračal/ignorirala ali zavračla od nje vsiljen način komunikacije, bo v teb vidla izziv. Če pa boš prevzela inicitavo in ji o stvareh, ki ti nekaj pomenjo, govorila spoštljivo in z vsem dostojanstvom, se te bo sama začela izogibat: al bo morala najt drugo 'žrtev' al pa si bo morala sama pr seb priznat, da je ena uboga reva, ki ni sposobna živet v skladu s svojimi vrednotami in ki zato tega ne privošči tudi drugim.
Jest v okolju v pogrešam en drug tip tetic, ki so mi znane iz literature 19. stoletja. To so ble nekakšne klanovske matrone, ene vrste mediatorke, ki so svojim poznavenjem družbene scene in osnov psihologije spravljale skup in 'legalizirala' ljubezenske partnerske zveze, ki bi ble brez njih obojene na neuspeh in izobčneje. So ble sicer spletkarte, ampak v enem pozitvnem smislu, brez lastnih interesov, a z močnim neformalnim vplivom. Niso iskale pozornosti drugih, ampak so se drugi potegovali za njeno pozornost. Po moje bi bla mariskatera sedanja tetica rada v njeni vlogi, a jim ne dajemo take veljave, ker se zadev napačno lotevjo iz svojega ega. A kdo pozna kakšno tako matrono al pa so mogoče izumrle skupaj s plemstvom oz. salonskim malomeščanstvom?